Lyubina Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 Първо Варна, да се видим с приятели от млади години. Вчера и днес Търново. 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 Делфините от вчера в Джилонг. 27 3 Връзка към коментар
mia69 Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 с.Арда, Смолянско 39 4 Връзка към коментар
cck Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 Крепостта при с.Мезек: 35 1 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 Археологически резерват Яйлата 35 3 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 Старозагорски бани и местността Богородична Стъпка 31 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 преди 21 минути , stacyik каза: Археологически резерват Яйлата Твърде слънчево за да са от днес снимките но пък на сн.4 се вижда какво е времето на юг от Калиакра. Поздравления - на север от Балчик е прекрасно място за няколкодневна спокойна почивка с красиви скали и плажове . Последното оцеляло кътче. Засега. 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 май, 2020 Сподели Публикувано: 25 май, 2020 От вчера насам... С @Mistress of Germs, @mary_shery и @Happy_Traveler Дяволската екопътека Лирата на Орфей Танцът на менадите Гледка от Баир тепе И отсреща, откъм Орлово око Триград, Триградското ждрело и Дяволското гърло... Язовир Доспат Язовир Широка поляна И още дестинации, които не съм снимал с телефон... Родопите продължават да са най-малко любимата ми планина в България... Но Дяволската пътека ме накара да си попроменя мнението донякъде. А язовирите в днешното мъгливо и дъждовно време изглеждаха като малки фиорди и съвсем заместиха магеланската инвазия на миникруиза Копенхаген-Осло 😎 39 7 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 26 май, 2020 Сподели Публикувано: 26 май, 2020 преди 17 часа, stefanrusev каза: Твърде слънчево за да са от днес снимките но пък на сн.4 се вижда какво е времето на юг от Калиакра. Поздравления - на север от Балчик е прекрасно място за няколкодневна спокойна почивка с красиви скали и плажове . Последното оцеляло кътче. Засега. Да, наистина не са от вчера. Просто сега ми е отново щастливо, че мога да пътувам свободно и не ги качих веднага. 😉 Северното Черноморие наистина крие голяма красота! Суходолие, с. Огняново, област Добрич 15 1 2 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 26 май, 2020 Сподели Публикувано: 26 май, 2020 От последните три дни, ще гледам да съм по-кратка в описанията и снимките 😃 Гела и Ранновизантийската базилика - много красиви гледки към планината. По път видяхме сърна, а мечка беше съборила кошер и бяха дошли служители да проверят. Момчилова крепост - отсякохме си монета и се изкачихме до крепостта. Има и панорамна пътека, но я вземете навръщане, защото наотиване в края ще ви чакат много стълби. Всяка събота вечер върху скалите прожектират филм за Момчил юнак. От 1-ви юни започват. Служителката е изключително любезна и ще ви разкаже много неща. Планетариумът в Смолян - много ми хареса, добра техника, интересна програма. Ходили сме в този в Пловдив, но този е по-голям и ми беше по-интересно. Параклис "Възнесение Господне", с. Стойките - много красиво място Широка лъка - в момента правят доста ремонти и е разкопано. Пещера "Ухловица" - не случайно е наричана Двореца на Западни Родопи. Много ми хареса. В края има езера, които сега не бяха пълни, но когато са пълни сигурно е още по-впечатляващо. А два дни преди посещението ни служителката видяла мечка на скалите съвсем близо до пещерата. Агушеви конаци - хареса ми, аз обичам стари къщи, конаци и т.н. Служителката ни разказа много интересни неща за фамилията, която е притежавала конака и наследниците им. Дядова ряка - много приятно място. Посетихме го за обяд по път за Извора на река Арда, предлагат и място за настаняване. Храната е натурална, сезонни продукти, а рибата си я хващаш сам. Много красиво място. Срещу него, отгоре, минава пътеката за Извора. Извора на река Арда - много ми хареса. Има си изкачване до там, но определено си заслужава. Чувството да видиш извора (един от 17-те според сайта на общината на гр.Смолян) на най-голямата родопска река и да отпиеш уморен след прехода си е прекрасно. Каньона на водопадите - мислех, че пътеката е по-лека, но на мен ми се стори на моменти направо трудна. Все пак не съм много тренирана, така че тези 10 км (общо) на някой може да му се сторят и по-леки. Ако за първи път отивате ви съветвам след като видите панорамните площадки да си се върнете по пътя покрай водопадите. Иначе маршрутът е кръгов, но пътеката навръщане е далеч от водопадите и ми се стори много по-стръмна и определено неприятна. Имахме и един по-странен момент, в който сякаш чухме ръмжене на мечка, слава богу не забелязахме такава и си продължихме по пътя. Чудните мостове - много ми харесва, неслучайно за втори път посещаваме това място, но пътят до него за 7 години не е грам ремонтиран. Все толкова тесен и на дупки. По път Може би забелязахте колко пъти споменах "много ми хареса", но наистина всяко кътче в Родопите е райско и ми харесва. За мен това е най-привлекателната планина. 30 11 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 26 май, 2020 Сподели Публикувано: 26 май, 2020 На 24.05.2020 г. в 18:50, Tedy каза: Група магеланки се разходихме през уикенда в парк Централен Балкан. Някои планирано, а аз съвсем неочаквано се озовахме на връх Голям Купен - острото връхче вляво от мен. Защо ли ми се струва, че е вдясно от теб... 😎 Иначе е много красиво! Поздравления! Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 26 май, 2020 Сподели Публикувано: 26 май, 2020 Вчера по залез....Снимка на софийското равно поле окъпано от дъжд.... 19 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 27 май, 2020 Сподели Публикувано: 27 май, 2020 Защитена местност Чудните скали 25 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 28 май, 2020 Сподели Публикувано: 28 май, 2020 Всички ще познаете от снимките, но да си кажа - Калофер 🙂 21 Връзка към коментар
mangysta Публикувано: 28 май, 2020 Сподели Публикувано: 28 май, 2020 Толкова снимки от България, една след друга, не мисля, че е имало тук 📸 🙃 11 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 29 май, 2020 Сподели Публикувано: 29 май, 2020 преди 10 часа, mangysta каза: Толкова снимки от България, една след друга, не мисля, че е имало тук 📸 🙃 Това е чудесно! България е толкова красива и има много интересни и непознати местенца,на които тази година ще се обърне подобаващо внимание. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 "Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце, ако ти и да си обречен на тежки страдания и неволи! Всичко, що е останало в моята осиротяла душа добро и свято - всичко е твое!" - Любен Каравелов 11 3 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 29 май, 2020 Сподели Публикувано: 29 май, 2020 Днес поредният парк в махалата. Този е мааалко по-далеч и изобщо не ни е по път от никъде, случайно го мернах преди няколко дни и днес го разгледах. 14 1 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 Супер ВИП в Рилския манастир. Близо 3 часа бяхме единствените хора и много ни се зарадваха, че оръшкахме всичките 5 музея. Всички служители бяха много мили и ни обърнаха много внимание. Виж, на Стобските пирамиди срещнахме цяла група от 4-5 човека и една двойка. А на връщане срещнахме и една друга група. 29 1 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 На 29.05.2020 г. в 9:18, jungfraujoch каза: Това е чудесно! България е толкова красива и има много интересни и непознати местенца,на които тази година ще се обърне подобаващо внимание. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 "Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце, ако ти и да си обречен на тежки страдания и неволи! Всичко, що е останало в моята осиротяла душа добро и свято - всичко е твое!" - Любен Каравелов Мисля, че още дълго ще се редуват снимки само и единствено от природните и историческите забележителности и красоти на България! 8 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 Е... дълго един месец. Вчера не издържах и си купих билети за Родос 2 юли. Предполагам, че поне 20 магеланци ще пътуват още в юни. 6 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 Сутрешната ми разходка в квартала. Милата ми родна Бояна и гордостта и-Боянската църква,обект на Юнеско. Отворена е.Може да я посетите,има и беседа. 22 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 32 minutes ago, Роми said: Е... дълго един месец. Вчера не издържах и си купих билети за Родос 2 юли. Предполагам, че поне 20 магеланци ще пътуват още в юни. От Солун, през Атина или ...? Аз имах полусглобен маршрут до Родос за средата на юни, но го отмениха. Понеже съм упорита аз го отлагам🙂. Ще го сглобявам отначало с предпочитание първата половина на юли. Връзка към коментар
Роми Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 През Атина. Надявам се да няма промени. 1 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 преди 40 минути , jungfraujoch каза: Сутрешната ми разходка в квартала. Милата ми родна Бояна и гордостта и-Боянската църква,обект на Юнеско. Отворена е.Може да я посетите,има и беседа. И аз имах план днес да отскоча до там, както и до Боянския водопад, но ежедневните дъждовни бани ме отказаха. А може ли да се влиза вътре? Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 30 май, 2020 Сподели Публикувано: 30 май, 2020 преди 14 минути , muchachote каза: И аз имах план днес да отскоча до там, както и до Боянския водопад, но ежедневните дъждовни бани ме отказаха. А може ли да се влиза вътре? Може да се влиза. https://historymuseum.org/bg/filial/bojanska-cyrkva/ В момента в Бояна е много приятно,не вали.Над Витоша е чисто,няма облаци и е слънчево. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега