FlyTraveler Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 На 12.06.2019 г. в 18:21, домосед каза: Е, за кафе и мъфин на крак време се намери! Кучетата къде са на снимките? В Йоханесбург последно направихте ли нещо? Ще използвам тук да ти благодаря публично за това, че дойде на летището да се видим и да разменим някой и друг лаф... Кучетата ги намерихме като се местихме от Олифантс към Шингуедзи, май се паднаха между Мопани и Шингуедзи. Първо ръфаха някаква плячка (антилопа, не се виждаше добре от храстите) в сухото корито на река, играеха си и пр. После направо излязоха на асфалтовия път и ги следвахме от изключително къса дистанция в продължение на около 25 минути. Признавам си (пак публично), че парка е много по-красив и интересен, отколкото аз си мислех и си имал право да го препоръчваш като много добра алтернатива на сафаритата в Кения и Танзания. Много е разнообразен, обхваща различни екосистеми, като на мен северната му част ми харесва най-много. На връщане минахме първо през Претория (както посъветва и ти), 30 мин. около Union Buildings, само дето слънцето по обяд е точно над и зад сградите, та не беше добре за снимки, но за допълнително добавена към плана екстра си беше супер. Завъртяхме около Church Square без да слизаме от ван-а, минахме и през монумента на фортрекарите, но на хората им се стори много да дават по 50 ранда, за да го гледат отвън (за вътре нямахме време). В Джобърг се качихме на Top of Africa - Carlton Centre. Изключително занемарено, както и бях чел, но гледките отгоре са добри. За Constitution Hill по-нямаше да има време. 13 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 преди 38 минути , FlyTraveler каза: Ще използвам тук да ти благодаря публично за това, че дойде на летището да се видим и да разменим някой и друг лаф... Моля. Пак заповядай 😎🤨 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 преди 1 минута , домосед каза: Моля. Пак заповядай 😎🤨 С много голямо удоволствие. О. Р. Тамбо е едно от най-любимите ми летища за кацане от 5 години насам... 2 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 13 юни, 2019 Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 3 седмици в Несебър преди активен сезон - чудно е! 40 Връзка към коментар
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 13 юни, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 13 юни, 2019 Началото на обиколката ни из Рейнските замъци и Кьолн. Днес беше само ден първи, но дано и следващите да са толкова красиви. Показвам Bürresheim и Drachenburg, както и малко от Кобленц 🙂 71 1 Връзка към коментар
koliob Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 Zell am See (Schmitten) 37 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 Днес бяхме в Кьолн, от града не видях почти нищо, но зоопарка е прекрасен 😂 40 1 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 14 юни, 2019 Сподели Публикувано: 14 юни, 2019 Кьолнската катедрала- символ на готическата архитектура! Никой обаче не ми обясни какъв е тоя "асансьор" горе на едната кула. Имаше го там и миналата година. 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 преди 8 часа, muchachote каза: Кьолнската катедрала- символ на готическата архитектура! Никой обаче не ми обясни какъв е тоя "асансьор" горе на едната кула. Имаше го там и миналата година. Мисля, че я реставрират 🙂 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Ечука, Виктория 24 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 София, фестивала "Магията на изтока" 23 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Седмица на любимата ни морска храна в южната ни съседка. 26 1 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Последен ден от ваканцията в Северен Кипър. Обходихме целия полуостров Карпаз чак до най-източната му точка, манастирът Апостолос Андреас, сградите са в процес на възстановяване и реконструкция. В района са популярни дивите магарета, които ни пресрещнаха още на пътя, научили са се да спират колите, за да си просят храна. Иначе са постоянно присъствие в зоната на паркинга на манастира, при сергиите и туристите. След това се върнахме на запад по южния бряг на полуострова до прочутия Golden beach (Dipkarpaz Beach), изключителна дива красота на 5 километрова разкошна плажна ивица с обширни дюни. Забранено е паркирането в дюните, но достъпът с кола до тях е лесен по черни пътища. Сигурно е излишно да казвам, че морето е страхотно, топла, чиста и прозрачна вода. В района е забранена строителна и всякаква друга човешка дейност, въпреки това зад дюните има бар, а на 2 места на плажа има по десетина чадъри с шезлонги, всичко това незаконно. За разлика от другия див плаж на Карпаз, Ronnas (Turtle) beach, тук не бяхме сами, имаше сигурно двайсетина човека плажуващи, пръснати по ивицата. Голям кеф е да си на такъв див и красив плаж, на майната си и да няма хора наоколо. Golden beach е сигурно най-добрият плаж в Кипър изобщо (дори Ниси и Макронисос в Агия Напа не могат да се мерят с този). На следващия ден се изкачихме до замъка Кантара, който се намира в началото на полуостров Карпаз, на върха на планината, а от него се откриват изумителни гледки на километри към целия полуостров, вижда се дори залива на Фамагуста на юг. Кратка историческа справка: Замъкът Кантара е един от трите запазени средновековни замъци в Кипър (другите два са Сейнт Хиларион и Буфавенто). За него се смята, че е мястото, където византийците са предали острова на крал Ричард Лъвското сърце през 1191 година. Той от своя страна подарява острова като сватбен подарък на Ги дьо Лузинян, който се жени за принцесата на Йерусалим и се обявява за крал на Кипър. После династията на Лузиняните управлява Кипър около 300 години. Много приятно изненадани и доволни сме, цялата ни група, от природата и всичко, което видяхме на полуостров Карпаз в Северен Кипър. 37 Връзка към коментар
Популярно мнение Роца Публикувано: 15 юни, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Ние днес за първи път от няколко месеца насам направихме по-дълга семейна разходка. Château de Breteuil, интересна история, чуден парк и восъчни фигури по приказките на Шарл Перо. 50 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 И на нашето море още има хубави места. Синеморец. 34 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Поздрави от Нитра, Словакия 🙂 35 Връзка към коментар
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 15 юни, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Честит ми рожден ден! По повод днешния празник оставих перлите в короната на цялата ни разходка - замъците Елц и Кохем. Както и очаквах, напълно оправдаха славата си! За капак се разходихме и из градчето Кохем и свършихме деня с импровизирана торта и бира 🙂 Наздраве 51 1 14 Връзка към коментар
cck Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Ечмядзин и Звартнот, Ереванска околия, Армения 37 1 2 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Преди 6 дни бях в Мапуто, Мозамбик като допълнение към 7 вечери сафари в национален парк Крюгер, Ю. Африка. Мапуто ми хареса, доста чист и добре подреден (за африканските стандарти) град. Намирам го за много по-красиво и спокойно място от Йоханесбург, та даже и от Претория. Ако трябва да сравнявам с град в РЮА на брега на Индийския океан, малко ми е на кантар с Дърбан. Ако сравнявам с Дар ес Салаам (понеже е в съседна държава и пак на същия океан), Мапуто ми харесва много повече. Гарата (в колониален стил, построена преди 127 години): Общината (построена през 1947 г.): Катедралата и паметника на Самора Машел на Площада на Независимоста: Рибари на плажа: Крайбрежната улица с административни сгради: Кея на ферибота, на последната снимка се вижда и новият мост: 45 3 Връзка към коментар
Популярно мнение FlyTraveler Публикувано: 16 юни, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Ето и малко изгреви от парка Крюгер от първите три дни, предимно над река Саби (на първата снимка се вижда и сутрешна мъгла над реката): 48 7 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Снощи се разходих из центъра на София: 26 1 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Братислава, Словакия 30 1 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Днес в Гегхарт и Гарни, Армения: 41 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 В момента съм...... 18 6 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега