Zaro Публикувано: 31 март, 2019 Сподели Публикувано: 31 март, 2019 Мадрид след 2 литра сангрия и много паеля. Няма кой да снима качествено. 4 1 9 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 31 март, 2019 Сподели Публикувано: 31 март, 2019 преди 15 минути , Zaro каза: Мадрид след 2 литра сангрия и много паеля. Няма кой да снима качествено. Ланцероте - на същото..... Снимка от през деня.... 10 10 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 31 март, 2019 Сподели Публикувано: 31 март, 2019 Поне имаш доказателство за мястото😆 На латиски има една сентенция unus testis nullus testis- един свидетел не е доказателство, но твоя случай... оборва всякакви латински закони😆 3 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) Редактирано 1 април, 2019 от Zaro 18 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 С 250 км/ч с това към Севиля 18 2 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 15 часа, ruwenzogy каза: Ланцероте - на същото..... Снимка от през деня.... Ланцероте не съществува виж Лансароте да 😀 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 43 минути , Василена каза: Ланцероте не съществува виж Лансароте да 😀 На испански се изписва Lanzarote,като Z или zeta се произнася като фъфлещо "ц",така че изписването на @ruwenzogy е най-близко до оригиналното испанско произношение.😉 2 2 1 Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) преди 31 минути , Мари Николова каза: На испански се изписва Lanzarote,като Z или zeta се произнася като фъфлещо "ц",така че изписването на @ruwenzogy е най-близко до оригиналното испанско произношение.😉 Off topic: Не съм чувала за произнасяне на ц на испански. По-скоро z в Испания по произношение е по-близо до английската комбинация th (произнасяш S, но езика докосва зъбите, като при th), докато в Латинска Америка си е просто s. Редактирано 1 април, 2019 от Carrie 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 10 минути , Carrie каза: Off topic: Не съм чувала за произнасяне на ц на испански. По-скоро z в Испания по произношение е по-близо до английската комбинация th (произнасяш S, но езика докосва зъбите, като при th), докато в Латинска Америка си е просто s. Точно английско TH в комбинация с S,което звучи повече като "ц".Силно потърпевша съм от Zeta,защото повечето ми учители по испански,като произнасяха тази буква пръскаха слюнка по първите редове.🙂Затова и Стоичков казва БарЦелона. Нека,който както иска да си изписва наименованията,не сме тук за да правим забележки🙂 5 1 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 В околностите на Девин. 42 1 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Поздрави от Загреб, Хърватска 🙂 44 1 Връзка към коментар
Erin Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Първи ден от пролетната ваканция 😊 Пещерата Снежанка, Батак, Плиоценски парк Дорково и крепостта Цепина 😎 34 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 4 hours ago, Zaro said: С 250 км/ч с това към Севиля Може да не е мястото тук, но да те питам докато си там. С този влак или със самолет е по-евтино да се пътува от Мадрид за Севиля? Гледам цената на влака е около 55 евро, а май съм мяркала полети около 35 евро. Имам идея за такова пътешествие догодина пролетната ваканция и за това те питам🙂 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) преди 3 часа, Мари Николова каза: На испански се изписва Lanzarote,като Z или zeta се произнася като фъфлещо "ц",така че изписването на @ruwenzogy е най-близко до оригиналното испанско произношение.😉 Lanzarote e в Canarias , където фъфлещата Z се произнася като С тоест Лансароте . Тук Z не се произнася . 😀 Редактирано 1 април, 2019 от Василена 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 А я ми дайте ruwenzogy с транскрипция на кирилица, че нещо ми е трудно запомнянето и произношението😉 2 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 4 часа, Carrie каза: Off topic: Не съм чувала за произнасяне на ц на испански. По-скоро z в Испания по произношение е по-близо до английската комбинация th (произнасяш S, но езика докосва зъбите, като при th), докато в Латинска Америка си е просто s. И аз малко офтопик, но съм напълно съгласна с Carrie, точно фъфлещо “с”, в никакъв случай ц. Моя колежка е живяла на Лансароте и ми е казвала, че така се произнася с фъфлещо “с”, аз съм учила испански, не се произнася с ц. С “ц” - освен да е някакъв каталунски диалект? 2 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Може да не е мястото тук, но да те питам докато си там. С този влак или със самолет е по-евтино да се пътува от Мадрид за Севиля? Гледам цената на влака е около 55 евро, а май съм мяркала полети около 35 евро. Имам идея за такова пътешествие догодина пролетната ваканция и за това те питам🙂 По принцип високоскоростните влакове са по-скъпи. В действителност зависи дали ще си намериш полет, който да те устройва като време и цена. Аз предпочитам бързите влакове заради комфорта и кефа. За тях също има добри цени, промоции, ранни резервации и т. н. 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 @ruwenzogy като си поръчваш бира със или без фъфлещо С или Ц разбират ли те испанците?😉 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Може да не е мястото тук, но да те питам докато си там. С този влак или със самолет е по-евтино да се пътува от Мадрид за Севиля? Гледам цената на влака е около 55 евро, а май съм мяркала полети около 35 евро. Имам идея за такова пътешествие догодина пролетната ваканция и за това те питам🙂 Нашата цена е 120 евро за 4 места. Аз исках на масичка 2 по 2 едни срещу други, а там винаги продава четворката в пакет, независимо от пътниците. Ние сме трима, така че се пада по 40 на човек. Нашето пътуване обаче беше в понеделник сутрин, което е най-натоварения ден, а сутрин са по-скъпи. Цената на местата като в автобус бяха по 35 евро, а минимумът, който съм виждал, е 28. Билетите ги взех веднага, след като излезе разписанието. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Аха, разбрах има следене и при влаковете. Много благодаря! Чудесно да си изкарате. Чакам снимки от този очарователен град. Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 5 часа, Мари Николова каза: Затова и Стоичков казва БарЦелона. Стоичков казва БарЦИлона А онова „ц“, за което толкова му се смееха... Лично аз съм виждал по-стари български книги, от 60-те, 70-те години например, в които градът се изписваше точно така - БарЦелона. Имам спомен, че и по телевизията футболните коментатори така го изговаряха. Кучето такива книги е чел - така го е запомнил Разбира се, за вертолейшъна няма оправдание 2 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Lanzarote, Playa Papagayo 41 1 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 51 минути , ruwenzogy каза: Lanzarote, Playa Papagayo А-а-а, без тия. Не ни се измъквай. Искаме си Lanzarote на кирилица. 1 10 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Я как си беше добре на кирилица. Фъфлещите испанци като си сложат пиърсинг в устата и си мислят, че езикът им е първороден. 3 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 London ни посрещна с прекрасно време 🙂 40 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега