Популярно мнение aikula3d Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Малка балканска обиколка. Северна Македония, Албания, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Сърбия. 51 Връзка към коментар
Популярно мнение bronco Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Кокосовите (Килинг) острови, Австралия 53 1 16 Връзка към коментар
Популярно мнение Suunto Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Етна. Качихме се до около 3000м н.в. Определено запомнящо се изживяване. 48 9 Връзка към коментар
Популярно мнение ВениК Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Едно по- различно пътуване. Камино #3. В памет на баща ми. Всички заедно на път за теб, тате! Липсваш ни! 41 14 Връзка към коментар
Популярно мнение Моника Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Малко от обиколката ни на полуостров Истрия Опатия Мотовун Умаг Пореч Ровин Пула и Каменяк По път И в момента хоум офис в Омиш: 51 7 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 25 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 септември Днес се преместихме на Тинос. За пътеката, по която поклонници пълзят на колене към километър от крайбрежната до църквата в Тинос, четох отдавна. На живо ми дойде потискащо. Пред църквата се вие голяма опашка като за два часа, но без да искаме намерихме страничен вход без ред. Не съм по масовите религиозни прояви, така че само хвърлихме едно око на интериора, за снимки не беше удачно. Малко по-късно отново спряха да ме харесват толкова много, защото измислих да се поразходим до съседното селце Киония в най-голямата жега. В Киония има хубава таверна и храм на Посейдон. За три камъка билет не си купихме въпреки радостта на уредничката, че вижда заблудени туристи в наше лице. Таверната обаче уважихме, заедно с цял автобус гръцки баби-поклоннички, madre mía, каква какофония! След слънчевата разходка 🙂 и чудесните артишоци в таверната не можах да измисля по-интересна програма от къпане до обезумяване в топлото море. Останалото на Тинос е предсказуемо по цикладски. Като изключим пространствения тиноски континуум - особено ако избереш да завиеш наляво. 49 1 4 Връзка към коментар
jul Публикувано: 26 септември Сподели Публикувано: 26 септември (редактирано) @Argentique, има епизод по 24 kitchen на Акис за Тинос. Може да откраднете някоя идея, била тя и хранителна 😀 @ВениК, би ли описала, като се върнете? Успех в начинанието! Редактирано 26 септември от chandni 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 26 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 септември Място: Пърт, Западна Австралия Разходка: 17 км Тема: Скулптурни изображения. И черни лебеди (на които е кръстена реката Суон) 53 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 26 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 септември преди 12 часа, jul каза: не мога вече да коригирам. И аз не мога да се коригирам, защото Тинос още сутринта остана зад кърмата. 😉 Но често проучвам какво интересно и къде има за ядене из посещаваните места, така че недоволни не останахме. 🙂 Днес дойде ред на онова, дето го чаках с нетърпение - Сирос и столицата на Цикладите, за нея по-натам. Днес се посветихме основно на Ано Сирос - католическият хълм на Ермуполи (на снимката горе вляво). Защо обаче баш сега трябваше да пускат 29-те градуса? 🤔 Стълбите към Ано Сирос са много, но днес никой не ми се разсърди... Ано Сирос изтрива всички недоволства. И макар голямата църква с гледката да е в ремонт... си намерихме друга. А за да е пълно щастието, попаднахме на уютно кръчме Maison De Μεζέ с божествена домашна спанакопита. Обаче не спим в столицата, а на южния бряг, където времето е спряло, а сезонът според местните - посвършил. Не ги слушайте! Най-хубавото време за море с безброй заливчета само за теб. 55 12 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 26 септември Сподели Публикувано: 26 септември преди 21 часа, Argentique каза: Днес се преместихме на Тинос. За пътеката, по която поклонници пълзят на колене към километър от крайбрежната до църквата в Тинос, четох отдавна. На живо ми дойде потискащо. Пред църквата се вие голяма опашка като за два часа, но без да искаме намерихме страничен вход без ред. Не съм по масовите религиозни прояви, така че само хвърлихме едно око на интериора, за снимки не беше удачно. Малко по-късно отново спряха да ме харесват толкова много, защото измислих да се поразходим до съседното селце Киония в най-голямата жега. В Киония има хубава таверна и храм на Посейдон. За три камъка билет не си купихме въпреки радостта на уредничката, че вижда заблудени туристи в наше лице. Таверната обаче уважихме, заедно с цял автобус гръцки баби-поклоннички, madre mía, каква какофония! След слънчевата разходка 🙂 и чудесните артишоци в таверната не можах да измисля по-интересна програма от къпане до обезумяване в топлото море. Останалото на Тинос е предсказуемо по цикладски. Като изключим пространствения тиноски континуум - особено ако избереш да завиеш наляво. Обожавам разходки в голяма жега и после къпане в топло или студено море, но трудно намирам съмишленици! Браво, че си успяла да прилъжеш някого, аз явно не съм убедителна и мААм гащи по жегите сама:) 2 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 26 септември Сподели Публикувано: 26 септември Еее, 29 градуса и се разнежихте😛 Аз бих се оплаквала от кабелите в кадър 😆. Неизбежно, даже и на любимата Мадейра имам такава греда във висините😉 6 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 26 септември Сподели Публикувано: 26 септември преди 33 минути , ДиянаВ каза: Аз бих се оплаквала от кабелите в кадър Няма смисъл да си хабя оплакванията за нещяло 😛, в Гърция е така. Имам само едно сериозно оплакване - работя по час на ден и ми се разфокусира идилията. 🙂Другата седмица ще наваксвам. 😒 2 5 Връзка към коментар
Популярно мнение ВениК Публикувано: 26 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 септември Las Palmas. Хареса ни. Пълен ден с разходки и плаж. Температура 31 градуса в 16 часа, океана става за къпане дори за такива не студоустойчиви като мен. 49 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 27 септември Сподели Публикувано: 27 септември На 25.09.2024 г. в 3:14, домосед каза: Коя папа? Ето едно видео от посрещането на @домосед (с бялото кепенце) Човек, не знам какъв живот си почнал да живееш, ама ако не те познавах, и ако не беше кепенцето, от това видео щях да си помисля, че си станал на 80-90 години. Тези пътувания май не ти се отразяват добре, я си сѐди дòма по-добре П.П. Хората на теб ли се радват, или на самолета ти? Честит празник на всички световни "(Балкан)туристи" и пътешественици ! 5 Връзка към коментар
Популярно мнение desislavna Публикувано: 27 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 септември В Дубай по пътя за дома. Влагата е ужасна, температурите високи, но за един ден оцеляхме. Отидохме само до фонтаните, че са ни любими. На летището при паспортна проверка подаряват безплатни сим карти, а терминал 3 е много симпатичен. Всичко блести от чистота. В тоалетните, след всеки човек, служителка почиства кабинката. 52 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 27 септември Сподели Публикувано: 27 септември Посрещане на изгрева на фара и дюните на Маспаломас. 34 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 27 септември Сподели Публикувано: 27 септември Изключителна гъстота на застрояването в Маспаломас, близка до Слънчев бряг, но поне е ниско строителството. Научихме с изненада, че на целия остров Гран Канария първоначалното проектиране на пътища, кое от къде да минава и къде да се строи е направено от българин. След изгрева поехме към северната част на Маспаломас. Чудни пътеки между огромни палми. След чудните пътеки хукнахме през дивото. Други луди като нас нямаше. Върло катерене 14 километра, при 30-31 градуса, никаква сянка. 36 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 28 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 септември Магеланска среща с @broncoна летище @cck на атола Кийлинг/Кокос в Индийския океан. Предаване на знамето! 35 2 21 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 28 септември Сподели Публикувано: 28 септември Панчаревското езеро. Телефонът ми го е поразкрасил. 36 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 28 септември Сподели Публикувано: 28 септември Някъде из Гран Канария. И днес оживяхме катерейки чукарите. И пак само ние пеша, всички останали моторизирани. Красиво е по особен начин. 39 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 29 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 септември На Сирос цял ден се радвах на селска идилия с петли сутрин, празни плажове и едни и същи познати лица, които виждахме навсякъде. Мини библиотека пред селската таверна Но столицата Ермуполи е голямата ми любов за това пътуване. Освен Ано Сирос на баира в цикладски стил, долу има съвсем друга архитектура. Общината Театърът Църквата Св. Николай Великолепна и отвътре, и отвън @Argentique се радваше на последните мигове сироски рахат в предвкусване на залезния час нейде из Егея и съвсем беше забравила, че я чака кошмарът на Пирея в събота вечер... 😃 Плюс тълпите в горещото атинско метро, без климатик. 🥵 На сватба така и не ни поканиха. Но в пълния с араби атински квартал, където прекарахме нощта, случайно намерихме гръцко кръчме с ненатрапчива жива музика. Там веднага ни сложиха на масата на шефа (вдясно), предложиха по-специално внимание и почерпка от 750 мл вино, в допълнение към онова, което си поръчахме... 🤭 Днес сутрин има някакво бягане на Синтагма, автобусът за летището е спрян, а в метрото заради тълпи се стои само на един крак. Глобиха девойка 60€ пред очите ми на последната спирка, защото си беше взела нормален билет, а не летищния за 9 евро. Така че софийското метро не е най-лошото. 😉 И да не си помислите, че се оплаквам! Събрах енергия и вдъхновение за месец поне. До следващия път. 🙂 41 10 1 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 29 септември Сподели Публикувано: 29 септември Ден трети от катеренето ни из Гран Канария. Прекрасна сутрин, прохладно, чудни гледки. Макар и много стръмно напредвахме с добра скорост. След обяд пълна трагедия. Още и още нагоре до 1700 надморска по ужасни пътеки с по 5-6 см пепел покрити. Загубихме пътеката и се завъртяхме в кръг и добавихме още 5 км. Общо 31 км, 9 часа вървене, мястото ни за настаняване е от типа втори път да не стъпиш тук. Хостел, явно стаята е била конюшня. Въпреки ремонта в стаята вони, ще се спи на отворена врата. 39 1 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 29 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 септември Cairo 51 7 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 30 септември Сподели Публикувано: 30 септември 62 минути в Лече (миналата седмица) 39 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 30 септември Сподели Публикувано: 30 септември На 26.09.2024 г. в 22:02, Argentique каза: И аз не мога да се коригирам, защото Тинос още сутринта остана зад кърмата. 😉 Но често проучвам какво интересно и къде има за ядене из посещаваните места, така че недоволни не останахме. 🙂 Днес дойде ред на онова, дето го чаках с нетърпение - Сирос и столицата на Цикладите, за нея по-натам. Днес се посветихме основно на Ано Сирос - католическият хълм на Ермуполи (на снимката горе вляво). Защо обаче баш сега трябваше да пускат 29-те градуса? 🤔 Стълбите към Ано Сирос са много, но днес никой не ми се разсърди... Ано Сирос изтрива всички недоволства. И макар голямата църква с гледката да е в ремонт... си намерихме друга. А за да е пълно щастието, попаднахме на уютно кръчме Maison De Μεζέ с божествена домашна спанакопита. Обаче не спим в столицата, а на южния бряг, където времето е спряло, а сезонът според местните - посвършил. Не ги слушайте! Най-хубавото време за море с безброй заливчета само за теб. Сирос ми е един от любимите острови от Цикладите. Приятно безвремие! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега