slujitel Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 преди 5 минути , Роси 777 каза: Италия , Портофино Нямам търпение да се приберете и да опишеш пътуването. 1
zon Публикувано: 11 май, 2017 Публикувано: 11 май, 2017 Amorphophallus titanum, Университетска ботаническа градина, Гент 36
AlexandraKo Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 15 часа, zon каза: Amorphophallus titanum, Университетска ботаническа градина, Гент Зооооон, какво е туй чудо?Леле, че грамаданскооооооо!
Роца Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 На 11/05/2017 в 7:20, mu_ry каза: точно това и ние си мислехме, идваме за пръв път във Франция, а то чиста Германия :D нищо де, харесва ни То тази Франция, където сте, си е повече Германия, отколкото Франция Zon, това не беше ли едно цвете, което цъфти веднъж та незнам си колко години? (а по темата - аз работя днес вкъщи и се възхищавам на вашите пътувания в обедната почивка ) 1
zon Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 (редактирано) преди 1 час, AlexandraKo каза: Зооооон, какво е туй чудо?Леле, че грамаданскооооооо! Месоядно цвете, май от най-големият цъфтящ вид в света. Това достигна 2,46м (преди години в Бон са имали 2,74м). Произход - остров Суматра, от там са взели семето и са го засели в Гент. В няколко ботанически градини в Европа има такива в Брюксел, Нидерландия, Базел и други. След като се засее се чака 7-10 години да цъфне за първи път, след това цъфти на 5 години, понякога на 7, но се случва и на 3-4. Цъфти само за два дни. Има силна неприятна миризма, дъщеря ми я определи като 'тоалетната на котката'. Бяха сложили камери около цветето и имаше на живо предаване 48 часа за да могат хората да наблюдават цъфтежа, през деня на по силна светлина е по-отворено. Ботаническата градина беше отворена двата дни 10 и 11 май до осем и половина вечерта за да могат повече хора да го видят след работа. Входът винаги е безплатен в ботаническата градина в Гент. Още снимки: Редактирано 12 май, 2017 от zon 2,46m 33
AlexandraKo Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 7 минути , zon каза: Месоядно цвете, май от най-големият цъфтящ вид в света. Това достигна 2,64м (преди години в Бон са имали 2,74м). Произход - остров Суматра, от там са взели семето и са го засели в Гент. В няколко ботанически градини в Европа има такива в Брюксел, Нидерландия, Базел и други. След като се засее се чака 7-10 години да цъфне за първи път, след това цъфти на 5 години, понякога на 7, но се случва и на 3-4. Цъфти само за два дни. Има силна неприятна миризма, дъщеря ми я определи като 'тоалетната на котката'. Бяха сложили камери около цветето и имаше на живо предаване 48 часа за да могат хората да наблюдават цъфтежа, през деня на по силна светлина е по-отворено. Ботаническата градина беше отворена двата дни 10 и 11 май до осем и половина вечерта за да могат повече хора да го видят след работа. Входът винаги е безплатен в ботаническата градина в Гент. Още снимки: Сега прочетох в нета за това растение. За Рафлезия-та зная, но това не го бях виждала, благодаря! 1
Фил Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 24 минути , AlexandraKo каза: Сега прочетох в нета за това растение. За Рафлезия-та зная, но това не го бях виждала, благодаря! За това, което показва zon, съм гледал филмче по NatGeo или Discovery, а Рафлезията ходихме да я видим отблизо в Малайзия : 21
traveler Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 40 минути , zon каза: Месоядно цвете, май от най-големият цъфтящ вид в света. Това достигна 2,64м (преди години в Бон са имали 2,74м). Произход - остров Суматра, от там са взели семето и са го засели в Гент. В няколко ботанически градини в Европа има такива в Брюксел, Нидерландия, Базел и други. След като се засее се чака 7-10 години да цъфне за първи път, след това цъфти на 5 години, понякога на 7, но се случва и на 3-4. Цъфти само за два дни. Има силна неприятна миризма, дъщеря ми я определи като 'тоалетната на котката'. Бяха сложили камери около цветето и имаше на живо предаване 48 часа за да могат хората да наблюдават цъфтежа, през деня на по силна светлина е по-отворено. Ботаническата градина беше отворена двата дни 10 и 11 май до осем и половина вечерта за да могат повече хора да го видят след работа. Входът винаги е безплатен в ботаническата градина в Гент. Още снимки: Освен миризмата има и много интересно име Amorphophallos titanum
zon Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 5 минути , traveler каза: Освен миризмата има и много интересно име Amorphophallos titanum titanum също, но след това amorpho П.П. заради подчертаната дума, веднага запомних латинското наименование, но да ме убиеш сега не мога да ти кажа от раз как е на нидерландски, отивам да го запаметявам.
AlexandraKo Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 20 минути , Bore каза: Keukenhof днес. Дъжд и пак дъжд. Да, ама, дъждовните ти снимки са уникални!С тези кристални капчици по прекрасните цветенца.Виж, колко снимки има от там, твоите са по-по-най! Ти си късметлийчо голям! 2
christuff Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 Цветове на пролетта(някъде из Лудогорието) 47
AlexandraKo Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 (редактирано) А ние - у нас си, на софричка. Съчетахме дива норвежка сьомга със сметаново-чесново-магданозен сос, с парченца френско сирене Бри ,фино бяло италианско вино от Сирмионе, нашенска къдрава марулка /еко-био, собствено производство/ и за десерт, по малко торта Гараш. Интернационалната комбинация много ни се услади. Малееее, ма и аз съм бетер Ути по новите комбинации. Редактирано 12 май, 2017 от AlexandraKo 23
iaia_mama Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 преди 3 минути , AlexandraKo каза: А ние - у нас си, на софричка. Съчетахме дива норвежка сьомга със сметаново-чесново-магданозен сос, с парченца френско сирене Бри ,фино бяло италианско вино от Сирмионе, нашенска къдрава марулка /еко-био, собствено производство/ и за десерт, по малко торта Гараш. Интернационалната комбинация много ни се услади. Малееее, ма и аз съм бетер Ути по новите комбинации. Наздраве! Да ви е сладко! 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 12 май, 2017 Популярно мнение Публикувано: 12 май, 2017 Северно Кипърска Република 50
Мирослав Василев Публикувано: 12 май, 2017 Публикувано: 12 май, 2017 Малко из Холандия. Айндховен и Делфт. Симулаторът Симона. 29
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 13 май, 2017 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2017 Слънчеви поздрави от Раротонга / Острови Кук 58
Популярно мнение Цвете Публикувано: 13 май, 2017 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2017 И при нас има слънце най-накрая. Точно за гостуването ни на Билбо Бегинс . 55
DenitsaS Публикувано: 13 май, 2017 Публикувано: 13 май, 2017 49 minutes ago, Цвете said: И при нас има слънце най-накрая. Точно за гостуването ни на Билбо Бегинс . Напълни ми душата с тези снимки 1
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 13 май, 2017 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2017 Още снимки от Раротонга / Острови Кук. Трудно е да се устои на чара на Полинезия... 80
Двуцветко Публикувано: 13 май, 2017 Публикувано: 13 май, 2017 преди 14 минути , Георги Матеев каза: Още снимки от Раротонга / Острови Кук. Трудно е да се устои на чара на Полинезия... До Айтутаки няма ли да скочиш?
dimitrov6 Публикувано: 13 май, 2017 Публикувано: 13 май, 2017 преди 47 минути , Георги Матеев каза: Още снимки от Раротонга / Острови Кук. Трудно е да се устои на чара на Полинезия... В Youtube има trance клипчета на с най-красивите плажове на света като този на който си.Много ми харесват. https://www.youtube.com/watch?v=9Y4alBaOi3w 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега