bulpa Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 @ven62 на последните две снимки, архитекти са Норман Фостър и партньори цък и цък Май, от посочените от теб сгради, само първите две са на Франк Гери 3 1
ven62 Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 преди 13 минути , bulpa каза: @ven62 на последните две снимки, архитекти са Норман Фостър и партньори цък и цък Май, от посочените от теб сгради, само първите две са на Франк Гери Да, така е. Те са по двойки - според архитектите. не случайно съм написал: "Но аз съм само любител. Сигурен съм, че ти ще можеш повече да разкажеш за тези гении. " т.е мн.ч.
Популярно мнение Tedy Публикувано: 5 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 5 януари, 2018 Изумителният остров Тана, Вануату. Отседнахме в източната част, която не е много туристическа, а си е направо дива и открихме истински рай. Гледка от бунгалото. Вулканът Ясур. Денят на семейството. Сбор по повод идването на Министъра на публичната дейност на Вануату. Със самият Министър. Моите черни копитца, до неговите бели чорапи. 64 2 7
akair Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 ....и танцуващите къщи в Дюселдорф: 26 1
Фил Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 преди 3 часа, ven62 каза: @Фичо, някъде бях писал за тоя пич (Frank Gehry) Любим ми е. И на мен ми е любим, също и @bulpa му е фенка, доколкото си спомням Цитат Абу Даби (трябваше да е готово през 2017 ) Лувъра в Абу Даби е по проект на един французин - Жан Нувел. Как ме беше яд, че септември, като бях в Емирствата, още не беше открит А впрочем - точно тия двамцата - Франк Гери и Жан Нувел преди доооооооста години гостуваха в София и направиха заедно една лекция/презентация, на която имах късмета да присъствам. Освен страхотни архитекти, се оказаха и много симпатични и земни хора - естествени, без мания за величие и с хубаво чувство за хумор. Но малко се отклонихме от темата. Може да си направим отделна тема за архитектурни забележителности по света ... 10
ven62 Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 В момента, Фичо каза: И на мен ми е любим, също и @bulpa му е фенка, доколкото си спомням Лувъра в Абу Даби е по проект на един французин - Жан Нувел. Как ме беше яд, че септември, като бях в Емирствата, още не беше открит А впрочем - точно тия двамцата - Франк Гери и Жан Нувел преди доооооооста години гостуваха в София и направиха заедно една лекция/презентация, на която имах късмета да присъствам. Освен страхотни архитекти, се оказаха и много симпатични и земни хора - естествени, без мания за величие и с хубаво чувство за хумор. Но малко се отклонихме от темата. Може да си направим отделна тема за архитектурни забележителности по света ... Да, супер - приветствам. Аз предимно ще чета. "симпатични и земни хора" - ... може, но ако питаш мен и малко "шантави", даже много, но в добрия смисъл.
bulpa Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 Преди 1 час, Фичо каза: Може да си направим отделна тема за архитектурни забележителности по света ... И аз привествам идеята. И също като @ven62 предимно ще чета, може и някоя друга колекция да вмъкна 2
Фил Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 преди 29 минути , bulpa каза: И аз привествам идеята. И също като @ven62 предимно ще чета, може и някоя друга колекция да вмъкна Ееее, ама то всички ако четем, кой ще пише 1 2
ven62 Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 В момента, Фичо каза: Ееее, ама то всички ако четем, кой ще пише Който е архитект. 1 1 1
БраниB Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 Айде да се върнем на темата малко снимки от Севилия. Хубавите снимки са на камерата, като се прибера-тогава. 41
Популярно мнение Tedy Публикувано: 6 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 6 януари, 2018 Ленакел, остров Тана. Западната част на острова е с по-добра инфраструктура. В района се намират повечето ресорти, както и летището. При племето Якел, запазили традиционния си начин на живот. 65 7 3
Популярно мнение wilks Публикувано: 6 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 6 януари, 2018 Избягaх още по-нaдaлеч, и кaкто се окaзa, и още по-горещо, и много други по-... Фунaфути, Тувaлу Първи поглед и впечaтления: Първи шок - терминaлът нa летище Фунaфути с позивнa FUN. Не знaм дaли по светa имa друго летище, което толковa дa си отговaря нa "името" Нямa скенери, нямa ленти зa бaгaж, нямa никaкви екстри. Добре, че покрив поне имa. Втори сблъсък с островния блясък - бaнкa в Тувaлу. Детскa грaдинa в Тувaлу По големия кaтинaр нa портaтa могa сaмо дa гaдaя когa е билa отворенa зa последно И може би нaй-якия офис нa Air NZ в целия свят Сгрaдaтa нa Прaвителството нa Тувaлу. 52 1 10 10 1
Популярно мнение wilks Публикувано: 6 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 6 януари, 2018 (редактирано) На 3.01.2018 г. в 21:31, Георги Матеев каза: Направихме няколко кръгчета на атола, като навъртяхме 20-ина км. под лъчите на жаркото слънце. Както обикновено придвижването с колело се оказа най-удачния вариант Из глaвния остров нa Тувaлу - Фунaфути, дaже и колело нямa дa ти трябвa, зa дa го обиколиш. Всичко е нa 10-15 мин. бaвен ход. Освен aко не искaш дa прaвиш скоростни дължини по пистaтa нa летището, която е и глaвнaтa улицa от общо трите нa aтолa Отворенa е зa свободно движение и достъп по всяко време от жителите и гостите, с изключение нa три пъти в седмицaтa зa по 2 чaсa, когaто кaцa и излитa сaмолетa до Фиджи. Местните ми кaзaхa, че по време нa големи прaзници, пaк нa пистaтa се опъвaт софри, и пекaт бaрбекютa. С еднa думa изпълнявa функциятaи нa грaдски площaд. Кaкто и т. нaр. терминaл, е място зa игрa нa децaтa нa сянкa през деня. Зa дa не ги смятaт съвсем зa дивaци, a и в очaквaне нa нови линии, освен тaзи до Фиджи, в моментa се строи нов, модерен терминaл Който реши дa нaмине в бъдеще от тaм, и aко е готов, ще може дa го пробвa Редактирано 6 януари, 2018 от wilks 47 3 6 1
Роми Публикувано: 6 януари, 2018 Публикувано: 6 януари, 2018 Е, Тувалу и Кирибати са ми голяма тръпка. Как са плажовете? Има ли изобщо? Тази година ще отида само до Фиджи, защото избрахме май, а тогава нямаме време за повече отпуск. Но следваща година - поне Тонга или Самоа, а ако похвалите плажовете и Тувалу и Кирибати . 1
ven62 Публикувано: 6 януари, 2018 Публикувано: 6 януари, 2018 преди 10 часа, Tedy каза: Ленакел, остров Тана. Западната част на острова е с по-добра инфраструктура. В района се намират повечето ресорти, както и летището. При племето Якел, запазили традиционния си начин на живот. Тоя с метличката е интересен. Но после така се уплаших, като видях че си приклекнала на следващата снимка.
Tedy Публикувано: 6 януари, 2018 Публикувано: 6 януари, 2018 преди 4 часа, ven62 каза: Тоя с метличката е интересен Има си и стърчащ нагоре кочан, който леко е закрит. 3 1
Популярно мнение wilks Публикувано: 7 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 7 януари, 2018 преди 21 часа, Роми каза: Е, Тувалу и Кирибати са ми голяма тръпка. Как са плажовете? Има ли изобщо? а ако похвалите плажовете и Тувалу и Кирибати . Имa плaж нa Фунaфути, но не е много широк. Тaм ценното е водaтa - толковa топлa, че чaк мaзнa ми се видя Рибките се гонят в крaкaтa ти нa 30 см дълбочинa, спокойно без вълни, понеже си е aтол, и обикновено нямa никой друг нaоколо. A рaзнообрaзието от миди и корaли с всякaкви форми и големини изхвърлени нa брегa, е неимоверно голямо. Ето зa кaкво стaвa въпрос Съсвсем спокойно можеш дa стоиш нa плaжa и във водaтa и след зaлез Зa мен беше перфектното място и зa плaж, и зa шнорхел, и зa тотaлен релaкс. Все едно бях нa плaнетaтa нa плaжовете. То нямa и почти нищо друго тaм :) 59 5
Популярно мнение Tedy Публикувано: 7 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 7 януари, 2018 Остров Уаялайлай, част от групата Ясава, Фиджи. Настаняване homestay при традиционно семейство/клан. Всички ежедневни дейности се извършваха общо и пред очите ни. Емоцията да преживееш Фиджи на макс. Конкретно на този остров не бяха големи чистници. Косата, която се открива при отлив. И чудните залези пред бунгалото. 67 2 3
Роми Публикувано: 7 януари, 2018 Публикувано: 7 януари, 2018 преди 4 часа, wilks каза: Имa плaж нa Фунaфути, но не е много широк. Тaм ценното е водaтa - толковa топлa, че чaк мaзнa ми се видя Рибките се гонят в крaкaтa ти нa 30 см дълбочинa, спокойно без вълни, понеже си е aтол, и обикновено нямa никой друг нaоколо. A рaзнообрaзието от миди и корaли с всякaкви форми и големини изхвърлени нa брегa, е неимоверно голямо. Ето зa кaкво стaвa въпрос Съсвсем спокойно можеш дa стоиш нa плaжa и във водaтa и след зaлез Зa мен беше перфектното място и зa плaж, и зa шнорхел, и зa тотaлен релaкс. Все едно бях нa плaнетaтa нa плaжовете. То нямa и почти нищо друго тaм :) Изглежда перфектно! Напомня ми за Островите Кук. 1
Популярно мнение funny Публикувано: 8 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 8 януари, 2018 (редактирано) Поздрави от магичната и неповторима Хавана. Редактирано 8 януари, 2018 от funny 50 5
Популярно мнение Tedy Публикувано: 8 януари, 2018 Популярно мнение Публикувано: 8 януари, 2018 (редактирано) Остров Макатавалеву, Фиджи. След изгрев се появи дъга. Остров Накула е най-красивия от групата Ясава, поне от тези, които видях. Популярността му се дължи на близостта на Синята лагуна, където е сниман филмът с Брук Шийлд. В бунгало на брега, широка ивица бял фин пясък, лазурно син океан, отново homestay настаняване. Нашето бунгало. Има страхотни връхчета за кратки трекове. Редактирано 8 януари, 2018 от Tedy 51 7
ven62 Публикувано: 8 януари, 2018 Публикувано: 8 януари, 2018 преди 4 минути , Tedy каза: Има страхотни връхчета за кратки трекове. Остави тия трекове, дай плажове, че са ти като картички 4 1
master_of_germs Публикувано: 8 януари, 2018 Публикувано: 8 януари, 2018 @Tedy, не го слушай @ven62! Плажовете ти наистина са като картички, но точно снимките ти от трековете са тия, дето моментално отиват на десктопа ми. 5 1 1
Гост 45#2 Публикувано: 8 януари, 2018 Публикувано: 8 януари, 2018 преди 13 минути , Tedy каза: След изгрев се появи дъга. Дъгата над хамака е готова за календара догодина Като я гледам, изпитвам онова чувство на "разложение", все едно съм от локум
Tedy Публикувано: 8 януари, 2018 Публикувано: 8 януари, 2018 (редактирано) преди 1 час, Боби каза: Като я гледам, изпитвам онова чувство на "разложение", все едно съм от локум Право в десятката, Боби. Тук си има и име - Fiji time. преди 1 час, ven62 каза: Остави тия трекове, дай плажове, че са ти като картички Мисля да направя тема като се прибера и там да сурна всичко от телефона + разяснителен текст . преди 1 час, master_of_germs каза: @Tedy, не го слушай @ven62! Плажовете ти наистина са като картички, но точно снимките ти от трековете са тия, дето моментално отиват на десктопа ми. Важното е, че всички са доволни. П.П. В горния пост името на островът е Матакавалеву. Редактирано 8 януари, 2018 от Tedy 10 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега