Anna Kalinovska Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 При цялата динамика на последните дни - в NHS Lounge at Victoria falls international airport - преди три последователни полета с едно Междинно кацане в Ботсвана при първия от тях. 16
Популярно мнение antea Публикувано: 28 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 28 август, 2022 Антипарос -цикладска прелест 🙂 55
ven62 Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 14 часа, Svetulche каза: Не съм нито Tonyco, нито Zaro, ама да кажа, че тази денивелация е маааалко завишена 🙂 ... преди 13 часа, master_of_germs каза: Е, той брои половин километър нагоре и толкова надолу като един цял. 😉 (то няма и толкоз) Като в един класически виц за Чапай и Петка: Чапаев учел във военната академия... Не че много учел, ама поне се опитвал. Предстоял му изпит по математика. И се тръшкал, понеже не го бивало и за най-елементарни сметки. Петка пък бил старшина - всичко знае къде е, всичко намира и навсякде има връзки. Вика: "Другарю Чапаев, споко! Уредил съм работата. Професорът по математика е наш човек. Ще те пита, колко е 2+2, отговаряш 4, и си взимаш изпита!" Вечерта след изпита Чапаев се прибира в поделението тъжен и наквсен като оризова тераса. "Петка, скъсаха ме!" "Ма как така бе, другарю Чапаев. Всичко бях уредил. Какво те пита тоя професор? "Пита ме, колко прави половинка плюс половинка." "И ти не отговори ли?" "Ох, Петка, половинка плюс половинка... С цялата си душа чувствах, че е равно на литър, но не знаех, как да го изразя математически!" 😮 😄 ... Та и @ven62 с неговия километър... 😉 преди 4 часа, Zaro каза: Вие пък като го награбихте чичи. Веднъж да се похвали и скочихте... 😂 Браво, @ven62, едно добро начало. ... @Zaro , „чичи“ е на баща ти брат му. Малко уважение. А това "браво" ме подсеща какво ни се случи по баира, но първо за денивелацията. Както @master_of_germs е уточнил (макар, че съм му обиден за алюзията с двамата руснаци – пияници ) това е и нагоре и надолу. @Svetulche, уча се от най-добрите - @Tonyco в пътеписа си за "от Ком до Емине" така си ги смяташе. Сега за случката: Знаете, като минеш първото дърво в някоя планина и всички започват да се поздравяват сякаш се познават от 50 години. Жена ми, като по-възпитана отговаряше на всички. Аз, на малка част, избирателно, предимно на симпатичните … момичета с клинове. Но, по същество; Катерим се ние с жена ми към Боянския водопад. Някъде по средата на пътя, порядъчно уморени, преодоляваме супер стръмен участък и на завоя, от където следва по-полегато, решаваме да починем малко, докато езиците ни се приберат. Виждаме, че това супер стръмно се е дължало на дълбока урва на дъното на която едвам се вижда рекичката. Докато отмаряме, от долу се задава жена на около 40 години. Естествено - поздравя, жена ми отвръща, аз я преценявам и само кимвам. Тъкмо да ни подмине и казва: -Браво на вас! Мисля си – да браво, май ще оживея след тази стръмнина. Но тя продължава: - Имам колежка, наполовината на Вашата възраст и на половината на Вашите килограми, и тя дотук не може да стигне, камо ли до Боянския водопад. Аз рядко губя говор. Но този път … Поглеждам жена ми и разбирам, че и тя си мисли същото – да се хванем за ръце и да с метнем заедно в урвата. След секунди жена ми се възстановява и се усмихва. Очевидно е по-малко суетната от двама ни. Така, че @Svetulche, тази денивелация си е поне 1 км. , но ми се видя като 2 км. 2 2 20 2
Svetulche Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 2 часа, ven62 каза: уча се от най-добрите @ven62 взимам си бележка 🙂 2
ven62 Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 7 минути , MayaS каза: Трявна Сигурна ли си?! 3
MayaS Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 11 минути , ven62 каза: Сигурна ли си?! Този път да, премислих го 5 пъти 😂 Боженци, няма Т няма грешки 🤪 35 2
ven62 Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 преди 19 минути , MayaS каза: Този път да, премислих го 5 пъти 😂 Боженци, няма Т няма грешки 🤪 ... Нямай грижа. Аз, преди време, в един пътепис обърках Магурата с Леденика. А както се вижда имат само една обща буква и тя не е първата. 3
ДиянаВ Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 @MayaS аз постоянно бъркам Тутракан и Кубрат😄, без да съм ходила във второто. Не заради буквите, а по-скоро от размерите им идва оплитането ми. След като ги кръстосах и в документ, вече се замислям кое е до Дунава🙂 2 1
Anna Kalinovska Публикувано: 28 август, 2022 Публикувано: 28 август, 2022 на летище Боле, Адис Абеба, смоукинг рума.., без снимка, понеже е грозен, шумен и надлежно опушен.. Добре де, ето го все пак, to get some impression. Следва полетът до Стамбул града, после и до родния град. Дано този път багажът ми пристигне с мен... 13
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 28 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 28 август, 2022 Онзи ден един приятел ми предложи да се качим днес на Черни връх (докато му качвах един тон плочки за баня), защото имало някаква томбола, организирана на БТС, НО само за тези, които са се регистрирали, че успешно са събрали всичките 10 печата от 10те най-високи върха/първенци на България. Той е сред тях. И аз се съгласих, защото нямах планове (имах, но се провалиха). Ей така, да се раздвижим леко ( изключвам цяла седмица тренировки по crossfit и плочките), защо пък не, както казва @izida. Може би не бях разбрал каква е точно тази томбола (чак на върха на планината), но то се оказа, че е било празник днес : 127 години от създаването на Български Туристически Съюз. Ти да видиш. И ще бъде пренаселено. Но чакайте, има и бонус събитие : планинско тичане Витоша Run (тръгва се от НДК до Черни връх). Най-лошото е, че не знаех за това тичане и аз не участвах, та ме хвана леко яд. Но се снимах на финалната права. 😎 Та, успяхме да се потопим в купона по случай днешния празник. Беше доста забавно и интересно, въпреки блъсканицата. Имаше и музикален хор, които пееха нещо като планински песни. Бяха много готини. Успяхме да минем по съседни пътеки, за да си отдъхнем от останалите участници. Леле ... в какво се забърках? 42 1 7 1
Zaro Публикувано: 29 август, 2022 Публикувано: 29 август, 2022 На 27.08.2022 г. в 23:26, ven62 каза: правилно ли рапортувам Най-важното за рапортуването на преходите е н и к о г а да не се посочват в километри. Първо, че джаджите отчитат за крачка всяко подрусване, което на равен терен е с една дължина, на пресечен с друга, в резултат на което всички отчетени в планината километри, са силно завишени, и второ, 3 километра от Ястребец до хижа Мусала са едно, а от хижа Вихрен до връх Вихрен са друго. По тази причина в планината изминатото разстояние се отчита само в часове. 8
ven62 Публикувано: 29 август, 2022 Публикувано: 29 август, 2022 преди 25 минути , Zaro каза: Най-важното за рапортуването на преходите е н и к о г а да не се посочват в километри. Първо, че джаджите отчитат за крачка всяко подрусване, което на равен терен е с дена дължина, на пресечен с друга, в резултат на което всички отчетени в планината километри, са силно завишени, и второ, 3 километра от Ястребец до хижа Мусала са едно, а от хижа Вихрен до връх Вихрен са друго. По тази причина в планината изминатото разстояние се отчита само в часове. Знаех си аз, че съм перфектен: На 27.08.2022 г. в 23:26, ven62 каза: Боянския водопад 1 км. денивелация, 4 часа общо (катерене и спускане) с отклонение до Боянското езеро (блато) ... 2 4 3
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 30 август, 2022 Популярно мнение Публикувано: 30 август, 2022 Жп гара Русе в 13:00 часа😄 На първи коловоз е обичайно безлюдно, а на четвърти необичайно многолюдно. Към 13:15 с малко закъснение изсвири влакът Ориент Експрес. Фасонът му - никакъв, даже разочароващ, но … последваха луксозните ретро вагони. И отвътре пътниците и отвън хората махаха и снимаха. Много готино беше, с настроение🙂 Викам да ме метнат до Варна😄 но се заплеснах по един готин италиано говорящ стюард … и отиде😄 Хайде, Варна, вие сте😄 40 17
ivan69 Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 Sol Nesebar palace, царят на олл инклусивите. 8
neuromancer Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Хайде, Варна, вие сте😄 Ама и през Варна ли минава? Сигурно да оправдаят високата цена с навъртени километри
ДиянаВ Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 преди 10 минути , neuromancer каза: Ама и през Варна ли минава? Сигурно да оправдаят високата цена с навъртени километри Даже разбрах, че във Варна ще стои 3 часа. Сигурно ще ги разхождат някъде. В Русе беше за 1 час, колкото да мине граничен контрол. Никой от пътниците не слезе де🙂 Преди сто години съм пътувала с международен бърз влак от Русе до Истанбул. 17 часа пътувахме в посока … ужас, но тогава ми беше много готино😄, с друг акъл, по-млада, приемаш всякакви условия. Доколкото помня в Капъкуле посред нощите слизахме за гранична проверка🙂. Въпреки продължителността и другите неволи, най-кошмарното ми пътуване с влак остава миналогодишното от Русе до София с нощен спален влак😂. 9 2
Madelin Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 Снощи пристигнахме на Сирос. Прекрасно изглежда нощния Ермопули от ферито, но тепърва ще го разглеждаме. А това ни е изгледът от терасата над Делфини бийч. Времето е разкошно, мелтемите са в почивка. Докога ли:) 27
Anna Kalinovska Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 преди 3 минути , ДиянаВ каза: Даже разбрах, че във Варна ще стои 3 часа. Сигурно ще ги разхождат някъде. В Русе беше за 1 час, колкото да мине граничен контрол. Никой от пътниците не слезе де🙂 Преди сто години съм пътувала с международен бърз влак от Русе до Истанбул. 17 часа пътувахме в посока … ужас, но тогава ми беше много готино😄, с друг акъл, по-млада, приемаш всякакви условия. Доколкото помня в Капъкуле посред нощите слизахме за гранична проверка🙂. Въпреки продължителността и другите неволи, най-кошмарното ми пътуване с влак остава миналогодишното от Русе до София с нощен спален влак😂. До някъде след 70-те редовен Ориент Експрес се движеше между Истанбул и Мюнхен. Нямах и 14, когато пътувах с него през Белград, Будапеща, Грац и Марибор до баварската столица, в кушет вагон. Имам ясни спомени, събуждането преди изгрев слънце в Австрийските Алпи беше като в приказка..., и дневник на ученическа тетрадка, купена в Дюселдорф. Потърсих и намерих това: https://bg.wikipedia.org/wiki/Ориент_Експрес 10
master_of_germs Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 преди 4 часа, ДиянаВ каза: Към 13:15 с малко закъснение изсвири влакът Ориент Експрес. Фасонът му - никакъв, даже разочароващ, но … последваха луксозните ретро вагони. И отвътре пътниците и отвън хората махаха и снимаха. Много готино беше, с настроение🙂 Леле, как ме е яд. Като цяло сто пъти съжалих, че тая сутрин хванах за Русе автобус вместо влак (уж за по-бързо). Разминал съм се с Ориент Експрес за по-малко от час, а ако бях дошъл с влака от София, щях да го засека на пероните... 😞 4 1
ДиянаВ Публикувано: 30 август, 2022 Публикувано: 30 август, 2022 (редактирано) преди 17 минути , master_of_germs каза: Леле, как ме е яд. Като цяло сто пъти съжалих, че тая сутрин хванах за Русе автобус вместо влак (уж за по-бързо). Разминал съм се с Ориент Експрес за по-малко от час, а ако бях дошъл с влака от София, щях да го засека на пероните... 😞 Ако си утре тук и имаш време, мога да черпя бира на “Лайното”😄😉. За компенсация на още по-раздрънканите автобуси по трасето😛 А днес се зачудих този влак Ориент Експрес по какъв маршрут се връща от Истанбул към Париж и въобще с него ли се прибират пътниците? Редактирано 30 август, 2022 от ДиянаВ 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега