Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 8 март, 2021 Празнуваме 8-ми март:) И тук го празнуват много - чак се изненадах, не очаквах в Дубай да е така. Или пък, съм забравила - още два пъти сме били тук за 8-ми март. 48 11
Роми Публикувано: 8 март, 2021 Публикувано: 8 март, 2021 И ние кацнахме. Е с 30 мин закъснение. Но пък нетърпеливи за плажа утре. 32 1
AlexandraKo Публикувано: 9 март, 2021 Публикувано: 9 март, 2021 На 8.03.2021 г. в 21:29, Роми каза: И ние кацнахме. Е с 30 мин закъснение. Но пък нетърпеливи за плажа утре. Разшири Добре дошли! Екстра е за плаж, още не е нетърпимо горещо:))) 4
ДиянаВ Публикувано: 11 март, 2021 Публикувано: 11 март, 2021 Не съм в Дубай 😆 Снежецът със сутрешното кафе ми вдигна тонуса 🙂 Гледката с кафето По Дунава е по-снежно В града си е русенски пършев сняг през март🙂 47
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 11 март, 2021 Я, някоя плажна снимка, след снега:)))) Atlantis the Palm,Dubai Днеска голяма жега от рано, водицата е екстра:))) Няма навалица, иначе, все едно сме в Русия, три четвърти от пийпълите говорЯт по руски:)))Персоналът -също. На нас ни е екстра:)) 63
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Публикувано: 12 март, 2021 И една нощна снимка на Короната: 30
AlexandraKo Публикувано: 13 март, 2021 Публикувано: 13 март, 2021 Освен фонтаните на Дубай мол, има едни, още по- красиви, открити миналата година и вече записани в Книгата на Гинес. Най- големият в света фонтан, с водно светлинно шоу, е открит на 22 октомври 2020 г. и се намира между крайбрежната The Polnte и Атлантис. По време на откриването/от нета/: А това е гледката от Атлантис: 23
Популярно мнение luba_rizova Публикувано: 13 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 13 март, 2021 Пешком от х. Гоце Долчев до х. Безбог, много приятен зимен маршрут. То и лятото сигурно е приятен, ама лятото сме с лифта. 53 5
AlexandraKo Публикувано: 13 март, 2021 Публикувано: 13 март, 2021 Miracle garden Пак е най- най-най и в книгата за рекордите на Гинес... 47
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 13 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 13 март, 2021 Още малко зима от Родопите. Връх Голяма Сютка Изкатерихме се на някаква доста висока наблюдателна площадка, на която се чувствахме като на кораб поради лекия вятръ, но пък ни разкри панорами към Пирин и Родопите (Любовният) танц на някаква животинка И на следите на баба Меца се натъкнахме 🙂 51 1 9
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 13 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 13 март, 2021 И аз днес като @Emil Chakalov из балканите ама тези по-ниските и без сняг.😁 Енинската река. Пътят покрай реката започва веднага след хотел Пъстървата и ви отвежда до най-старият ВЕЦ в България.След ВЕЦ-Енина реката става малка,но пък за сметка на това много живописна.Маршрута е чудесен и подходящ за деца. Това е вече след ВЕЦ-а. След това отскочихме до село Голямо Дряново за да се порадваме на обичайните покрай Сирни Заговезни-кукерски игри.Не знам дали знаете но в нашия район има множество кукерски групи съхраняващи древните български обичай. Момчетата и момичетата от Голямо Дряново са едни от най-добрите и дано с играта си да са успели да изгонят и уплашат всички болести и лошотии! Малкия с един от местните кукери! 58 11
wiliko Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 Ние пък разходихне Знамето до границата със Сърбия - на връх Плоча-1242м, първенеца на Изворска планина Стъпихме у Сръбско и се върнахме без да си правим тестове.. 😂 40 1 2
Дани Магелани Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 Италия се затвори. Ние решихме с tany да си я доведем тук под българското слънце. Наздраве с Просеко! А канолите са хрупкави, току що напълнени. Ммм! 40 4
luba_rizova Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 Добърско-водопадчето плюс още малко около х. Гоце Делчев. 44 2
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 14 март, 2021 Популярно мнение Публикувано: 14 март, 2021 Днес беше ден, посветен на разглеждане по течението на река Ботуня и притоците й. Водопадчета, каньончета, пещерки... 50 3
Svetulche Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 На 13.03.2021 г. в 22:57, krasen_denev каза: .Не знам дали знаете но в нашия район има множество кукерски групи съхраняващи древните български обичай Разшири Аз не знаех. А тези кукери (с куклите на главите) съм ги виждала на Сурва в Перник. Много са им хубави костюмите! За догодина ще знам къде и кога да ги търся 🙂 Благодаря,че сподели! 3
giafil Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 @master_of_germs за тази кула кръглата на втората ти снимка отдолу нагоре можеш ли да дадеш малко информация... 2
elenitta Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 Ние днес направихме опит да стигнем до Живата вода край с. Боснек, но не успяхме. Ние ли не уцелихме правилния път не знам, но поне направихме добра разходка, времето беше разкош. Стигнахме с колата до някъде, после ходихме 3 километра пеш, обаче показваше още пет километра, а беше ужасна лепкава кал и се отказахме. Видяхме Паунов дъб на около 250 години. Ако някой е ходил, моля да сподели как е стигнал и откъде. 36
master_of_germs Публикувано: 14 март, 2021 Публикувано: 14 март, 2021 На 14.03.2021 г. в 18:31, elenitta каза: Ние днес направихме опит да стигнем до Живата вода край с. Боснек, но не успяхме. Ние ли не уцелихме правилния път не знам, но поне направихме добра разходка, времето беше разкош. Стигнахме с колата до някъде, после ходихме 3 километра пеш, обаче показваше още пет километра, а беше ужасна лепкава кал и се отказахме. Видяхме Паунов дъб на около 250 години. Ако някой е ходил, моля да сподели как е стигнал и откъде. Разшири Ами ние ходихме миналата неделя с @mary_shery и @Roberto Baggio с мъжа си и почти тригодишния им син. Той се справи юнашки, като само от време на време беше носен "на конче" 🙂 Че е кално, кално е, но си има идеална маркировка - лентова бяло-червено-бяло. Има и зимна маркировка с метални колове, които следвате. При кол номер 45 не продължавате по коловете, които тръгват вляво към Кладница и Мечата чешма, а хващате дясното разклонение. Има едно голямо табло и указателни табели. Дотам си е все по равно, и само този последен участък след разклона е леко нагоре. На едно място се пресича поточе, там може да се понамокрите малко. Стига се до беседка, където е змейската чешма (повече прилича на крокодил) 😄. След нея продължавате по пътечката, пресичате отново рекичката и малко по-стръмно нагоре за три-четири минути и сте пред "живата вода". Тя е мъничка отбивка от няколко метра вдясно и нагоре от основната пътека, но се вижда и няма как да се пропусне. Може да си напълните шишетата, но внимателно. Връщате се и продължавате още малко по пътеката и стигате до пещерата на Иван Рилски, Пред нея има сложена плоча с надпис. @giafil, ето малко информация за крепостта Градище (Камъка) на платото над село Ботуня https://www.bulgariancastles.com/s-botunya-krepost-gradishte-kamaka/ Но ние не се качихме на платото, само в "Дупката" с дървото и една друга по-малка пещера до нея. Старото село на селото е Дупляк 😉. Качването е откъм гробището в края на селото; кратко е - примерно десет минути, но доста стръмно, а и вече времето беше напреднало. @Mistress of Germs не беше със свестни обувки, а с едни ботушки без грайфер. @mary_shery също успя както в повечето случаи да падне веднъж. Ние паркирахме колата точно до тая "кула", но не мисля, че тя е част от средновековната крепост. Не ми приличаше на такава, а по-скоро на по-нова постройка примерно отпреди един век. Не съм сигурен дали не е имало тухларни пещи в района, на нещо подобно ми заприлича. 9
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега