ДиянаВ Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 преди 12 минути , Роца каза: Днес заведох фамилията на посещение в Резиденция Евксиноград. Така де, няма само мързел на плажа, малко култура си трябва също! 😀 Има и френски моменти в днешната ви културна програма 😀 6 1
Роца Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 преди 23 минути , ДиянаВ каза: Има и френски моменти в днешната ви културна програма 😀 Има, има! Щерката беше особено впечатлена от фронтона на двореца в Сен-Клу, който е вграден в стълбището на Резиденцията, защото като малка често я водехме в парка Сен-Клу, който е на мястото на бившия дворец.😀 4 1
Популярно мнение Anna Kalinovska Публикувано: 26 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 26 август, 2022 На верандата пред стая 14 в Bayete Lodge край р. Замбези. След ставане по тъмно и обслужване на челник, посрещане на изгрева в палатков лагер без ток в Намибия на речен бряг с водни лилии, преминаване на две граници при високи за мен африкански температури и спешно душване след пет поредни дни в сафари, преодоляване на дълъг разстояния и нощувки на палатки - и своеобразна кулминация: Двучасов круиз по четвъртата по дължина река в Африка със срещи с крокодили, хипопотами и друга очарователна фауна - преди и по време на залеза. И запознанства, които неминуемо ще прераснат в приятелства. 49 2
Anna Kalinovska Публикувано: 26 август, 2022 Публикувано: 26 август, 2022 преди 4 часа, Anna Kalinovska каза: На верандата пред стая 14 в Bayete Lodge край р. Замбези. След ставане по тъмно и обслужване на челник, посрещане на изгрева в палатков лагер без ток в Намибия на речен бряг с водни лилии, преминаване на две граници при високи за мен африкански температури и спешно душване след пет поредни дни в сафари, преодоляване на дълъг разстояния и нощувки на палатки - и своеобразна кулминация: Двучасов круиз по четвъртата по дължина река в Африка със срещи с крокодили, хипопотами и друга очарователна фауна - преди и по време на залеза. И запознанства, които неминуемо ще прераснат в приятелства. Неонагледени останаха споменатите по-горе представители на речната фауна, които ни се показаха. Още потвърждение на твърдението, че красотата и да не спаси света, събира хората и го прави по-добър и усмихнат. Да, и професионално забърканите и поднесени коктейли по избор допринесоха с цвят. А живата музика на сърцати инструменталисти като преди отплаването на Титаник беше там и на изпроводяк, след като слязохме на брега. Със Зимбабве и неговите хора си допаднахме от пръв поглед. 38 1
Популярно мнение feel_the_rush Публикувано: 27 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 27 август, 2022 Водопадът Виктория и наоколо 62 3
Популярно мнение FlyTraveler Публикувано: 27 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 27 август, 2022 Поздрави от Виктория Фолс, Зимбабве! Последните три дни всеки ден сафари с лодка в различни реки - Каванго, Линиянти, Замбези, а днес и в Чобе. Пристигнаха @feel_the_rush и @gini с още няколко човека, с които продължавам още две седмици на епично сафари в Ботсвана. Залез над река Каванго, ивицата Каприви, Намибия: Изгрев над приток на Линиянти: Мега тълпа на Замбези, поне отметнах и разходка с лодка тук. 53 5
Популярно мнение MayaS Публикувано: 27 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 27 август, 2022 Троянски манастир 49 1
Anna Kalinovska Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 ... в Rainforest Cafe at Victoria falls след 4-километрова и почти 4-часова разходка покрай водопадите. Сладоледът беше хубав, но толкова малък, че пропуснах да го снимам.. 34
Lyubina Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 @MayaS, разминали сме се с вас този уикенд. Ние бяхме по Търново (и на връщане минах през Троянския манастир) маааалко по-рано 🙂 че иначе не се трае (Поморие, покрай Сливен, после София и хайде пак на изток-запад 🤣) 5
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 27 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 27 август, 2022 На връх Големия камък с @mary_shery и с гледки към Овчарченските водопади. И бойно кръщение в планината за петгодишната ми племенничка, която се качи, без да ползва вуйчо си за ездитно животно 😉 Напълнихме душиците с гледки, стомахчетата - с джанки и къпини, а се прибираме у дома и с набрани сърнели 🙂 Бонус: разглеждане отблизо на водопада Горица и на Ресиловския манастир. 🙂 45 7
Популярно мнение ven62 Публикувано: 27 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 27 август, 2022 Боянския водопад 1 км. денивелация, 4 часа общо (катерене и спускане) с отклонение до Боянското езеро (блато) @Tonyco, @Zaro правилно ли рапортувам. Сега за останалите: Мостче по пътя нагоре: Малки боянски водопадчета: Боянския водопад Гледка към София по пътя надолу: Боянското блато: Малко флора: И още по-малко фауна (за ужас на част от магеланци ) Завършихме с Боянската църква: 51 1 6 1
muchachote Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 Преди 1 час, MayaS каза: Тетевен Мая, искаш за кажеш Трявна!😉 6
Svetulche Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 преди 36 минути , ven62 каза: 1 км. денивелация Не съм нито Tonyco, нито Zaro, ама да кажа, че тази денивелация е маааалко завишена 🙂 Иначе - хубава разходка сте си спретнали! Жалко, че езерото все повече се заблатява 3
Anna Kalinovska Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 преди 14 минути , Svetulche каза: Не съм нито Tonyco, нито Zaro, ама да кажа, че тази денивелация е маааалко завишена 🙂 Иначе - хубава разходка сте си спретнали! Жалко, че езерото все повече се заблатява Сякаш в пъти, силно се замислям. Да, езерото е изкуствено и не се поддържа. 1
master_of_germs Публикувано: 27 август, 2022 Публикувано: 27 август, 2022 Преди 1 час, Svetulche каза: Не съм нито Tonyco, нито Zaro, ама да кажа, че тази денивелация е маааалко завишена 🙂 Иначе - хубава разходка сте си спретнали! Жалко, че езерото все повече се заблатява Е, той брои половин километър нагоре и толкова надолу като един цял. 😉 (то няма и толкоз) Като в един класически виц за Чапай и Петка: Чапаев учел във военната академия... Не че много учел, ама поне се опитвал. Предстоял му изпит по математика. И се тръшкал, понеже не го бивало и за най-елементарни сметки. Петка пък бил старшина - всичко знае къде е, всичко намира и навсякде има връзки. Вика: "Другарю Чапаев, споко! Уредил съм работата. Професорът по математика е наш човек. Ще те пита, колко е 2+2, отговаряш 4, и си взимаш изпита!" Вечерта след изпита Чапаев се прибира в поделението тъжен и наквсен като оризова тераса. "Петка, скъсаха ме!" "Ма как така бе, другарю Чапаев. Всичко бях уредил. Какво те пита тоя професор? "Пита ме, колко прави половинка плюс половинка." "И ти не отговори ли?" "Ох, Петка, половинка плюс половинка... С цялата си душа чувствах, че е равно на литър, но не знаех, как да го изразя математически!" 😮 😄 ... Та и @ven62 с неговия километър... 😉 15
Дани Магелани Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 9 часа, MayaS каза: Тетевен Трявна е. Някой май е прекалил с бирата? 3 1 2
MayaS Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 7 часа, muchachote каза: Мая, искаш за кажеш Трявна!😉 Олееее, голяма съм заспа, разбира се че е Трявна, винаги ги бъркам Трявна, Тетевен И Троян. Оф сега как да редактирам постовете. Благодаря ти. преди 9 часа, MayaS каза: Тетевен Трявна е това. Извинете ме за грешката. преди 4 минути , Дани Магелани каза: Трявна е. Някой май е прекалил с бирата? Леле писах го полу спяща снощи. Голям срам. 1 7
Дани Магелани Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 7 минути , MayaS каза: Леле писах го полу спяща снощи. Голям срам. Споко! На всеки може да се случи. 3
Lyubina Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 Преди 1 час, MayaS каза: Леле писах го полу спяща снощи. Голям срам. След моите "еднополови" компотчета, всичко друго писано по нощите си е ок. 1 9
Популярно мнение mu_ry Публикувано: 28 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 28 август, 2022 Поздрави от Чинкуе Тере, времето е прекрасно, а тълпите доста поносими 😂 Вчера видяхме Риомаджоре, Монтеросо и Вернаца, като последнив ме разочарова доста, да видим днес как ще е 🙂 50 4
MayaS Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 37 минути , Lyubina каза: След моите "еднополови" компотчета, всичко друго писано по нощите си е ок. Дааам, всеки има своите спящи бисери. 2
Zaro Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 10 часа, ven62 каза: Боянския водопад 1 км. денивелация, 4 часа общо (катерене и спускане) с отклонение до Боянското езеро (блато) @Tonyco, @Zaro правилно ли рапортувам. Сега за останалите: Мостче по пътя нагоре: Малки боянски водопадчета: Боянския водопад Гледка към София по пътя надолу: Боянското блато: Малко флора: И още по-малко фауна (за ужас на част от магеланци ) Завършихме с Боянската църква: преди 9 часа, Svetulche каза: Не съм нито Tonyco, нито Zaro, ама да кажа, че тази денивелация е маааалко завишена 🙂 Иначе - хубава разходка сте си спретнали! Жалко, че езерото все повече се заблатява преди 8 часа, master_of_germs каза: Е, той брои половин километър нагоре и толкова надолу като един цял. 😉 (то няма и толкоз) Като в един класически виц за Чапай и Петка: Чапаев учел във военната академия... Не че много учел, ама поне се опитвал. Предстоял му изпит по математика. И се тръшкал, понеже не го бивало и за най-елементарни сметки. Петка пък бил старшина - всичко знае къде е, всичко намира и навсякде има връзки. Вика: "Другарю Чапаев, споко! Уредил съм работата. Професорът по математика е наш човек. Ще те пита, колко е 2+2, отговаряш 4, и си взимаш изпита!" Вечерта след изпита Чапаев се прибира в поделението тъжен и наквсен като оризова тераса. "Петка, скъсаха ме!" "Ма как така бе, другарю Чапаев. Всичко бях уредил. Какво те пита тоя професор? "Пита ме, колко прави половинка плюс половинка." "И ти не отговори ли?" "Ох, Петка, половинка плюс половинка... С цялата си душа чувствах, че е равно на литър, но не знаех, как да го изразя математически!" 😮 😄 ... Та и @ven62 с неговия километър... 😉 Вие пък като го награбихте чичи. Веднъж да се похвали и скочихте... 😂 Браво, @ven62, едно добро начало. Другата седмица на Вихрен. Аз направих маааалко по-голяма от твоята денивелация, 1100 м., сумарно малко повече, по любимия преход от Зелени преслап през Отовица, Дамга с поглед към Урдините, и с мръсна газ покрай вече поунищожените 7 езера, които не са и толкова пленяващи като Урдините, и обратно. 38 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега