Прескочи до съдържание

В момента съм...

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз пък съм чувала за откази и  проблеми. Бях си купила билет, добре, че заради ковид ми се разсъхна работата.  Освен това съм с два паспорта на различни страни и това в моята ситуация е утежняващо. Като извадя трети, може и да ида. 🤔

Съжалявам много за ситуацията, за жалост граничният служител навсякъде има правото (макар да не го прави) да не ви пусне в страната, дори при безвизов режим (извън ЕС). 

Дано бързо ви мине вечерта.

• Харесвам 5
Публикувано:

Това е ужасно нелепо. Печат от Турция е прах в очите, в Турция се влиза вече с лична карта... 

Израел не е за отписване, заради Йерусалим и Божи гроб, но такива прояви срещу граждани на европейския съюз...това ме шокира. Кой ще иска да емигрира в държава, където всеки месец има атентати и летят ракети срещу тях....тия са луди.

• Харесвам 13
Публикувано:

Не е задължително реалната причина за ситуацията да е предишно посещение на определена държава или хипотетична емиграция. Просто са параноични на тема сигурност. Но то и реалността им е такава....

Спомням си реакцията им, когато на пристигане на Бен Гурион, докато излизаме от самолета майка ми се сети, че си е забравила малка чанта под седалката и аз се върнах за да я взема. Чакаха ме пред стълбите на самолета и 20 мин ме питаха каква съм, с кой пътувам и каква е целта на посещението ми. В това време автобусите с останалите пътници чакаха да свърши разпита. После над час чакахме девойка от групата в зона пристигащи, чудейки се къде изчезна. Оказа се, че са я вкарали в стаичка и различни служители са я питали едни и същи неща, включително с какво се занимават роднините и. Момичето беше доста стресирано.

@Йосиф Милчов, съчувствам за премеждията ви и пожелавам новата година да ви донесе положителни емоции x 100 като компенсация.

• Харесвам 10
Публикувано:
Преди 1 час, Йосиф Милчов каза:

Според нашия Консул тук, са ни отказали достъпа заради печатите от Турция този август и поради факта, че сме искали само за 3 дни в Израел. Било прекалено малко време за престой тук.

А на консула това са му казали граничните власти или той си прави изводи, че е заради Турция ? Аз също имам печати от Турция в паспорта, над 10 . Тази година бях два пъти в Израел, като през Август беше само за 2 дни - Събота и Неделя . Много е неприятно ,да, но ми е интересно какво са ви питали и какво сте им казали, за да не ви пуснат - като не си длъжен да ми отговаряш де, но има причина да не ви пуснат

Публикувано:
преди 13 минути , infectedmushroom каза:

А на консула това са му казали граничните власти или той си прави изводи, че е заради Турция ? Аз също имам печати от Турция в паспорта, над 10 . Тази година бях два пъти в Израел, като през Август беше само за 2 дни - Събота и Неделя . Много е неприятно ,да, но ми е интересно какво са ви питали и какво сте им казали, за да не ви пуснат - като не си длъжен да ми отговаряш де, но има причина да не ви 

В документа който ни издадоха пише, че сме потенциални емигранти за тях. Относно Консула, изводите си ги направи тя, след като ме разпита. Каза, че е звъняла по много институции, но никой не я е отразил. Интервюто беше стандартно, колко пари носите, резервация за хотел, обратен полет закупен да покажем, какво ще правим в Израел, къде е роден Исус, какво работя, каква заплата взимам. Такива неща ни питаха. Като лично при мен, властите ми взеха телефона и около 15-20 минути ми преровиха де що чат имам - вайбър, уотзъп, телеграм и т.н., като гледаха и доста лични чатове, вече сакво са разбрали от тях на български е друга тема.

• Харесвам 5
  • Шок 20
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , Йосиф Милчов каза:

В документа който ни издадоха пише, че сме потенциални емигранти за тях. Относно Консула, изводите си ги направи тя, след като ме разпита. Каза, че е звъняла по много институции, но никой не я е отразил. Интервюто беше стандартно, колко пари носите, резервация за хотел, обратен полет закупен да покажем, какво ще правим в Израел, къде е роден Исус, какво работя, каква заплата взимам. Такива неща ни питаха. Като лично при мен, властите ми взеха телефона и около 15-20 минути ми преровиха де що чат имам - вайбър, уотзъп, телеграм и т.н., като гледаха и доста лични чатове, вече сакво са разбрали от тях на български е друга тема.

А дали е звъняла консула изобщо ... ама както и да е. Еми кофти работа, но явно нещо в профила ви ги е накарало да си помислят това. Имат право по принцип да ти прегледат из телефона и лаптопа също , виждал съм в Щатите доста така . Не се отказвайте обаче ,идете пак в бъдеще, Израел е готино място , и си заслужава да се види - много история , интересни места , пейзажи  ,Йерусалим дори и да не сте вярващи , Тел Авив има готини плажчета, топ места за хапване , забавно е. Аз със сигурност бих ви посъветвал да не го отписвате заради един служител на летището, то реално това може във всяка друга държава да се случи и да изтеглите късата клечка . 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 9.12.2022 г. в 16:06, Йосиф Милчов каза:

Според нашия Консул тук, са ни отказали достъпа заради печатите от Турция този август и поради факта, че сме искали само за 3 дни в Израел. Било прекалено малко време за престой тук.

Бяхме също за 3 дни с печати от Турция и Тунис в паспортите и нямаше проблем. Питаха ни само къде ще ходим. Пред нас обаче бразилец и испанка на около 25 бяха за два дни и идваха и се връщаха с полета на Уиз от София. След 10 м разпит ги пратиха някъде да чакат. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Добре дошли в сърцето на модерна Европа, където ходенето до тоалетна струва 1 евро. Високотехнологична работа, плаща се само с карти. Снимката е отпреди 5 минути от летище Шарлероа CRL, където на абсолютно всички тоалетни са инсталирани такива автомати. Пишкайте преди кацане, че в Белгия са иноватори и е скъпо.

П.С. На път към Марсилия съм. Стискайте палци да оцелея след мача Франция-Мароко довечера 🤣

П.С.2 Добре, че в лаунджа има сьомга, та си пооправих настроението 🙂

20221214_080053.jpg

20221214_083009.jpg

• Харесвам 27
  • Шок 3
  • Браво 2
  • Смея се 14
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Яничка
    • muchachote
    • vl_stamboliev
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.