Anna Kalinovska Публикувано: 9 септември, 2022 Публикувано: 9 септември, 2022 преди 59 минути , marycap каза: Благодаря! Днес отново беше ден с много приятни и вълнуващи преживявания в Ротердам. Кулата "Euromast" ( Евромачта), Морският музей със Старото пристанище, учебният комплекс Еразмус, De Markthal център и още... Този красив град от прекрасните ти снимки не съм видяла наяве дори отдалече, засега.. 😧 ⛴️ 🚢 Но пък колко съм го гледала по филми и географски карти.. , и колко пъти съм писала името му по експортни и митнически документи... - През неговото, най-голямото европейско пристанище заминаваха изпращаните от фирмата ми 40 ' контейнери със сушен кестен (fructus hippocastanae) за Ирландия и бутилирано шампанско за L.A. (треперех му да не "гръмнат" бутилките, понеже пресичаше екватора...). Бих надникнала и там някой ден, след някоя и друга година, нали е относително близо, може да ме почака... и някой ден, с бастунчето.. 🦯🙃 Така му кажи и си прекарай отлично 😎 😃 2 1
marycap Публикувано: 9 септември, 2022 Публикувано: 9 септември, 2022 преди 42 минути , Anna Kalinovska каза: Този красив град от прекрасните ти снимки не съм видяла наяве дори отдалече, засега.. 😧 ⛴️ 🚢 Но пък колко съм го гледала по филми и географски карти.. , и колко пъти съм писала името му по експортни и митнически документи... - През неговото, най-голямото европейско пристанище заминаваха изпращаните от фирмата ми 40 ' контейнери със сушен кестен (fructus hippocastanae) за Ирландия и бутилирано шампанско за L.A. (треперех му да не "гръмнат" бутилките, понеже пресичаше екватора...). Бих надникнала и там някой ден, след някоя и друга година, нали е относително близо, може да ме почака... и някой ден, с бастунчето.. 🦯🙃 Така му кажи и си прекарай отлично 😎 😃 Ротердам застана високо в списъка ми с "мои" градове като град на потомствени моряци и визионери в архитектурата и ландшафта. А и съм в "умен" хотел, където всичко се управлява от IPad-а.🤩 6 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 9 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 9 септември, 2022 Черна гора 51 2
S.Petrov Публикувано: 10 септември, 2022 Публикувано: 10 септември, 2022 Ко Панган, одисеята продължава 25
Ninkata17 Публикувано: 10 септември, 2022 Публикувано: 10 септември, 2022 Първа спирка за деня - Янина, малко почивка и към Албания 😀 42
Ninkata17 Публикувано: 10 септември, 2022 Публикувано: 10 септември, 2022 Ливади бийч, Химаре- били сме тук преди 3 години, тогава беше по-диво и каубойско в добрия смисъл на думата, сега се е появил нов, четириетажен хотел, който закрива гледката към планината, но като цяло все още ги има къмпингите, бекпекърите и аромата на свобода и безгрижност 😀 35
Популярно мнение marycap Публикувано: 10 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 септември, 2022 Днес съм в Лайден. Тук в събота и неделя има улични пазари за всичко покрай каналите. Заради тях и летните температури гъмжеше от народ. Живописно и интересно място: 46 5
Популярно мнение Eti* Публикувано: 11 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 септември, 2022 Анталия и околностите. 57
Argentique Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 Лек балканинг из близкия вилает. Караджов камък. Баш на камъка заваля и не се начеперих. 🙂 42 1
bibi Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 Чипровски, Лопушански манастири и Чипровци: 48
zon Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 Kasteel van Bornem (Kasteel de Marnix de Sainte Aldegonde) Замакът е частно владение и Графът все още живее в него. Жалко, че вътре снимките не са позволени. Последните две недели на месец август и първите две на септември е отворен за индивидуални посещения между 13:30 и 16:30. През останалото време, само с групова резервация с гид 180€. Един от гидовете каза, че възнамеряват да променят режима на посещения и да предложат повече дни за индивидуални посещения. https://photos.app.goo.gl/xvHwbNV7Zsg6Bofu8 47 2
marycap Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 В Националния музей на корабоплаването в Амстердам обикалях четири часа и половина (с едно похапване) и пак не можах да видя всичко. Много е интересен с интетактивното поднасяне на голяма част от историческите факти и времето минава неусетно. После останалото време прекарах в " махалата". Имаше свободно посещение на част от зоната и неделния ден напълни парка, заведенията и реката. 41 1
Травеолани Публикувано: 11 септември, 2022 Публикувано: 11 септември, 2022 Луната над Ванкувър вчера - оранжево-червена, заради пушека от горските пожари в щата Вашингтон. Днес тук всичко е в пушек и дори небето е оранжево. Снимката е моя, но не стана много добра, защото съм забравила какви бяха настройките, а и с фотоапарат не съм снимала с години. И след три месеца, намерих време да сложа зеления пясък от Хаваи в шишенца. 39
Популярно мнение r_nikolov1 Публикувано: 12 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 12 септември, 2022 📍Niagara Falls 🇺🇸 54
Otnesen Публикувано: 12 септември, 2022 Публикувано: 12 септември, 2022 Къмпинг Арменистис..... Казвам довиждане на морето до следващата ни среща. 34
Radnev Публикувано: 12 септември, 2022 Публикувано: 12 септември, 2022 преди 19 часа, marycap каза: В Националния музей на корабоплаването в Амстердам обикалях четири часа и половина (с едно похапване) и пак не можах да видя всичко. Много е интересен с интетактивното поднасяне на голяма част от историческите факти и времето минава неусетно. После останалото време прекарах в " махалата". Имаше свободно посещение на част от зоната и неделния ден напълни парка, заведенията и реката. Ееее, тука много ме запали. 👍 Толкова много исках да посетя Музея на корабоплаването във Венеция, а той се оказа затворен. Много са ми хвалили Амстердам, но никога не съм го свързвал с нещо конкретно, което да ме засили натам. Ето, че вече не е така😀👌. 3 1
cck Публикувано: 12 септември, 2022 Публикувано: 12 септември, 2022 Чудесен ден за Термите в Букурещ 🙂 24
marycap Публикувано: 12 септември, 2022 Публикувано: 12 септември, 2022 Едва станах сутринта, но след обилната закуска и кафето бързо се изнесох до Централната гара и с дневен билет от 12.5 евро на автобусната фирма EBS потеглих за североизток. По маршрут- както си го направя. Избрах Broek in Waterland- Monnickendam- Marken. От Maken - до Volendam с кораб и от Volendam- Edam- Amsterdam с автобус. Времето си прекарах в Маркен, Волендам и Едам. Очарователни селца/ градчета! : 39 8
Anna Kalinovska Публикувано: 12 септември, 2022 Публикувано: 12 септември, 2022 преди 10 минути , marycap каза: Едва станах сутринта, но след обилната закуска и кафето бързо се изнесох до Централната гара и с дневен билет от 12.5 евро на автобусната фирма EBS потеглих за североизток. По маршрут- както си го направя. Избрах Broek in Waterland- Monnickendam- Marken. От Maken - до Volendam с кораб и от Volendam- Edam- Amsterdam с автобус. Времето си прекарах в Маркен, Волендам и Едам. Очарователни селца/ градчета! : Да й се ненадява човек на мрачната, хладна Ниска земя, че и често валежна - да поливат дъждовете нидерландците и порасват високи 😃 🙃 Към мен също беше гостолюбива, почти уютна, навремето, зимно.. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега