PizzaVegetariana Публикувано: 9 юни, 2020 Сподели Публикувано: 9 юни, 2020 Почти в момента съм на разходка към Калофер: първо посетихме фермата за щрауси 4 сезона. На мен ми беше приятно, за деца е супер. Има беседа за щраусите за 2лв, крем карамел от щраусово яйце и розова вода. Съвсем в съседство е Комплексът дамасцена. Посетихме и него, той беше доста ... шукаритен, но България и българския туризъм определено имат нужда от подобни места. Отсега си представям как се правят еднодневна екскурзии за чужденци по околните туристически забележителности с включен обяд и тн 😄 22 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 9 юни, 2020 Сподели Публикувано: 9 юни, 2020 От известно време забелязах, че доста от познатите в instagram се отбелязват от една местност над Кюстедил и чак сега научих за нейното съществуване. Та, днес си ходих до родния град и отскочих да ги видя: Вековните секвои в Ючбунар 49 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 10 юни, 2020 Сподели Публикувано: 10 юни, 2020 Днес по едни горски пътеки А на паркинга срещнах лисичка. Изобщо не беше страхлива и се въртеше около хората, явно е свикнала да и дават храна. 22 3 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 12 юни, 2020 Сподели Публикувано: 12 юни, 2020 По едно море на семейство 16 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 12 юни, 2020 Сподели Публикувано: 12 юни, 2020 По едно море на семейство На нашето море още се строи 16 1 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 По една пътечка в съседна махала. И много хубава гледка към CBD на Мелбърн. 22 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 На 30.05.2020 г. в 16:58, Blagovesta78 каза: И аз не издържах и днес купих билетите за Бали за 21 ноември, но на 26 юни смятам да се разходим до Копенхаген (ще пътуваме с кола),засега пише,че от Германия е позволено да се пътува...но ще видим дали ще ни се получи 🙂и ако август успеем да стигнем до България, добре ще ни дойде за седмица да се разходим до Гърция. Здравейте, Къде нощувахте в Копенхаген? Може ли да препоръчате нещо? Благодаря предварително! Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 2 часа, Kremi Nikolova каза: Здравейте, Къде нощувахте в Копенхаген? Може ли да препоръчате нещо? Благодаря предварително! Здравейте, смятах на 26.06 да отскочим за 3дни,към момента е позволено от 15 юни за туристи от Германия, Норвегия и Исландия, но се изисква минимум престой от 6 дни,може да посетиш Копенхаген но нямаш право да отседнеш там.Ако живеете в някой от тези държави и можете да отделите 6 дни за Дания,не е проблем да я посетите!Относно хотела бях харесала в Копенхаген, но засега е невъзможно там!🙂 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 В столицата на Тъмрашката Република, с изходна точка от с. ЧУРЕН. На една от снимките се виждат останки от старите къщи. Елените не се страхуват от хората и са в ловното стопанство. 37 3 Връзка към коментар
Kremi Nikolova Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 10 минути , Blagovesta78 каза: Здравейте, смятах на 26.06 да отскочим за 3дни,към момента е позволено от 15 юни за туристи от Германия, Норвегия и Исландия, но се изисква минимум престой от 6 дни,може да посетиш Копенхаген но нямаш право да отседнеш там.Ако живеете в някой от тези държави и можете да отделите 6 дни за Дания,не е проблем да я посетите!Относно хотела бях харесала в Копенхаген, но засега е невъзможно там!🙂 Благодаря Ви. Искаше ми се в Октомври да направя една двудневка там, а и билета от и до Бг е 100лв 🤣 Има време, дано отпадне и премине това. Благодаря за отговора. Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Панагюрище Музеят е чудесен Включва няколко обекта. Горещо препоръчвам. 24 Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Преди 1 час, Kremi Nikolova каза: Благодаря Ви. Искаше ми се в Октомври да направя една двудневка там, а и билета от и до Бг е 100лв 🤣 Има време, дано отпадне и премине това. Благодаря за отговора. Сигурно ще отпадне, има много време дотогава 🙂 Връзка към коментар
stebal Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Днешната разходка включваше ранно кафе в Пловдив , късен обяд в Несебър и вечеря, която продължава и в момента в Поморие. Впечатленията ми са, че пловдивчани обичат да си поспиват в събота , почти никакви хора не видяхме към 9 часа, града обаче както винаги ме изпълни с тиха еуфория. Истинският шок дойде в Несебър, аз толкова празен никога, ама никога не съм го виждала. Да си призная ми хареса да го имам само за себе си за няколко часа. Църквата “св. Стефан “със запазените стенописи от 14- ти век беше една от малкото отворени , радост за всички сетива. Билетчето обаче вече е 6 лв. . Хората бяха любезни, рибката вкусна ,а виното студено. Цените повече от нормални. По крайбрежната уличка на Поморие към 18 часа бях аз и едно драгливо коте... 34 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 1 час, stebal каза: Днешната разходка включваше ранно кафе в Пловдив , късен обяд в Несебър и вечеря, която продължава и в момента в Поморие. Впечатленията ми са, че пловдивчани обичат да си поспиват в събота , почти никакви хора не видяхме към 9 часа... Ееее, ми ние тука сме аристократи:))))))) Кафето в събота- неделя на мегданЯ е след 10,30:))))) 2 2 6 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Днес се завърнах ( в компанията на @Mistress of Germs, @mary_shery и @Граф Вронски) по места, където допреди десет години подметките ми познаваха поименно всяко камъче и тревичка... Меандрите на Струма и Влахина планина... Средновековна църква Св. Тодор Стратилат... Мъничко след като излезете от град Бобошево, ако идвате откъм магистрала "Струма"нсрещу течението на реката. С табела, полускрита от растителност, както и самата църква, която е само на няколко метра от пътя, но не се вижда. С невероятни стенописи от 12 век, които с десетилетия бяха оставени да се съсипват от капризите на природата... Сега опазени и реставрирани, поне частично под покривната конструкция... Реновираният Руенски манастир "Св. Иван Рилски" над село Скрино (макар че, ако питате бобошевци, РуенскиЯТ манастир е "Св. Димитър" над града, в близост до хижа "Яна"). С "пещерата" на Иван Рилски, която е обитавал преди да се премести в по-прoсторната такава 😄 в дебрите на Рила планина. И гледка към Струма от скалите над манастира... Поехме по пътечката към връх Бобошевски Руен (1134 м н.в.)... Няма официална маркировка, та добри хорица са се постарали, та и престарали да я маркират, закачайки по клоните на дървета и храсти, каквото им падне, парцалки, розови колани, разпрани ризи и гащи, рoзАви коланчета... Една скъсана раница... Чак се разочаровахме, че нямаше и нещо още по-така... 😕 На върха гордо се развяваше трибагреник... Но ни очакваше още по-голяма изненада... Бетонната кота на върха, куха в основата си, беше приютила десетки плюшени играчки, които Клъвдий Бух вербува за свой електорат 😲😉 Разходката завърши с кратка фотосесия при старинния Кадин мост от османско време в Невестино. 40 5 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 59 минути , master_of_germs каза: Днес се завърнах ( в компанията на @Mistress of Germs, @mary_shery и @Граф Вронски) по места, където допреди десет години подметките ми познаваха поименно всяко камъче и тревичка... Меандрите на Струма и Влахина планина... Средновековна църква Св. Тодор Стратилат... Мъничко след като излезете от град Бобошево, ако идвате откъм магистрала "Струма"нсрещу течението на реката. С табела, полускрита от растителност, както и самата църква, която е само на няколко метра от пътя, но не се вижда. С невероятни стенописи от 12 век, които с десетилетия бяха оставени да се съсипват от капризите на природата... Сега опазени и реставрирани, поне частично под покривната конструкция... Реновираният Руенски манастир "Св. Иван Рилски" над село Скрино (макар че, ако питате бобошевци, РуенскиЯТ манастир е "Св. Димитър" над града, в близост до хижа "Яна"). С "пещерата" на Иван Рилски, която е обитавал преди да се премести в по-прoсторната такава 😄 в дебрите на Рила планина. И гледка към Струма от скалите над манастира... Поехме по пътечката към връх Бобошевски Руен (1134 м н.в.)... Няма официална маркировка, та добри хорица са се постарали, та и престарали да я маркират, закачайки по клоните на дървета и храсти, каквото им падне, парцалки, розови колани, разпрани ризи и гащи, рoзАви коланчета... Една скъсана раница... Чак се разочаровахме, че нямаше и нещо още по-така... 😕 На върха гордо се развяваше трибагреник... Но ни очакваше още по-голяма изненада... Бетонната кота на върха, куха в основата си, беше приютила десетки плюшени играчки, които Клъвдий Бух вербува за свой електорат 😲😉 Разходката завърши с кратка фотосесия при старинния Кадин мост от османско време в Невестино. Е, поканете ме да походя с вас другия път, моля! 2 Връзка към коментар
mia69 Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Водопад Скока до с.Калейца 27 Връзка към коментар
dechy Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Хехе, каква стълба има до водопада! 🙂 Връзка към коментар
mia69 Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 преди 1 минута , dechy каза: Хехе, каква стълба има до водопада! 🙂 малко бутафорна ми изглежда.... 😉 😛 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Замъкът в Равадиново 15 Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 За мащерка на Плана днес. Оказа се, че за мащерка е рано, но пък челядинки имаше в изобилие. И дъжд - също.... 😞 Витоша се е скрила в облаци, а старото дърво до параклиса явно си отива, все по-рехаво става. Ето го и резултата от разходката: 25 5 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Днес бяхме в Копривщица, никога не съм виждала града толкова празен, но беше прекрасен 😊 34 4 Връзка към коментар
stebal Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Снимки от днешната разходка из Бургас нямам, защото заваля безпощадно, но направих доста на о- в св. Анастасия. Корабчетата вървят, дизинфекцията е пълна, а морето беше гладко като тепсия. За първи път правя това трипче и много ми хареса. Билетът от 1- ви юни е 7 лева в посока. Вече в София. Утре пак на работа. 29 2 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Аз днес бях в най-прекрасния ни град 🙂 32 3 Връзка към коментар
ZORI Публикувано: 14 юни, 2020 Сподели Публикувано: 14 юни, 2020 Берлин винаги има с какво да те изненада...пък въобще не е моя град 29 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега