marycap Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 😉 преди 1 час, AlexandraKo каза: А, познайте къде сме!:)))) Асеновград. 4
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 2 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 2 януари, 2021 х. Кумата - м. Конярника - вр. Черни връх 50 3
Популярно мнение elenitta Публикувано: 2 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 2 януари, 2021 Разходка по трънската екопътека и до Врабчанския водопад. Беше си доста студеничко, но пък имаше много хора. Не гледките ме заредиха обаче, а хората. Срещнахме много усмихнати и учтиви хора, с които се поздравявахме и шегувахме, отговаряха ни и ни разпитваха и нас като добри приятели. Много зареждащ ден! 49 2
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 2 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 2 януари, 2021 Рилски манастир, откъдето започнахме да попълваме книжките 100 национални обекта на 2 малки Магеланчета. След това лека разходка до Стобските пирамиди - прекрасно време за разходка. 50 1
Популярно мнение wiliko Публикувано: 2 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 2 януари, 2021 На първенеца Мусала - открихме годината на планинските разходки 42 11
AlexandraKo Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 Ние днес, наобиколихме Станимъшките имоти:)) Асеновград ни е любимо място. Макар и в сянката на Пловдив, градчето е китно, живо, чудно! И днес, беше пълно с млади хора. Сър Антъни, отдавна ме врънка, за снимка с Чорбджака-е, днес му се осъществи мечтата:))) Темата за Станимъшката Малага е дълга, някой път ще разкажа. Оттам, се качихме в Бачково, също любимо място. Кат гледахме колите, слизащи отгоре, целият Пловдив е бил там. Добре че, тръгнахме в късния следобед. И пак си имаше навалица. Магнолията, в двора: Ние в двора:)))) Райската ябълка: Огромната секвоя: Дворът и сградите: 48
cck Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 преди 9 минути , домосед каза: Земляне Контра с друго димящо от Сапарева баня (беше преди седмица и кусур, та не е баш за темата понеже си е миналата година дори): 13 1
master_of_germs Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 Реконтра с БДЖ 😉🚂🚃 преди 8 минути , cck каза: Контра с друго димящо от Сапарева баня (беше преди седмица и кусур, та не е баш за темата понеже си е миналата година дори): Добре, де, от снощи 😄 Ама поне от тази година. И понеже от Добрич до Повеляново линията не е електрифицирана, вписвам се в димящата серия 😉  21 1 2 1
AlexandraKo Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 преди 2 минути , master_of_germs каза: Реконтра с БДЖ 😉🚂🚃 Добре, де, от снощи 😄 Ама поне от тази година. И понеже от Добрич до Повеляново линията не е електрифицирана, вписвам се в димящата серия 😉  Мастер, тия луксове, у БеДеЖето ли са ? 2
домосед Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 преди 1 минута , master_of_germs каза: Реконтра с БДЖ 😉🚂🚃 Ре-реконтра с пътя на БДЖ 2 1 1 15
master_of_germs Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 В момента, AlexandraKo каза: Мастер, тия луксове, у БеДеЖето ли са ? Хем и лукса да съм сам в цял спален вагон 🤩😷 преди 1 минута , домосед каза: Ре-реконтра с пътя на БДЖ Това направо си е излез-контра 🙂 Точно тая жп линия е истинска митология! 4 2
Otnesen Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 Това достатъчно димящо ли е да се включа за каре??? От 31.12 е....А вчера и се овъргалях като прасе там - вече екипиран. Снимката е от минералните извори при Рупите. 16
cck Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 преди 40 минути , master_of_germs каза: понеже от Добрич А още ли е 12 часа пътя до София с БДЖто или са се ускорили? 1
master_of_germs Публикувано: 2 януари, 2021 Публикувано: 2 януари, 2021 преди 15 минути , cck каза: А още ли е 12 часа пътя до София с БДЖто или са се ускорили? По разписание малко над десет часа. По изключение и навреме. 🙂 2
Популярно мнение chandni Публикувано: 3 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 3 януари, 2021 Врачански балкан... Вчера - Дядо Йоцо гледа... Ритлите Черепишки манастир Къща-музей баба Илийца Връх Околчица Между другото на връх Околчица има и своебразна автомивка... Оставяте си колата и отивате да разгледате, като се върнете, колата ви е "измита"... Обаче не се "връзвайте"!! От доверен източник знам, че миенето "не струва" След това се отправихме към белоградчишките скали, но за съжаление падна мъгла, а и крепостта затваряла в 16:30, та не успяхме да влезем.... Дано днес мъглата се вдигне и успеем да разгледаме... Малко след падането на мъглата, от върховете над крепостта се разкри гледка към част от скалите: 52 8 1
Популярно мнение DaBo Публикувано: 3 януари, 2021 Популярно мнение Публикувано: 3 януари, 2021 Страхотно време си имахме вчера и го изполвахме за разходка около нас: бул.Хращатик и изключително луксозният ЦУМ на Киев: Срещу ЦУМ: По Хрещатик: Площад Майдан с протестиращите вече месец еднолични търговци: Катедралният храм “Света София” с новогодишната елха на Киев и малко щандове за глювайн. В нормално време има коледен базар, но сега храната е забранена: Срещу “Света София” се намира красивият Михайловски събор: Площадът пред него със статия на Княгиня Олга: И Министерството на външните работи на Украйна: Съвсем наблизо е може би най-красивата църква в Киев - Андреевската църква: През пролетта гледката оттук е много по-красива: Андреевският спусък: Подиль - старият център на града с виенското колело и ледена пързалка, която все още не беше замръзнала добре за ползване: Вече бяхме огладняли и седнахме в азиатски ресторант с красива гледка към река Днепър и Поштова плошта: Не бях използвала метрото от година, а мъжът ми май само веднъж, но този път не се замислихме, че в противен случай ни чакаше доста сериозен баир, а и беше само за една спирка: Тези красиви сгради са точно до нас: И наздраве: 56 1 13
Svetulche Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 Една лежерна съботна разходка до село Смоличано и неговия водопад. Макар и маловоден в момента мястото е като от приказките... Селото е в гранична зона, та минахме и проверка, при която установих, че съм с изтекла лична карта 🙂 Като начало, кратка попътна спирка до Кадин мост в Невестино Ето го и водопада. Намира се на скален венец и според прочетеното в интернет, при много вода има 16 пада, а водата идва от два карстови извора. Сега водата беше малко и имаше само един пад, но пак беше красиво. Сухите участъци Над водопада се намира манастир Света Ана, който не функционира, май, и църквата беше затворена, но мястото е поддържано и приятно за разходка С този сладур споделихме част от новогодишната баница Последен поглед към водопада и манастира над него от пътя И малко рилска красота 45 1
juriwaro Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 Идеята беше класика - да мина 30 км с колелото, да кача вр. Леобнер и да се върна. Точно на съмване се появи лед - неволна, но добра координация. Побутах малко. И вече под Леобнер духаше така, че направих кръгом и минах по шосето, за да избегна същия този лед на спускане. Понякога и на съвсем светло е невъзможно да се види. Чаша чай до един параклис. Замъкът Щрехау и вр. Блозен (на диалект е нещо нецензурно). Вятърът спря и слънцето се показа, но ако бях толкова късно под Леобнер нямаше как да се върна по светло. Минах през Ласинг - селце, известно най-вече с трагедията в мината за талк през 1998 г. После се показа Гриминг - побелелият старец. Наред с немското значение - "намусен" има и славянска версия за името му - от "гръм". Щирия (а и Каринтия) са кръстопът почти колкото Балканите. През няколко км са келтския и сталинградския параклис. Близките села Донерсбах и Донерсбахвалд (вече от немския "гръм" - донер) подкрепят подобни версии. Също местността Цайриц (старица - пак южно от Гриминг) или по-далечният вр. Цайрицкампел (гребена на старицата). И накрая - вр. Хохтаусинг (нисък, но труден) и Вайсенбахските стени - без грам славянски елемент. В крайна сметка навъртях доста километри. Времето вече е перфектно, но пържолите надделяха. 38 1
Atlantic Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 Бях започнала да се притеснявам, че не откривам туристическата година навреме, но опасенията ми се оказаха грешни. Бързо неделно походче в мъгла, но с много настроение в подножието на Родопите и Хасковските минерални бани. Досега все забяхвахме към Аида, но днес една отбивки ни подкани и отбих колата към нея. Та така се озовахме на Пробит камък. Доста лека пътека, почти небрежна, ни отведе до връх Гарваница. Та първото си туристическо кафе за 2021 година го изпих на открито в Родопите. Подарявам ви едно минзухарче! 35
Гост Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 Виена. Летището и полетите са претъпкани като в добрите стари времена... Успях да си хвана трансфера 😊
Stefka Baldzhiyska Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 Отлив на Ла манша. От тази страна на острова е по известен като English Chanel. Градчето е Ексмъф, графството Девъншир, Обединеното кралство. Много студено, но имаше доволно количество хора и кучета. 37 1
cck Публикувано: 3 януари, 2021 Публикувано: 3 януари, 2021 И аз открих туристическия сезон 🙂 Първо проверих графитите в зоологическата градина в София, за които писа @домосед. Готини са! Новото за мен бяха отворените реновирани клетки на маймуните. Имаше едни много напевни гибони. Не зная дали им е размножителния сезон, но оласяха всичко в околовръс поне километър 🙂 А днес експедиция до Разбоищкият манастир „Въведение Богородично". И там голямата излагация от моя страна... Понеже в колата возех детето, реших че е добра идея да се поприближа максимално близо до манастира. Влязох в едни калищаци, като поредния градски дришльо. И се почна едно слаломиране, опити да се измъкна, въртене на гуми... изобщо един час драма, докато с един приятел (предвидливо оставил колата си на асфалта) не намерихме изход настилайки клони и слама. Децата много се забавляваха да гледат, ама на мен ми беше бая притеснено ще успея ли да издрапам калта. После пеши докъдето е възможно. В крайна сметка се оказа, че е по-добре до там с влак, понеже гарата е до манастира (@master_of_germs ), ама кой от нас да знае.... В крайна сметка се получи разходката и времето се смили над нас. Прибрахме се кални като прасета 🙂 41
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега