rdd Публикувано: 10 май, 2018 Публикувано: 10 май, 2018 На 08.05.2018 г. в 3:50, Tedy каза: Да се отчета и аз с валежна дестинация. Все още на Скай и след близо 24ч. принудително изчакване дъждът да спре, днес най-после стигнах до гледката, която ме направи фен на острова преди години. Прекрасно кътче на майката земя! Останах за залез и й се радвах цели 4 часа, устоявайки на поривите на вятъра. Portree Kilt rock and Mealt falls Quiraing Old man of storr Tedy, необходимо ли е да се знаят GPS координатите на местата, от където са направени тези красиви изгледи? Чудесни са! Отговорът не е спешен. 1
Tedy Публикувано: 10 май, 2018 Публикувано: 10 май, 2018 преди 1 минута , rdd каза: Tedy, необходимо ли е да се знаят GPS координатите на местата, от където са направени тези красиви изгледи? Чудесни са! Отговорът не е спешен. Не, те са много известни, а острова е малък и не може да ги пропуснеш. 2
Популярно мнение Брани Публикувано: 10 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 10 май, 2018 Разходихме се до Шибуя, където видяхме уж най-натоварената пешеходна пътека в света Паметника на кучето Хачико Едно от паркчетата Отидохме до сградата на Кметството И после се качихме на 45-тия етаж, за да се порадваме на гледка от високо 48 3
Популярно мнение Tedy Публикувано: 10 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 10 май, 2018 Единбург е прекрасен град, но шотландската провинция ме покори напълно и някак ми се загуби възходящата градация в пътуването. Все пак чудесен финал на тази приказна седмица. 51 1 3
БраниB Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 Най-голямото събитие в Хамбург-Празникът на пристанището или т.нар. Hafen Geburtstag. 35
aleksandrina Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 1 hour ago, patilana said: Днес в Луфтханза Техник. Искам едно такова! 1
Брани Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 Сменихме четири влакчета, лифт, корабче и автобус, за да идем до Хаконе и да се върнем, видяхме красиви гледки: Серни изпарения И за малко и Фуджи Но коварни облаци я криха през по-голямата част от деня. Но пък езерцето е чудно красиво После се върнахме в Токио и се разходихме на тъмно, за да поснимаме малко добре осветени неща 48 1
jungfraujoch Публикувано: 12 май, 2018 Публикувано: 12 май, 2018 На пълноценна почивка в Несебър. Радвам се на чудесно време,забележителности и дълги разходки по брега. 38 6
mary_shery Публикувано: 12 май, 2018 Публикувано: 12 май, 2018 Гледка от ресторанта, в който обядвах преди малко: 26 1
Популярно мнение Брани Публикувано: 12 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 12 май, 2018 Програмата за днес включваше: Тук-там гледки с небостъргачи Рибният пазар Цукиджи Парка на императорския дворец И остров Одайба На отиване взехме влакче (Yurikamome), което е с гуми, но за сметка на това е без машинист Видяхме големия Трансформър Отскочихме набързо до Ню Йорк Изпихме по една бира на плажа Попаднахме на Tokyo Drift И се порадвахме на светлините на Токио 48 11
Популярно мнение Цвете Публикувано: 12 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 12 май, 2018 (редактирано) В момента съм на терасата на къщата ни в едно елзаско село, чието име не знам как звучи- Bennwihr, насред безкрайни лозя. Това е в околията на Colmar. А цял ден обикаляхме из други приказни селца и градчета. Местното вино неочаквано ми хареса, а за пастетите няма да говоря с пълна Наздраве! Редактирано 12 май, 2018 от Цвете 70 4
БраниB Публикувано: 12 май, 2018 Публикувано: 12 май, 2018 Още малко от Hafen Geburtstag Hamburg. 41 1
Популярно мнение tonik Публикувано: 13 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2018 (редактирано) Дойде и моят ред да се разпиша в Исландия. Много интересен остров, с дива, брутална и автентична красота. Струва си да се посети. Най-голямият действащ гейзер в района Гейзир носи доста звучно име (изписано на камъчето отпред ) Ако някой се чуди как изглежда исландската пролет Отидохме малко и на плаж Няколко съвета: - Много внимателно обмислете кога да посетите Исландия. Началото на май има своите предимства понеже е нисък сезон, съответно няма големи тълпи, хотелите са празни и цените са по-ниски, но пък не можете да видите пъфини, северно сияние и най-важното - зеленина. Доскоро в Исландия е валял сняг, сътветно природата все още се събужда и тревата е жълто-кафява. Навсякъде снимките, които циркулират от Исландия са с едни тучни ливади и зелени поля - ами тях ги има от месец юни нататък, да го имате предвид. През лятото обаче пък предполагам, че тълпите ще са ногромни (Исландия е много популярна дестинация з аамериканци и западноевропейци). Дори сега на основните забележителности имаше много хора, екскурзоводката ни каза, че през лятото често автобусите дори няма къде да паркират. - Подгответе се психически времето да убие част от чара на Исландия. Вали всеки ден (не през цялото време), като комбинацията от дъжд и силен вятър е доста гнусна. Ходихме да гледаме ледника Катла и въпреки че бях екипиран прилежно с непромокаеми дрехи, качулка и тн. завихрянията успяха да ми вкарат вода под непромокаемото яке, през незащитената шия. Освен това трудно се правят снимки в подобни въртопи. - Следващото съображение следва от горното: задължително се екипирайте добре! Водоустойчиви дреги, дори дъждобран са задължителни. Чадър няма да ви свърши работа - дори ветровете да не му видят сметката, напречният вятър ще ви обгърне с вода, така че не се занимавайте с чадъри. Основните туристически забележителности са пригодени за туристи, там където няма изградени пътеки има поне насипани вулканични камъчета, така че планински обувки ще са ви нужни за hiking или ако ходите по ледници, но пък се обуйте с нещо, което да не пропуска вода. - Подгответе се джобовете ви да "олекнат", цените са солидни. Имайте предвид, че в Исландия навсякъде се приемат кредитни и дебитни карти, така че може и да не се наложи въобще да обменяте пари. Като цяло съм доволен, че отидох, островът определено си струва. Исландия е едно от местата, който за мен много се доближават до представата за свят от друга планета, неслучайно там са снимани всякакви фантастични филми, а Нийл Армстронг и Бъз Олдрин за тренирали ходенето на луната по исландските чукари. Дано и на вас ви хареса. Редактирано 13 май, 2018 от tonik 53 3
Masmiya Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 (редактирано) Аз съм била за три дни около 1-ви май (2015 година) и дъжд валя само веднъж за около час, докато пътувахме. През останалото време беше слънчево и приятно л за тези ширини. На повечето снимки съм със слънчеви очила, местните ходеха по тениски, ние с якета. Същевремнно видяхме много пъфини. Месец по-късно съфорумник сподели, че целият престой е бил с дъждовно време и не са видели и един пъфин. Така че по отношение на времето и пъфините е и въпрос на късмет. Но иначе северно сияние или тучни зелени полета наистина няма как да има през май. Редактирано 13 май, 2018 от Masmiya 3
AlexandraKo Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 На кое викате пъфин - на кайрата ли - едно такова пиле с шарен клюн? 4
Брани Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Разходихме се до Акихибара, да им видим на японците електрониката и манга дивотиите. Разбрах, че с това Star Wars фенство (не че събирам фигурки де) съм бил изцяло на грешен път! "Ех, пропилян живот!" После се опитахме да видим Йокохама, но се изсипа сериозен дъжд и се прибрахме да стягаме багаж, че утре 777-300-цата нас чака. 47 2
iaia_mama Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Ми от мен... много скромно - само едни "нищо и никакви" Троянски манастир, Крушунски водопади и Ловеч. Толкова успяхме за два дена 45 2 1
Емика Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 преди 7 минути , iaia_mama каза: Ми от мен... много скромно - само едни "нищо и никакви" Троянски манастир, Крушунски водопади и Ловеч. Толкова успяхме за два дена Скромно, но от сърце! Аз за манастира и Ловеч не искам да знам, че съществуват, но както към заседнала през целия май, всяко пътуване и снимка ме радват. Манастирът наистина е хубав, друг ми е проблемът там, в разни комерсиални служители, с които го свързвам. П.П. Има нещо в качването на снимките, но като се цъкне върху тях се виждат.
Популярно мнение Asya Assenova Публикувано: 13 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2018 В Иския съм. Островът ме очарова. Идеално място за почивка.Красив, но не пренаселен или поне не днес. Препоръчвам. 50
Популярно мнение wiliko Публикувано: 13 май, 2018 Популярно мнение Публикувано: 13 май, 2018 (редактирано) Една планина, пълноводни реки и водопади, остатъци от миналогодишния сняг, поляни с пролетни цветя, мъгла, слънце, дъжд и....малко попътни гръмотевици Водопад Скакавица Водопад Горица река Скакавица Скакавица Редактирано 13 май, 2018 от wiliko 46 8
stebal Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Снимките са от днешната разходка до село Долно Луково, близо до Ивайловград . Църквата “ св. Константин и Елена “ е издигната за 10 дни през 1806 година. Бързали са да я покрият, защото според тогава действащия закон в Османската империя, покрита постройка не можела да се събаря. Излъгали са, че строят обор, затова е вкопана в земята. Има две отделения , мъжко и женско, влиза се през различни врати. А стенописите... О, стенописите...и дърворезбованите столове...и иконите. Не знам друга такава църква по нашите земи...много, много ми хареса...автентично, заспало, забравено място... 40 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега