Argentique Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 Аз пък съм чувала за откази и проблеми. Бях си купила билет, добре, че заради ковид ми се разсъхна работата. Освен това съм с два паспорта на различни страни и това в моята ситуация е утежняващо. Като извадя трети, може и да ида. 🤔 Съжалявам много за ситуацията, за жалост граничният служител навсякъде има правото (макар да не го прави) да не ви пусне в страната, дори при безвизов режим (извън ЕС). Дано бързо ви мине вечерта. 5
boogy83 Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 Това е ужасно нелепо. Печат от Турция е прах в очите, в Турция се влиза вече с лична карта... Израел не е за отписване, заради Йерусалим и Божи гроб, но такива прояви срещу граждани на европейския съюз...това ме шокира. Кой ще иска да емигрира в държава, където всеки месец има атентати и летят ракети срещу тях....тия са луди. 13
iMari Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 Не е задължително реалната причина за ситуацията да е предишно посещение на определена държава или хипотетична емиграция. Просто са параноични на тема сигурност. Но то и реалността им е такава.... Спомням си реакцията им, когато на пристигане на Бен Гурион, докато излизаме от самолета майка ми се сети, че си е забравила малка чанта под седалката и аз се върнах за да я взема. Чакаха ме пред стълбите на самолета и 20 мин ме питаха каква съм, с кой пътувам и каква е целта на посещението ми. В това време автобусите с останалите пътници чакаха да свърши разпита. После над час чакахме девойка от групата в зона пристигащи, чудейки се къде изчезна. Оказа се, че са я вкарали в стаичка и различни служители са я питали едни и същи неща, включително с какво се занимават роднините и. Момичето беше доста стресирано. @Йосиф Милчов, съчувствам за премеждията ви и пожелавам новата година да ви донесе положителни емоции x 100 като компенсация. 10
infectedmushroom Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 Преди 1 час, Йосиф Милчов каза: Според нашия Консул тук, са ни отказали достъпа заради печатите от Турция този август и поради факта, че сме искали само за 3 дни в Израел. Било прекалено малко време за престой тук. А на консула това са му казали граничните власти или той си прави изводи, че е заради Турция ? Аз също имам печати от Турция в паспорта, над 10 . Тази година бях два пъти в Израел, като през Август беше само за 2 дни - Събота и Неделя . Много е неприятно ,да, но ми е интересно какво са ви питали и какво сте им казали, за да не ви пуснат - като не си длъжен да ми отговаряш де, но има причина да не ви пуснат
Йосиф Милчов Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 преди 13 минути , infectedmushroom каза: А на консула това са му казали граничните власти или той си прави изводи, че е заради Турция ? Аз също имам печати от Турция в паспорта, над 10 . Тази година бях два пъти в Израел, като през Август беше само за 2 дни - Събота и Неделя . Много е неприятно ,да, но ми е интересно какво са ви питали и какво сте им казали, за да не ви пуснат - като не си длъжен да ми отговаряш де, но има причина да не ви В документа който ни издадоха пише, че сме потенциални емигранти за тях. Относно Консула, изводите си ги направи тя, след като ме разпита. Каза, че е звъняла по много институции, но никой не я е отразил. Интервюто беше стандартно, колко пари носите, резервация за хотел, обратен полет закупен да покажем, какво ще правим в Израел, къде е роден Исус, какво работя, каква заплата взимам. Такива неща ни питаха. Като лично при мен, властите ми взеха телефона и около 15-20 минути ми преровиха де що чат имам - вайбър, уотзъп, телеграм и т.н., като гледаха и доста лични чатове, вече сакво са разбрали от тях на български е друга тема. 5 20 1
infectedmushroom Публикувано: 9 декември, 2022 Публикувано: 9 декември, 2022 преди 21 минути , Йосиф Милчов каза: В документа който ни издадоха пише, че сме потенциални емигранти за тях. Относно Консула, изводите си ги направи тя, след като ме разпита. Каза, че е звъняла по много институции, но никой не я е отразил. Интервюто беше стандартно, колко пари носите, резервация за хотел, обратен полет закупен да покажем, какво ще правим в Израел, къде е роден Исус, какво работя, каква заплата взимам. Такива неща ни питаха. Като лично при мен, властите ми взеха телефона и около 15-20 минути ми преровиха де що чат имам - вайбър, уотзъп, телеграм и т.н., като гледаха и доста лични чатове, вече сакво са разбрали от тях на български е друга тема. А дали е звъняла консула изобщо ... ама както и да е. Еми кофти работа, но явно нещо в профила ви ги е накарало да си помислят това. Имат право по принцип да ти прегледат из телефона и лаптопа също , виждал съм в Щатите доста така . Не се отказвайте обаче ,идете пак в бъдеще, Израел е готино място , и си заслужава да се види - много история , интересни места , пейзажи ,Йерусалим дори и да не сте вярващи , Тел Авив има готини плажчета, топ места за хапване , забавно е. Аз със сигурност бих ви посъветвал да не го отписвате заради един служител на летището, то реално това може във всяка друга държава да се случи и да изтеглите късата клечка . 2
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Маракеш 54 1
Популярно мнение Радо Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Вечерна обиколка на вечния град: 54 1 4
Популярно мнение Suunto Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Малко коледно-зимни щрихи от Дания 55
Популярно мнение домосед Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Къмпингът на Лорънс Арабски 49 1
Популярно мнение elenitta Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Коледен Мец 52 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 10 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2022 Мечтите съществуват само с една-едничка цел – да се сбъдват. Мадейра ми е мечта от години. Всичко, което обичам – зелена планина и море в една картина. Не че не съм се пробвала, но не се получаваше. Сега стана на майтап. Купих билетите за пет минути уж за неудобен ми период. Пак ще ти благодаря, @Lindt Самолетът вчера закъсня... кацането, дори по тъмно – няма такъв кеф... Навън ухае на май – най-любимият ми месец. Спя на отворен прозорец... След един и нещо вчера хвърлям багажа в апартамента и се изтърколвам по баира надолу да видя и вдишам океана, още повече че ми е на петдесетина метра и в следващата седмица моят дом и офис ще са във Фуншал. Съвсем близо до бара, който са го кръстили на мен... Случайност ли? 🙂 След пет ча̀са ми е алармата за изгрева. Сова съм, но кеф цена няма... Миа каса... 🙂 И барът 🙂 Две понши изпих тук вече... Останалото – каквото се получи. Нямаше да съм аз, ако не бях попаднала на махаленска кръчма с най-вкусния октопод в Монте с мача Португалия-Мароко... Слизах пеш. Как побират 550 метра денивелация в три километра, горките ми коленца... Но поншите после вършат чудеса... 64 21
Capitan Morgan Публикувано: 11 декември, 2022 Публикувано: 11 декември, 2022 На 9.12.2022 г. в 16:06, Йосиф Милчов каза: Според нашия Консул тук, са ни отказали достъпа заради печатите от Турция този август и поради факта, че сме искали само за 3 дни в Израел. Било прекалено малко време за престой тук. Бяхме също за 3 дни с печати от Турция и Тунис в паспортите и нямаше проблем. Питаха ни само къде ще ходим. Пред нас обаче бразилец и испанка на около 25 бяха за два дни и идваха и се връщаха с полета на Уиз от София. След 10 м разпит ги пратиха някъде да чакат. 2
Популярно мнение Argentique Публикувано: 11 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 декември, 2022 São Lourenço, Мадейра. Според мнозина лек маршрут, според официалния рейтинг – средна тежест. Наистина не е кой знае какво сложно, но днес тъкмо беше валяло и по целия път разнасях по кило кал на всяка обувка. Вятърът – кракосъбарящ. Дошла съм с първия автобус, който тръгва по тъмно от Фуншал. Днес е неделя и по-късно идва тълпата. А на нас ни трябват съвсем други неща... След цялата битка с вятър и кал, съзираш великолепния надпис „бар“ и съзнанието започва да рисува чудни картини със запотени чаши на маса под палма... Нищо такова не се случва. Барът е затворен, а трите групички немски туристи си дъвчат сандвичите по масите. И по-лошото – върхът, откъдето се открива умопомрачителната гледка към най-североизточната точка на острова, също е затворен и забранен за изкачване. Проверих и по заобиколен маршрут (където нямаше забранителна табела 🙂 ) – пътеката е преградена с телена ограда и нагоре са нахвърляни счупени стъпала и скъсани метални въжета. Имам и други бъдещи творчески планове и го оставих този връх да си стои без мен. Заряда с ендорфин и гледки си го взех. Дали ѝ се разсърдих на Мадейра? Невъзможно... Островът ми отговори на любовта с любов... 63 3 13
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 11 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 декември, 2022 Ако можех заменям веднага една Германия за една Италия. Ако се чудите къде да отскочите на спокойно, но слънчево и стоплящо душата място с винаги прекрасна храна, гъделичкащото небцето вино, приятелски персонал - Гардазее и Лимоне е перфектна идея🙂 Въобще Италия винаги си струва и никога, ама никога няма да ми омръзне! Гардазее и Лимоне от вчера! А горе в Доломитите има сняг 🙂 64 8
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 11 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 11 декември, 2022 В Цюрих днес беше ясно, слънчево и мразовито. И някакво търчане се вихреше из стария град и по улицата покрай реката. Гледах, глеедах - домосед не видях. А оня ми ти народ цЕл ден търчи, даже и като мръкна. Имаше си метални прегради, ограничителни ленти, маршрута на трамваите променен, музика, овации... Прибрах се хотела, бъркам в нет-а да видя що така, к'во им има на швейцарците? Ееми, уцелила съм им Winter Fun Run, което този декември било днес. А от коледните пазари в Цюрих най-голям и най-хубав е този пред Операта. Но въпреки бруталните цени се излагат и пият глювайна в нек'ви тъпи картонени чаши - мноого прозаично... 56 1 2
Популярно мнение Alexander Публикувано: 12 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 12 декември, 2022 Будапеща 53 3
Pandurova Публикувано: 12 декември, 2022 Публикувано: 12 декември, 2022 Коледен базар в Доломитите - Андало! Магия! 42 1
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 13 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 декември, 2022 От вчера за кратка разходка до Рим: 50 1
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 13 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 декември, 2022 Малко снимки от Мароко Ait Benhaddou Пътя през Атласките планини Tinghir Todgha Gorge Изгрев и залез в Merzouga dunes Забавление при берберите Берберският флаг 56 11
Популярно мнение Argentique Публикувано: 13 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 декември, 2022 Мадейра. Вчера левадата Caldeirao Verde (6,5+6,5 км). Първа и засега последна среща с мадейранската гора.... Тази пътека си я кръстих „Фабрика за дъги“ – постоянно има една-две дъги в полезрението. Има тъмни (и ниски) тунели. В един такъв успях да видя звезди посред (бял?) ден и да се приземя в близката кална локва. Всички тунели са с 10 см вода на пътеките в момента, а извън тях всичко е рядка кал. Сантана. Малко картички. И на връщане от автобуса, който се развали в нечувано село и чакахме цял час нов. Понеже в Сантана се отрових със сандвич със сьомга в едно кръчме, днес пропуснах следващата планирана пътека Vereda de Larano и изкарах един абсолютно безцелен ден във Фуншал. Коледната украса е приказна. А още по-приказно е, че всичко се случва на 25 градуса. Плюс. И тъкмо се освестих и събрах сили за нови приключения, докато изпращах слънцето на домашния мирадор, получих лоша вест. Трансферът ми за изгревно Пико До Ариейро- Пико Руиво се отменя, а абсолютно ВСИЧКИ пътеки ги затварят официално до петък заради ураганен вятър. 😞 Но както ми напомни един магеланец, баровете не ги затварят, а в България валяло сняг, така че няма да мрънкам много-много и ще се радвам на мадейранската зима в близките дни. 57 5
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 13 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 13 декември, 2022 По пътя на Бернина експрес - ама пък случих на времееее, страшно съм доволна! 🙂 48 17
Популярно мнение iMari Публикувано: 14 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 14 декември, 2022 Една бърза Катания за коледно настроение 56 2
Георги Матеев Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 Добре дошли в сърцето на модерна Европа, където ходенето до тоалетна струва 1 евро. Високотехнологична работа, плаща се само с карти. Снимката е отпреди 5 минути от летище Шарлероа CRL, където на абсолютно всички тоалетни са инсталирани такива автомати. Пишкайте преди кацане, че в Белгия са иноватори и е скъпо. П.С. На път към Марсилия съм. Стискайте палци да оцелея след мача Франция-Мароко довечера 🤣 П.С.2 Добре, че в лаунджа има сьомга, та си пооправих настроението 🙂 27 3 2 14 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега