Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

Отново и отново Йерусалим:

-Mount of Olives

-всичките врати

-Пътя на страданието/Via Dolorosa/

-градските стени

-Armenian Qarter

-Jewish Qarter

-Muristan

и още много....!!!Не знам как един ден им стига на хората да разгледат този уникален град?!?Аз вече два дена го кръстосвам и съм до никъде.

Една снимка от градските стени с изглед към Kidron Vailey

post-259-0-97884000-1434221502_thumb.jpg

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Концерт на Анна Софи Мутер и Андре Превин в Барбикан, Лондон.

attachicon.gifimage.jpg

Убийствено, Ан-Софи ми е една от най-любимите цигуларки. Блазе ти. Какво свириха? Андре Превин никога не съм го гледал на живо. В Барбикан център е разкошна залата, до нея е и училището Гилдхол, през което бая българи минаха още преди промените през 1990 г.

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към коментар

Убийствено, Ан-Софи ми е една от най-любимите цигуларки. Блазе ти. Какво свириха? Андре Превин никога не съм го гледал на живо. В Барбикан център е разкошна залата, до нея е и училището Гилдхол, през което бая българи минаха още преди промените през 1990 г.

Anne-Sophie Violin Concerto (писан от Него за Нея) и отделно дирижираше II-ра симфония на Рахманинов.

http://www.musicomh.com/classical/reviews-classical/lso-previn-barbican-hall-london

Залата беше прекрасна, Лондонския симфоничен оркестър също. Изобщо чудно :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Тежка програма и днес!!!

-Витлеем с всичките му свети места

-Манастирът "Св.Сава"/Мар Саба/

-Йерихон

-река Йордан 

-Мъртво море

Снимката е от ортодоксалният манастир "Св.Сава"

post-259-0-38253400-1434303280_thumb.jpg

П.П.Ако знаете,колко врати днес ни се отвориха,затова че сме от България?!? Бих казал.че повечето свети места в Палестина а и не само там са гръцки и изповядването на една и съща религия отваря вратите и за нас.

• Харесвам 19
Връзка към коментар

Красен, постът ти ми напомни един от ярките ми спомени от църквата Рождение Христово - гидът ни вътре би палестинският християнин Иса (арабският вариант на Исус) и когато казах, че съм от България и за пръв път на посещении тук, лицето му засия. Каза ми, че и той е източно плавославен и знае колко важно за нас е да се посетят тези свети места и че се вълнува и е щастлив за мен. Всъщност, аз не съм вярваща и посещението ми бе повече от политически и социални мотиви, но не му казах - толкова е приятно, когато видиш тази искрена и чиста радост в очите на човека срещу теб.

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Там,където повечето хора се казват Ким, повечето коли са Kia или Hyundai, повечето мобилни устройства са Samsung, а небостъргачите изникват от тревата ;)

post-139-0-07019400-1434379151_thumb.jpg

post-139-0-98717300-1434379223_thumb.jpg

P.S. Eххх, това пусто андроидно завъртане на снимките... ,някой намери ли му лек?

• Харесвам 31
Връзка към коментар
Георги Матеев

P.S. Eххх, това пусто андроидно завъртане на снимките... ,някой намери ли му лек?

Още не, ама точно там където се намираш 100% имат решение... Попитай някой гений от Samsung примерно :)

Аа и поздрави на Ким!

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Там,където повечето хора се казват Ким, повечето коли са Kia или Hyundai, повечето мобилни устройства са Samsung, а небостъргачите изникват от тревата ;)

attachicon.gifDSC04121.JPG

attachicon.gifDSC04128.JPG

Фичо, този ручей на снимката е много красив вечер. Ако имате време, разходете след залез.

Сигурна съм, че Сеул ви харесва. :)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Къде,бяхме днес?

-Джамията Ал-Акса;

-Куполът на Скалата;

-Кулата на Давид/Цитаделата/;

-Mount Zion с гробът на цар Давид,стаята на "Тайната вечеря" и манастирът Дормицион;

-малко следобеден сън; ;)

На тези свети места изпадаш в безтегловност.Моля не обръщайте внимание на поличката ми!За нея ще разкажа подробно в пътеписът ми за Светите земи. :)

post-259-0-31085800-1434394028_thumb.jpg

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 31
Връзка към коментар

Поздрави от Хайфа!

Градът е чудесен,морето е много топло,а Бахайските градини са умопомрачителни. :)

Снимките не могат да покажат и малка част от красотата на градините.

post-259-0-82924400-1434470140_thumb.jpg

post-259-0-02997900-1434470029_thumb.jpg

• Харесвам 26
Връзка към коментар

Дойде ред и на твърдината на Кръстоносците-Акко.

Старият град 

post-259-0-02509500-1434551252_thumb.jpg

Бахайските градини в Акко

post-259-0-40073200-1434551296_thumb.jpg

• Харесвам 14
Връзка към коментар

На тези свети места изпадаш в безтегловност.Моля не обръщайте внимание на поличката ми!За нея ще разкажа подробно в пътеписът ми за Светите земи. :)

attachicon.gifDSC_0280.JPG

Красене, само метла ти липсва, човече! :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

attachicon.gifDSC_0280.JPG

Ами къде си тръгнал в джамия с къси гащи? :) Хем даже и май специално попита по въпроса

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ами къде си тръгнал в джамия с къси гащи? :) Хем даже и май специално попита по въпроса

Ами,като не си нося дълги?!? Температурите на падат под 30 градуса през деня,остава и с дълги панталони да се пусна! ;)

Интересното е,че панталонките ми бяха малко под коленете и пак не минах проверката. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Mamas
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.