blueriver Публикувано: 1 ноември, 2020 Публикувано: 1 ноември, 2020 Видин-красив и призрачно пуст... 43 1
Популярно мнение Rositsa88 Публикувано: 2 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 2 ноември, 2020 С малко закъснение - Чинкуе тере без туристи 🙂 69 7
Madelin Публикувано: 3 ноември, 2020 Публикувано: 3 ноември, 2020 На 31.10.2020 г. в 19:04, giafil каза: Света София Тъжно ми стана от тази "украса" на символа Света София, няма да употребявам по-лиценеприятни думи. Много е грозно културното наследство на човечеството да се използва за пропаганда и политически интреси. От когото и да е. Поне отоврена ли е сега свободно за разглеждане? 4 1
giafil Публикувано: 3 ноември, 2020 Публикувано: 3 ноември, 2020 @Madelin Отворена е 24 часа няма входна такса и има доста охрана. За жените е задължително кърпа на главата. Събуваш се на входовете, мраморните плочи са покрити със зелен килим. Разделена е с параван мъжката и женската част. За мен това беше абсолютен шок защото съм влизала преди когато беше музей. За жените е определен един малък коридор веднага в дясно, а за мъжете централната по-голяма част. На втория етаж няма достъп. Ние отидохме някъде около 12ч на обяд , първото нещо което ме шокира беше, че охраната отвън е разделена на мъже и жени и освен скенери, всички са подложени и на физически контрол. Опипване по джобове и т.н. съответно жените от жени, мъжете от мъже. Има режим на пропускане, когато има молитви вътре не се пускат хора да влизат за да не се смущават вярващите. Ние отидохме около 12ч. на обяд и трябваше да изчакаме малко за да влезнем. Ако жената няма забрадка или шал за глава, дават за еднократна употреба. Много е чуплива темата и за това не качих повече снимки, но сега ще кача. За мен без да засягам някой на вяра, но в момента това не е нито църка, нито музей, нито джамия. Сградата е невероятно архитектурно произведение и това ще преживее, както е преживяла много сътресения в човешката история през вековете до сега. Аз имах много неприятно усещане гледайки тия хора да се молят вътре...След като приключи молитвата пускат жените да влезнат в центъра при мъжете за кратко за да е разгледат, така че съвета ми е ако сте там и сте жена изчакайте да свършат и ще ви пуснат да е разгледате или поне да видите това което все още не е покрито. Качвам няколко снимки, надявам се да не засегна някой на вяра. Още повече, че ние се прибрахме от едномесечно скитане по Турция и толкова ни хареса, че не ни се прибираше. На всякъде хората бяха невероятни и изобщо религията нямаше никакво значение. 31 1
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 4 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 4 ноември, 2020 Washington - разходка по променадата National Mall : 60 1
Популярно мнение feel_the_rush Публикувано: 4 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 4 ноември, 2020 Денят на мъртвите, Мексико 56 2
Травеолани Публикувано: 4 ноември, 2020 Публикувано: 4 ноември, 2020 преди 2 часа, stanislavpp каза: Washington - разходка по променадата National Mall : Днес ли сте там?
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 4 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 4 ноември, 2020 Малко снимчици от последните дни язовир Доспат 🙂 направихме една есенна обиколка на Родопите 🙂 Село Долен, времето е спряло... 50 1
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 4 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 4 ноември, 2020 Наздраве от есенна Ковачевица 🙂 Вижте каква богата библиотека си имат 😄 50 2 1
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 4 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 4 ноември, 2020 И красива есен от Лещен 🙂 Запознавам ви и с чисто новия магеланец - Кайра, това и беше първата екскурзия иии много и харесвааа. Пожелавам и да е много здрава и да обикаля с нас целия свят 🙂 54 1
Популярно мнение stanislavpp Публикувано: 6 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 6 ноември, 2020 Савана , Джорджия 59 1
домосед Публикувано: 6 ноември, 2020 Публикувано: 6 ноември, 2020 преди 8 часа, stanislavpp каза: Джорджия Цял свят вас ви гледа! (как броите бюлетини 😏) 4 19
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 6 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 6 ноември, 2020 След хиляди проверки и безброй попълнени форми успешно стигнах до Азорските острови и вече гледам с широко отворена уста. Пращам много слънчеви поздрави от Терсейра! П.С. Умирам от щастие... 79 1 4 23
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 7 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 7 ноември, 2020 Гледка от стаята ми в комплекса Terceira Mar, снимката е отпреди 10 минути (7:22 сутринта местно време). Изгревът беше очарователен, а отсреща се вижда Mount Brasil. Събудих се още в 04:30 и близо 3 часа седя на терасата, слушайки разбиващите се в брега вълни на океана, който е на едва 15-20 метра от мен. Отдавна не съм се чувствал толкова зареден с енергия и след закуска се впускам в разглеждане на Терсейра. 58 23
Mary Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 На среща с “Един човек” - новата арт инсталация в София. И моят арт принос: 44 1
Популярно мнение Gentleman Basta Публикувано: 7 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 7 ноември, 2020 По екопътека Искър-Панега. Есента скоро ще спира да е цветна 45 1 6
ДиянаВ Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 с. Осмар, следобедна разходка из Шуменското плато. Много е живописно, а есента тук е в размаха си 🙂 44 1
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 7 ноември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 7 ноември, 2020 Още един огледален ден. Този път край "язовир" Михайлово до Банкя. С това се украси и без друго прекрасната разходка по Пътеката на здравето. Поглед към Витоша: Много самолети, много нещо.... За довиждане, малко преди слънчо да се скрие зад хълма: 52 1 1 15
Тони Публикувано: 8 ноември, 2020 Публикувано: 8 ноември, 2020 Organ pipes, Melbourne, Australia. Лятото е вече тук, а хората са плъзнали навсякъде след този толкова дълъг локдаун. 45 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега