Популярно мнение MayaS Публикувано: 17 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 17 септември, 2022 Днес идеята беше за разходка из Льовен, обаче нашия домакин направи всичко по силите си да ни убеди да отиден до центъра с колела. Първо имаше дълго пиене на кафе със свирене. Тъкмо тръгнахме към центъра и заваля, връщане няма. Стигнахме мокри сякаш за секунди някой отгоре ни е изсипал 3 бидона с вода. Първата ни работа бе да влезем в спортен магазин и да си купим водоустойчиви якета и панталони. Стана време за обяд и се ориентирахме към препоръчаната кръчма Domus. Наистина е супер. После нашият приятел си избираше и купи китара. И деня мина. Сега двамата музиканти са се отдали на свирене. Та днес много не видяхме от Льовен. И утре е ден. А снимката с мини знамето е пред затвора.😀 52 1 6
Популярно мнение Яничка Публикувано: 17 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 17 септември, 2022 Компанията прави дестинацията и Чинкуе Тере ми се вижда още по-хубаво 🙂 Чудесен ден с @Tedy, @Monika_Koko, @Фил, @Ellena, @desislavna! 59 1 23
Популярно мнение dechy Публикувано: 17 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 17 септември, 2022 Продължавам с лъвовете на Серенгети. Наистина са много. Някои от тях много близо до джипа. 54 20
Брани Публикувано: 17 септември, 2022 Публикувано: 17 септември, 2022 На 17.09.2022 г. в 16:21, Граф Вронски каза: Вчера и днес: Златоград и околността, тичайки по българо-гръцката граница (K3 Ultra, моята дистанция скромните 23км): Най-якото беше , че един дядо стоеше пред къщата си и черпеше участниците с ябълки и грозде. И той има страхотен изглед от неговия прозорец. 😍 Разшири Родопите е магическо място 🙂 9
chandni Публикувано: 17 септември, 2022 Публикувано: 17 септември, 2022 На 17.09.2022 г. в 18:09, dechy каза: Продължавам с лъвовете на Серенгети. Наистина са много. Някои от тях много близо до джипа. Разшири Страхотно! Гледайки такива снимки, копнежите ми по Африка започват да се разбуждат отново ... 12
Lyubina Публикувано: 18 септември, 2022 Публикувано: 18 септември, 2022 Гледайки снимките на @dechy забелязах едни животинки с дискретни петна, подобни на леопардите. Ама не са. Муцунките им приличат повече на лъвчета. И се зачудих, някой да ме просвети, дали пък лъвчетата като по-малки имат някакви петънца или .... ? 1
dechy Публикувано: 18 септември, 2022 Публикувано: 18 септември, 2022 Да, малки лъвчета са това. Имат петънца по козината, докато са малки. 4
Популярно мнение dechy Публикувано: 18 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 18 септември, 2022 Серенгети ме изненада с какво ли не само за ден и половина. Видяхме огромно стадо биволи, присичащо пътя. Отначало се събират около джипа, подушват го, изчакват. Като са многобройни, биволите не чувстват заплаха от джиповете и не ги нападат. Но ако е малка група биволи, е съвсем възможно да атакуват джиповете. През нощта в кампа до палатката имахме посещение от биволи, които минават в близост и се търкат, (заради кърлежите) в дървените колове на палатката. Усещането е все едно има земетресение. Лампата се клати, чуват се стъпки, нищо не се вижда...Но имаме уоки-токи, за да викаме охраната при нужда. Бяха ни предупредили,че се случва, та не бяхме прекалено изненадани. Имахме и шансът да наблюдаваме от съвсем близо как гепард изяде много бързо плячката си, докато не са дошли хиените. 48 13
Популярно мнение Роца Публикувано: 18 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 18 септември, 2022 Наше село преди около 700 години е било команден пост на рицарите-тамплиери. Та по този повод, всяка година, по време на европейските дни на наследството, организират средновековни празници, с демонстрация на рицарски дуели, различни занаяти, дресура на хищни птици. Този уикенд ги организираха отново, след 2 години прекъсване. 58 1 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 18 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 18 септември, 2022 В наше село е чудесно. Никой познат не го е чувал. Туристите също. Има основно посетители от Истанбул и Измир. Лятото е в разгара си, водата е чай. Две улици - крайбрежна и автомобилна и безброй заведения. Плаж няма, но е навсякъде. Selimiye, Mugla. Поредното ми откритие. Къщата ни с 50 кв. м. двор. До нея се стига само по паянтово мостче над зеленясала рекичка. 53 7
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 19 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 19 септември, 2022 Привет от Душанбе, Таджикистан. Отдавна не бях посещавал 'нова' за мен държава, че даже в комплект с магеланското знаме, и се вълнувам 😊 И да, ел президенте дебне от всеки ъгъл... П.С. Няколко притеснени магеланеца питаха ок ли съм предвид военните действия в района преди 2 дни - всичко е наред и спокойно, поне в столицата. 64 1 21
Anna Kalinovska Публикувано: 19 септември, 2022 Публикувано: 19 септември, 2022 Все пак ýмната.. Че точно там, в университета, приятелка срещна и директно доведе със себе си съпруга си, арменец от Ереван, само с един куфар 🙃 Внуци нямат още.. А в Душанбе девойките са истински красиви... 2
дядо Пепи Публикувано: 20 септември, 2022 Публикувано: 20 септември, 2022 Любимият ми сладоледец! Но купен там, а не в БГ от измислените " руски" магазини. Въобще пломбирът и джелатото са Нумеро Уно! 16
Популярно мнение MayaS Публикувано: 20 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 20 септември, 2022 Гент от вчера. 54
zon Публикувано: 20 септември, 2022 Публикувано: 20 септември, 2022 @Георги Матеев , преди няколко години един фламандски журналист и шоумен беше в Таджикистан, като част от поредицата си "Пътуващият Том Уаас". За да може да отиде там като турист и не само, трябваше да кандидаства по специална процедура, държавна агенция да го одобрят и след това всичко беше опганизирано от тази агенция, имаше прикрепен постоянен гид преводач и имаше изисквания в коя посока да прави снимки. Ако например посоката показва гледка, която не е достатъчно представителна, например има строежи, не може да прави снимки в тази посока. Доста странен епизод беше. Как беше сега твоето пътуване? Предполагм пак с държавната тяхна агенция. Пак ли имаш постоянен придружител? Пиши, след като се върнеш. 5 1
neuromancer Публикувано: 20 септември, 2022 Публикувано: 20 септември, 2022 Да не е било Туркменистан, май там беше така... 4
dimitrov6 Публикувано: 21 септември, 2022 Публикувано: 21 септември, 2022 От вчера сутринта на летище Билунд- Дания. 17
Йосиф Милчов Публикувано: 21 септември, 2022 Публикувано: 21 септември, 2022 На 20.09.2022 г. в 23:31, neuromancer каза: Да не е било Туркменистан, май там беше така... Разшири Определено @zon има предвид точно Туркменистан. Държавата в която, в столицата и Ашхабад се охранява от властите на Гурбангули, дърво което е посадено от Туркмен Баши и някой ако откъсне и едно листо, го чакат дълги години затвор. 3
Mary Публикувано: 21 септември, 2022 Публикувано: 21 септември, 2022 Било е Туркменистан, но за всички запътили се към Таджикистан да кажа, че и за тях визите се оказаха проблем. От снимките на Жорето липсват поне 5 човека, които не получиха визи, включително и аз. Обяснения няма, отказ няма, просто не получаваш е-виза, или потвръждение за виза при пристигане. Платените пари за виза не връщат, разбира се. Та ако има и други с поглед в тази посока скоро, да си знаят. 3 9 4
zon Публикувано: 21 септември, 2022 Публикувано: 21 септември, 2022 На 20.09.2022 г. в 23:31, neuromancer каза: Да не е било Туркменистан, май там беше така... Разшири Да, сега го намерих Reizen Waes - Turkmenistan - Video Dailymotion На 21.09.2022 г. в 5:55, Mary каза: От снимките на Жорето липсват поне 5 човека, които не получиха визи, включително и аз. Обяснения няма, отказ няма, просто не получаваш е-виза, или потвръждение за виза при пристигане. Платените пари за виза не връщат, разбира се. Разшири Предполагам, че @Георги Матеев пътува с аржентинския си паспорт. 2
Георги Матеев Публикувано: 21 септември, 2022 Публикувано: 21 септември, 2022 На 21.09.2022 г. в 5:55, Mary каза: за всички запътили се към Таджикистан да кажа, че и за тях визите се оказаха проблем. От снимките на Жорето липсват поне 5 човека, които не получиха визи, включително и аз. Обяснения няма, отказ няма, просто не получаваш е-виза, или потвръждение за виза при пристигане. Платените пари за виза не връщат, разбира се. Та ако има и други с поглед в тази посока скоро, да си знаят. Разшири Аз своето обяснение за липсата на визи получих на място, след като видях поне 10 пропагандни билборда на таджикистанския президент заедно с Путин. Обзалагам се, че Таджикистан неофициално следва 1:1 руската политика и поради тази причина не издава визи (или максимално ги затруднява) на 'неприятелски' за Русия държави. Това обяснява и мълчаливият отказ без никакви подробности. Същевременно страната отчаяно иска туристи. На влизане само дето не ми постлаха червен килим като видяха 'аржентински' турист, а имиграционният служител съвсем искрено ми пожела страхотно изкарване. Но... 17 3
Популярно мнение VASILEV Публикувано: 21 септември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 септември, 2022 Миконос за първи път, вълшебно🙂 47 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега