jungfraujoch Публикувано: 13 септември, 2022 Публикувано: 13 септември, 2022 В родната ми красива София. 28 1
marycap Публикувано: 13 септември, 2022 Публикувано: 13 септември, 2022 Амстердам. В музея на Ван Гог и разходка с корабче по каналите: 40 2
Anna Kalinovska Публикувано: 13 септември, 2022 Публикувано: 13 септември, 2022 преди 16 минути , marycap каза: Амстердам. В музея на Ван Гог и разходка с корабче по каналите: Това си е за завиждане.. До там още не съм се добрала 🤨 Само Schipol знам. Приятни дни с най-хубави впечатления и преживявания! 3 1
Популярно мнение Marisha Публикувано: 14 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 14 септември, 2022 Долината на храмовете. Агридженто. 54 3
Lyubina Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 18 часа, jungfraujoch каза: В родната ми красива София. Как успя да изчистиш пейзажа от народ 😉 Такова чудо не ми се е случвало да видя последните 15 години. 2 2
Argentique Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 14 минути , Lyubina каза: Как успя да изчистиш пейзажа от народ 😉 Такова чудо не ми се е случвало да видя последните 15 години. В началото и разгара на ковид епохата имаше и такива моменти. 🙂 Ефес без хора. Само с котки. Няма кого и да изтриеш даже. 🙂 34
Lyubina Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 1 час, Argentique каза: Ефес без хора. Само с котки. Е, то без котки просто няма да е същото. На моите снимки от Турция котките са главно дейсващо лице 🙂 Останалите (и сградите) сме фон. 4 1
Популярно мнение krasen_denev Публикувано: 14 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 14 септември, 2022 Вече няколко дни съм .......там! Там, където ужасът е завладял сърцата на хората, а в очите им можеш да видиш само сълзи! Надежда има....!!! Каравелово. За да добиете представа за височината на наносите, вижте в десният ъгъл жицата за електричество. Аз снимам под нея, като телефона го държа на нивото на гърдите си. Аз и мой колега в помощ на обществото. 13 2 64
Anna Kalinovska Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 ... пак в Своде 🥰 Не е печатна грешка.. Името на града най-вероятно произлиза от славянските думи Свод, Свождам - поради географското му положение - нещо като свод, където се събират реките Искър и Искрецка, та оттам Свод, Своде и днешного Своге. 🚂 On the road again... Дано сега времето до тръгването на влака за София, обичайно от втори коловоз, ми стигне да завърша и публикувам поста 😎 Понеже наотиване не ми се получи.. Тъкмо го изкомпозирах и остана само да прикача 2-3 снимчици, някъде преди осмия, последния тунел по трасето, броени минути преди гарата в Своге, и нещо се оплеска. Екранът стана шарен и не ми хареса, а текстът отиде някъде в "чернови" и отказа да ми се покаже повече Какво друго остава, освен да си напиша нов, след като огледах района, наблюдавах и общувах с хора около гарата и се наобядвах вкусно и обилно с прясно сготвена храна и възстановя кое-що от първоначалния. Избрах си уютно разположена пейка за наблюдателница, подредих такъмите за кафепиене и пушене и се наслаждавам на атмосферата на градеца в този час. Остава в заплесията да не пропусна да си купя билет. Мисля, че днес до София ще пътувам с Лъкатнишкия влак, в Лъкатник го композират, пътнически - дава възможност за зяпане по гледките в Дефилето, по гарички и спирки и сравняване външния им вид с Преди..., а от минал опит знам, че е най-приятният и чист, направо луксозен, еднодимензионални вагони с удобни седалки. Още половин час и ще разбера как е днес Та тръгнах сутринта с варненския влак, този път с редовен билет, тъй като не ме принудиха да докупя и напълно ненужно запазено място 😉Разположих закуска с кафенце още преди тръгването, нали времето до Своге трябваше да ми стигне за всичко. Дамата срещу мен пък тутакси забучи края на зарядния кабел на телефона си в контакта и заговори, та забелязах наличието на това работещо удобство в купето. От този, последния вагон слязох. И вече беше свирнал и се зададе варненският за София. Явно тук си правят срещите. Встрани усърдно се работи - вдигат траверсите един по един, а който си няма работа, се намира на снимане. Щели да им правят по-широки и по-високи перони, писа ми свогенка, с която покрай любимите й занимания със зимнини в Монтанско и този път се разминахме. Точно на Свогенската гара стъпалата на вагоните винаги ми идат възвисочки, особено при качване.. А тя знае всичко по БДЖ и влаковете - барабар с моделите, имената, разписанието и др. специфични особености и често-често притичва да си ги доснима, живее точно срещу гарата. При следващото ми идване в нейния град, по график след 3 месеца, инак когато сваря между разходките ми по континентите, новите перони и на втори коловоз сигурно ще са готови. И поемам към болницата на края на града. В градчето с по-малко от 8 х. жители няма препълнени кошчета и боклукчийски кофи, нито разпилени отпадъци наоколо. Ама никъде, не само по трасето, което редовно минавам от 3 г. насам! (За хигиената, организацията и навиците на хората в Черна Африка, проследени преди 2+ седмици на място - някой друг път и в друга тема. Инак количеството на изхвърляните и изгледът на струпаните отпадъци в и около населени места са обратнопропорционални на благосъстоянието на нацията - според доклад на Световната банка, изготвен преди време от мой съученик 🤓) Спретнат град е Своге в Искърското дефиле, до устието на Искрецка река, където се срещат 3 планини: Мала планина, Голема планина и Понор. И грижлив, способен, уважаван кмет има, този извод отдавна направих, а свогенци го потвърдиха в разговори. Днес няма да се ходи към Искрец и Брезе, в Понор планина, не и до шоколадовата фабрика. Само още малко по-нагоре, пак вляво. На един от ъглите пак се заплеснах - котешко семейство: Котараната прилежно мие мъниче след мъниче в движение, ако и което успее да докопа, а те все скачат и играят около нея. Отидоха дузина кадри и малко временце, накрая успях да преброя четири игриви котета, още на място, после и на снимките. Ей тук има сладкиши собствено производство. опитвала съм ги неведнъж, главно в по-хладни сезони , симпатични момичета обслужват. И приятна, уютна, заветна тераса има. Напоследък ползвам отсрещния тротоар и много-много не гледам встрани. Всъщност сега снимах "зебрите" на супер тясната, че и къса уличка- на три места по нея. И не непременно близостта с училището е причина да ги има, нито за проявяваната дисциплина на местните шофьори, каквато отдавна съм забелязала в този БГ град. Все едно къде ги засичам, свогенските котарани всеки път ми позират, като че ли ме чакат. Уж не съм точно cat person, ама все си се заплесвам по тях, дори когато бързам за преглед. Уж все за приятелки коткарки ги щракам на портрет... Последната преди болницата под гората. А онази, изпращачката от гарата, преди тръгването на влака, Лъкатнишкия, няма да показвам. Този път навръщане не правя нездравословен спринт надолу - óвреме беше станало ясно, че изпускам влака преди пладне. Най-стръмната част от трасето, с остър завой и дребно кръстовище в три посоки. "Брей как изглежда... Интересен поглед...." - така свогенската ми приятелка коментира снимката. А друга, живееща открай време в Реюнион, написа: "Кипариси? Не знаех, че има в Родината." - 🙃 Всеки вижда, каквото види... Хванала съм била товарачка, произнесе се спотерката и сведуща по всичко около влаковете, не само у нас.. Най-дългата композиция, която съм проследявала, не точно евър, но нашенска Като се зачу, помислих, че все пак може да е моят влак, евентуално малко закъснял, въпреки че дребна женица, с прекарани три инсулта, каза, че за София вече е минал. Та избързах напред и го наснимах заедно с дядо и внуче. Май дядото повече се радваше и като мен дивеше, отколкото невръстното момченце.. Сигурно километър дълга, направо безконечна композиция. Но все пак краят и се изниза покрай мен. Краят й спрял пред гарата - видях я, когато си взех гозбата и се настаних на открито - опашката й е точно насреща; значи теглещата мотриса е спряла току пред първия в тази посока тунел, 1/8 до София Филе пиле с бекон и кашкавал, на фурна, след като обилно го поръчих с любимия ми чер пипер. Предлагат го с гарнитура по избор, 1/4 - две салати, заешка и домати с краставици, ориз или задушени картофи. Срещу 5,80 лв. Вкусно, лееко позастинало - нали не спирам да зяпам и снимам наоколо - но апетитно ухаещо и подканящо.. Сетих се, мястото, където похапнах, преди време ми бяха препоръчали местни дами във влака напът за насам; собственичката била главен готвач в Свогенската шоколадова фабрика. Явно по същото време, когато докторът пък щедно черпеше с бонбони и раздаваше аеро шоколади за изпът, не само когато го посещавах със сина ми.. Пейката, която си избрах. Първо се убедих, че е най-добрата позиция за погледи на всички страни и я заснех. И моето биваче. В непосредствена близост е най-доброто заведение в града според приятелката ми, аз друго и не знам, засега. Сядали сме там, и вътре, и отвън. И аз го харесах, добро е за обяд, за кафе, за изчакване на влак при различни идвания тук. Сега има бележка, че днес не е отворено. Ще се размърдвам вече полека в посока гаровата каса и перона, че научих наизуст вече коледни...! американо-английски песнички, забавляващи малки деца на люлеещиге се шарени автомобилчета зад гърба ми. И вече сигнах в столицата, без да усетя. 13 1
Madelin Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 18 часа, marycap каза: Амстердам. В музея на Ван Гог и разходка с корабче по каналите Дават ли да се снима в музея? Преди 10 години ми извадиха душата, че влизам с голям фотоапарат, но нямали място за съхранение, аз пък нямах време да се връщам до хотела. Почти се разревах от ужас, че ще изтърва най-важното нещо за мен в този град и охраната благородно ме пусна срещу тържествено обещание, че няма да правя снимки. Все пак ме проверяваха периодично:) За сметка на това, бях единствената клиентка на синьо корабче в 5 вечерта (декември, тъмно) и лодкарят като разбра, че на следващата сутрин излитам и няма как да дойда по светло, ми направи някаква доста по-дълга и завъртяна разходка по каналите, за да ми покаже любимия си град. Каза, че е холандец и приличаше на такъв:) Та хора всякакви, навсякъде. Приятно изкарване в Нидерландия! 7 1
jungfraujoch Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 9 часа, Lyubina каза: Как успя да изчистиш пейзажа от народ 😉 Такова чудо не ми се е случвало да видя последните 15 години. Бях по обедно време. Снимката е направена с телефон и не е оцветявана,изрязвана или изчиствана.Абсолютно реална е.Не обичам изкуствените неща-в случая преработка на снимка.🙂 3
Kristiyan Desev Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 Велико Търново днес - определено ми липсваше този прекрасен град 🙂 20 2
Lyubina Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 @jungfraujoch, въпросът ми беше по-скоро закачка, давам си сметка че едва ли е обработвана снимката. По-скоро съм изненадана, че си уцелила момент, в който да няма хора и да се получи толкова добър поглед към Народния театър. 1
jungfraujoch Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 11 минути , Lyubina каза: @jungfraujoch, въпросът ми беше по-скоро закачка, давам си сметка че едва ли е обработвана снимката. По-скоро съм изненадана, че си уцелила момент, в който да няма хора и да се получи толкова добър поглед към Народния театър. Разбрах,че е закачка по емотикончето. Написах коментар,защото има реакция "замислям се"от друг магеланец. Иначе мястото ми е сред любимите в София. 1
marycap Публикувано: 14 септември, 2022 Публикувано: 14 септември, 2022 преди 4 часа, Madelin каза: Дават ли да се снима в музея? Да, няма ограничения. 1
Ninkata17 Публикувано: 15 септември, 2022 Публикувано: 15 септември, 2022 Честит първи учебен ден и честит ми рожден ден от Халикунас бийч, Корфу! Сменихме дълбокото синьо и камъчетата на Албания с нежните цветове и ситния пясък на югозападно Корфу, все е диво и все е хубаво 🙄 Отседнали сме в къща със страхотен двор, лимони, огромна кактусова смокиня, a дъщеря ми чете " Моето семейство" и други животни и аз се вълнувам заедно с нея. Сина ми го играе истински малък Джералд Даръл, че да не ни е скучно 😅 27 1 4
Anna Kalinovska Публикувано: 15 септември, 2022 Публикувано: 15 септември, 2022 преди 13 минути , Ninkata17 каза: Честит първи учебен ден и честит ми рожден ден от Халикунас бийч, Корфу! Сменихме дълбокото синьо и камъчетата на Албания с нежните цветове и ситния пясък на югозападно Корфу, все е диво и все е хубаво 🙄 Отседнали сме в къща със страхотен двор, лимони, огромна кактусова смокиня, a дъщеря ми чете " Моето семейство" и други животни и аз се вълнувам заедно с нея. Сина ми го играе истински малък Джералд Даръл, че да не ни е скучно 😅 Честита бъди! Сбъднати мечти и нови! НаЗДРАВЕ 🍷 И винаги щастливи завръщания! 🍀 1
bonboneva Публикувано: 16 септември, 2022 Публикувано: 16 септември, 2022 На 21.08.2022 г. в 11:11, Георги Матеев каза: Привет от Тел Авив! Снимката е от вчера вечерта от Frishman Beach. Днес продължаваме с разходките из града. Отдавна не бях идвал насам и бях позабравил каква лудница е по плажовете до късно 🙂 @Lyubina аз изкарах половината лято в Поморие и след Израел се връщам там. Ще идвате ли пак? Здравейте! Как смятате? Опасно ли е за туристи в Израел? Много ми се иска да си организирам посещение за няколко дни през пролетта, но се страхувам... 1 1
dimitrov6 Публикувано: 16 септември, 2022 Публикувано: 16 септември, 2022 преди 18 минути , bonboneva каза: Здравейте! Как смятате? Опасно ли е за туристи в Израел? Много ми се иска да си организирам посещение за няколко дни през пролетта, но се страхувам... Три пъти съм бил ,последно преди 5 години и по-скоро е адски досадно на паспортна проверка,където се опитват да не те пуснат в страната.Иначе пак бих отишъл.Ако е сама жена може да кажат,че идва да си търси богат мъж и така отказаха на една българка.Ако ви е страх,може да стоите повече в хотела. 1 1
bonboneva Публикувано: 16 септември, 2022 Публикувано: 16 септември, 2022 преди 25 минути , dimitrov6 каза: Три пъти съм бил ,последно преди 5 години и по-скоро е адски досадно на паспортна проверка,където се опитват да не те пуснат в страната.Иначе пак бих отишъл.Ако е сама жена може да кажат,че идва да си търси богат мъж и така отказаха на една българка.Ако ви е страх,може да стоите повече в хотела. Много благодаря! А с организирана екскурзия? 1
Георги Матеев Публикувано: 16 септември, 2022 Публикувано: 16 септември, 2022 преди 3 часа, bonboneva каза: Здравейте! Как смятате? Опасно ли е за туристи в Израел? Много ми се иска да си организирам посещение за няколко дни през пролетта, но се страхувам... Единствената реална опасност в Израел са извратено високите цени. След последното ходене в Тел Авив почнах да мисля, че Швейцария и Норвегия са доста евтини. Всичко друго е напълно ок от туристическа гледна точка. Не виждам голям смисъл от организирана екскурзия. А да, и паспортните проверки са наистина досадни. 8 2
Цвете Публикувано: 16 септември, 2022 Публикувано: 16 септември, 2022 Прекрасна топла вода, галещо слънце и почти никакви хора на плажа в Поморие. Размазвам се 😃 38 6
Популярно мнение dechy Публикувано: 16 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 16 септември, 2022 Тарангире - много добро начало на сафарито 49 1 2 7
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 17 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 17 септември, 2022 Вчера и днес: Златоград и околността, тичайки по българо-гръцката граница (K3 Ultra, моята дистанция скромните 23км): Най-якото беше , че един дядо стоеше пред къщата си и черпеше участниците с ябълки и грозде. И той има страхотен изглед от неговия прозорец. 😍 36 21
vladimira74 Публикувано: 17 септември, 2022 Публикувано: 17 септември, 2022 В окото ня бурята .Поморие и Сарафово. 12 26 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега