Популярно мнение Svetulche Публикувано: 20 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 20 март, 2022 На прага на пролетта в зимна Рила - голямото Бяло. Един преход до вр. Ковач в източна Рила, който предлага страхотни панорами. 48 11
settler Публикувано: 20 март, 2022 Публикувано: 20 март, 2022 преди 3 часа, Цвете каза: Много ще се радвам да разкажеш за това пътуване. Благодаря в аванс! @Цвете, благодаря ти за интереса, ще се радвам да ти отговоря на конкретни въпроси, ако нещо специфично те интересува. Иначе аз бях 1 месец в столицата, като от време на време имах някои приключения за по 1 до 3 дни до споменатите места. Въпреки че като цяло очаквах да ми хареса, Панама определено надмина моите предварителни очаквания положително във всяко едно отношение от нещата, които търся от едно място. 10
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 Прекрасно е в двора си да имаш океан 😀 В Amaya beach, Пасикуда, Шри Ланка. 66 6
Популярно мнение Tedy Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 Ирак. Първи ден и впечатления в Багдад. С кацането имахме контакт с извънземни на паспортен контрол. 😄 Три българки на разходка из пазарите на Багдад е доста вълнуващо преживяване. С @MVryashkova и @izida Шаренийки по пазарите беше основното за разглеждане в този ден. Старото Медресе Култово кафене в старата част. Източни съкровища на медния пазар Паметника на Шехерезада не може да се пропусне Тук сме в забранената милитаризирана част на Багдад. Туристи не се допускат, но ние случайно влязохме хаххаа. На всяка крачка имаше тежко въоръжени войници, установки, картечници, даже и танкове. Предния ден Иран бяха бомбили Ербил, та бяха в бойна готовност. Друго култово кафене 74 18
дядо Пепи Публикувано: 21 март, 2022 Публикувано: 21 март, 2022 Завиждам Ви на куража да посетите Багдад. Едно време колеги, започнали да летят доста преди мен и ходили там са ми разказвали колко красив град е бил с колко дружелюбни, усмихнати и приветливи хора. Моите спомени са за полети до една военна зона, пристигане високо, снижение със стръмна спирала с радиус под 5NM (толкова беше ПВО покритието). И при това стръмно снижение се виждаха само разрушения,и следите от бойни действия. А след излитане се стараехме да поддържаме максимален набор на височина, за да се отскубнем извън обсега на всякакви ПЗРК. Последният ми полет до там закарахме един самолет с новите пари ( банкноти ) на Ирак. Като чакахме да излетим за Басра, за където бяха част от купюрите, преди нас излетя един Фокер 50. На няма и 200м се обадиха, че са простреляни и е счупено стъкло от пилотската кабина. Върнаха се, заходиха и кацнаха. Ние тръгнахме и имам чувството, че до към 1500м никой в кабината не смееше да диша едва ли не, за да се измъкнем без произшествия. Сега показвате едно съвсем друго и много по-приятно и приемливо лице на този град. 27 1
Tedy Публикувано: 21 март, 2022 Публикувано: 21 март, 2022 Градът си е интересен и екзотичен, а хората приятелски настроени. Има ги и екстрите, там си с едно наум, че нещо може да се случи. Радвам се, че бях и видях. 🙂 15 2
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 С тук тук до Elephant rock и залез над океана 🙂 62 1
Популярно мнение muchachote Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 Днес на пирамидите в Гиза, Мемфис и Сахара. 57 7
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 Сводка от един бърз уикенд в Лондон 🙂 събота сутрин - неделя вечер. Иделно се получи, а времето беше прекрасно, истинска пролет, за разлика от -5 градуса в София 72 5
Популярно мнение Tedy Публикувано: 21 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 март, 2022 Ирак, ден втори беше за свещената Самара. Джамията е много красива, особено отвътре. След Самара посетихме и свещената джамия в Багдад Ал Кадмия. Изключителна е, но е забранено да се снима. Проверката за телефони и обиска им си е сериозен. 78 7
master_of_germs Публикувано: 21 март, 2022 Публикувано: 21 март, 2022 Преди 1 час, Tedy каза: Ирак, ден втори беше за свещената Самара. Джамията е много красива, особено отвътре. След Самара посетихме и свещената джамия в Багдад Ал Кадмия. Изключителна е, но е забранено да се снима. Проверката за телефони и обиска им си е сериозен. Теди, може ли да направиш и една отделна темичка за това пътуване в Ирак 🙂 8
Tedy Публикувано: 22 март, 2022 Публикувано: 22 март, 2022 преди 9 часа, master_of_germs каза: Теди, може ли да направиш и една отделна темичка за това пътуване в Ирак 🙂 Ако остане време да разказвам във фейса, обещавам да направя тема и тук. 🙂 6 1
Популярно мнение Tedy Публикувано: 22 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 22 март, 2022 Ирак. Ден трети беше посветен на Вавилон + някои забележителности в Багдад. Особеното е, че повечето работят до 13ч и трябва добро планиране, за да се вместят повече за кратко време. Монументът на загиналите във войните, който представлява разсечена на две сълза е изключително красив. Повечето графити са на революционна тематика, но има и картини. Абасид палас В този ден студенти празнуваха завършването си. Това са 4 атрактивни млади дами, новото лице на Багдад. Много им се радвах. Ето как се пекат пресни шарани на пазара. Уникално вкусни. Една от вратите на Ищар, Вавилон. Това е реплика, оригиналът е в Берлин. Оригинални руини от Вавилон Над Вавилон се намира един от дворците на Саддам Хюсеин. Той не е ходил там, ползвал се е от негови приятели. Дворецът сега е разграбен Залез към реката Не устоях на изкушението да се снимам с един от войниците. 58 1 18
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 22 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 22 март, 2022 Полонарува и Еко парк, Шри Ланка. 60 5
Популярно мнение Tedy Публикувано: 22 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 22 март, 2022 Иракски Кюрдистан - ден първи. Влязохме през Мосул и минавайки през града осъзнах, че там къде минат религиозни фанатици - живот не вирее. Само разруха и тъга. Днешната цел беше един красив каньон - Равандуз + един, два водопада. По пътя спирахме из разни селца. Някои къщи бяха богато украсени. С млади кюрдски жени в празнична премяна. Гледки Нацелихме нетипично студено време за март. Пролетта много плахо се опитваше да раззелени и тук - там й се получаваше. 🙂 Най-готината гледка от каньона Козел с дълги, развяти уши. 😀 Опитах да си направя селфи с него, а гадината най-безцеремонно ме избута с рога и се изнесе. 😄 59 16
Pandurova Публикувано: 22 март, 2022 Публикувано: 22 март, 2022 На 19.03.2022 г. в 18:53, zon каза: Graz Някои кадри ги имам и аз в началото на есента - когато е зелено е много пищно 🙂 1
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 22 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 22 март, 2022 Мюнхен пролетно от днес! 7 години в този град и всеки път откривам по някой нов детайл - перилата с кучетата и човечетата 🙂 и нещо като Баба Яга на порта Щахус Не го препоръчвам в момента - гарата е в пълен ремонт - разкопано отвсякъде - ще бъде така поне до 25-та, а според мен и поне две години по-късно в центъра също има няколко ремонта и даже и по Зендлигерщрасе, която уж беше реновирана, пак нещо бучи, кранове... 56
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 23 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 март, 2022 Привет от слънчев Загреб 🙂 63 3
ven62 Публикувано: 23 март, 2022 Публикувано: 23 март, 2022 Преди 1 час, Георги Матеев каза: Привет от слънчев Загреб 🙂 И пак с тази доволна физиономия А сега и @Брани ще се възгордее... Идвате ми ... over --------- 7
Брани Публикувано: 23 март, 2022 Публикувано: 23 март, 2022 преди 24 минути , ven62 каза: И пак с тази доволна физиономия А сега и @Брани ще се възгордее... Идвате ми ... over --------- Нашата Империя все пак е изградена на базата на технологиите и машините - нормално е да сме в един отбор с хора, които разбират от техно! 🙂 1 4
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 23 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 март, 2022 Специално за @ven62 - още снимки от Загреб, който изненада с "ужасните" 22 градус и ме принуди да се разхождам по тениска 🙂 60 1 3
dimitrov6 Публикувано: 23 март, 2022 Публикувано: 23 март, 2022 преди 1 час, Брани каза: хора, които разбират от техно Разбира и от музика,и от снимки. И една от мен ,от вчера. 17
Популярно мнение Tedy Публикувано: 23 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 март, 2022 Кюрдистан, ден втори. Най-интересното, което видяхме беше старият скален манастир Rabban Hormizd. До него вие път като серпентина, а самият манастир е трудно забележим, като хамелеон се слива със скалите наоколо. Къща - кич, но лови окото. Амеди 64 5
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 23 март, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 март, 2022 Dolce far niente, в превод - много е хубаво да нищоправиш 😃 В Пасикуда, Шри Ланка. 59
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега