Популярно мнение Mary Публикувано: 8 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 август, 2019 В Рига. Доста цветен и много приятен град се оказа Рига. 60 5 Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 8 август, 2019 Сподели Публикувано: 8 август, 2019 Малката има усещане за композиция :), а Бергамо се оказа приятна изненада,как съм го пропускал до сега... 39 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 На 3.08.2019 г. в 20:42, Роми каза: Вчера се върнах от Кения. Прекрасно сафари се получи. Видяхме толкова много . Разбира се всичси от Big5, Самбуру 5 и т.н. Още не съм видяла всички снимки. Аз не съм добъ фотограф, но дири и при мен се разпознават животните. Чудесно сафари сте направили. Снимките така като ги гледам са от Самбуру или поне повечето от тях. Лъвовете с плячка (зебра на Грейви), Геринук-а с вдигнат крак и Мрежестите жирафи на 100% са от там. На слоновете като им гледам фона - също. Майката леопард с порастналото малко, отделните лъвове и гепардите не мога да ги определя. Принципно в Самбуру шанса за леопард е по-голям, а в Мара гъмжи от лъвове. Водните кози (пак като гледам фона) най-вероятно са от Лейк Накуру, но може евентуално и да са от Мара (беше необичайно зелено тази година) или пък от Самбуру покрай Уасо Ниро. 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 преди 3 часа, FlyTraveler каза: Чудесно сафари сте направили. Снимките така като ги гледам са от Самбуру или поне повечето от тях. Лъвовете с плячка (зебра на Грейви), Геринук-а с вдигнат крак и Мрежестите жирафи на 100% са от там. На слоновете като им гледам фона - също. Майката леопард с порастналото малко, отделните лъвове и гепардите не мога да ги определя. Принципно в Самбуру шанса за леопард е по-голям, а в Мара гъмжи от лъвове. Водните кози (пак като гледам фона) най-вероятно са от Лейк Накуру, но може евентуално и да са от Мара (беше необичайно зелено тази година) или пък от Самбуру покрай Уасо Ниро. Снимките са и от трите парка. Само от Навайша виждам, че не съм качила. Лъвове видяхме и в трите парка, разбира се най-много в Мара, а леопарди - в Самбуру и Мара. В Мара много атрактивен беше леопард, който си спеше на едно дърво, но бяхме за 20 минути само ние и направих от близо прекрасни снимки на изглеждащ, като плюшена играчка върху дърво, голям мъжки леопард. Изглеждаше си съвсем безобиден така полегнал:-))) Очаквам с нетърпение вашите снимки! Винаги са така вдъхновяващи. 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Роца Публикувано: 9 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Поздрави от Лисабон преди да потеглим към морето. Днес останахме много приятно изненадани от Palacio de Marques de Fronteira в Бенфика. Много хубава сграда от 17ти век и разкошна градина. Доживях и да ме вали тук дъжд през август 😂 48 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 8 minutes ago, Роца said: Поздрави от Лисабон преди да потеглим към морето. 😂 До кое море, към Алгарв ли? Ще чакам с нетърпение смимки, ако сте натам👍 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Преди 1 час, ДиянаВ каза: До кое море, към Алгарв ли? Ще чакам с нетърпение смимки, ако сте натам👍 Да, ще сме близо до Албуфейра за 2 седмици. 3 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 9 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Поздрави от Вилнюс. 55 3 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 10 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 август, 2019 🇳🇺 Niue 🙂 Първото зърване от високо на очертанията на брега - много зелен остров Пристигане и връщане часовника назад с почти цяло денонощие от НЗ - 23 часа назад Центъра на столицата Alofi, или the city, както му викат местните Има 6 магазина, индийски р-т, офис на банка, и по средата поляна с пейки, където вечер се събират местните да се забавляват и говорят. Централната улица, която е част от пътя, опасващ целия остров През деня трудно може да се видят хора, освен туристите. И Ниуе, както беше и с Кирибати, е известно с това, че има повече местни, живеещи извън пределите на страната, отколкото са останали тук - към момента около 1500 човека. Друга беседка край пътя Брегът с част от рибарския кей  И тропическият наситено оранжев залез Райско кътче, пълно с интересни скални/коралови образувания, естествени басейни и пещери по брега, които предстои да видя през следващата седмица 🙂 Преди малко, докато седях на брега и се наслаждавах на залеза тук, пак усетих вече познатото чувство да съм на малко късче суша, и нищо друго наоколо, освен вода...много вода. Но хем е познато, хем по-различно от предните на атолите. Тук си има богата природа с растения и животинки, и правят мястото някак по-живо и завладяващо... 51 1 14 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 10 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 август, 2019 Джиткаме из гръцките острови с лодка - днес Амуляни и Дрения: А кой караше на връщане? Кой? 🙂 46 9 1 Връзка към коментар
Mihail Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 На Тасос 37 Връзка към коментар
Erin Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 По залез на порт Варна 36 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 Предполагам, че сме в Австралия... 31 2 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 Преди 1 час, Erin каза: По залез на порт Варна Ова означава в някоя от кръчмите на пристанището? 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 преди 4 часа, Яничка каза: Джиткаме из гръцките острови с лодка - днес Амуляни и Дрения: А кой караше на връщане? Кой? 🙂 "Кой ти даде книжка пък на теб" 2 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 The Shard. Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 Един много горещ и готин августовски ден! Фестивал на баницата в Бела Паланка.Джаз фестивал, ретро автомобили(и не само) в Ниш! Приятелите:винаги по-важни от дестинацията! 35 1 7 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 август, 2019 Сподели Публикувано: 11 август, 2019 преди 7 часа, ven62 каза: "Кой ти даде книжка пък на теб" Срещу 50€ гърците забравят за тия формалности. Пък и аз изглеждам reliable 😉 3 1 4 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 11 август, 2019 Сподели Публикувано: 11 август, 2019 Да се поразходим из замъците на Словакия, за днес само три, но пък какви... Trenčín Castle И поглед към Тренчин от замъка : Следваща спирка Bojnický zámok, като в приказките, много красив и величествен: И за завършек Orava Castle: За другия вид туризъм с който допълвахме програмата за деня сигурно се досещате...няма как да минем и без Бирата 🍻 а тя тук е в изобилие с качество и на много добра цена...как да устои човек... 😂 Жегата трябва да се компенсира с подходящи течности : Опитахме достатъчно, но тази води личната ми класация. 44 1 4 Връзка към коментар
Erin Публикувано: 11 август, 2019 Сподели Публикувано: 11 август, 2019 преди 10 часа, Emil Chakalov каза: Ова означава в някоя от кръчмите на пристанището? @Emil Chakalov, Нямам нужда от кръчма за да се насладя на залеза 😉 Предпочитам разходките 😋 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 11 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 август, 2019 Тази сутрин в хотела ни в Киев полузаспало повдигнам глава и виждам навън нещо розово. Щрак, щрак две снимки с телефона и си доспах доволна после. Не съм сигурна дали не е било още по-красиво преди това, но да не съм максималистка, защото и тази картина беше прекрасна! 48 12 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 11 август, 2019 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 август, 2019 🇳🇺 Ниуе не е типичната плажна дестинация, понеже не е атол, няма пясъчни плажове. Островът е образуван от издигнати корали. Но по брега има образувания, наречени natural pools, затворени заливчета, издълбани от вълните във високия бряг. Има много, но по- известните са 5-6. Имат указателни табели, стълби и пътеки надолу към водата, пейки за сядане, навеси, душове... Namukulu Местните си идват с храна, хладилни чанти, пълни с бира, музики. Този се казваше Търкюлийз и още един дойдоха с поне 20 бири. Повечето работят в NZ, и си идват през зимните месеци. Той ми каза, че извън Ниуе живеели към 50 000 ниуеанци, на острова са около 1500. "Басейните" са с много прозрачна вода, и гъмжащи от всякакви размери и цветове рибки. Limu pools, също много популярни. Идеални са за скачане от скалите наоколо 🙂 Имаше озита от Бризбън, само се катереха по скалите и скачаха. Аз ги погледах малко, и айде и аз с тях... Отстрани изглежда ниско, но е зрителна измама. След първия скок се свиква 😉 И в 18:30 залез 46 1 24 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 август, 2019 Сподели Публикувано: 11 август, 2019 преди 20 минути , wilks каза: Ниуе не е типичната плажна дестинация, понеже не е атол, няма пясъчни плажове. Островът е образуван от издигнати корали. Но по брега има образувания, наречени natural pools, затворени заливчета, издълбани от вълните във високия бряг. Има много, но по- известните са 5-6. Имат указателни табели, стълби и пътеки надолу към водата, пейки за сядане, навеси, душове... Namukulu Местните си идват с храна, хладилни чанти, пълни с бира, музики. Този се казваше Търкюлийз и още един дойдоха с поне 20 бири. Повечето работят в NZ, и си идват през зимните месеци. Той ми каза, че извън Ниуе живеели към 50 000 ниуеанци, на острова са около 1500. "Басейните" са с много прозрачна вода, и гъмжащи от всякакви размери и цветове рибки. Limu pools, също много популярни. Идеални са за скачане от скалите наоколо 🙂 Имаше озита от Бризбън, само се катереха по скалите и скачаха. Аз ги погледах малко, и айде и аз с тях... Отстрани изглежда ниско, но е зрителна измама. След първия скок се свиква 😉 И в 18:30 залез Уилкиии, ти пак си отишъл на място, дето никой не го знае! Много красиви снимки, браво! 10 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега