Популярно мнение Radnev Публикувано: 27 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 юли, 2022 Бях решил да пиша нещо като бърз дневник на пътешествията ни из Турция, но уплътняваме времето си толкова плътно😁, че просто не става. Из Ескишехир - Турската Венеция😊: 61 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 юли, 2022 Сподели Публикувано: 27 юли, 2022 преди 39 минути , Radnev каза: Бях решил да пиша нещо като бърз дневник на пътешествията ни из Турция, но уплътняваме времето си толкова плътно😁, че просто не става. Из Ескишехир - Турската Венеция😊: Аз и на ретроспективен дневник от вас ще съм доволен. Особено за предстоящите трихилядници 🙂 3 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 28 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Kings Canyon National Park & Sequoia National Park 60 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 28 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Намибия. Гледки по пътя: Помните ли "Боговете сигурно са полудели"? Бушмени (благодаря на @FlyTraveler за идеята😞 Fish river canyon: 65 2 1 21 Връзка към коментар
Популярно мнение Veli Публикувано: 28 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Днес от град Комо и красивото езеро Комо! 58 2 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 29 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Lone Pine 57 7 Връзка към коментар
Популярно мнение radi777 Публикувано: 29 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Продължава обиколката на Закинтос 55 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 29 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 юли, 2022 Тавърските планини са нещо уникално. Това е един масивен блок сякаш излят от бетон. Или си на вертикален почти гладък откос или си на сипей, при който правиш крачка и докато направиш следващата, всъщност си се върнал пак, където си бил. Няма никакви хижи, заслони, маркировка или каквото и да било, което да облагородява тези изключително диви планини. Пускам снимки от големия каньон. Диви козички: Както и на Улудаг, за цял ден преход, не срещнахме нито един човек. Само дето на Улудаг бяхме посред зима. На места имаше напълно вертикални изгладени от водата отвеси. Пуснати са въжета - катерачески с възели, които просто си висят и се махат. Нито знаеш как са закрепени, нито от кога си висят там. Издърпването е почти само на ръце, защото отвесът е гладък и краката просто няма къде да се захванат. Каска, GPS и въже са задължителни. Ние, разбира се нямахме, нито едно от тези неща. Планината е много - много - много сериозна. В Каньона на три пъти така се изплаших, че буквално ми се свиха задните части. Може би и поради факта, че отговарям и за друг човек. От толкова скали, теснотия и промъквания, вечерта получих пристъп на клаустрофобия и не можах да спя в палатката, та спах на открито. След Тавър възприятието ми за непристъпни върхове придоби съвсем различен смисъл. П. П. Когато мога ще пусна кратка сводка за втория ни преход в Тавър и за Хасандаг, който трябва да се случи утре. На 27.07.2022 г. в 23:10, master_of_germs каза: Аз и на ретроспективен дневник от вас ще съм доволен. Особено за предстоящите трихилядници 🙂 46 1 9 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 30 юли, 2022 Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Почивката може да започва 🙂 39 1 2 Връзка към коментар
Популярно мнение PizzaVegetariana Публикувано: 30 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Най-накрая успяхме да видим Fagradalsfjall… абе изригналия вулкан в Исландия 🙈. Короната не ни позволи да го видим още в началото, когато кратерът е бил добре оформен, но вчера успяхме да си направим една прекрасна разходка по туристическия маршрут, където може да се наблюдава димящия кратер и да се слезе при лавата. Табелите Danger не успяха да разубедят испанските туристи да не се катерят върху лавовите полета и да се доближават до цепките в лавата 49 6 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 30 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Death Valley & Las Vegas 56 Връзка към коментар
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 30 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Швейцария. От вчерашния облачен, а следобяд и дъждовен ден езерото Vierwaldstädtersee и местността Klewenalp. 63 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 30 юли, 2022 Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Централен Балкан, може би най-централният 🥰 🇧🇬 С Юмрукчал по средата ⛰️ 💚 💙 🚗 🥾 🦯 🎒 София - гр. Априлци (кв. „Видима“, който ме познава, от времето, когато е бил с.Видима, Троянско) – х. „Плевен“ – вр. Ботев и обратно - в един ден - Не се заричам, че ще има втори път, но не си и обещавам, че няма... Така започна той - с първото метро, естествено дошло навреме - и не съвсем празно. Само че то се изниза по-бързо, отколкото аз успях да го заснема. И в подлеза не беше съвсем празно. Но за двойката музиканти на ъгъла вдясно 5.50 ч. си е пределно рано 🎻 🎸 Който е първи на мястото за среща, може да се огледа и наснима наоколо - кога инак ще му падне да огледа събуждаща се София 🤓 с поглед на юг и към Витоша. Че и да види как е замръкнала кооперация Асеновецъ. После on the road again. Слънцето се кани да изгрее и скоро се опитва да ни заслепи. (Нека не придиряме на не дотам чисти стъкла.. Това да не ни е Виена, единственото място, където градският автобус от летищеот до центъра имаше прозорци "джам" - така че муха да кацне, ще се подхлъзне и счупи крак 🙃 ) Наближаваме и целта се разпознава - далече и високо. Върхът ни чака. Мен поне - цял живот - не да се наканя, а да преодолея респекта към него, внушен ми от баща ми с Карловски корен в детството. И да се почувствам готова за Него. След като сме оставили возилото и сме се срещнали с другата двойка на паркинга, запълзяваме нагоре. Като за първа пауза има маса, пейки и принципна маркировка, Нагоре става още по-стръмничко.. За преодоляване има 1300+ м. Поглед назад, незумнат. Погледът напред отчита малко мистика, падам си по мистиката и се радвам, когато не липсва... Че си я и зумнах, мистиката. А край мистиката се провиждаше Върхът, целият в очакване... Когато в далечината се съзре заслонът, човек може малко да си отдъхне. Не че твърде бързо се стига до него.. Прострели бяха чаршафите, да са готови за пришълците в почивните дни. А за нас - заслужен отдих преди последния щурм. От заслона до Върха водачът обяви 1.5 ч., радвам се, когато оставя резерва. Отне по-малко. А види ли се ретланслационното съоръжение, психологически погледнато, е уж по-лесно.. Все по-близо, и все много остава.. Ходиш, ходиш и все не стигаш.. Приближавам котата. Напред се вижда водачът, върви полека, да не го изгубя от поглед и се загубя по билото.. Тук някъде избръмча моторетка, подобаващо споменах моториста наум. Долазих. Тук сме Юмрукчал и аз. И ме дочака, и ме допусна, а и ми се зарадва ☀️ Време да отпусна малко душата и се завъртя на всички посоки, естествено седнала. Не отидох до самата кота - тя се намира зад жълтата сграда, а се отдадох на общуване с дву- и четириноги - сред тях спътницата на моториста с хондичката, 12-годишно момиче от Калофер, после видях и татко й, не се бавиха на Върха; от байкърите от Търговище пък научих, че върви някаква Балканиада и им обещах да следя хода й, респ. тяхното класиране. От мистиката нямаше и следа, беше ясно, нали навсякъде си нося и хубавото време, а настроението си ревниво браня от опити за разваляне.. Та докато се обърна и светкавично се подкрепя, заслизахме. Сега пак 1300+ м денивелация, ама надолу... Една цигара време на заслона, бяха събрали изсъхналите чаршафи, позторна среща с байкърите от Търговище, и газ надолу. Предпоследната пауза, преди да стигнем паркинга. Боровинки като за хапване или бране не срещнахме. Сега различавам и кученцето 🐕, което се разхожда по ръба на отсрещната скала. Сега вече, за десерт, успявам да фотографирам и камбанките на Балкана, които ни съпровождаха по целия път, наред с други вълшебно красиви треви. Най-последната пауза не броя - същата като първата, но още по-кратка. Та оттук нататък внимавам да не оплета краката надолу към возилото и да не цопна в реката досущ преди паркинга, където е и най-хубавата вода в района. Припрян водач, не успях да снимам красивата чешма, за чиято вода идваха хора от околността с деца и туби.. 36 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 30 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 От тази заран пак за кратко в Крит. Основни цели - кулинарен туризъм и плуване до отказ. Засега изпълнени. 🙂 А след 21 градуса вода на Самос, какъв е този чай? В Ханя в събота вечер. 53 9 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 31 юли, 2022 Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 За кратко в нощен Загреб и изгрев в Задар преди малко. 32 Връзка към коментар
Популярно мнение elenitta Публикувано: 31 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Времето за годишната миграция настъпи и решихме по път да се отбием на няколко места. Първата спирка беше остров Майнау до Констанс на Боденското езеро. А това ми е гледката от прозореца на хотела в Лаутербрунен: 58 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Брани Публикувано: 31 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Всъщност вчера бях там, но знаете, че за Империята денят и нощта са относителни понятия: Пещера Съева дупка пещера Проходна скален манастир Св. Николай Пещерен дом в Карлуково 51 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 31 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Ретимно, Крит. И кулинарният туризъм, и плуването вървят по план. 🙂 51 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 31 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Вторият ни преход в Тавърските планини на Турция. През долината Emli Valley до върха "Иглата" (The Pin - с вече скромните за нас 2910 метра😉😀). Крачим в долината, а около нас е каменна пустиня: Тук става малко по-добре: The Pin е на 2910 метра височина, но тук всичко стърчи много над него😀. Тук се намира кампа ни, където направихме три нощувки на палатка: В крайна сметка тръгнахме на по-лежерен маршрут, ако това изобщо е възможно в Тавърските планини, но някак си пак ударихме едни 1000 метра положителна денивелация😵. Изключвайки факта, че голямото изкачване бе по гаден сипей, маршрутът не бе сложен като техничност, но бяхме много уморени от предишния ден, та си се озорихме. 42 13 Връзка към коментар
searus Публикувано: 31 юли, 2022 Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 От много "бързане" в калта накрая изтървах залеза на язовир Батак след хубавичкия дъжд малко преди това... Пак ми е хубаво 🙂 43 Връзка към коментар
Популярно мнение elenitta Публикувано: 31 юли, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Днешният ден мина в разходки из Мюрен и Венген. Ама, много красота в таз Швейцария 😀😀😀 70 2 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 31 юли, 2022 Сподели Публикувано: 31 юли, 2022 Връшка чука - от двете страни на една малка граница Никога, ама никога не тръгвайте с кола от Германия по време на първия ден на ваканцията - над 30 часа Мюнхен-София, при нормално около 14 🙂 28 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 1 август, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 август, 2022 Bryce Canyon National Park 60 8 Връзка към коментар
Популярно мнение DaBo Публикувано: 1 август, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 август, 2022 “Не е измислица морето и щастието съществува” - Хр.Фотев Къмпинг Градина, снощи преди дъжда… 50 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 1 август, 2022 Сподели Публикувано: 1 август, 2022 @DaBo и ние вчера бяхме на този плаж, но изпреварихме дъжда. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега