Marisha Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 Късен обяд на пазара в Палермо. Мизерия и лудница, ама вкусноооо. Морски таралеж така и не се престрших да опитам. 32 3
Pantelej Putnik Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 16:05, Marisha каза: Морски таралеж така и не се престрших да опитам. Разшири Не се ядат с бодлите, не се притеснявай! 🤣 4
Marisha Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 16:14, Pantelej Putnik каза: Не се ядат с бодлите, не се притеснявай! 🤣 Разшири Точно на първата снимка го чисти. На половината от масите местните ги ядяха. 2
ven62 Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 11:04, Граф Вронски каза: Днес се качих до Черни връх от хижа Алеко, но на тичане(доколкото мога). По пътя и на върха се засякох с @Eva eva, с която си поговорихме сладко. Крайният резултат е: Разшири На 6.09.2022 г. в 11:14, master_of_germs каза: Уточнявай, че тия времена (и километри... усещам вече @Zaro как си го нервирал с километрите) са до върха и обратно надолу 🙂... Че иначе ще се окажеш по-бавен от племенничката ми, дето още не ходи на училище 😉 Разшири Точно така, @master_of_germs, правилна забележка. Да не се окаже накрая, че @Граф Вронски е по-голям раздувко и от мен. Впрочем, @Граф Вронски с това тичане малко ме съмняваш. @Eva eva, докато си говореше с теб, Графчето тичаше ли на място ... ама честно. 14 1
ven62 Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 15:14, Pantelej Putnik каза: Мрежата, разбира се, е социална. 🙂 На мен просто в нея ми харесва комуникацията. Емотиконите са просто подробност. Дали някой се шокира, смее се или харесва нещо е подробност, която стои далече след ползата от събраната тук информация и радостта от самото общуване. Ако започнем да пишем и постваме тук само заради лайковете, а не заради самото общуване и споделянето на информация, то....в какво ще се превърнем ние, а и форумът. Разшири И е така, и не е така. Например, иконката "Замислям се" цъкната от @master_of_germs понякога е по-говоряща и от две страници текст. А в някои случаи направо "застрелваща". Идва ти да отидеш в ъгъла и да се червиш тихичко от това, което си написал преди малко, а Мастера е лайкнал по този начин. А на теб мога само да ти кажа: "Завижд, завиииийжддд, завииижжжддд" , особено след нашите провалени Сейшели. 2 1
Eva eva Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 16:29, ven62 каза: Впрочем, @Граф Вронски с това тичане малко ме съмняваш. @Eva eva, докато си говореше с теб, Графчето тичаше ли на място ... ама честно. Разшири Значииии, да се има предвид, че резултатът на @Граф Вронски е с цялото ни общуване - ходейки /няма как, съобразяваше се с мен/ 🙂 Извадете минимум 15-20 минути от общото време. 🙂 Ей, сериозно - машина е Графа 🙂 6
Pantelej Putnik Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 16:39, ven62 каза: И е така, и не е така. Например, иконката "Замислям се" цъкната от @master_of_germs понякога е по-говоряща и от две страници текст. А в някои случаи направо "застрелваща". Направо ти идва да отидеш в ъгъла и да се червиш тихичко от това, което си написал преди малко, а Мастера е лайкнал по този начин. А на теб мога само да ти кажа: "Завижд, завиииийжддд, завииижжжддд" , особено след нашите провалени Сейшели. Разшири Кой с какво е реагирал, ми е все едно. В този форум съм намерил съмишленици и ми е приятно да си комуникирам с тях. Затова съм тук. Когато поствах снимки от Индия, ти ми направи забележка защо съм показвал снимки от мръсните улици и т.н. Тогава също очакваше да "отида в ъгъла и да се червя". @ven62, аз не съм роден, за да впечатлявам теб или някой друг. Живея си моя живот. Постовете ми тук са все с оглед да дам реалната картина според моето виждане на съответната дестинация, а защо не и да споделя някои мисли, които препускат в главата ми. Споделям с близки хора, не в съдебна зала. Днес изпратих снимките от плажа на майка ми, на 3-4 приятели и тук във форума. За да споделя с близки хора. Ако съм решил да пиша глупости под снимките си е мое решение. Не е чак толкова лошо човек да говори (пише) глупости. По-лошото е да налагаш своя шаблон на разбиранията си върху другите и да ги съдиш. В някои култури това се приема като знак за ниско личностно развитие. В този форум няма такива, нали?! 25 1
ДиянаВ Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 @master_of_germs за мен всяка реакция тук е все едно форма на лайк в някоя си социална мрежа. Това имах предвид. Може да не споделяме заради трупането на лайкове, но подсъзнателно, заложено в човешката ни природа на социални същества, са важни🙂. На мен няма да ми е ОК да постна нещо и да няма харесвания и обратно ще ме погъделичка това, че има много харесвания🙂. Разбира се, че бройката е важна😄😜 @Pantelej Putnik не остаряваш и не мрънкай срещу младите социални събирачи на лайкове. Малко или много ние също се повлияваме и сливаме със съвременния живот🙂, правим като децата ни. Замисли се, ти също си променил ежедневие, навици и т.н. @ven62 има прекрасно чувство за хумор😄. Не знам защо някои, предимно мъжете в този форум, не го разбират😛 16 1
jungfraujoch Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 15:14, Pantelej Putnik каза: Мрежата, разбира се, е социална. 🙂 На мен просто в нея ми харесва комуникацията. Емотиконите са просто подробност. Дали някой се шокира, смее се или харесва нещо е подробност, която стои далече след ползата от събраната тук информация и радостта от самото общуване. Ако започнем да пишем и постваме тук само заради лайковете, а не заради самото общуване и споделянето на информация, то....в какво ще се превърнем ние, а и форумът. Разшири И аз съм на същото мнение! Не е важен броят на лайковете и емотикончетата!Важно е желанието да споделиш изживяната емоция! Благодаря ти много,че винаги си така вдъхновен и оценяваш възможността да пътуваш по света и да споделиш прекрасните си моменти във форума! Весело да ти е! 5 1
oli_mali Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 @Pantelej Putnik Ценя всяка твоя дума и благодаря за споделянето! Високото самочувствие, с покритие, пък и родно (Пловдивско) придават още повече чар на всичко това 🙂 В момента си в рая, по моите разбирания, така че се наслаждавай на всеки момент и не спирай да въртиш педалите...на живота! 9 1
Pantelej Putnik Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 17:34, ДиянаВ каза: @master_of_germs за мен всяка реакция тук е все едно форма на лайк в някоя си социална мрежа. Това имах предвид. Може да не споделяме заради трупането на лайкове, но подсъзнателно, заложено в човешката ни природа на социални същества, са важни🙂. На мен няма да ми е ОК да постна нещо и да няма харесвания и обратно ще ме погъделичка това, че има много харесвания🙂. Разбира се, че бройката е важна😄😜 @Pantelej Putnik не остаряваш и не мрънкай срещу младите социални събирачи на лайкове. Малко или много ние също се повлияваме и сливаме със съвременния живот🙂, правим като децата ни. Замисли се, ти също си променил ежедневие, навици и т.н. @ven62 има прекрасно чувство за хумор😄. Не знам защо някои, предимно мъжете в този форум, не го разбират😛 Разшири Сякаш ми се ще да ти кажа: "Другарчи си ми, майна. Ни мъ идосвай, ся!" 🤣 (Така звучи на пловдивски. 🤣 Все пак е ден на Съединението и Пловдив). 🙂 Сега по-сериозно - Искам да бъда откровен. Днес наистина пратих снимки на майка ми (баща ми няма смартфон), на 3-4 приятели и тук във форума. Не съм публикувал във Фейсбук профила ми. Суеверен съм. Има завистливи хора, а колегите ще знаят, че съм бил на Приморско. 😆 Във форума обаче хората не са такива - всички носим обичта към пътуването и завист във връзка с пътуването не може да има. Когато някой пътува, радвам се с цяла душа - той ще отиде, ще види, ще се накефи, ще разкаже. Истински обичам да пътувам, обичам да разказвам, обичам да ми разказват. Както се радвах на пътуването на @master_of_germs, когато беше по германските пътища и из Алпите, така се радвах и на страхотната доминиканска почивка на @ven62. Тези дни съм изключил всички "шалтери". Имам нужда да бъда неразумен, да не обмислям, дори да говоря глупости. Глупостите "изчистват регистрите" и гонят стреса. Поне при мен е така. 🤣 Карам колело бос и не нося бельо под късите панталони. 🤣 Дали ме е срам, дали да не отида в ъгъла?!! По-скоро ще отида да си пусна душ на двора и ще си сипя лимонада. Животът е лесен. Хората имат различно чувство за хумор, като пък това чувство е ампутирано при някои. Знам едно нещо със сигурност - Откровената и истинска добронамереност е ключа към хората. Заемането на поза, в която да раздаваш присъди и да пращаш хората да се срамуват в ъгъла, на мен поне не ми е приятно. В поста ми по-горе възроптах срещу инстаграмските туристи. Обичам истински пътуването в смисъл на опознаване на света. Истински се дразня на инстаграмските туристи, които точно за 4-5 минути са "свършили работата" да съберат материал за лайкове и могат да продължат към следващата локация. Откривал съм такива много рядко и в този форум дори. Няма да ги упрекна обаче лично. Ще упрекна тази тенденция. Тук вече не е личен упрек, а моето становище по една тема. Има разлика. Абе аз не съм наред да изпиша толкова думи. 🤣 14 2 2
Lindt Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 Ох, понякога ми става много тъжно от представата, че има човеци, които не могат да кажат на тези, с които общуват почти всеки ден, месец след месец, какво правят, къде ходят, кои свои мечти сбъдват, за какво копнеят и каква е радостта им в живота. А после социалните мрежи са фалшиви и неискрени. Инстаграмърите застават с лицето си срещу всеки желаещ, знаещ и незнаещ, който иска да ги заплюе, да им завиди и да каже, че не им се кефи. И това все пак изисква някаква смелост, разбираема или не. П.П. Преди много години @eloena ми даде ключ от вилата си, без да ме познава. Защото докато се готвиш за нещо лошо от всеки, няма да отвориш сърцето си за доброто у хората. Да, ако си предпазлив, може да предотвратиш лошото, но междувременно да се откажеш от много от доброто. Така че помислих и избрах да вярвам на всеки по презумция. И живея много по-щастливо 🙂 16 3 2
ДиянаВ Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 Аз живея без фейсбук и инстаграм, само с магеланци😄. Щастливо ми е😉 и доколкото съм чела тук има доста хора без фейсбук. @Lindt, колегите са друга работа. Аз също не крия къде ходя, поне засега😄, но това е защото мога да ги контрирам с някой чужд “чукар”, приравнен на едноседмична почивка в наш хотел или със самолетен билет по-евтин от тарифата на една маникюристка😄 Всеки има различен мироглед🙂 9 1
Pantelej Putnik Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 17:50, jungfraujoch каза: оценяваш възможността да пътуваш по света и да споделиш прекрасните си моменти във форума! Разшири Да, ценя всеки миг от моите пътувания - от зараждането на идеята до спомените ми за Там. Това е малко като любовите в живота. Всяка една е избухнала и те е разтърсила, грабнала те е и те е носила на крилете си, след красивия полет те е хвърлила в пустиня, сякаш обречен на самота, далеч от топлината на хората. Далеч от усмивките. Всеки момент на любовта е красив. Какво е да пътуваш - обич. Какво е обичта - пътуване. Да обичаш значи да живееш, защото "какво е той животът – любов и болка, а болката е пак любов...." 🙂 @jungfraujoch, винаги си била много мила с мен. Благодаря ти! 🙂 9
adreno Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 В баш курорта във водата е по-топло, отколкото навън на слънчевия бряг 😄 15
ven62 Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 @Pantelej Putnik, ама изобщо не си ме разбрал. Мислех точно сега да не се шегувам, но не мога да се въздържа - от слънцето ще да е. Изречението за срамуването в ъгъла, макар че не е написано в първо лице, единствено число, се отнасяше само и единствено за мен. самия. Повече няма да се обяснявам. 3 1
ven62 Публикувано: 6 септември, 2022 Публикувано: 6 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 16:44, Eva eva каза: Значииии, да се има предвид, че резултатът на @Граф Вронски е с цялото ни общуване - ходейки /няма как, съобразяваше се с мен/ 🙂 Извадете минимум 15-20 минути от общото време. 🙂 Ей, сериозно - машина е Графа 🙂 Разшири Като е такава машина, защо го нямаше на маратона. Специално отидох да му ръкопляскам ... и кво - няма го, скатал се на Черни връх. 6
Популярно мнение Marisha Публикувано: 6 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 6 септември, 2022 Палермо, пълна лудница. 52 2
Популярно мнение Mary Публикувано: 7 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 7 септември, 2022 Добро утро от гръцкото море с един направо нереален червен изгрев. 42 3 1 25
Популярно мнение Polina Публикувано: 7 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 7 септември, 2022 На плажа на българското море. Прекрасно септемврийско време. 50 2
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 7 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 7 септември, 2022 Anse Source D'Argent, La Digue, Seychelles Сейшели - Раят има реални измерения. 62 8
Популярно мнение FlyTraveler Публикувано: 7 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 7 септември, 2022 Солената равнина Макхадикхади, Ботсвана. Малко чиста природа след много успешно сафари в Чобе, Савути, Куай и Мореми. 9 леопарда за 6 дни (в последните три места), както и диви кучета, лъвовете изобщо не ги броя. Редките роун и сейбъл антилопи, няколко птици, които не бях виждал преди. Слон ни троши джама на джипа през нощта и ми е размятал раницата с фото техниката. Гидовете са я намерили на около десет метра, на земята. Всичко работи, слава Богу! Меден язовец също овърша шофьорската кабина 3 вечери преди това. Нещо ми бута леглото през брезента на палатката няколко пъти, само гадаем какво може да е било. За втора поредна година празнувам рожден ден в Ботсвана. Утре цял ден с моторна лодка из делтата на Окаванго. 48 3 17
Популярно мнение Tonyco Публикувано: 7 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 7 септември, 2022 Между две морета Мраморно и Егейско с Боби, мини кемпъра и колелетата. Разровихме черните пътища към закътаните плажчета, някой друг стръмен сипей за спускане. Кавун за десерт, Нар директно от дървото, турска вкусна кухня за без пари и много вятър. Всеки ден нощувка на различен плаж, уникален залез с изглед към Самотраки. Така на бързо за 4 дни, утре се прибираме. 51 13
PlamenPeev Публикувано: 7 септември, 2022 Публикувано: 7 септември, 2022 Шопрон, Унгария, където попаднах за дневна забежка, вдъхновен от неотдавнашни препоръки на @Kristian Desev 38 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега