Популярно мнение Tedy Публикувано: 21 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 октомври, 2021 От 4 дена в Хартум, Судан. 40 градусови жеги, бюрократични спънки с регистрацията, днешни демонстрации и протести... нищо не сломява духът ми магелански 😄 Надявам се утре да успея да изляза от блокираната столица и да видя прословутите нубийски пирамиди. Малко снимки от Хартум: Летището в 1 през нощта. 🙂 Река Нил Тук се събират двата притока на Сини и Бели Нил Джамия Празникът по повод рождението на Мохамед беше отбелязан със суфи песни и танци, почти до транс. Националният дворец е затворен, но успях да видя 3 храма пренесени и автентични от северен Судан. Залез от настаняването ми. Ето ме и мен полу покрита, което не е задължително вече, но препоръчително предвид тежката жега. 73 18 Връзка към коментар
Популярно мнение Madelin Публикувано: 21 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 октомври, 2021 Днес в посока Рим минахме през Орвието. Нямахме достатъчно време да разгледаме всичко както трябва и да влезем в Pozzo di S. Patrizio, но се разходихме из средновековния квартал и по чаршията. Много хубави неща има в града, вкл. от времето на етруските. Но очите ми останаха в Дуомото. Ако нямахме час за връщане на колата, сигурно още щях да стоя залепена пред фасадата на този готически шедьовър. 73 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 21 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 октомври, 2021 Пътят до Caminito del Rey е много живописен, отбивахме на няколко пъти: Самият Caminito del Rey, построен навремето за достъп на работниците, изглаждащи водно-електрическата централа. След случаи на загинали туристи пътят бил затворен и реконструиран, за да отвори отново: Имахме среща с: Смърфското селце Juzcar, което било едно от многото бели в Андалусия, но било пребоядисано в синьо за премиерата на филм за смърфовете на Sony Pictures: За горните места ме зарибиха първо снимки на @Ивайла и @wiliko. Чудесно е да се вдъхновяваме взаимно тук 🙂 71 20 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 22 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Привет от Сокотра! Изключително - почти извънземно - преживяване до момента... 83 1 36 Връзка към коментар
Популярно мнение Gentleman Basta Публикувано: 22 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Из Кордоба. Посетихме Мескита, която е уникална по рода си катедрало-джамия. В по-странно място не бях влизал май Опитах и местния специалитет чурос. Накрая като си поръчах, моят се оказа някак по-малък от другите, които бях виждал из града. И започнах да се чудя какво е умалителното на чурос. Чуросче? Чуроска? Дами и господа, следващото платно е наречено "Жижо лапа чурка" 39 1 30 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 преди 10 минути , Gentleman Basta каза: В по-странно място не бях влизал май На първата снимка има призрачна фигура в левия край или фотоапарата снима забавено 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Вътре е тъмно и е снимано с ниска скорост 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 преди 1 минута , dimitrov6 каза: На първата снимка има призрачна фигура в левия край или фотоапарата снима забавено Тъмничко е вътре, скоростта е около половин секунда 1 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 преди 24 минути , Gentleman Basta каза: Дами и господа, следващото платно е наречено "Жижо лапа чурка" Ти внимавай, че веднъж като ти тръгне славата ... 13 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Преди 1 час, Gentleman Basta каза: Опитах и местния специалитет чурос. Накрая като си поръчах, моят се оказа някак по-малък от другите, които бях виждал из града. И започнах да се чудя какво е умалителното на чурос. Чуросче? Чуроска? Дами и господа, следващото платно е наречено "Жижо лапа чурка" В Мадрид задължително го топят в гъст горещ шоколад. 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 22 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Децата се оказаха едно от най-големите богатства на Сокотра. 68 17 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 преди 23 минути , Георги Матеев каза: Децата се оказаха едно от най-големите богатства на Сокотра. А там араби ли са или сомалийци? Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 22 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 преди 22 минути , muchachote каза: А там араби ли са или сомалийци? Араби са - Йемен е арабска страна 🙂 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Tea_Filleva Публикувано: 22 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 октомври, 2021 Galapagos Island 😊 58 2 35 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 23 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 Южна Испания се оказа много приятна изненада! Огромни полета с маслинови дръвчета и се откриват страхотни гледки: Дюна в Европа? Може 🙂 Висока е над 30 м. и е широка над 200 м. Гледка от дюната към Bolonia beach: Стана ни едно такова намибийско 🙂 Едно круширало корабче, което вълните безпощадно удряха: Бялото градче Arcos de la Frontera: 65 15 Връзка към коментар
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 23 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 От вчера - Сахара, трек в оазиса Шебика, по маршрута на ралито Париж-Дакар и градчето на пясъчните хора от филма Междузвездни войни. Вечерта - Кайруан, най-старата джамия в Африка. 69 8 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 София, изгрев- тази сутрин. 40 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 Paris :)) 47 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 преди 20 часа, Tea_Filleva каза: Galapagos Island 😊 Показвам снимките на малките магеланци. Виждайки снимката със знамето малкия ме пита : - Тате....тази жена защо ни е откраднала знамето??? 🤣 1 38 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 Село и нос Червенка с много медузи в кристалното море. 42 3 Връзка към коментар
Tea_Filleva Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 преди 2 часа, Otnesen каза: Показвам снимките на малките магеланци. Виждайки снимката със знамето малкия ме пита : - Тате....тази жена защо ни е откраднала знамето??? 🤣 Хахаха .... Взела го е на заем само за малко 🤣. На сигурно място е . Ще кача още снимки, но по-натам. По островите нямах нет, а от утре влизам в амазонската джунгла и пак ще съм в изолация. 14 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 23 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 Суперготиният бар със собствена крафт бира в Ловеч, който за мой срам чак сега успях да посетя. 33 Връзка към коментар
Популярно мнение Tedy Публикувано: 23 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 Пирамидите Мерое, част от наследството на древна Нубия, Судан. Моята палатка в лагера. Красотата на дюните и пирамидите правят една уникална комбинация. И бях единствен турист там вечерта. 😁 За разлика от египетските, суданските пирамиди са по-малки и по-остри, заради по-малката площ на основата. Сутрешен чай с камиларите. 57 31 Връзка към коментар
Популярно мнение Tea_Filleva Публикувано: 23 октомври, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 октомври, 2021 В Куенка , Еквадор ☺. Красив колониален град на 2600 м. надморска височина . Страхотна атмосфера , смесица между Куско/Перу/ и Парачи/ Бразилия/ по мой усет. 64 13 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 24 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2021 На 22.10.2021 г. в 11:42, Gentleman Basta каза: Из Кордоба. Посетихме Мескита, която е уникална по рода си катедрало-джамия. В по-странно място не бях влизал май Опитах и местния специалитет чурос. Накрая като си поръчах, моят се оказа някак по-малък от другите, които бях виждал из града. И започнах да се чудя какво е умалителното на чурос. Чуросче? Чуроска? Дами и господа, следващото платно е наречено "Жижо лапа чурка" Първото е Porras много по големи и по вкусни . Второто , което и ти си ял е Churros. Вече знаеш какво да си поръчаш. 27 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега