Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

Александра, аз нещо съм пропуснала, за какво ви е репелент- комари има ли в тоя район? Не са ли само в района около North Queensland?

Ми нали отиваме на остров Тасмания и после в НЗ, дето ги имало на рояци онези, дето Биг МаГ ги описа.:))

Ама, да ти кажа и тука си има комари, плескаме си се, че мене много ме кълват, нали съм много сладка:))))

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Правя предложение на тези, дето събират картички - мога да им изпратя от Мелбърн,от Сидни,от Хобарт, от двата НЗ острова и от Малайзия.Само да каже кой колко, от къде и да ги пращам ли с тукашните пощи или с нашите, като се прибера.

Днеска тука,лято,та лято :)))Чудесно време,ходим боси и голи,голям кеф!Утре сме на планината Данденонг и каквото има там за зяпане.Вчера ходихме в къщата на капитан Кук.Една леля и един чичо седят цял ден отвън,като елемент от пейзажа.Брееееей,как се израдваха, като се разговорихме с тях, подарихме им магнити,снимахме се с тях.

Не бяха виждали други българи :((((Хора, що не се обаждате, като ходите там?Ние на всякъде държим да се знае, че сме от България :)))

А вчера,в метрото ми стана толкова мило - питам на информацията и човекът ми обяснява, ние си говорим но български. Като ни чу човекът, така ни се израдва -бил македонец :))))Та отвъртяхме една дълга клюка за негово удоволствие да поговори на родния му език, а и ние много му се зарадвахме.

Здравей,аз бих помолил за едно магнитче от Сидни,тъй като имам доста солидна колекция и бих желал да добавя още едно,но от другия край на света :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Александра, сигурно ще ти дойдат в повече всички молби, но с удоволствие бихме прибрали една картичка с марка от Австралия. Нямаме никакви претенции от къде точно да бъде, но за нас Австралия е (все още) екзотична и бленувана дестинация.

Връзка към коментар

В Стокхолм.

Тъй като Нобеловите награди за тази година са почти раздадени, победителите в календара на Магеланци могат да бъдат поощрени с такива най-рано догодина ;-)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Александра, сигурно ще ти дойдат в повече всички молби, но с удоволствие бихме прибрали една картичка с марка от Австралия. Нямаме никакви претенции от къде точно да бъде, но за нас Австралия е (все още) екзотична и бленувана дестинация.

Любина, прати ми, моля, на ЛС адрес,че да си я получиш в пощенската кутия.:)))

Връзка към коментар

В Баларат, Суверен Хил - градчето от времето на златната треска.
Тези, които ми изпратиха адреси, ще получат картички от 19 век  :)  Изпратих ги от пощичката в градчето и ще имат специална марка и печат. :)

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Продължаваме пътешествието из Южна Африка. Не ми остава време даже да прегледам масивното количество снимки. След Дърбан се отрправихме към планините Дракенсберг, първо Champagne Valley, после Cathedral Peak, след това Royal Natal Park ("Амфитеатъра"), след това към Golden Gate Highland Natinal Park, после градчето Кларънс (колкото да преспим две вечери при локална Африканерка (приятелка на приятелка) от там Лесото (което местните произнасят Лесуто), после обратно към Дърбан.

С този R44 правихме полети (аз два) около върха Cathedral Peak в централен Дракенсберг:

post-794-0-88483400-1444637186_thumb.jpg

Малко снимки от хеликоптера (те са май повече за раздела window seat):

post-794-0-96548100-1444637270_thumb.jpg

post-794-0-51077600-1444637304_thumb.jpg

post-794-0-21709700-1444637342_thumb.jpg

post-794-0-80630100-1444637370_thumb.jpg

All photos are copyrighted, please do not publish without a written permission!

• Харесвам 46
Връзка към коментар

Малко снимки от Кралство Лесуто (Lesotho). Оказа се доста интересно и като природа и като посещения на местни села и общуване с населението (с преводач).

Ходихме и до Maliba Mountain Lodge в Tsehlanyane National Park.

post-794-0-16865500-1444637649_thumb.jpg

post-794-0-57168100-1444637673_thumb.jpg

post-794-0-45594600-1444637697_thumb.jpg

Традиционна лечителка-шаманка от племето Босуто (Bosotho):

post-794-0-18171800-1444637739_thumb.jpg

Възрастна жена от племето Босуто:

post-794-0-24084600-1444637786_thumb.jpg

Хора от племето Босуто пият домашно приготвена бира:

post-794-0-43852700-1444637920_thumb.jpg

post-794-0-05933800-1444637941_thumb.jpg

• Харесвам 39
Връзка към коментар

В Бари.И колкото да е мръсен и шумен и пълен с едни безделници,няма да уточнявам цвета им,то толкова стария град ме плени.Все едно,бях попаднал в стар италиански филм - дами простиращи пране и разговарящи високо,даже попаднах и в епицентъра на скандал.А вечерта беше още по-хубав.Утре Матера вечерта пак Бари.

• Харесвам 20
Връзка към коментар

В Бари.И колкото да е мръсен и шумен и пълен с едни безделници,няма да уточнявам цвета им,то толкова стария град ме плени.Все едно,бях попаднал в стар италиански филм - дами простиращи пране и разговарящи високо,даже попаднах и в епицентъра на скандал.А вечерта беше още по-хубав.Утре Матера вечерта пак Бари.

Traveler, ще чакаме да разкажеш и по-обстойно. Тръгваме по твоите стъпки.  :)

Весело прекарване и хубаво време!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вися Доха и похапвам в бизнес салона на катарците - силно препоръчвам сандвичите с риба тон.

Чакам самолета за Сеул след 90 минути. Леле откога не съм ходил в Азия, направо се вълнувам.

• Харесвам 26
Връзка към коментар

Изоборът ми на места за отсядане в планините Дракенсберг, Ю. Африка.

Вилата, която наех до Dragon Peaks, Champagne Valley:

post-794-0-77452500-1444714894_thumb.jpg

И изгледа от верандата - самите Dragon Peaks:

post-794-0-63618700-1444714937_thumb.jpg

Шалето в Mont Aux Sources:

post-794-0-36871000-1444715021_thumb.jpg

И излгеда от там - Амфитеатъра в Royal Natal National Park:

post-794-0-75689400-1444715076_thumb.jpg

Лека закуска на верандата (сапунерката се е справила добре при идеални условия):

post-794-0-17287900-1444715121_thumb.jpg

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 35
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.