slujitel Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 преди 3 часа, Tedy каза: Забавлявам се по уличките на Сигишоара. Така да ми е липсвал живот напът. Биертан. Малко, но много колоритно. Една от седемте укрепени църкви в саксонските села на Трансилвания Теди коя е тази църква?
krasen_denev Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 преди 16 минути , slujitel каза: Теди коя е тази църква? Плами,това е едно от укрепените села с църкви включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.Аз съм посещавал два от тях в района на Брашов. Много ми харесаха.Ето и списък на всичките седем:https://en.wikipedia.org/wiki/Villages_with_fortified_churches_in_Transylvania 5
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 22 юли, 2020 Популярно мнение Публикувано: 22 юли, 2020 Rabbit Beach / Rabbit Island - остров Лампедуза, Сицилия Думи не ми стигат да опиша красотата, която виждам! Очевидно има причина този плаж да е в топ 5 на най-добрите в света. Зайци няма, но пък се мяркат костенурки 🙂 78 8 3 13
Tedy Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 преди 4 часа, slujitel каза: Теди коя е тази църква? Една от укрепените саксонски църкви. Имат крепостни стени и наблюдателни кули, както замъците. 3
slujitel Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 преди 51 минути , Tedy каза: Една от укрепените саксонски църкви. Имат крепостни стени и наблюдателни кули, както замъците. Коя точно, как се казва да я намеря на мапса?
Tedy Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 преди 1 минута , slujitel каза: Коя точно, как се казва да я намеря на мапса? Търсиш селото Biertan. Малко е и много китно, а църквата е в центъра. 5
Zaro Публикувано: 22 юли, 2020 Публикувано: 22 юли, 2020 На 12.07.2020 г. в 9:55, PizzaVegetariana каза: но не знам как семействата с деца успяват да се качат в движение. Е, седалковите лифтове са такива у нас, с едно изключение, няма нищо за чудене. Ще те успокоя, че този лифт винаги е спирал, като бях малък изпитвах кошмар от спиране над скалите. И повярвай ми, 5 метра не е кой знае какво ако ще висиш. 3
Популярно мнение Tedy Публикувано: 22 юли, 2020 Популярно мнение Публикувано: 22 юли, 2020 Вискри, Трансилвания - рапсодия в синьо. И още една от укрепените църкви - крепости. 60 4
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2020 Публикувано: 23 юли, 2020 преди 8 часа, master_of_germs каза: Из Северозапада Яяяяяя, между слънчогледите има и друго цвете:)))))))) 3
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 23 юли, 2020 Популярно мнение Публикувано: 23 юли, 2020 Денят започна с шофиране покрай Порциле де фиер (или по нашенски - Железни врата)... ...продължи със сенокос по време на дъждовни бури, които позакриваха гледките към Домоглед и Ретезат... Но пък дадоха повод за пируване на ята щъркели... Улпия Траяна Сърмизеджетуса Св. Никола в село Денсуш - (вероятно) най-старата църква в Румъния. Бухалският император Клъвдий Бух на официална визита на гарванския крал Матей (Матяш) Корвин,... ...който пък го почерпи с домашна люта палинка и го разведе из нощна Хунедоара. 49 3 1
Популярно мнение zon Публикувано: 23 юли, 2020 Популярно мнение Публикувано: 23 юли, 2020 a Calvi 48 2
AlexandraKo Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 4 часа, master_of_germs каза: Денят започна с шофиране покрай Порциле де фиер (или по нашенски - Железни врата)... ...продължи със сенокос по време на дъждовни бури, които позакриваха гледките към Домоглед и Ретезат... Но пък дадоха повод за пируване на ята щъркели... Улпия Траяна Сърмизеджетуса Св. Никола в село Денсуш - (вероятно) най-старата църква в Румъния. Бухалският император Клъвдий Бух на официална визита на гарванския крал Матей (Матяш) Корвин,... ...който пък го почерпи с домашна люта палинка и го разведе из нощна Хунедоара. То е ясно, че Клъвдий Бух е почерпен с палинка,, щом е полегнал:)))) 2 1 1
Георги Матеев Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 @Фичо и @Мари Николова, ето обещаното включване от бизнес салона в Катовице. Все пак 5:30 ми дойде леко раничко за водка, та се отсрамвам с капучино снимка на фона на LOT самолетче 🙂 Докладвам, пияни поляци по това време няма, но е пълно с ваканционно настроени хора. Има поне 4 полета за Бургас и Варна, очевидно сме популярна дестинация. След 3-4 часа, живот и здраве, вече ще бъда на Слънчака. Между другото летището в Катовице има най-строгите ковид мерки и проверки, които съм виждал досега. Въпреки това нямаше никакви проблеми на влизане или излизане от страната. 36 1 5 1
ven62 Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 2 часа, Георги Матеев каза: ... Докладвам, пияни поляци по това време няма, но е пълно с ваканционно настроени хора. Има поне 4 полета за Бургас и Варна, очевидно сме популярна дестинация. След 3-4 часа, живот и здраве, вече ще бъда на Слънчака. ... А за пияните полякини, дето ще ходят и те на Слънчака, нищо не казваш. "Хитрец си ти, Анд… Матейко. Хитрец си." 1 6
Георги Матеев Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 27 минути , ven62 каза: А за пияните полякини, дето ще ходят и те на Слънчака, нищо не казваш. "Хитрец си ти, Анд… Матейко. Хитрец си." Странно... същото казаха и хората, които "случайно" нямаха възможност да видят точното съдържание на чашата от снимката 1 5
crazyhorse Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 8 часа, Георги Матеев каза: @Фичо и @Мари Николоваа поне 4 полета за Бургас и Варна, очевидно сме популярна дестинация. След 3-4 часа, живот и здраве, вече ще бъда на Слънчака. И аз след няколко часа съм на Слънчака!😈 3
ven62 Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 5 часа, Георги Матеев каза: Странно... същото казаха и хората, които "случайно" нямаха възможност да видят точното съдържание на чашата от снимката Че този въпрос е извън всякакво съмнение. То си пише "Disinfected". Над 60 % етанол. Ти си пиши … може някой и да си се връзва... 1 6
ДиянаВ Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 14 minutes ago, crazyhorse said: И аз след няколко часа съм на Слънчака!😈 Хайде, дано там да има полякини, че на досегашните ти снимки само плажове показваш и нищо по-така облечено😉 4
crazyhorse Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 преди 18 минути , ДиянаВ каза: Хайде, дано там да има полякини, че на досегашните ти снимки само плажове показваш и нищо по-така облечено😉 Надявам се @Георги Матеев да се е запознал с няколко в самолета🤭 и да ги е поканил на някое негово парти в Слънчака. 🤫Ще снимам и по-така облечено(какво да бъде?) 🤔... А за събличането на полякините все ще се разберем-я самостотелно, я взаимно! 🤣 3
ДиянаВ Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 12 minutes ago, crazyhorse said: Надявам се @Георги Матеев да се е запознал с няколко в самолета🤭 и да ги е поканил на някое негово парти в Слънчака. 🤫Ще снимам и по-така облечено(какво да бъде?) 🤔... А за събличането на полякините все ще се разберем-я самостотелно, я взаимно! 🤣 Имах предвид, че и банският, дори и по-оскъден модел, се облича😆. Т.е. нещо по бански😁
iMari Публикувано: 24 юли, 2020 Публикувано: 24 юли, 2020 Забравяте, че Георги е кацнал миналата вечер в Полша.Нали го помолих за някоя снимка с градски пейзаж, но той се опитва да мине с тази от салона 😉 Т.е. има няколко (десетки) часа в Полша без(отчетен тук)снимков материал, така че не го мислете, нито него, нито полякините 🙃 3 9
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега