Дани Магелани Публикувано: 22 август, 2022 Публикувано: 22 август, 2022 преди 3 минути , Marisha каза: Бяхме там няколко пъти през далечните 1986-1988 години😀. Спомени...... А аз няколко години по-рано.😀 1 1
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 23 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 август, 2022 Тръгвам си от Тел Авив с огромна усмивка на лицето. Тази сутрин с мен по фейсбук се свърза бивша съученичка, която не съм виждал от завършването на училище през 1996 и която от 25 години живее в Израел. Става въпрос за момиче, което седеше на съседен чин и доста често преписвах от нея (не ме издавайте) 🙂 Допреди малко бяхме заедно и обсъждахме на кой как се е подредил живота. Тази случайна среща беше изключително приятна и ме зареди с много положителна енергия. 65 25
rdd Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 преди 18 часа, Marisha каза: Бяхме там няколко пъти през далечните 1986-1988 години😀. Спомени...... преди 18 часа, Дани Магелани каза: А аз няколко години по-рано.😀 И аз така, по-рано. 2
Argentique Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 Преди 1 час, Георги Матеев каза: Тръгвам си от Тел Авив с огромна усмивка на лицето. Тази сутрин с мен по фейсбук се свърза бивша съученичка, която не съм виждал от завършването на училище през 1996 и която от 25 години живее в Израел. Допреди малко бяхме заедно и обсъждахме на кой как се е подредил живота. Тази случайна среща беше изключително приятна и ме зареди с много положителна енергия. Много се кефя на такива случайности. Тази година в Рим насред изключително гъстата тълпа в събота късен следобед по пешеходните улици между пиаца дел Пополо и Испанските стълби ми изскочи с вопъл състудентка, която не съм виждала от двайсет години. Тя си е в Бг, в друг град, но пътува насам-натам, та беше грехота да се видим на родна територия... 😄 После се оказа, че сме през две седалки в самолета на връщане. И аз завърших гимназия през 96-та. 🙂 13 1
ven62 Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 преди 19 часа, Marisha каза: Бяхме там няколко пъти през далечните 1986-1988 години😀. Спомени...... преди 19 часа, Дани Магелани каза: А аз няколко години по-рано.😀 преди 33 минути , rdd каза: И аз така, по-рано. Спомени, спомени ... само от дами. А гларусите си траят. Явно не знаят за форума. 1 12
Marisha Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 преди 15 минути , ven62 каза: Спомени, спомени ... само от дами. А гларусите си траят. Явно не знаят за форума. Бях там с мъжа ми.🤣 4
FlyTraveler Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 Национален парк Етоша. Снимките са с телефон, по добрите ще покажа като се прибера и ги сваля от фотоапаратите. Водоемът на лагера Халали: Национален парк Етоша. Снимките са с телефон, по добрите ще покажа като се прибера и ги сваля от фотоапаратите. Водоемът на лагера Халали: 41
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 23 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 август, 2022 Магично утро на езерото Лох Нес 63 13
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 23 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 23 август, 2022 Днес се повозихме на Standseilbahn, който е световен рекордьор за най-стръмно изкачващ се фуникуляр. Намира се в кантон Schwyz, Швейцария и води до село Stoos. Пътуването трае между 4 и 7 минути и изкачва 744 м. 63
Anna Kalinovska Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 На брега на р. Окаванго, която тук, в Намибия, наричат Каванго. Парк Буабуата, недалече от лагера ни Нгепи. Царството на хипопотамите. Първия крокодил, биволи, националната птица на Намибия - орел рибар, тукан. Баобабът беше ориентир за водачите ни да се съберем за късна закуска. 37
Asya Assenova Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 На 22.08.2022 г. в 19:14, Marisha каза: Бяхме там няколко пъти през далечните 1986-1988 години😀. Спомени...... А аз 1984 и 1985 г. Ех, как лети времето:) 6
FlyTraveler Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 Лагерът Нгепи, ивицата Каприви, Намибия. 31
dimitrov6 Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 Изгрева над летище Стокхолм. И гладни за ток коли. 25
Популярно мнение searus Публикувано: 25 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 август, 2022 След спешна резервация в последния момент и приключения с кола (по-точно без кола) се добрахме и ние до Тасос, на който не бяхме стъпвали досега. Накратко (но май е надълго), за да се позабавлявате на наш гръб, таблото на колата и всичко електрическо почна да мига като че е с ечемик на окото точно като стигахме вече разклона в Асеновград за Маказа. Добутахме я някак си (не буквално, тя си вървеше) до един от многото сервизи по пътя за Пловдив, а там ни зарадваха, като ни заявиха, че ако я загасим и ще видим гръцко ама друг път... Ние пък със сервизите сме малко като с докторите, търсим второ-трето и пето мнение и решаваме да търсим друг сервиз за потвърждение. Да, ама това се случва в събота следобед, в адската жега преди разхлаждането. И добре че нямаше повече работещи в Асеновград, та се върнахме в Пловдив, паркирахме и загасихме, за проверка на хипотезата 🤣 Дори не можахме да затворим прозореца на колата преди това. И умря 😂 На ти сега Тасос! Намира се спешно сервиз, човекът дойде да я вземе с камиона, и на другия ден по обед ни уведомява, че естествено няма да стане за днес, трябва незнамкакваси част и така, надеждите биват попарени. Почва да се търси вариант с кола под наем. От Пловдив цените са буквално х3 от софийските. Ще се ходи до София, така и така денят е загубен. Търчи се до автогарата, а там изненада, няма нито едно свободно място за нито един автобус до края на деня 🤣 Не ни ще Гърция и това си е. Намира се приятел, който пътува към София, и се решава и този проблем... Естествено, не сме обърнали много внимание на прогнозата за времето, но и не ни пука особено, даже предпочитаме малко облаци и хладинка. Вчера например чакахме цяяял ден екстремното време, за което ни предупредиха с гробовен роботски глас по телефоните (освен че ни изкараха акъла, като се включиха всички едновременно докато пътувахме към поредния плаж), оставих си и чадъра в квартирата, а то щяхме да изпукаме от жега и слънце! Чак по-късно следобед виждаме нещо тъмно на хоризонта, което се приближава застрашително бързо, на едно от по-хубавите места за разходки (руините на 'мраморното' море на Алики): И почваме да ускоряваме крачка, за да стигнем до колата преди да ни запука. А цветът на морето става прекрасно преди буря! Съвсем навреме, тъкмо тръгваме и почва дъждецът. Разминаваме се някъде по пътя освен с катастрофа, и със самия облак и на север няма дъжд, няма нищо. Решаваме да се отбием пак на плажче за разходки, слизаме на Нотос, намираме си фотогенична кабинка, чийто фон (появил се изневиделица) директно ни изстрелва по баира към колата, защото по мои изчисления имаме не повече от 168 секунди, които се оказват напълно верни и капки с размерите на орех почват да ни обстрелват буквално на 5 метра от спасението. След това... и потоп! Изплуваме по някое време и минаваме през магазин (голям). Влизаме в магазина - няма дъжд, гръм спира тока точно докато сканират нещата ни на касата (добре че има генератор), излизаме - някой изстисква черен облак точно над главите ни. За 10-те метра спринт до колата все едно се бяхме гмуркали със дрехи 🤣🤣🤣 А в квартирата също няма ток, предишната нощ изгърмя и интернета 🤣🤣🤣 На нас ни е супер забавно 😁 Какво ли ни чака днес? 37 5 9 1
antea Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 Наксосеем си лежерно (Mikri Vigla, Plaka) 🙂 45 2
Captain45 Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 На 20.08.2022 г. в 21:46, Svetulche каза: Една сбъдната моя мечта - The Giant’s Causeway, Северна Ирландия Времето е било с вас. Обиновено там духат много силни ветрове и е предимно облачно и дъждовно. 👍 На 16.08.2022 г. в 22:36, elenitta каза: Вече на Кефалония. Единодушно семейството реши, че ни харесва повече от Лефкада, а също и Агиа Кириаки повече от Миртос. Fiskardo Assos Myrtos beach Assos Argostoli Argostoli Melissani cave Myrtos beach Agia Kyriaki Happy Joss Beach Любимият ми остров в Йонийско море. 5
Роца Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 На 22.08.2022 г. в 19:14, Marisha каза: Бяхме там няколко пъти през далечните 1986-1988 години😀. Спомени...... А аз - в началото на 90тте... Спомени 😀 Иначе аз в момента съм на родното Черноморие, ама на север- св. Константин и Елена 38
Pandurova Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 Живяла съм дълги години само на 20 км от това място! Посетих го едва сега Юстина - Родопите са го прегърнали в най-омайната прегръдка! Не стигнах до водопада, защото нямах достатъчно време, но разбрах, че е в редица клипове. 33 4
Костов Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 Старият Несебър. Не бях идвал тук от 30 години. 42
Lyubina Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 преди 11 часа, Pandurova каза: Юстина Ох, от Нова година имам подарен ваучер за винарната и все не мога да намеря време за тази посока. Отделно, че през уикендите те са вечно пълни заради разни събития, а аз пък не мога в работните дни. А толкова отдавна се каня да тръгна в тази посока.
Pandurova Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 преди 2 часа, Lyubina каза: Ох, от Нова година имам подарен ваучер за винарната и все не мога да намеря време за тази посока. Отделно, че през уикендите те са вечно пълни заради разни събития, а аз пък не мога в работните дни. А толкова отдавна се каня да тръгна в тази посока. Може да нощувате някъде в съседство. Ако сте с кола например язовир Въча е съвсем наблизо. Случайно се запознах с една служителка от винарната, съжалявам, че не поисках контакт. Мисля, че скоро обаче бих могла да ви съдействам. Ще ви пиша! 1
Lyubina Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 Преди 1 час, Pandurova каза: Ще ви пиша! Благодаря за предложението. За съжаление при мен нещата са винаги сложни... Та, докато не се изяснят хиляди странични въпроси, не мога да планирам нищо 🙂
Роца Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 Днес заведох фамилията на посещение в Резиденция Евксиноград. Така де, няма само мързел на плажа, малко култура си трябва също! 😀 40 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега