Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 2 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 2 май, 2022 Полскаскакавишкия водопад: 57 1 6
Популярно мнение zon Публикувано: 2 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 2 май, 2022 Istanbul 56 3
ven62 Публикувано: 2 май, 2022 Публикувано: 2 май, 2022 преди 21 минути , Граф Вронски каза: Полскаскакавишкия водопад: Ако аз скоча толкова, значи земното притегляне е спряло да действа. 12
Популярно мнение Radnev Публикувано: 2 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 2 май, 2022 Вече сме много изморени. И физически, и емоционално. Пищността в орнаменти ката на Алхамбра няма равна на себе си, до степен на истинско изумление😲😲😲. Орнаментиката е невероятно фина и детайлна. Между повтарящите се елементи няма никакво отклонение. След първоначалния шок ни обзе съмнение изобщо възможно ли е всичко това да е дълбано на ръка. Започна бавно и детайлно изследване. И най-после го открихме. Из закътаните ъгли, там където туристическото око не шари се виждаха идеално правите пукнатини. Орнаментите са гипсови изливки, правени по калъп и после залепени на стените. Просто, ефективно и много красиво. Някога всеки елемент е бил оцветен в различен цвят, което е превръщало Алхамбра в едно от най-пъстрите места, създадени от човешка ръка. Още от двореца: Част от комплекса е и Дворецът на Карл V, който отвътре всъщност е като една кръгла арена за бикоборство: Гранада и кварталът Албайсин отвисоко: От градините на Алхамбра няма да качвам снимки, защото поне за мен не са впечатляващи. Мнението ми може би е крайно, породено и от пресищане на сетивата, но градините на Алкасар де Севиля например, са два-три пъти по-впечатляващи от т. нар. Generalife на Алхамбра. 58 7
Популярно мнение Alexander Публикувано: 3 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 3 май, 2022 Иран 68 1 2 12
Популярно мнение Contest Публикувано: 3 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 3 май, 2022 (редактирано) Неапол и остров Капри. Редактирано 3 май, 2022 от Contest добавяне на снимка 55
Pandurova Публикувано: 3 май, 2022 Публикувано: 3 май, 2022 И един микс от дивия Кипър с неговия динамичен нощен живот и чудни кръчми 48 1
Яничка Публикувано: 3 май, 2022 Публикувано: 3 май, 2022 преди 21 часа, Иван Попов каза: Можеш ли да ми споделиш къде точно на картата се намира втората снимка. Благодаря предварително! Не за друго, а защото все я виждам на календари и т.н., а не знам къде е точно в Тоскана. 😊 Ванка, в южна Тоскана. Гледката сама ни намери, не знам къде беше точно. Отбихме от пътя да и се порадваме, след нас отбиха и други коли. 3 1
Популярно мнение Radnev Публикувано: 3 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 3 май, 2022 Последно в Малага, където лятото е вечно, а купонът никога не свършва😀: Арената за бикоборство: Папагалите: Катедралата: Free entrance за арабската "Алказаба" и малко по-късно построеният "Гибралфаро" - спестихме по 5 Евро😁. Гледките отгоре са страхотни. На фона на всичко, което видяхме бих казал, че перфектният арабски дворец би бил комбинацията между градините на "Алкасар де Севиля", орнаментиката на "Алхамбра" и гледките от "Алказаба де Малага". Мен като ме хване пътешественическия бяс не сещам ни глад, ни умора, ни студ ... та в тази връзка Ваня все ме обвинява, че съм я държал гладна и яденето ми било на последно място ако въобще присъства в графика ми😂. Днешното премерване на кантара показа, че аз съм с едно кило надолу, а тя с две отгоре, което означава, че е яла тайно зад гърба ми😲 и то хич не малко🤨. Нашето Андалуско пътешествие приключи, така че ви казвам "Чао" до следващия път😜. 46 1 4 8
Otnesen Публикувано: 3 май, 2022 Публикувано: 3 май, 2022 Много ме радва факта, че темата буквално експлоадира последните дни...... Анталия. Лифт, плаж, Археологически музей и вечерна разходка.... Нямам представа дали заради празника или по принцип си е такава лудница, но не искам да си представям какво е в сезона. А тук от много чудене се получи от всичко по едно.... 48
Asya Assenova Публикувано: 3 май, 2022 Публикувано: 3 май, 2022 преди 45 минути , Otnesen каза: Много ме радва факта, че темата буквално експлоадира последните дни...... Анталия. Лифт, плаж, Археологически музей и вечерна разходка.... Нямам представа дали заради празника или по принцип си е такава лудница, но не искам да си представям какво е в сезона. А тук от много чудене се получи от всичко по едно.... В Анталия си е така. Бях около Нова година за 5 дни в стария град и си беше фраш и денем, и нощем. 3
ДиянаВ Публикувано: 3 май, 2022 Публикувано: 3 май, 2022 Преди 1 час, Otnesen каза: Много ме радва факта, че темата буквално експлоадира последните дни...... Само да ти кажа, че за мен експлозия беше миналото лято, когато с @Capitan Morgan в интервал от седмица - няколко седмици се подвизавахте по едни и същи места. Тотално се обърках кой, кой е, къде е и защо пак е там😄. На външен вид също имате прилики и за малко да повярвам в клонирането😄. Тази година синхронизацията ви куца и имате да наваксвате в експлоадирането🙂 8
Популярно мнение Roberto Baggio Публикувано: 3 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 3 май, 2022 Ihlara valley and Selime monastery 52 4
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 3 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 3 май, 2022 преди 22 часа, Иван Попов каза: Можеш ли да ми споделиш къде точно на картата се намира втората снимка. Благодаря предварително! Не за друго, а защото все я виждам на календари и т.н., а не знам къде е точно в Тоскана. 😊 Аз ще ти кажа, ако нямаш нищо против 🙂 Къщата на хълма e Агритуризмо Подере Казанова (Agriturismo Podere Casanova). Намира се в Природен резерват Лучолабелла (Lucciolabella) в областта Валдорча (Val d’Orcia) в Тоскана. Това е горе-долу по средата между Рим и Флоренция. Мисля, че най-близкото населено място беше Кианчано Терме (Chianciano Terme). Въпросната гледка е снимана от пътя SP40 Примерно, ако пътуваш от Рим за Флоренция по Е35, точно преди Куерче ал Пино (Querce Al Pino) трябва да излезеш от магистралата, минаваш под нея и от Куерче хващаш втория път наляво SP146 в посока Кианчано Терме. След 6-7км, малко преди Кианчано Терме, наляво е отбивката на пътя SP40. След 7-8км по него, вдясно - éccola! - баш снимката, ама наживо 🙂 Апропо, тази Агритуризмо Каза е ферма-къща за гости. Този вариант къщи за гости е много разпространен в Италия и особено в Тоскана. По принцип не са от евтините нощувки, но зависи все пак колко добре е устроена къщата, удобства, басейн, има ли вече и добър рейтинг и т.н. Освен това в тези ферми хранят с еко-храна и се пият техни си, от тяхната изба, определено много добри вина. В някои ферми позволяват дори, ако искаш, да участваш в приготвянето на храната, а децата се радват на домашните животинки. Евентуално може да си купиш някакво сирене, мед, яйца, мляко, конфитюр или други еко-продукти, като си тръгваш. И още две думи за точно тази ферма. Това е селска къща от началото на миналия век, принадлежала е на сем. Ориго. Може би преди около 30-тина години особено започва да се харесва този вид туризъм и тогавашните наследници преустройват къщата, а преди няколко години пак я реновират. Но въпреки съвременните удобства, с вътрешни бани и тоалетни, мебелировка и комфорт, като цяло е запазена структурата и атмосферата на тази стара селска къща. А това не е единствената подобна гледка в Тоскана - безброй са! Така че, Ванко, хич не му мисли, ами се грабвай при първия удобен случай и хуквай натам. По всяко време на годината е хубаво, но наистина сякаш от края на април до към средата на юни е така зелено и цветно, че... ми нямам думи! 🙂 44 4 7
Популярно мнение Roberto Baggio Публикувано: 4 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2022 Кападокия 62 6
ven62 Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 преди 12 часа, Яничка каза: Ванка, в южна Тоскана. Гледката сама ни намери, не знам къде беше точно. Отбихме от пътя да и се порадваме, след нас отбиха и други коли. Виж gps координатите в снимката, ако снимащото усторойство ги е записало. 2 1
Яничка Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 преди 1 час, ven62 каза: Виж gps координатите в снимката, ако снимащото усторойство ги е записало. Бяха изключени, но сега ги включих. Благодаря за напомнянето, @ven62 @Иван Попов, Ванка, порових в Google Maps и намерих мястото на този Тоскански пейзаж: GPS координати: 43.025891, 11.769338 Локация: 15 1 4
Иван Попов Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 преди 12 часа, iaia_mama каза: Аз ще ти кажа, ако нямаш нищо против 🙂 Разбира се, че нямам нищо против. 😊 Просто ми стана любопитно, защото подобни снимки с този пейзажи ги има на много места. преди 12 часа, iaia_mama каза: Така че, Ванко, хич не му мисли, ами се грабвай при първия удобен случай и хуквай натам. По всяко време на годината е хубаво, но наистина сякаш от края на април до към средата на юни е така зелено и цветно, че... ми нямам думи! Ами то е така ама за тази година съм пълен, тоест програмата ми е пълна. Освен нещо около Коледа да измисля пътуване за някъде. А и така с този апартамент, където ми го купиха нашите ще трябва да го обзавеждам. 😉 Но иначе за 2023 година може и да отскоча до Италия. Аз съм бил във Флоренция и в Рим, но не съм стигнал до тези интересни места в Тоскана. Благодаря на всички за информацията! 😊 Преди 1 час, Яничка каза: Ванка, порових в Google Maps и намерих мястото на този Тоскански пейзаж: Сърдечно ти благодаря! 🤩 2 1 1
Tonyco Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 На 2.05.2022 г. в 10:58, Tonyco каза: Ние вътрим педалите из Босна. Каньоните на реките Дрина и Лим. 360° панорама от двата каньона, там където се влива Лим в Дрина. https://www.google.com/maps/@43.7362616,19.2112604,3a,75y,20h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sAF1QipMklTiutv35boqqnDgfYgobNzFaZXlMQTag09K0!2e10 Може да се насладите на уникалната Балканска красота и в движение, в следващите 5 мин които сглобих. Приятно гледане ! 😀 22 1 20
ven62 Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 преди 26 минути , Tonyco каза: Може да се насладите на уникалната Балканска красота и в движение, в следващите 5 мин които сглобих. Приятно гледане ! 😀 Поздравления @Tonyco, много красиво. А и първото видео с дрона е уникално. Много си добър в пилотирането и на дрон и на .... колело. 7 1
Tonyco Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 преди 3 часа, ven62 каза: Поздравления @Tonyco, много красиво. А и първото видео с дрона е уникално. Много си добър в пилотирането и на дрон и на .... колело. Понатрупах доста летателни часове и се понаучих на туй-онуй 😁 Има още доста яки видеа в канала ми, зимата не спряхме ! Май повечето съм ги пускал е темата зимни преходи. 😀 От Турция предната седмица също се получи добре. 😀 Само да вметна, че Босненците искат зелен сертификат все още ! 🤨 9
Pandurova Публикувано: 4 май, 2022 Публикувано: 4 май, 2022 Мистично място - отдалеч изглежда така, сякаш църквата е изградена върху морските вълни. Една малка капела, която бе на километър от нашия хотел, а привличаше много хора. Под нея имаше и аязмо - в скалата - съвсем миниатюрно 45
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 4 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2022 Лондон: 66 3
Популярно мнение Lindt Публикувано: 5 май, 2022 Популярно мнение Публикувано: 5 май, 2022 Днес бяхме на тур до Норт Сеймор - най-добрият за срещи с птици и животни и според нас есенцията на Галапагос. След разходката около Синьокраки бубита и фрегати, търсещи си партньор, мътещи яйчица или обгрижващи малките им пухкави бебета, ходихме на малко островче да плуваме с лъвчета. Няма нищо по-изненадващо във водата от бебе-лъв, захапало и дърпащо плавника ти и се извинявам, че не мога да кача клипчето 🙂 Вечерта се разходихме по осветения кей, за да допълним списъка си с наблюдавани акули и да се закачаме с още лъвове. 41 1 28 5
Otnesen Публикувано: 5 май, 2022 Публикувано: 5 май, 2022 От вчера следобяд. Водопада Дюден в Анталия - някой се спускаха с лодка, други ловяха риба....общо взето занимания по интереси. 41
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега