Lirea Публикувано: 6 декември, 2020 Публикувано: 6 декември, 2020 Край село Плана. Параклис Св. Киприян и единствената будистка ступа в България. Твърдят, че било хубаво и имало красиви гледки към няколко планини - пълна лъжа, щяхме да си загубим и носовете в тази мъгла 😉 38
Популярно мнение Тони Публикувано: 6 декември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 6 декември, 2020 Днес по океана, по ГОР. Ту печеше, ту се мръщеше и преваляваше за по минути. Направихме и две три пътечки по километър- два. 56 3
Ninkata17 Публикувано: 6 декември, 2020 Публикувано: 6 декември, 2020 Локорско. Обикновено за имения ми ден гледаме да сме край някой морски бряг...днес не успяхме, но пак край вода 🙂 Хубав празник на всички ! 41 1
ДиянаВ Публикувано: 8 декември, 2020 Публикувано: 8 декември, 2020 Добро утро от снежен Русе ❄️ 33 3 1
zvezda9001 Публикувано: 8 декември, 2020 Публикувано: 8 декември, 2020 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Добро утро от снежен Русе ❄️ Да му се невиди прати малко към Варна де, не се скръндзай, ако ли не запази го до събота и неделя идвамее 🙂 1
ДиянаВ Публикувано: 8 декември, 2020 Публикувано: 8 декември, 2020 12 minutes ago, zvezda9001 said: Да му се невиди прати малко към Варна де, не се скръндзай, ако ли не запази го до събота и неделя идвамее 🙂 Ха, ха. Снегът ни изненада. По прогноза беше дъжд, но снощи нахлу севернякът и го обърна на сняг. Следващите дни пак дават дъжд, но дано отново да не познаят 🙃 4
Kalina Ivanova Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 Една ярка, декемврийска дъга ме изненада вчера край морето Като рекох море... 44 1
Gentleman Basta Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 За пръв път се качваме на Черни връх, а времето беше доста специално 31 5
ven62 Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 преди 28 минути , Gentleman Basta каза: За пръв път се качваме на Черни връх... Верно ли? Дано @master_of_germs не прочете, че няма да ви говори цял месец. Разочароващо, а аз се кълнях във вас. Даже аз съм се качвал … и на Мусала също. 1 9
muchachote Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 Да попитам, а хижите на Витоша отворени ли са?
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 преди 25 минути , ven62 каза: Верно ли? Дано @master_of_germs не прочете, че няма да ви говори цял месец. Разочароващо, а аз се кълнях във вас. Даже аз съм се качвал … и на Мусала също. Малеееее, к’ъв си ми планинаааар:)))) 3
elenitta Публикувано: 12 декември, 2020 Публикувано: 12 декември, 2020 След цяла седмица плътно вкъщи с едно ходене до магазина за 10 Мин накрая не издържах и днес въпреки дъжда решихме да отидем някъде. Стигнахме до Магурата, а там разбрахме и за пещера Венеца, която е наблизо. Много добро решение! Имахме вип посещение на Магурата, поради липса на други желаещи, а във Венеца дори бяхме сами. Момичето се смили над нас да ни пусне, че отидохме в края на работното време. Тя имаше работа и ни остави сами, но пещерата е 200 метра и се минава бързо. За сметка на това е приказна. В класацията на сина ми (6 г) и двете заемат първите места ( били сме в над 15). Препоръчваме с шест ръце! Снимките са ужасни, но телефончето толкоз може. 40 1
Gentleman Basta Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 преди 14 часа, ven62 каза: Верно ли? Дано @master_of_germs не прочете, че няма да ви говори цял месец. Разочароващо, а аз се кълнях във вас. Даже аз съм се качвал … и на Мусала също. Шефа блокира всякакви опити за разходка във Витоша. Добре, че е ковид,та направихме 4-5 сносни прехода. И аче Мастъра си ни знае какви сме лимони 🙂 преди 14 часа, muchachote каза: Да попитам, а хижите на Витоша отворени ли са? Алеко работи от гледна точка на храна и пиене, но се консумира само навън. Чух, че Червената шапчица също работи, но не знам правилата там. 2 1
muchachote Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 преди 1 час, Gentleman Basta каза: Шефа блокира всякакви опити за разходка във Витоша. Добре, че е ковид,та направихме 4-5 сносни прехода. И аче Мастъра си ни знае какви сме лимони 🙂 Алеко работи от гледна точка на храна и пиене, но се консумира само навън. Чух, че Червената шапчица също работи, но не знам правилата там. Аз имах предвид с преспиване! Защото септември работеха. 1
PizzaVegetariana Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 Свободна от ковид и досадни асфалтирани пътища е скрита една забележителност. Ако ситовският надпис беше в Англия или Германия щеше целия район да е отцепен, ограден и консервиран, но за добро или зло имаме възможност да видим съвсем от близо тази огромна ценност за българската археология. Не бях чувала за тази забележителност, която е само на 1 час от Пловдив и през повечето време има ок път почти до пътеката докато не гледах един клип на Слави от the clashers. Рядко човек може да види нещо на 8000 години, което е толкова достъпно. От уикипедия за любопитните: "Ситовският надпис е неразчетен надпис в Родопите от рунообразни знаци на неизвестна писменост. Намира се на 50 метра над пътя за Ситово, Пловдивска област, след разклона за с. Лилково. Изложени са няколко основни хипотези за авторството на надписа – тракийска, келтска, готска, сармато-аланска и славянска. Според тракийските хипотези надписът използва или собствени рунически знаци на траките, или азбуката на бесите, създадена от епископ Никита Ремесиански[3]. Готската хипотеза подобно на повечето други предположения свързва надписа с руните, а не с готската азбука, създадена в тези земи от епископ Вулфила. " 28 2
master_of_germs Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 преди 16 часа, ven62 каза: Верно ли? Дано @master_of_germs не прочете, че няма да ви говори цял месец. Разочароващо, а аз се кълнях във вас. Даже аз съм се качвал … и на Мусала също. Ич не си ме чел внимателно 🙂. Витоша просто не се брои. Ние последно се качвахме на Черни връх през март, точно преди карантината. Даже в по-гъста мъгла и виелица. И пак, не бях се качвал доста години поред преди това. После лятото и есента ходихме още няколко пъти на еднодневни разходки из Витоша, ама това от немай къде... ... Първият път, като се качих на Черни връх и изобщо на някакво баирче (аз съм равнинно добруджанско чедо), бях втори курс в университета. Бях с колеги от един студентски кръжок; доцентката ни организира. Помъкнахме ядене и пиене като за цял медицински симпозиум (от лат. sym+posium = съвместно + пиене). Един от колегите предната нощ беше употребил, да не кажа злоупотребил с алкохола и бая му личеше. Обаче и той се качи. На него преценихме, че не е редно да му даваме повече пиене да носи, и го натоварихме с две ракети и перце за федербал... А той не спря да мрънка. "Айде, бе, не стигнахме ли? Кога ще играем бадминтон?... И горе ако духа и не става за бадминтон, тоя бадминтон или ще го счупя, или ще си го завра нейде..." И все в тоя стил... 🏸 Бадмингтонът стана впоследствие пословичен лаф... Ама и той се качи догоре... А колегата на Черни връх просто си заспа, като му разпънах шалтето и проспа и софрата и играта на федербал 😄. 3 9
Популярно мнение MCC Публикувано: 13 декември, 2020 Популярно мнение Публикувано: 13 декември, 2020 Добро утро от Зермат, слънцето изгря от върха на Матерхорн! 40 2 9
searus Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 На вашето внимание, изключително рядкото декемврийско явление, наречено "слънце" в Лондон, вчера в 3 следобед!! 😁 42 3 4
Тони Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 Чудесен летен ден по градските плажове в Мелбърн. Брайтън: И Сейнт Килда: 42 1 1
master_of_germs Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 Клъвдий IV Бух отиде да му вземат секрет за PCR докториците ушати сови в 24то ДКЦ. Не за друго, ами му предстои полет от близкото летище Надежда 🙂 А дестинацията е без значение... Обаче е с АК "Надежда Ер" (дали съпругата ми Надежда, тоест @Mistress of Germs е акционер, също е конфиденциална информация 😄) Край на карантината ми, тоест. Да се похваля и аз с нещо 🙂 25 5 4
Svetulche Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 Един преход през есен и зима в Стара планина - от село Огоя до вр. Чукава и обратно. Времето беше много благосклонно - тихо, меко, даже гледки имаше Първи гледки към Витоша Ето го и снега Интересно място достигнахме - извор, от който тръгват реки на две посоки, а и с историческа стойност Поглед към Мургаш Гледка от върха И обратно в омагьосаната гора 40 1 8
Ninkata17 Публикувано: 13 декември, 2020 Публикувано: 13 декември, 2020 Клисурски манастир " Се. Петка". Само на 30 мин. от вкъщи, но го посетихме за първи път. Изморихме децата и кучето по околните хълмове 😀 За съжаление имаше доста следи от пикници и оставени боклуци. 32 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега