bleu Публикувано: 14 юли, 2020 Сподели Публикувано: 14 юли, 2020 преди 54 минути , mu_ry каза: Посетихме и Яйлата, много интересно и красиво място @mu_ry, много красиви снимки. Може ли малко повече информация как се стига до тези места - тези скални образувания с изглед към морето част от Яйлата ли са? Някой има ли информация как се стига до дупката край Тюленово и скалните манастири? Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 14 юли, 2020 Сподели Публикувано: 14 юли, 2020 В момента, bleu каза: @mu_ry, много красиви снимки. Може ли малко повече информация как се стига до тези места - тези скални образувания с изглед към морето част от Яйлата ли са? Някой има ли информация как се стига до дупката край Тюленово и скалните манастири? много лесно се стига, пътя върви до посетителски център, там плащате три лева и тръгвате по маршрута. Скалите са на около 50 м от центъра и може да се разхождате по ръба им. Има скални жилища, крепост и още подобни красоти. А арката в Тюленово е точно в градчето, може да се стигне с кола, но пътя е малко кофти. Може и да се паркира в центъра и да отидете пеша 5 Връзка към коментар
bleu Публикувано: 14 юли, 2020 Сподели Публикувано: 14 юли, 2020 @mu_ry, благодаря за отговора. Аз до арката съм ходила, но четох за това образувание - дупката. Четох в Друми в думи, но не ми стана ясно от там как точно се стига. 6 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 14 юли, 2020 Сподели Публикувано: 14 юли, 2020 преди 1 минута , bleu каза: @mu_ry, благодаря за отговора. Аз до арката съм ходила, но четох за това образувание - дупката. Четох в Друми в думи, но не ми стана ясно от там как точно се стига. моя грешка, не съм чувала за нея 🙂 Връзка към коментар
Популярно мнение VesseloVesse Публикувано: 14 юли, 2020 Популярно мнение Сподели Публикувано: 14 юли, 2020 Последни дни на Лефкада. Криво ми е, че тъкмо пробихме, а вече ще трябва да се връщаме и съвсем не се знае кога пак ще се върнем в Гърция. В тази връзка, ако някой знае коя е темата с препоръки за нашето море (ама истински препоръки, не сравнения с гръцкото), ще съм безкрайно благодарна, че до септември имаме отпуски да взимаме. Наздраве с гледка от ресторанта в Exanthia и убийствен халва мус. ☺️ 66 5 Връзка към коментар
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 15 юли, 2020 Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли, 2020 ето и малко красота от Тюленово 60 6 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 15 юли, 2020 Сподели Публикувано: 15 юли, 2020 Плаж Болата 29 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 15 юли, 2020 Сподели Публикувано: 15 юли, 2020 За любителите на кактуси и сукуленти, поздрави от ботаническата градина в Балчик 🙂 За съжаление, дори и за красотата човешките сетива имат предел, както и енергията в телефоните 🙂. След 3 часа обикаляне из градината и дворцовия комплекс, резултатът е уморени крачка, гладни стомаси, изтощени телефони със запълнена памет, но най-важното хубави емоции и незабравими спомени🙂 36 2 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 16 юли, 2020 Сподели Публикувано: 16 юли, 2020 Днес пристигнахме в Осойос - малко градче на 400 км на изток от Ванкувър, много близо до границата със САЩ. Тук е лято на пълни обороти и адска жега, забравила бях какво е чувството 🙂. Утре сме на тестване на вина. Някъде по пътя Манинг Парк Малко преди Осойос - известното Spotted Lake, което в момента нямаше петна. Принципно трябва да изглежда като на долната снимка от 2016 г. Лозя По пътя спряхме да си купим пресни плодове, кайсиите не дочакаха снимката. И любимото ни местенце за следващите няколко дни! 46 3 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 16 юли, 2020 Сподели Публикувано: 16 юли, 2020 преди 19 часа, ivan69 каза: Плаж Болата Виждам и , че бусчето със сладолед е там, пробвайте го ако вече не сте, изяждах по два миналото лято. 16 2 Връзка към коментар
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 16 юли, 2020 Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юли, 2020 Един прекрасен ден .......там в царството на белоглавия лешояд! Не съжалявам и за един изминат километър,защото Меандрите на Увац са невероятни! Дълго седяхме и съзерцавахме полета на величествените белоглави лешояди.Мястото е уникално! Ходихме само до площадката Молитва и до Видиковац.Сега очаквам останалата част от магеланската група да се завърне/отидоха да видят меандрите и от другата страна/,за да можем да завършим вечерта,така както само магеланците могат. Белоглав лешояд Меандрите на Увац -гледка от Молитва и Видиковац. 48 2 15 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 16 юли, 2020 Сподели Публикувано: 16 юли, 2020 Сливен 22 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 Плаж Русалка Паркинга е 6 лв , после ако искаш да влезеш в комплекса още по 6 лв на човек за да ти дадат гривна за плажа?!? Има и безплатен плаж който е супер малко заливче пълно с водорасли , но доста красиво като природа. 20 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 Крепост Букелон, с. Маточина 30 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 Чудните мостове, Родопи 37 1 Връзка към коментар
Julian999 Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 На 6.07.2020 г. в 4:08, AlexandraKo каза: @Julian999, моля те, кажи как стигна до Мадрид? Наред ли беше всичко с полета, имаше ли промени и с коя АК? На Барахас вече 12 1 Връзка към коментар
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 17 юли, 2020 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 Днес тръгнахме на велико преселение,заедно с керваните на първите заселници в Америка.... срещнахме представители на местното индианско население/слава Богу ,останахме със скалпове/..... настанихме се в прашното но приветливо градче-Ел Пасо ....... продължихме нататък,докато не стигнахме земите на християните..... харесахме си къщи в едно местно селце в което се опитахме да се скрием от приближаващата буря...... и накрая се озовахме в един град,построен от дърво-Дрвенград. 58 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 преди 20 минути , Julian999 каза: На Барахас вече Хайде, да се прибереш, жив, здрав и безпроблемно. И чакам да кажеш , как е било на 20... 2 Връзка към коментар
Julian999 Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 преди 19 минути , AlexandraKo каза: Хайде, да се прибереш, жив, здрав и безпроблемно. И чакам да кажеш , как е било на 20... Благодаря Ти Самолета е доста пълен днес Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 17 юли, 2020 Сподели Публикувано: 17 юли, 2020 Ден 2 и 3 бяха изпълнени с много активности - плаж на езерото, на басейна, спа и за финал направихме тестване на вина във винарната на резорта. Жената, която го водеше беше от Хърватска. Каза ни и за винарна, чиято собственичка е българка, за съжаление нямаме време да отидем до там. Тествахме 2 бели и 3 червени вина в различни чаши. Панорамна гледка към езерото и градчето Осойос. Езерото Осойос Моите деца са с големите цветни пояси. Част от сградите на хотела. Тихият басейн (само за възрастни). И любимият ми мед с плодов аромат, който винаги си купувам, когато сме в района. 42 5 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 18 юли, 2020 Сподели Публикувано: 18 юли, 2020 На 29.06.2020 г. в 7:22, Mary каза: И още няколко снимки от разходката ни. Каменните къщи край Карлуково: Каменните къщи край Луковит: Пещера "Проходна": Скален манастир "Свети Никола" (Глигора)": Скално образувание "Провъртеника": Реселешки кукли (чукли): И накрая завършихме с Гложенския манастир: Едните къщички край Луковит ли са и как се стига до тях? Намерихме тези край Карлуково, но другите не ги намира мапс-а. 😁 Може ли съдействие? :)) Връзка към коментар
Моника Публикувано: 18 юли, 2020 Сподели Публикувано: 18 юли, 2020 Решени да избягаме от потопа в София и западните райони, проверихме прогнозата и уж в Луковит нямаше да вали, се впуснахме да търсим каменните къщички, на които съм виждала снимки тук и много ми харесаха. Тези до Карлуково намерихме лесно, но и лошото време бързо ни намери 😁. Разгледахме ги набързо и тръгнахме да търсим другите като мислехме, че са близо до тези. След справка във форума ми стана ясно, че са край Луковит. Преди тях решихме да се отбием до беседката над скалите. Оказаха се две беседки, втората е с по-красива гледка. Стигнахме Луковит след това,а дъждът вече се изливаше из ведро. В един магазин попитахме за къщичките, оказаха се на супер лесно място, покрай което често сме минавали - на самия вход на Луковит, вляво, след автокъщата, ако се идва от София. Е дъждът беше безпощаден и дори чадър не би помогнал та видяхме само бариерата. 😁 Определено в по-слънчево време ще обиколим района около Карлуково и Луковит, много красиви места има и скалите са чудни. 33 1 Връзка към коментар
Julian999 Публикувано: 18 юли, 2020 Сподели Публикувано: 18 юли, 2020 Дъждовен Самоков 20 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 юли, 2020 Сподели Публикувано: 18 юли, 2020 Преди 1 час, Julian999 каза: Дъждовен Самоков Тази снимка с розите и капчиците по тях, страхотна!Браво на фотографа:))) 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 18 юли, 2020 Сподели Публикувано: 18 юли, 2020 Отново в село Елешница, дъждът спря, след малко палим и скарата: 16 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега