Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

Поздрави от Бегликташ! :)

Ловната вишка на другаря Тодор Живков :vinsent:

Плаж "Перла", този пред резиденцията. Голямо спокойствие, а водата перфектна - топла, чиста и солена. :)

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 15
Връзка към коментар

White Sands, New Mexico:

Лелееее, невероятна красота. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Румяна, толкова хубави снимки дори от професионални фотографи рядко съм виждала. / а ходя по разни сайтове за снимки/. Ама, дето вика Жорко, понапиши и нещичко, за да бъде удоволствието пълно. моляяяяя! :) :) :)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Австралия продължава да ни изумява с уникално време. Надяваме се да се задържи така в следващите 5-6 дни.

Снимка от кацането ни в Сидни - като от картичките.

post-2889-0-53661200-1438413757_thumb.jpg

• Харесвам 36
Връзка към коментар

Австралия продължава да ни изумява с уникално време. Надяваме се да се задържи така в следващите 5-6 дни.

Снимка от кацането ни в Сидни - като от картичките.

attachicon.gifDSC_0147.JPG

Тъкмо днеска се чудех къде се загубихте :unsure: Нали Австралия ми предстои и чакам мнение от теб и съвети. Какво видяхте, как ти се струват цените? Като имаш време, драсни нещо, моля! :) А кога се връщате, че да чакам подробен отчет? :rolleyes: :rolleyes:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тъкмо днеска се чудех къде се загубихте :unsure: Нали Австралия ми предстои и чакам мнение от теб и съвети. Какво видяхте, как ти се струват цените? Като имаш време, драсни нещо, моля! :) А кога се връщате, че да чакам подробен отчет? :rolleyes: :rolleyes:

Доста е скъпо - ние пазаруваме от големите супермаркети като Coles и Woolworths и си готвим вкъщи. Въпреки това - нормален хляб под $3,50 няма, а черният е $6.

Водата от магазинчета на улицата обикновенно е $2,50 - $3  за 600ml. Понеже много си падам по биричката докато вечерям: под $2,50 за 375ml няма, взимам XXXX Gold, която е от по-евтините - около $3, но пък много ми допада :)

Но хората имат много висок стандарт и за тях тези цени са нормални - средната заплата след данъци е около $4200. :) (Играх си да смятам какво може да си позволи един човек със средна заплата тук и в България - да, тук може да си позволи повече, въпреки високите цени)

Мога да кажа, че всичко надмина очакванията ми - просто е уникално. Видяхме рифа, дъждовни гори, крокодили, кенгура, коали, дори и рядката птица Cassowary ни се показа на пътя в джунглата. Карах кола с десен волан за първи път и мисля, че се справих много добре.

Днес минахме сигурно 20 км пеша в Сидни, времето беше слънчево и около 20 градуса, направо не можем да се нарадваме. Постоянно го сравнявам с Ню Йорк и мога да кажа, че ми харесва в пъти повече!

И така, ако имаш конкретни въпроси питай на ЛС, или пък в темата за Австралия, която бях пуснал, за да е полезно и за другите, пък да не спамим тук.  :)

Връщаме се на 8-ми Август. Мислех си дали да не направя нещо като пътепис, сигурно ще е полезно, пък и до сега не съм писал :D

П.С. Предполагам се досещаш, всички цени са в AUD

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 17
Връзка към коментар

Лелееее, невероятна красота. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Румяна, толкова хубави снимки дори от професионални фотографи рядко съм виждала. / а ходя по разни сайтове за снимки/. Ама, дето вика Жорко, понапиши и нещичко, за да бъде удоволствието пълно. моляяяяя! :) :) :)

Ще напиша, ще напиша :).   Аз редовно се отчитам след пътуване - ето, нали се интересуваше от 50-тия щат - сводката ми от миналото лято:

http://travelnotes-rumiana.blogspot.com/2014/10/blog-post.html

Сега шпорим много, вечер се добираме много изморени до хотела и нямам сили и време да пиша, на всичко отгоре ме е налегнала някаква жестока ангина - при 40-градусова жега - едва се влача :(.

Накратко - тая година избрахме по-нетуристическа дестинация - Тексас и Ню Мексико (дъщеря ми рече, че ако се вярва на филмите, там се въдели само серийни убийци и извънземни).  Ама хич не съжаляваме - много интересни места, екзотични пейзажи, мнооого гот!

Почнахме от Big Bend National Park - големия завой на Рио Гранде по американско-мексиканската граница, после на запад по реката, до Ел Пасо, Guadalupe Mountains, после една страхотна пещера - Carlsbad Cavern - огромна и много красива!  Минахме и през едно съвсем извънземно място - White Sands - в Ню Мексико - огрооомни дюни от съвсем бял пясък - ако те пуснат там и не знаеш къде си, спокойно можеш да повярваш, че си на друга планета!  После, на север, минахме през Very Large Array - голямата радио-астрономическа обсерватория, включваща 28 големи радио телескопа!  После Санта Фе - чудесен град, с дух и веселба, после Bandelier Monument - със скали, надупчени като швейцарско сирене, в които има древни индиански обиталища, с петроглифи... 

Логистиката ни беше проста - колата и газ! - общо над 5000 мили!  Но за всичко по-подробно - по-късно, малко да си поема дъх!

• Харесвам 18
Връзка към коментар

Ще напиша, ще напиша :).   Аз редовно се отчитам след пътуване - ето, нали се интересуваше от 50-тия щат - сводката ми от миналото лято:

http://travelnotes-rumiana.blogspot.com/2014/10/blog-post.html

Сега шпорим много, вечер се добираме много изморени до хотела и нямам сили и време да пиша, на всичко отгоре ме е налегнала някаква жестока ангина - при 40-градусова жега - едва се влача :(.

Накратко - тая година избрахме по-нетуристическа дестинация - Тексас и Ню Мексико (дъщеря ми рече, че ако се вярва на филмите, там се въдели само серийни убийци и извънземни).  Ама хич не съжаляваме - много интересни места, екзотични пейзажи, мнооого гот!

Почнахме от Big Bend National Park - големия завой на Рио Гранде по американско-мексиканската граница, после на запад по реката, до Ел Пасо, Guadalupe Mountains, после една страхотна пещера - Carlsbad Cavern - огромна и много красива!  Минахме и през едно съвсем извънземно място - White Sands - в Ню Мексико - огрооомни дюни от съвсем бял пясък - ако те пуснат там и не знаеш къде си, спокойно можеш да повярваш, че си на друга планета!  После, на север, минахме през Very Large Array - голямата радио-астрономическа обсерватория, включваща 28 големи радио телескопа!  После Санта Фе - чудесен град, с дух и веселба, после Bandelier Monument - със скали, надупчени като швейцарско сирене, в които има древни индиански обиталища, с петроглифи... 

Логистиката ни беше проста - колата и газ! - общо над 5000 мили!  Но за всичко по-подробно - по-късно, малко да си поема дъх!

Много ти благодаря, сега-сегичка го почвам 5-О ;) А вашето пътуване като на кино :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Само по филмите съм ги чувала тези имена :rolleyes: :rolleyes: и места.

Връзка към коментар

Абсолютно. В Топ 3 ми е на най-красивите архитектурни забележителности. Колкото и снимки да си гледал на живо е просто невероятно впечатляващо.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Абсолютно. В Топ 3 ми е на най-красивите архитектурни забележителности.

Чакай, че ми стана интересно - кои са другите две? :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Чакай, че ми стана интересно - кои са другите две? :)

Мостът в Ловеч и „Джепето“ :biggrin:

На Румяна ѝ вдигам десетка за чудесната думичка шпорим :yahoo:

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.