Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

преди 39 минути , Radnev каза:

Бях решил да пиша нещо като бърз дневник на пътешествията ни из Турция, но уплътняваме времето си толкова плътно😁, че просто не става. 

Из Ескишехир - Турската Венеция😊:

IMG_4228.JPG.b3cfb3ae967c133c16b78783dec7b430.JPG

IMG_4250.JPG.a6d3e099072e28326e81dea987ffd15c.JPG

IMG_4213.JPG.0ac822b37e5ee7d7cf62db0fd8c18b9b.JPG

IMG_4214.JPG.8b0b8f78a468bafb4643ec2fc1c34ebf.JPG

IMG_4223.JPG.90715a43bde4f36796548cf8891e48a5.JPG

IMG_4219.JPG.0c98e98be2b9d76466774a2db5a2c442.JPG

IMG_4242.JPG.c6d57e66a03a1f685ec3f7142c1185bd.JPG

IMG_4247.JPG.93dc046a087143b0a191b404b44d8e17.JPG

IMG_4244.JPG.fa15e6f4a07a0d366bb8e32acb018965.JPG

IMG_4248.JPG.659d68ca3e4867573a28c32c501454c5.JPG

Аз и на ретроспективен дневник от вас ще съм доволен. Особено за предстоящите трихилядници 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Централен Балкан, може би най-централният  🥰   🇧🇬

С Юмрукчал по средата ⛰️   💚   💙

🚗  🥾  🦯  🎒  София - гр. Априлци (кв. „Видима“, който ме познава, от времето, когато е бил с.Видима, Троянско) – х. „Плевен“ – вр. Ботев и обратно - в един ден -

Не се заричам, че ще има втори път, но не си и обещавам, че няма... 

Така започна той - с първото метро, естествено дошло навреме - и не съвсем празно. Само че то се изниза по-бързо, отколкото аз успях да го заснема.

PurvotoMetroEnavremeNeByahEdinstvenPutnik.jpg

И в подлеза не беше съвсем празно. Но за двойката музиканти на ъгъла вдясно 5.50 ч. си е пределно рано 🎻 🎸

MetroOrlovMostItukImaHora.jpg

Който е първи на мястото за среща, може да се огледа и наснима наоколо - кога инак ще му падне да огледа събуждаща се София 🤓  с поглед на юг и към Витоша. Че и да види как е замръкнала кооперация Асеновецъ.

KooperaziyaCarevecKaktoEzamruknala.jpg

OrliteVitoshaPrediIzgreva.jpg

После on the road again.

Слънцето се кани да изгрее и скоро се опитва да ни заслепи. (Нека не придиряме на не дотам чисти стъкла.. Това да не ни е Виена, единственото място, където градският автобус от летищеот до центъра имаше прозорци "джам" - така че муха да кацне, ще се подхлъзне и счупи крак 🙃

PodgotovkaZaIzgrev.jpg

IzgrevutSeSustoya.jpg

Наближаваме и целта се разпознава - далече и високо. Върхът ни чака.

Мен поне - цял живот - не да се наканя, а да преодолея респекта към него, внушен ми от баща ми с Карловски корен в детството. И да се почувствам готова за Него.

VurhutNiChakaEyTamGore.jpg

След като сме оставили возилото и сме се срещнали с другата двойка на паркинга, запълзяваме нагоре. 

Като за първа пауза има маса, пейки и принципна маркировка, 

PurvaPausaPeiki.jpg

Нагоре става още по-стръмничко.. За преодоляване има 1300+ м.

Поглед назад, незумнат. 

PogledNazadNezumnat.jpg

Погледът напред отчита малко мистика, падам си по мистиката и се радвам, когато не липсва... 

NeMinaBezMalkoMistikaPoPutyaNagore.jpg

Че си я и зумнах, мистиката.

ZumnataMistika.jpg

А край мистиката се провиждаше Върхът, целият в очакване... 

VurhutSeProvizhdaKrayMistikata.jpg

Когато в далечината се съзре заслонът, човек може малко да си отдъхне. Не че твърде бързо се стига до него.. Прострели бяха чаршафите, да са готови за пришълците в почивните дни. А за нас - заслужен отдих преди последния щурм.

StigameZaslonaZaPochivkaIvodichka.jpg

От заслона до Върха водачът обяви 1.5 ч., радвам се, когато оставя резерва. Отне по-малко.

А види ли се ретланслационното съоръжение, психологически погледнато, е уж по-лесно..

OtZaslonaDoVurhaPrdvithdanoChasIpolovina.jpg

Все по-близо, и все много остава..

VsePoBlizo.jpg

Ходиш, ходиш и все не стигаш.. 

Приближавам котата. Напред се вижда водачът, върви полека, да не го изгубя от поглед и се загубя по билото.. Тук някъде избръмча моторетка, подобаващо споменах моториста наум. 

PriblizhavamKotata.jpg

Долазих.

Тук сме Юмрукчал и аз. И ме дочака, и ме допусна, а и ми се зарадва ☀️

Yumrukchal_Iaz.jpg

Време да отпусна малко душата и се завъртя на всички посоки, естествено седнала.

Не отидох до самата кота - тя се намира зад жълтата сграда, а се отдадох на общуване с дву- и четириноги - сред тях спътницата на моториста с хондичката, 12-годишно момиче от Калофер, после видях и татко й, не се бавиха на Върха; от байкърите от Търговище пък научих, че върви някаква Балканиада и им обещах да следя хода й, респ. тяхното класиране.

От мистиката нямаше и следа, беше ясно, нали навсякъде си нося и хубавото време, а настроението си ревниво браня от опити за разваляне..

TaziHondichkaNarushiTishinata.jpg

KrasavezNaVurha.jpg

Та докато се обърна и светкавично се подкрепя, заслизахме. Сега пак 1300+ м денивелация, ама надолу...

Една цигара време на заслона, бяха събрали изсъхналите чаршафи, позторна среща с байкърите от Търговище, и газ надолу.

VecheSlizame.jpg

Предпоследната пауза, преди да стигнем паркинга. Боровинки като за хапване или бране не срещнахме.

PoslednaPauzaPrediDaStignemParkinga.jpg

Сега различавам и кученцето 🐕, което се разхожда по ръба на отсрещната скала. 

SegaDobreSiLichiKuchenzetoOtKamuk.jpg

Сега вече, за десерт, успявам да фотографирам и камбанките на Балкана, които ни съпровождаха по целия път, наред с други вълшебно красиви треви.

Най-последната пауза не броя - същата като първата, но още по-кратка. Та оттук нататък внимавам да не оплета краката надолу към возилото и да не цопна в реката досущ преди паркинга, където е и най-хубавата вода в района.

Припрян водач, не успях да снимам красивата чешма, за чиято вода идваха хора от околността с деца и туби..

NakrayaIkambankiteZaDovizhdane.jpg

• Харесвам 36
  • Браво 11
Връзка към коментар

Връшка чука - от двете страни на една малка граница

Никога, ама никога не тръгвайте с кола от Германия по време на първия ден на ваканцията - над 30 часа Мюнхен-София, при нормално около 14 🙂

IMG_3792.jpg

IMG_3795.jpg

IMG_3800.jpg

IMG_3801.jpg

IMG_3802.jpg

• Харесвам 28
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Мирослав Василев
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.