Популярно мнение Брани Публикувано: 26 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 април, 2022 Империята днес е по работа в този лъвски град Лион. Е, работата е утре, днес посветихме деня на внимателно и подозрително разглеждане на особеностите на втория или третия по големина град на Франция (зависи как броиш!). Пускам снимки асорти, защото съм твърде зает човек да обяснявам кое какво е! 60 4 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 Преди 1 час, marycap каза: Още съм в Севиля😊 И @Radnev, и @Argentique, и @Миланка са прави- тук насита няма! Снимки от задължителната и волната програма: "... накъдееето ми вииидят очитеее..." 🙂 @marycap, радвам се, че сте били в Casa de la Memoria. 🙂 Отидохме там по препоръки от нета и най-вече по препоръки на собствениците на нашия апартамент. Някак подходих скептично в очакванията си, но на място бях в потрес. Онова фламенко по площадите няма нищо общо. Единият час мина неусетно, а много трудно може да ми се задържи вниманието толкова време. При нас музикантите бяха други, а танцьорите същите – фантастични. Бяхме и фронтално на сцената на първия ред... Дай Боже всекиму такива изживявания... 🙂 3 1 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 преди 7 часа, Граф Вронски каза: Кой е този водопад? На човек като теб, препоръчвам да направиш "Полска Скакавица" с влака - спирка "Скакавица", после пеш. Няма да съжаляваш👍. 2 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 26 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 април, 2022 Имам чуденка? Градините на Алкасар де Севиля бяха уникални, но дворецът сякаш не ме впечатли толкова. Това си има причини - предишния ден нещо си сецнах кръста и сутринта много ме болеше, после като ме нагря слънцето ми помина. Освен това подобен дворец, но не толкова пищен вече бях виждал в Сарагоса. За Гранада съм запазил пълен тур. Та чуденката ми е да посещавам ли двореца в Кордоба? Имам чувството, че някак си ще пребоксувам🤔. Алкасар де Севиля: Тук спасихме едно малко пате, нападнато от нагъл паун. Оня го бе клъвнал лошо по крака и патето се бе обърнало по гръб, безпомощно махайки с крака. Гъбите на Севиля. Най-голямата дървена конструкция в света: Крепостните стени: Парламентът на Андалусия: Древната Италика до Севиля: Аз много харесвам подобни места като Италика. Та в това отношение имам и втора чуденка? Дали пък да не поразчупя нещата, като отскоча до останките на "Медина Азахара" край Кордоба🤔? 55 1 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Моника Публикувано: 26 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 април, 2022 Из Словения Любляна Пещерата Постойна Замъкът Предяма Водопад Перичник Водопад Савица Езерата Бохин и Блед 61 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 преди 10 часа, MayaS каза: А по рано днес в Хива сме като подвижна реклама на Узбекистан. Леле голям съм заплес. Туй в Бухара беше. 1 Връзка към коментар
TinkerBell Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Арка на свободата Троянски манастир с. Черни осъм Троян 39 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Ниси бийч Кипър - един от плажовете със син флаг 58 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Стая с гледка 38 1 6 Връзка към коментар
Veli Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 В небето над Барселона! Кабинковият лифт е пуснат през 1970г. и свързва пристанището с хълма Монжуик. Днес,над морето, вървят само две кабинки. Билетът за него в двете посоки струва 16.50 евро. Интересното е, че кабинката събира около 10-12 правостоящи. Лифтът се движи по подобие на кабинковия лифт в Банско или другаде, но с тази разлика, че стоиш прав вътре, а под него и под теб се е ширнало Средиземно море. Гледката от кабинката е уникална. 45 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Отивам към Арлозоров , Тел Авив 34 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 По улиците на Агра, Индия 48 4 4 1 Връзка към коментар
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Водната пещера с.Ботуня 🙂 чудесна великденска разходка! 54 1 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение oli_mali Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Днес бяхме в Бурано и Мурано, ама снимки само от Бурано, че другото не струваше 🙂 52 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 На 26.04.2022 г. в 9:46, Pandurova каза: Това традиционно ли е с карнавала или само в определен период? Има един подобен и в Германия - Швебиш Хал - по венециански стил, но е само един път в годината Floralia Brussels е изложение за производители на цветя и се провежда през пролетта в продължение на няколко седмици. Само тогава са достъпни градините на замъка. Венецианските дни са били само на 23 и 24 април. 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Замъкът на Агра (Agra Fort) 60 3 Връзка към коментар
Популярно мнение MayaS Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Самарканд от днес. 59 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Мирослав Василев Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Берат и Тирана 51 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 По-ранно бягство от работа, Бачковски водопад и Клувията. Ни един човек. 49 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Kristian Desev Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Пролетно Търново 😀 48 2 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 27 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Ронда. Бяла, спокойна, гостоприемна и възхитителна. Легна ми на сърце!😊 63 1 5 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 преди 22 часа, Radnev каза: Имам чуденка? Градините на Алкасар де Севиля бяха уникални, но дворецът сякаш не ме впечатли толкова. Това си има причини - предишния ден нещо си сецнах кръста и сутринта много ме болеше, после като ме нагря слънцето ми помина. Освен това подобен дворец, но не толкова пищен вече бях виждал в Сарагоса. За Гранада съм запазил пълен тур. Та чуденката ми е да посещавам ли двореца в Кордоба? Имам чувството, че някак си ще пребоксувам🤔. Аз много харесвам подобни места като Италика. Та в това отношение имам и втора чуденка? Дали пък да не поразчупя нещата, като отскоча до останките на "Медина Азахара" край Кордоба🤔? Понеже виждам, че имаме еднакъв вкус за Севиля 😀 си позволявам да те посъветвам да си спестиш двореца в Кордоба. Вече си видял най-хубавото, а именно градините на Алкасар. Медина Азахара е същата работа, останките са доста постни, много малко е запазено и възстановено. Аз лично се разочаровах. Ходила съм лятото на 2019-та, но не вярвам възстановителните работи там да са напреднали по време на пандемията. Разгледай снимки и си прецени. 2 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 27 април, 2022 Сподели Публикувано: 27 април, 2022 Преди 1 час, Jenbel каза: С Медина Азахара вече се отчетохме. Можехме още днес да оправим и Мескитата Катедрала, в едно с Хиралдата, но реших все пак да я оставим за утре. Алкасар де Кордоба, както и ти си посъветвала, реших да го пропуснем. Медина Азахара - получи се хубава пролетна разходка. Музеят към обекта все още не е готов. Плаща се вход от 2.5Е, който реално не е вход, а се плаща на автобуса, който те кара от паркинга на музея до самите останки. На тръгване, докато си чакахме автобуса, едни се засякоха на кръговото и слезнаха от колите си да се бият. Блъскаха си вратите и си ритаха калниците. Беше голям панаир. Еврейският квартал: Крепостните стени: Мескитата: И Хиралдата към нея: Среднощната ни разходка приключи преди малко и смятам да изразя едно странно мнение, което може и да е плод на първоначални впечатления. Този град е много далеч от излъчването, атмосферата и мащаба на Севиля - това е ясно. Странното за мен е, че тук в сърцето на мавританска Испания, има много по-малко мавритански мотиви отколкото в Севиля. А шокиращото за мен е, че в някои свои части градът ми бие много повече на Италия😲😲😲, отколкото на Испания. "Плаза де Коредера" за мен е взета от произволен италиански град и телепортирана в Кордоба. 45 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 28 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април, 2022 Брадат и подпухнал от ранното ставане. Почти нямаше време за спане, защото люто инди парти (естествено с висока музика) имаше почти до зори, а станахме в 5:30, но така е като искаме да видим Тадж Махал по изгрев, когато стават най-хубавите снимки и няма тълпи от туристи 59 1 16 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 28 април, 2022 Сподели Публикувано: 28 април, 2022 И ние по изгрев, но карибски 42 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега