Популярно мнение elenitta Публикувано: 10 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 юли, 2022 Вчера и днес в Париж и Живерни, много топло и оживено. 57 10
Популярно мнение Argentique Публикувано: 10 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 юли, 2022 В тясната ивица между летището на Самос и морето неусетно се изтърколиха последните два дни и не знам кой точно ден сме днес, въпреки че изобщо не съм в отпуска и дори успявам да работя... Водата е студена, според мен 23 градуса. Било заради близостта до турския бряг и някакви течения. Собственикът на студиата държи и плажния бар Турският бряг Въобще не бих искала да летя в такова време - поривите на вятъра са сериозни. То няма и много полети, особено днес. Тази е от терасата ни. 51 1
Популярно мнение ich Публикувано: 10 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 юли, 2022 Словения,Село Крка, където е и извора на реката Кръка и пещерата Крка...пъстървата е невероятна ,особено като гледаш от терасата на хотелчето,как я ловят....мястото е супер забутано и идеално за хора,които търсят основно природата 60
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 10 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 юли, 2022 Шлайсхайм. Още три отметнати замъка 🙂 А попаднахме и на музикален фестивал със сладкиши и кафе... Е, добре, де... За мене айде да не е баш кафе, а! 😉 55 1
muchachote Публикувано: 10 юли, 2022 Публикувано: 10 юли, 2022 преди 24 минути , master_of_germs каза: А попаднахме и на музикален фестивал със сладкиши и кафе.. Напълно сте се слели с пенсионерите.😂 2
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 11 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 юли, 2022 Manchester Оказа се че има и европейско по женски футбол. Нямаше голям наплив 😄 Най- хубавото място в града поне според мен е облагороденият район на старите докове. 50 3
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 11 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 юли, 2022 Кимзее 55 1 1
Pantelej Putnik Публикувано: 11 юли, 2022 Публикувано: 11 юли, 2022 На 10.07.2022 г. в 20:55, Argentique каза: Турският бряг Сега разбрах! Отишла си на Самос, за да гледаш по-добре турския бряг. 🤣 1 6
Популярно мнение Argentique Публикувано: 11 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 юли, 2022 От днес сме за няколко дни в Коккари на северния бряг на Самос - едно от най-чаровните местенца на острова. Който обича да събира тюркоаз в буркани за зимата или да лови залези - да заповяда. 😉 Аз събирам целодневно и хвърлям по едно око и на турския бряг, @Pantelej Putnik. 😂 (Всъщност района на Кушадасъ никак не го харесвам и активно убеждавам познати да си го спестят за морска почивка). Та бурканите... Това ни е дворът С малко гледка Големият плаж на Коккари Нашата маса за вечеря Утре пак по схемата 🙂 48 16
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 11 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 юли, 2022 Вчера бях адски изморена след двудневното изтощително пътуване с Дойче бан. На него ще посветя Ода, та не успях да публикувам снимки от последния ден от Дунав фестивал. Традиционно той е провежда в Улм, но поради известни ни причини 2 години го нямаше никакъв. Асо ходите в града на Айнщайн не пропускайте рибния квартал - това е душата на града и няма нищо общо с другата му част 49 5
crazyhorse Публикувано: 11 юли, 2022 Публикувано: 11 юли, 2022 преди 8 минути , Pandurova каза: Вчера бях адски изморена след двудневното изтощително пътуване с Дойче бан. На него ще посветя Ода, та не успях да публикувам снимки от последния ден от Дунав фестивал. Традиционно той е провежда в Улм, но поради известни ни причини 2 години го нямаше никакъв. Асо ходите в града на Айнщайн не пропускайте рибния квартал - това е душата на града и няма нищо общо с другата му част Някакъв панаир ли има?Български щанд! 1
master_of_germs Публикувано: 11 юли, 2022 Публикувано: 11 юли, 2022 преди 42 минути , crazyhorse каза: Някакъв панаир ли има?Български щанд! По принцип на Донау фест в течение на десет дни се представят десетте страни, през които тече река Дунав... Ние точно заради тоя фест и предполагаемата адска лудница се отказахме от идеята си да почнем пътуването си с Улм. 3
ven62 Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 преди 9 часа, Pandurova каза: Вчера бях адски изморена след двудневното изтощително пътуване с Дойче бан. На него ще посветя Ода, та не успях да публикувам снимки от последния ден от Дунав фестивал. Традиционно той е провежда в Улм, но поради известни ни причини 2 години го нямаше никакъв. Асо ходите в града на Айнщайн не пропускайте рибния квартал - това е душата на града и няма нищо общо с другата му част Този с пуловерчето (10-та - 11-та снимка) изби рибата, както и над 50% от удоволствието, предоставено от снимките. 6
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 12 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 12 юли, 2022 Liverpool Бобмандирана катедрала от ww2. Оставена си е без покрив. 51
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 12 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 12 юли, 2022 В момента чакаме на гара Оберау "дойче бан" да опитат да оправят кашата, която надробиха днес... Не се предполагаше да сме там, но се наложи... Разгеле, оправиха се и влаковете тръгнаха. А вече трябваше да си пием отдавна биричката в Мюнхен... Ама за оплаквания си имаме друга тема. От днес: Линдерхоф Етал И Оберамергау 47 5
Anna Kalinovska Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 Толкова ли се е влошила DB? Братовчед ми, 1/4 българин, е сбъднал детската си мечта и "кара" DB, вкл. ICE, от дома си във Франкфурт, след като home office стана моден, и само стрелките дето не мести. Оказва се обаче, че експлоатацията е на ниво - работи 12 дни-110 часа без почивен ден. Най-много ми харесва изображението на последната снимка. 4
master_of_germs Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 преди 2 минути , Anna Kalinovska каза: Най-много ми харесва изображението на последната снимка. И надписът най-вече! 🙂 А иначе почти без предизвестие отмениха всички влакове от Оберамергау до края на деня. Заместващи автобуси нямаше. дойде само едно голямо такси, което качи 8 души безплатно до Мурнау, откъдето вече има влак, пък после щял да си търси компенсация от дойче бан. Но ние артисахме. Взехме автобус до Гармиш, оттам вече имаше организация за заместващи автобуси, макар че се бяхме подготвили и с резервен вариант за фликсбус. Ама покрай нас няколко рускоговорящи само се въртяха като мухи без глави и сляпо ни следваха. То между Гармиш и Оберау по принцип от много време е със заместващи автобуси, но днес нещо беше станало и в отсечката между Ешенлое и Оберау. Все още нямам обяснение, защо от Оберамергау до Мурнау бяха отменени влаковете, това е друго разклонение на жп-линията. Ама да не се оплакваме. Пътуваме за Мюнхен; от едната страна има огнен залез, а от другата изгрява пълната луна. 🙂 8
Argentique Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 Аз си продължавам с тюркоаза от Самос. Ходим на малкия плаж, че е закътан и ни е близо, но по обяд направих бърз рейд до големия, само за да хвана дневните цветове. На острова има и планини, обекти на Юнеско, пещери, маршрути, тунели и диви плажове, които са достъпни само пеш, но този път съм само за зимнина. 🙂 Подвизите оставям за други пъти или други хора. На мен ми стига плажът и шнорхелингът. Последният е много добър - има безброй скали с риби и малки октоподчета. Вятърът е чудесен и не спира. 37 11
Anna Kalinovska Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 Преди 1 час, master_of_germs каза: И надписът най-вече! 🙂 А иначе почти без предизвестие отмениха всички влакове от Оберамергау до края на деня. Заместващи автобуси нямаше. дойде само едно голямо такси, което качи 8 души безплатно до Мурнау, откъдето вече има влак, пък после щял да си търси компенсация от дойче бан. Но ние артисахме. Взехме автобус до Гармиш, оттам вече имаше организация за заместващи автобуси, макар че се бяхме подготвили и с резервен вариант за фликсбус. Ама покрай нас няколко рускоговорящи само се въртяха като мухи без глави и сляпо ни следваха. То между Гармиш и Оберау по принцип от много време е със заместващи автобуси, но днес нещо беше станало и в отсечката между Ешенлое и Оберау. Все още нямам обяснение, защо от Оберамергау до Мурнау бяха отменени влаковете, това е друго разклонение на жп-линията. Ама да не се оплакваме. Пътуваме за Мюнхен; от едната страна има огнен залез, а от другата изгрява пълната луна. 🙂 Естествено, че тъкмо надписът 🤓 Немският вариант на колелото на живота. Най-хубавото си остава на Захарий Зограф върху фасадата на Преображенския манастир! Немският, заради текста, обаче отдавна съм си харесала някъде и си го имам скътан. Преживях тотален срив на системите на летището във Франкфурт в началото на 80-те при служебно пътуване до Хамбург. Беше невъобразим хаос, нищо не излиташе, тълпи хора с билети, късна вечер. Немецът освирепял до безумие. Щяха да разкъсат ръководителя движение, който се появи да обясни ситуацията. В крайна сметка стигнахме с влак удобно и приятно към полунощ и право на разходка по Reeperbahn, нали си е забележителност.. През Oberammergau минавах пак по онова време на път за Гармиш в почивен ден за разтуха от нескончаеми целодневни преговори и пътуване по аутобаните 1000 км за седмица. Инак го знам още от почти детска възраст.. Забавното е, че тогава ни го представиха учители от ГДР, които няма как да са зърнали нещо там, но ни разказваха за Бавария в часовете и по немски, и по география 🙃 Песничката е много стара, знаеха я от бабите си, а ние трябваше да я изпълняваме като канон и се превивахме от смях. От песни най-много се научава езикът. А детският вариант е най-симпатичен, визуализиран и отлично се разбира историята на Ханс и Лиз в срадвение с друг на фона на духова музика.. Ето оттук знам за Оберамагау: 3 1
Pandurova Публикувано: 12 юли, 2022 Публикувано: 12 юли, 2022 преди 2 часа, master_of_germs каза: В момента чакаме на гара Оберау "дойче бан" да опитат да оправят кашата, която надробиха днес... Не се предполагаше да сме там, но се наложи... Разгеле, оправиха се и влаковете тръгнаха. А вече трябваше да си пием отдавна биричката в Мюнхен... Ама за оплаквания си имаме друга тема. От днес: Линдерхоф Етал И Оберамергау Пуснали ли са пещерата в Линдерхоф, че само нея не съм я виждала изобщо, всичко друго по няколко пъти, но беше в ремонт. Иначе ако беше казал, че ще ходиш до Обермаргау щях да те пратя в "българската къща" 🙂 оригинална баварска, но се стопанисва от българи преди 2 часа, master_of_germs каза: И надписът най-вече! 🙂 А иначе почти без предизвестие отмениха всички влакове от Оберамергау до края на деня. Заместващи автобуси нямаше. дойде само едно голямо такси, което качи 8 души безплатно до Мурнау, откъдето вече има влак, пък после щял да си търси компенсация от дойче бан. Но ние артисахме. Взехме автобус до Гармиш, оттам вече имаше организация за заместващи автобуси, макар че се бяхме подготвили и с резервен вариант за фликсбус. Ама покрай нас няколко рускоговорящи само се въртяха като мухи без глави и сляпо ни следваха. То между Гармиш и Оберау по принцип от много време е със заместващи автобуси, но днес нещо беше станало и в отсечката между Ешенлое и Оберау. Все още нямам обяснение, защо от Оберамергау до Мурнау бяха отменени влаковете, това е друго разклонение на жп-линията. Ама да не се оплакваме. Пътуваме за Мюнхен; от едната страна има огнен залез, а от другата изгрява пълната луна. 🙂 Обяснение не чакай! Истината е много прозаична - това е протестът на Бавария срещу нойн ойро тикет 🙂 Хаос, граничещ с българското БДЖ - ето това е откакто е започнал Ангеботът, че и отпреди това. Въобще нещата не отиват на дбре 😃 2
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 13 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 юли, 2022 Gdansk Växjö 48 6
Популярно мнение Nevena Публикувано: 13 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 юли, 2022 След почти 4 години отново в Сингапур,Има хора които не го харесват ,но на мен ми е любим 54 10
Anna Kalinovska Публикувано: 13 юли, 2022 Публикувано: 13 юли, 2022 В с. Мърчаево. Добре, че денят е дълъг. От около месец го наобикалям вече четвърти-пети път кога покрай гъби и горски ягоди, кога покрай вишни и сребролистна липа. Харесва ми 🙂 Разбирам защо и там, встрани от големия град, много хора живеят на чист въздух и отглеждат децата си. Простор и гледки, чисто и уредено. Пълно с живот, а хората добри и грижовни стопани. Редовен градски автобус с връзка с метрото. 29
Pandurova Публикувано: 13 юли, 2022 Публикувано: 13 юли, 2022 От серията - малко, очарователно и уютно баварско градче на река Майн с няколко кули и кметство на няколко века. Гарата му е с размерите на Панагюрската и почти толкова... занемарена 🙂 даже нямаше и седалки на пероните, освен на първия 43 1
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 13 юли, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 юли, 2022 преди 1 час, Pandurova каза: От серията - малко, очарователно и уютно баварско градче на река Майн с няколко кули и кметство на няколко века. Гарата му е с размерите на Панагюрската и почти толкова... занемарена 🙂 даже нямаше и седалки на пероните, освен на първия Може все пак да напишете и името на градчето 😉 Но казвал съм го и преди: баварските вурстчета и бирички са чудесни, обаче истинското блаженство в баварските ми пътувания са тиролските малки десертчета... За кратко сме с автобус в Тирол, преди пак да влезем в Бавария за влакове към Меминген Зоненшпице! По-рано днес: Грайнау ждрелото Хьолентал И Айбзее 49 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега