Костов Публикувано: 29 май, 2016 Сподели Публикувано: 29 май, 2016 А какво е MSG? Щото Гугъл казва мононатриев глутамат Фичо, ето какво пише в Уикипедия за MSG https://en.wikipedia.org/wiki/Melanesian_Spearhead_Group 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 29 май, 2016 Сподели Публикувано: 29 май, 2016 Аз съм живяла 13 години в Ямбол и едва го познах. Как, Безистенът е емблематична сграда. Поне аз не знам да има друга подобна в България. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 29 май, 2016 Сподели Публикувано: 29 май, 2016 Имах предвид другата снимка, тази с фонтаните,преди ги нямаше. 1 Връзка към коментар
pamelanb Публикувано: 29 май, 2016 Сподели Публикувано: 29 май, 2016 Привет от Малта! Очаквах, че ще ми хареса и така и стана. И днес както си вървях...видях яхтата на macf1an :-) 40 Връзка към коментар
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 30 май, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 май, 2016 Пети ден в Исландия. Днес минахме през Източните фиорди. Много са красиви. Времето се оправи 50 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 30 май, 2016 Сподели Публикувано: 30 май, 2016 Malo e lelei, me'a mai! С този традиционен поздрав на тонгоански ме посрещнаха в квартирата в Нуку'Алофа. Настаних се в типична локална къща, а хазяите ми са големи симпатяги и извор на безценна информация. Първи впечатления от Тонга: двойно по-евтино от Фиджи, хората си обожават краля и единствените по-големи сгради са църкви и училища. И е много, много, много зелено навсякъде. Хванах малко и от празненствата по случай 90-ия рожден ден на тяхната кралица майка, пълна фиеста. Снимки засега няма да качвам, тъй като интернет трафика е ограничен на едва 50 мб. Утре имам целодневен тур на местните забележителности, лично хазяйката ще ме развежда с колата си. Островни поздрави на всички 44 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 30 май, 2016 Сподели Публикувано: 30 май, 2016 (редактирано) В Малтийски териториални води с шотландски клатушкащи се футболни фенове на път за мача с Италия И малко бг съпорт на националния стадион в Малта.. Редактирано 30 май, 2016 от Двуцветко 35 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 30 май, 2016 Сподели Публикувано: 30 май, 2016 Последните два дни обикаляме Ница - вчера валеше и бяхме в музеите на Шагал и Матис, но днес времето беше супер и наваксахме с пешеходната програма: 42 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 31 май, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 май, 2016 Днес обиколихме 10-ина забележителности из Тонга, страхотно красива природа имат. Понабрахме и малко кокоси, бяха безумно вкусни Имам още много да разправям и показвам, ама пусти ограничения на интернета... 59 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 май, 2016 Сподели Публикувано: 31 май, 2016 Днес обиколихме 10-ина забележителности из Тонга, страхотно красива природа имат. Понабрахме и малко кокоси, бяха безумно вкусни Имам още много да разправям и показвам.... Ти гледай някой кокос да не те цапардоса, че ще има да чакаме разказиииии 3 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 31 май, 2016 Сподели Публикувано: 31 май, 2016 (редактирано) Антиб се оказа страшно хубав и един ден там ни беше крайно недостатъчен. Много съм доволна от музея на Пикасо и от магазинчетата за подправки. Редактирано 31 май, 2016 от DenitsaS 45 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Поставен съм пред труден избор, помагайте. Наляво или надясно? 36 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 1 юни, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 (редактирано) Тонга... каквото и да кажа за спокойствието на Тонга и дружелюбността на хората ще е малко. Мястото е толкова некомерсиално и встрани от всичко, че обикновено летището обслужва само един полет на ден и когато има промяна в разписанието я съобщават по радиото (именно така научих, че Fiji Airways са издърпали полета ми с 2 часа). Съществува само един 4-звезден хотел, всичко останало са гестхауси и 1-2-3 звездни семейни хотелчета. Но тази непретенциозност на миниатюрното тихоокеанско кралство бива компенсирана или по-скоро допълнена стократно от природната красота. Сутринта като слезнах в кухнята хазяйката ме изненада: хайде, че те чакахме, член на семейството има рожден ден днес и е традиция да не започваме без всички гости в къщата. Събрахме се около вече приготвената маса, домакинката каза 2 пъти благодарствена молитва (на тонгоански и английски; местното население са католици), след което изпяхме хепи бърдей на рожденика, той духна свещичката на тортата и закусихме. Цареше много празнична атмосфера и естествено се разприказвахме. След закуска хазяйката ми подаде пакетирана храна за да има какво да хапна после по време на тура (изцяло нейна инициатива, нямахме уговорка за обяд). Всичко това може да е било дребен жест за тях, но на мен ми направи силно впечатление и за миг все едно бях част от това семейство. Не се чувствах като турист, а по-скоро като на гости у баба на село. Безценно. Турът обиколи по-голямата част от острова, като юга несъмнено е по-красив. Столицата Нуку‘Алофа е малко градче, като впечатление направиха най-вече кралския дворец и огромната гробница на предишните владетели. Минахме през десетки достойни за пощенска картичка плажове, някои от които съвсем девствени; брах кокоси и ги пих; наблюдавах разбиващи се във вулканичните скали вълни - гледката наподобяваше на изригващи гейзери; влизах в пещера и се къпах в ледено-студено подземно езеро; дивих се на естествен мост над океана, с изненада гледах местните гробове – някои от тях разположени директно на пясъка - и задължително украсени максимално шарено. Ето малко разхвърляни снимки, които ще дадат по-добра представа. Редактирано 1 юни, 2016 от Георги Матеев 83 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Ей, Жоре, много сладко разказваш. Това ще останат незабравими спомени. 6 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 (редактирано) Хм, интересна подробност. Тонга май ще се окаже най-отдалечената от България точка (17.000 км), в която е развявано магеланското знаме Дори Антарктика е малко по-близо... Редактирано 1 юни, 2016 от Георги Матеев 24 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Меминген, скромно но от сърце. Градчето си заслужава поне 2-3 часа за тези, които летят до/от тук. А дори и повече, ако човек се заиграе с места като най-старата кръчма в града от 1500-на година (последна снимка) или подобни баварски местенца за достойно хапване и пийване Внимавайте да не попаднете в Кулата на вещиците (втора снимка), най-стария и жесток средновековен затвор в града 47 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Поздрави от N Seoul Tower 34 Връзка към коментар
sasho Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Подмятан из въздуха 21 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 1 юни, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Най-накрая да ги видя на живо. Поглед от кметството на Ла Оротава (и вътре) към известните им килимите, направени само от различни цветове вулканичен пясък. Само 2 дни ще са налични ги махат.. 51 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 1 юни, 2016 Сподели Публикувано: 1 юни, 2016 Днес бях приятно изненадана от Кан и по-точно от старата му част Le Suquet. За разлика от Антиб, тук един ден стига за спокойно разглеждане. Иначе червен килим нямаше, но пък отпечатъкът на Камерън Диас ми пасна от раз 35 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 Кацнах на летище Торп и вече съм във влака за Осло в който нета лети 14 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 Иначе червен килим нямаше, но пък отпечатъкът на Камерън Диас ми пасна от раз Да де! 5 Връзка към коментар
makler Публикувано: 3 юни, 2016 Сподели Публикувано: 3 юни, 2016 В момента съм на летище Букурещ и пътувам за Делфт. Утре Амстердам, а в други ден Бирмингам. Ако има някой в района пишете на лично да направим една мини сбирка. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега