mu_ry Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 а така, аз не ги храних ... кажете ми я тая легенда Връзка към коментар
Тони Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 През 1488 г. бюргерите в Брюж (собственици на недвижими имоти, които са принудени да плащат високи данъци на поредния фландърски граф) се вдигат на бунт срещу увеличаването на налозите. В гнева си те хващат висшия феодален служител с ранг на съвременен прокурор Питер Лангхалс, в чиито функции влиза преследването на данъчни длъжници и хвърлянето им зад решетките. Без много церемонии, както е обичайно за онова сурово време, Лангхалс е обезглавен публично на централния площад на града. На фламандски фамилното име на екзекутирания - Langhals, означава дълга шия. След като бунтът е смазан от графския регент на Фландрия Максимилиан Хабсбург и водачите му също се сбогуват с живота, победителят постановява в каналите на Брюж да бъдат пуснати 52 бели лебеда. Жителите на града са задължени да се грижат за тях. Така дългошиите птици постоянно ще напомнят на бюргерите за обезглавения Питер Лангхалс и всъщност ще са нещо като умножена негова реинкарнация, която ще натяква безмълвно, но осезаемо, че никой не може да посяга безнаказано на представителите на властта. Според друго пък, което съм чела шлемът му бил имал формата на лебед. 10 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2014 В двореца на Кралят Слънце, макар слънцето леко да се скрива, но...японците, като представители на изгряващото слънце са тук! 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) В двореца на Кралят Слънце, макар слънцето леко да се скрива, но...японците, като представители на изгряващото слънце са тук! Обаче умната и се оглеждайте за един друг вид гости от азиатския континент Редактирано 14 ноември, 2014 от Фичо 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Обаче умната и се оглеждайте за един друг вид гости от азиатския континент Засега не съм срещнала гости от този вид, но се чудя...кой ще е оцелелия при една среща? :) 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 19 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2014 Привет от столицата на Южна Корея - СЕУЛ 33 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2014 В момента пия някакъв ейл, в някакъв пъб, на някаква улица в Кемдън :-) 17 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 20 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2014 В момента пия "Шуменско" тъмно и ти завиждам. При мен няма черна завист винаги е положителна. Cheers 5 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 В момента......ахаaaa... Пия оризова ракия на Jeju Island , South Korea 24 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Еми ето, нали проблема беше, че пиеш много бира. Значи си го решил. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Привет от Копенхаген! Честно казано датската столица поне засега не ми допада особено. Утре й давам втори шанс 11 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 22 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 22 ноември, 2014 Аз съм ... в София, но интересното е, че и ... Чарли Чаплин е в София. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Вторият ден в Копенхаген мина приятно, открих интересни неща тук и там. Макар че очаквах повече от града като цяло. А малката русалка праща поздрави на всички 17 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Привет от Копенхаген! Честно казано датската столица поне засега не ми допада особено. От време оно се знае, че има нещо гнило в Дания Аз съм ... в София, но интересното е, че и ... Чарли Чаплин е в София. Нека му! 1 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 Привет от Копенхаген! Честно казано датската столица поне засега не ми допада особено. Утре й давам втори шанс И аз така бях, писах го някъде във форума... Връзка към коментар
G.D Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 Khao San, Bangkok....стартирахме мерси на всички за съветите 9 Връзка към коментар
G.D Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 4T Guesthouse, Sukhothai Мисля, че само това място от целия град изглежда толкова екзотично 5 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 Филипините. Снимката е от преди 2 дни. Сега сме в Урданета при лечителката Естер Браво и ще останем една седмица... 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 Ру, видяхте ли вече с нея? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 (редактирано) In vino veritas Нейде из Стария град на Пловдив Дефиле на младото вино Редактирано 29 ноември, 2014 от woman_in_white 6 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Ру, видяхте ли вече с нея? Видяхме се. Настаненеи сме в една прекрасна двуетажна къща с китайски порцелан и дърворезби. Прави ни по 2 сеанса на ден. Ние имаме само една седмица, а са необходими две. Програмата ни за Северен Лузон ще отпадне, но това бе предвидено. Главното е да си излекуваме поне частично болежките.... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Еее,браво! Понякога нетрадиционната медицина прави чудеса.Трябва да имаш вяра и надежда.От мен - успех! 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Дубай. 12 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Ехххх, Стенк, как да не ти завижда човек . 30 градуса, палми, море... а тук, мъгла и студ.... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Ти нямаше ли да идваш декември или аз съм в грешка ? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега