Популярно мнение домосед Публикувано: 30 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 септември Мерим си стъпката с рак разбойник (Birgus latro) на остров Рождество в Индийския океан 42 12 1 5 7 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 30 септември Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 септември Cairo 52 6 Връзка към коментар
Популярно мнение bronco Публикувано: 1 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 октомври На 30.09.2024 рано сутринта аз и Данко (сърбин) изкачихме връх Murray Hill, остров Рождество, Австралия - най-висока точка на острова. Според maps me е висок 361 метра, ние измерихме 371 метра. Няма пътека до върха, никой не ходи там. Минава се през високи треви, бодливи храсти, растения, които драскат, дървета, които трудно се пипат и бодат. Пълно е с традиционните червени раци за острова, а по дърветата дебнат паяци. Първо намерихме точката, която решихме, че е върха, а после отидохме до точката от картата, отбелязана като върха и доказахме, че последната е грешно отбелязана, защото е по-ниска от нашата точка. Знамето също се качи на върха! 38 3 35 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври Много хубави информативни снимки от остров Рождество. Един остров по-малко в моя списък за посещение. 😂😂 2 24 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври @bronco Официално Мъри хил се води даже 357 м. Освен ако не си носите геодезични инструменти, не мисля, че има как да вярвате на подръчни средства като смарт-часовници. Добре, че ми го написа на английски, че в моята енциклопедия, дето чета за куизовете, го пишат Мари хилл 😄 Явно от руски са преписвачи 😉 Иначе не една и две държави грешно са си отбелязвали най-високато точка, по причини разни (в момента се сещам за Литва, Косово, Черна гора), в случая явно все им е тая на рождествениците 🙂 6 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври преди 2 часа, Argentique каза: Много хубави информативни снимки от остров Рождество. Един остров по-малко в моя списък за посещение. 😂😂 @домоседобеща да пусне плажни и слънчеви снимки, които да породят желание острова да бъде посетен от повече пътешественици 😉 5 2 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври Преди 1 час, master_of_germs каза: @bronco Официално Мъри хил се води даже 357 м. Освен ако не си носите геодезични инструменти, не мисля, че има как да вярвате на подръчни средства като смарт-часовници. Добре, че ми го написа на английски, че в моята енциклопедия, дето чета за куизовете, го пишат Мари хилл 😄 Явно от руски са преписвачи 😉 Иначе не една и две държави грешно са си отбелязвали най-високато точка, по причини разни (в момента се сещам за Литва, Косово, Черна гора), в случая явно все им е тая на рождествениците 🙂 Височината измерихме с две различни джипиес апликации от два телефона. Естествено техниката не е професионална и не претендирам за никаква прецизност. На всякъде го рекламират като 361 метра. Фалшивата точка, която открихме накрая беше 357 метра. Факт е обаче, че никой не ходи, дори и местните и със сигурност правилната локация са координатите от снимката със знамето. 6 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 1 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 октомври Grand Egyptian Musem 49 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври преди 47 минути , bronco каза: @домоседобеща да пусне плажни и слънчеви снимки, които да породят желание острова да бъде посетен от повече пътешественици 😉 Той вече е качил една плажна по-горе. Като я видях и затворих форума. 🤣 1 11 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври преди 14 минути , Argentique каза: Той вече е качил една плажна по-горе. Като я видях и затворих форума. 🤣 Що бе, хубаво и бая месце има по тия животинки! 😉 😛 1 1 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври Преди 1 час, bronco каза: @домоседобеща да пусне плажни и слънчеви снимки, които да породят желание острова да бъде посетен от повече пътешественици 😉 Щом съм бил обещал 14 2 1 1 18 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 1 октомври Сподели Публикувано: 1 октомври На остров Рождество основаната атракция била миграцията на червените раци. Милиони слизат веднъж годишно от гората да се оплождат и мътят на брега, а шест седмици по-късно десетки милиони рачета с размера на кърлежи, тръгват от морето нагоре към гората. Но няма точна дата. Който иска, засяда няколко седмици на острова и чака. Естествено селото е построено на мястото с най-лесен достъп до морето. Същото търсят и раците. И минават през къщите (включително за гости) и в двете посоки. Ние предпочетохме тихия сезон за спокойни срещи с раците в гората 37 2 1 2 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 3 октомври Сподели Публикувано: 3 октомври Неа Перамос, водата е прекрасна около 22 градуса. Няма никой на плажа. Безвремие. 45 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 октомври Сподели Публикувано: 3 октомври На 26.09.2024 г. в 22:44, домосед каза: Място: Пърт, Западна Австралия Разходка: 17 км Тема: Скулптурни изображения. И черни лебеди (на които е кръстена реката Суон) Място: Дарвин, Северна територия, Австралия Разходка: 18 км Тема: Музеи и Берсалиери. И баобаби (разнообразни като в Мадагаскар) 41 5 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 3 октомври Сподели Публикувано: 3 октомври На връщане към България два лежерни дни в Мадрид. Вчера леко дъждовен ден привечер, днес слънчево. И нещо необичайно за нас при пътуване, пазаруване. Не устояхме на някои предложения от витрините. 43 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври Прекрасно време за каякинг и риболов в Гърция. 31 2 Връзка към коментар
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 4 октомври Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 октомври Къде ме прати, како... Или beach hopping в Кантабрия: И сега е време за почивка: 49 1 5 1 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври Вече съм си у дома, на дивана в Пловдив. Тримата космати са супер доволни от завръщането ни. Обсадили са ни от всички страни. И една снимка- емблема на току що завършилото ни пътуване и Камино #3. Моят мъж се оплаква на дядото от пейката. - Добре си, ти, дядо, добре. Почиваш си на пейката, а моята луда жена ме влачи за пореден път по чукарите. 32 7 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври Преди 1 час, jorocontrola каза: Къде ме прати, како... Браво, отличен прочит на темата, какиното! 😎 1 5 Връзка към коментар
yan Публикувано: 5 октомври Сподели Публикувано: 5 октомври Rainbow Village 彩虹眷村 , Taichung City, Тайван https://maps.app.goo.gl/kmJ3N9Ga6qvvAoTN6 42 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 7 октомври Сподели Публикувано: 7 октомври На 24.09.2024 г. в 13:14, bronco каза: Според местните кралят има рожден ден всяка година на различна дата, важното е да е понеделник Подозирам, че тоя крал се преражда поне един понеделник на месец във всеки щат! Днес му хващам рожден ден в Кернс, Куинсланд. Отразява ми се с 15% надценка на кафето и бирата. Да правят по-скоро референдум за република, че не се издържа вече! Упътванията от кафенето до тоалетната обаче са шедьовър, който компенсира и по-голяма надценка! Ето и гледката на момента 17 1 18 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 7 октомври Сподели Публикувано: 7 октомври В Копенхаген: 44 4 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 7 октомври Сподели Публикувано: 7 октомври Лондон по схемата за ден. 47 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 7 октомври Сподели Публикувано: 7 октомври На гости на остров Кос 🇬🇷 Кършик от цвят и свят 45 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега