Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 7 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 април, 2019 (редактирано) Чудех се къде да публикувам този пост и реших да е в тази тема. Вчера разхождайки се,из изпълнените с цъфнали вишни казанлъшки улици,се замислих за овощните градини пръснати из Казанлъшката котловина.Те са едни от най-големите по площ в България и в този период на цъфтеж на дърветата,сигурно изглеждат неземно красиви.Обадих се на мой приятел от разположеното в покрайнините на овощните масиви село Асен и с негова помощ тръгнах из градините.Изминахме около 40 километра по черен път,който определено не бе за моето Пежо,но поради липсата на джип 4х4 и пежото стана джип😀 и посетихме няколко от големите овощни градини🌳.Оказа се,че поддръжката на един масив си е много,ама много отговорна и трудоемка работа: -денонощно работници палят бали със сено с цел да предотвратят измръзване на овошките. -всекидневно група пчелари се грижат за стотиците кошери пръснати из градините,за да може пчелите да опрашват дръвчетата.🐝 -усилено са започнали изграждането на противоградна инсталация с мрежи за да защитят овощните градини от яростта на природата. -изграждат се огромни системи за капково напояване. и всичко това се прави с много работници. Предвид,че в от края на овощните градини започва резервата "Централен Балкан" и движението на моторни-превозни средства е ограничено,да не кажа и забранено,не можахме да се качим с колата по-висока за да видим градините от птиче поглед.Според моят приятел от гледката може да ти спре дъха,така че препоръчвам ако някога посетите тези места да не си спестите усилията и да се качите малко по-високо в балкана и да се насладите на тази неземна красота.Има една особеност,която не е за пренебрегване.Черешите 🍒 и прасковите 🍑 бяха цъфнали,но не на всякъде,докато сливите и ябълките още не бяха и чули за цъфтеж,докато в града всичко отдавна цъфна,че даже и прецъфтя.Затова информацията от първа ръка е просто задължителна. Ето и няколко кадъра от вчерашната разходка. Череши. Пчелари. Праскови. Много важно е да знаете,че градините се охраняват/някои от тях са изградени по Евро проекти/,но благодарение на моят местен приятел ,който познава местността и хората/пазачите,ни позволиха да влезем,а на мене и да снимам. Редактирано 7 април, 2019 от krasen_denev 58 2 25 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Ех, че красота 🤩 @krasen_denev все съм си мислила, как може да са толкова популярни лавандуловите поля за снимане, а почти да няма снимки на овощните градини във вашия вилает... 2 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 (редактирано) преди 14 минути , bulpa каза: Ех, че красота 🤩 @krasen_denev все съм си мислила, как може да са толкова популярни лавандуловите поля за снимане, а почти да няма снимки на овощните градини във вашия вилает... Тони, Лавандуловите масиви са достъпни и неохранявани и повечето са покрай пътищата от националната пътна мрежа,а до овощните градини се достига по черни пътища,но нещо още по-важно е ,че са охранявани и поради тази причина не са достъпни. Редактирано 7 април, 2019 от krasen_denev 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 7 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Мисля, че аз първа от пишещите тук се озовах на Летище Истанбул. Чисто, светло и просторно! 55 8 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Серес за малко 24 Връзка към коментар
akair Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 4 hours ago, Mary said: първа от пишещите тук се озовах на Летище Истанбул. @Георги Матеев не харесва това 🙂 1 23 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 (редактирано) преди 4 минути , akair каза: @Георги Матеев не харесва това 🙂 Абе не знам, ама един познат (чужденец) ми каза, че в ръкава на Gate 25 видял изчегъртано с пирон Г.М. Редактирано 7 април, 2019 от Goal & Boss 20 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 преди 20 минути , akair каза: @Георги Матеев не харесва това 🙂 преди 16 минути , Goal & Boss каза: Абе не знам, ама един познат (чужденец) ми каза, че в ръкава на Gate 25 видял изчегъртано с пирон Г.М. @akair ко рече? 😈 7 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 преди 1 минута , Георги Матеев каза: @akair ко рече? 😈 Не бе, той се обърка. Пощади го! 3 Връзка към коментар
akair Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 33 minutes ago, Георги Матеев said: @akair ко рече? 😈 Явно не си фен на Локо София... 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 преди 9 часа, krasen_denev каза: че са охранявани и поради тази причина не са достъпни. А можеше да вземат по 5 лева за сакура и да си подпомагат производството Красиво е! преди 8 часа, Mary каза: аз първа от пишещите тук се озовах на Летище Истанбул. Ти направо си една от обезчестилите го, @Mary 4 4 Връзка към коментар
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 7 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Casa Museo del Campesino Teguise Museo LagOmar Fundation Cesar Manrique Arrecife 57 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Двуцветко Публикувано: 7 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Баалбек - потресващо монументален и много добре запазен архитектурен Юнеско ансамбъл от римско време в долината Бекаа на 10-на километра от границата със Сирия .. 62 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Брани Публикувано: 8 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април, 2019 В момента съм в самолета, ама вчера В ЕДИН МОМЕНТ бяхме във Верона, та да се брои за вчера ... 🙂 53 Връзка към коментар
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 8 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април, 2019 За последен ден в Мароко 😞 Рабат, Асила и Танжер 57 4 Връзка към коментар
Популярно мнение luba_rizova Публикувано: 8 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Буенос Айрес 57 1 Връзка към коментар
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 8 април, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Куенка, Испания 51 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Oggi a Napoli/ Днес в Неапол 41 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 В един от лоунджовете Marahba на летището в Дубай. 10 Връзка към коментар
Boo Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Барселона, не много типични снимки 27 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 (редактирано) В лоунджа на КЛМ и АФ в Банкок. Наистина има от пиле мляко. Алкохол също. Ех, ако пиех...ехееее. Редактирано 9 април, 2019 от Тони 10 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 (редактирано) Преди 1 час, Тони каза: В лоунджа на КЛМ и АФ в Банкок. Наистина има от пиле мляко. Алкохол също. Ех, ако пиех...ехееее. Еми ти пак недей да пиеш, но пийни едно(две) за нас, пиещите. Абе като в оня виц Редактирано 9 април, 2019 от Фичо 6 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 Тогава няма да си хвана полета. По-добре не. Ама ще погледам. 5 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега