Фил Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 50 минути , Георги Матеев каза: Добре, че в лаунджа има сьомга А за хамончето нищо не казваш ... 7
Георги Матеев Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 24 минути , Фил каза: А за хамончето нищо не казваш ... Каквото се случва в лаунджа си остава в лаунджа... 🤫 2 7
Lyubina Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 Е, че то в Белгия от край време тоалетните са платени. Само че поскъпват през годините - бяха €0,40 преди време, после станаха €0,50.... очевидно вече са по €1. Инфлация.
Alexander Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 Какви са тези евтини тоалетни, в Швейцария още преди Ковид-а бяха по 2 франка по гарите., сега не знам колко са. 4
Lindt Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 23 минути , Alexander каза: Какви са тези евтини тоалетни, в Швейцария още преди Ковид-а бяха по 2 франка по гарите., сега не знам колко са. Ние в Швейцария сме виждали платена тоалетна само на едно място в планината, където се извозваха отпадъците с хеликоптер. И беше 1 франк. Но в Норвегия са платени, да си знаеш.
Дани Магелани Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 21 минути , Alexander каза: Какви са тези евтини тоалетни, в Швейцария още преди Ковид-а бяха по 2 франка по гарите., сега не знам колко са. В заведение в Люцерн беше 1 франк, ако си само за там. Ако консумираш, дават ти жетон, който си пускаш в автомата.
Популярно мнение randi Публикувано: 14 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 14 декември, 2022 Nouakchott, Mauritania. Sultan beach. Много държеше да сме хванати за ръце. 😄 😄 😄 Тез са по - модерни. 61 15 1
muchachote Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 40 минути , randi каза: Много държеше да сме хванати за ръце. 😄 Е то все от нещо се започва!😂 13
jorocontrola Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 7 минути , muchachote каза: Е то все от нещо се започва!😂 Докато се държат само за ръцете, всичко е ОК 🙂 8
Lyubina Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 @randi, страхотни снимки! Някои са истинско попадение (не че разбирам от фотография). 8
zon Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 преди 12 часа, Георги Матеев каза: Снимката е отпреди 5 минути от летище Шарлероа CRL, където на абсолютно всички тоалетни са инсталирани такива автомати. Пишкайте преди кацане, че в Белгия са иноватори и е скъпо. Това е нещо ново. Вътре в терминалите са си нормални тоалетни, безплатни. Това на снимката в коя зона се намира?
zon Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 Намерих статия и репортаж. 😶 В залата за заминаващи е и е от скоро. Plassen in vertrekhal van luchthaven Charleroi kost voortaan 1 euro: gedragen we ons netter als we moeten betalen? | VRT NWS: nieuws Пикаенето в залата за заминаващи на летище Шарлероа вече струва 1 евро: по-прилично ли се държим, ако трябва да плащаме? Всеки, който иска да използва тоалетна в залата за заминаващи на летище Шарлероа, вече ще трябва да плати 1 евро. Според управителя това е необходимо, за да се предотвратят вандалски прояви и мръсни тоалетни. Ще реши ли този подход този проблем? Не е задължително, смята Матиас Селис, поведенчески икономист в университета в Гент. Ан Вилемс Понеделник, 05 декември 20:28 Пътуващите, които искат да отидат до тоалетната в залата за заминаващи на летище Шарлероа, вече ще трябва да плащат 1 евро за това. Преди това беше безплатно. „Служителите на почистващата фирма твърде често са се сблъсквали с мръсни тоалетни и вандализъм“, отговарят кратко на решението от ръководството. В замяна получавате ваучер за отстъпка за един от магазините на летището, но много посетители все още намират цената за посещение на тоалетната от висока. „Ходенето до тоалетната е от съществено значение“ и „тук идват само пътници, те не злоупотребяват“, разсъждават те. Остава да видим дали таксуването с 1 евро ще осигури по-чисти тоалетни. Според поведенческия икономист Матиас Селис (UGent) не е задължително да се държим по-добре, защото сме платили за това. „Трябва да има пряко, видимо подобрение, преди някой да промени поведението си. Ако летището искаше да играе умно по отношение на маркетинга, можеше например да остави тоалетните да се развалят за няколко седмици, за да направи изявление: „Да не инвестираш в чисти тоалетни е равно на лошо изживяване“. Не знам какво възнамерява да прави ръководството с допълнителния доход, но правенето на нещо безплатно, без да се предлага допълнително качество на негово място, обикновено не се приема добре.“ ГЛЕДАЙТЕ - Отчаяние и удивление в тоалетните на летище Шарлероа: *** Те белгийците си имат някаква обсесия с тоалетните. Манека пис не случайно е забележителност. По време на корана мерките и локдауните, направо удивихме Света с мярката: на Коледа и посрещане на Нова година 2021, може да ти дойдат до 5 гости, но не трябва да ползват твоята тоалетна, а да си отидат в тяхната, пеша, с колело или кола, както им е удобно и после пак може да върнат у вас, да си продължите гостито. Пак по време на короната, ресторантите и кафенетата бяха затворени в продължение на месеци. Това създаваше от леки до сериозни неудобства в отделните региони на Белгия. Във Фландрия бяха подходили с план и разположили указателни бордове пред жп гарите и по централни места, къде са разположени общински безплатни обществени тоалетни. Във Валония и Брюксел нямаше такива луксове. Евентуално тоалетни на жп гарите, при това платени и с работно време до 17 часа. Така при една разходка в Брюксел, кадето иначе по това време носенето на маски на открито беше задължително, не можеше да се намери лесно работеща тоалетна през уикенда. В централния парк в Брюксел, до Европейските институции, не можахме да намерим тоалетна. Попитахме полицаи, но и те не знаеха, интересно те каде ходеха. Казаха ни да отидем до най-близката гара Люксембург, на километър и нещо от там. За изненада, тоалетните на гарата бяха затворени, защото шефът така наредил през уикенда да не работят. Служителят на гишето яко се червеше от срам. Предложи ни решение да си хванем първият влак от гарата и да ползваме вътре тоалетната.😅 Попитах го дали тоалетните на централната гара в Брюксел работят със сигурност уикенда и ако да ще стискам и тичам бързо до там. Така претичах и втората половина на квартала/ситито с Европейските институции, в който няма и една обществена тоалетна и стигнах до централната гара на Брюксел. Работеха тоалетните, платени разбира се. Затова наблягахме на разходките на зелено извън градовете. :)) 2 4 1 8
Популярно мнение Argentique Публикувано: 14 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 14 декември, 2022 Като затвориха пътеките в Мадейра, няма да си седим у дома. Кабо Жирао, една от най-високите скали в света, където нямах план да ходя, но ето ме. @ДиянаВ, защо са ви организирани турове (дори и с малко хора, каквито са тук)? 🤭 Нищо не може да се сравни с возенето в автобус от 80-те, пълен с баби, които си общуват с викове през целия път, а внучето на едната зад гърба ми почти не спря да ми дъвче шала въпреки забележките на бабата.😂 Всичко това сред ухание на тамян и неидентифицирани манджи. Самата площадка предлага стълпотворение от хора, дошли за селфи, които пак издават викове. Добре, че ураганният вятър леко ги заглушава. Сега разбирам защо са затворили пътеките. Някои по-недохранени граждани едва се справят с вятъра, навсякъде летят очила и дребни вещи. Но аз не съм от тия и проблеми нямам. Нивите на кота нула, достъпни по вода. Понеже ми се ходи до селцето Камара де Лобуш, просто хващам пътя през нивите надолу. Чудесни стълби, тишина, ухания на цветя, пеперуди, пасторал. През пет минути вали за по десет секунди и дъгите са ми вече част от пейзажа. Селяните си гледат зеле, салати, банани и малко лозя. Всички до един ме оглеждат с интерес като неустановен обект и ме поздравяват, даже и долу в селцето. Събирам материал за буркани, че иде зима. Камара де Лобуш – океанът беснее и на този мирадор дори аз не мога да си стоя на краката заради вятъра. Този остров невъзможно много ми харесва и с кеф ще живея тук някой ден. Добрах се и аз до дегустацията на ешпада с банан. Зеленото вино е зле! Местният коктейл Никита – съмнявах се, че ще го пробвам, като чух, че съдържа бира, вино, сладолед и маракуя... Обаче къде другаде ще имам такъв шанс? 🙂 Я, дайте насам. Празна улица с коледни песни за фон. Почти няма неукрасени къщи. Инсталации с боклук от океана. Океанът днес се раздава.... И Фуншал, в махалата. Имам около петдесетина снимки на различни врати, но да не прекалявам. Пак тук наблизо е жълтата крепост. И веднага си пускам един черно-бял филм в главата за контраст на целия цветен свят наоколо. 48 2 17 1
Radnev Публикувано: 14 декември, 2022 Публикувано: 14 декември, 2022 На 10.12.2022 г. в 23:06, Argentique каза: Мечтите съществуват само с една-едничка цел – да се сбъдват. Мадейра ми е мечта от години. Всичко, което обичам – зелена планина и море в една картина. Не че не съм се пробвала, но не се получаваше. Сега стана на майтап. Купих билетите за пет минути уж за неудобен ми период. Пак ще ти благодаря, @Lindt Самолетът вчера закъсня... кацането, дори по тъмно – няма такъв кеф... Навън ухае на май – най-любимият ми месец. Спя на отворен прозорец... След един и нещо вчера хвърлям багажа в апартамента и се изтърколвам по баира надолу да видя и вдишам океана, още повече че ми е на петдесетина метра и в следващата седмица моят дом и офис ще са във Фуншал. Съвсем близо до бара, който са го кръстили на мен... Случайност ли? 🙂 Ако трябва да благодариш за Мадейра на @Lindt , то ние благодарим на теб😃😃😃. Снимките страхотни, изживяването също - ураганен вятър, дъжд през 10 минути, кал и затворени маршрути🤩. Викам, тази работа ми звучи баш като за нас, така че набързо букнах билети за Мадейра от 21 до 28 декември. Египет артиса😥. Отиването е през Шарлероа с почти 4 часа между полетите. Тоалетните платени😲, а ние сме пикльовци. Обир в сърцето на Европа🤯. Връщането е с три самолета в един ден и имам сериозни опасения, че все един ще обърка графика... 😬😬😬 Ниската цена ме поблазни и май не го сметнах докрай правилно, но в моменти на умопомрачение е така. Ще ти пиша допълнително за прясно инфо от Мадейра, най-вероятно в организационната тема на @Lindt. Засега ти пожелавам да ни радваш с нови снимки и преживявания от мястото, където пролетта е вечна🥳😉. 21 8 3
Argentique Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 След като публикувах снимки от Мадейра, едни приятели си купиха билети, други се гласят, трети са на етап мечтание, но @Radnev, ти изби рибата с експедитивността. 👏 Така, така, бикът трябва да се хваща за рогата веднага. 🙂 Стискам палци да се подреди пъзелът идеално и чакам пътеписи за „Земята на...“. Хайде, ти ще ѝ измислиш име. 🙂 10 1 1
zon Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 преди 9 часа, Radnev каза: Отиването е през Шарлероа с почти 4 часа между полетите. Тоалетните платени😲, а ние сме пикльовци. Обир в сърцето на Европа🤯. Моли се банковата ти карта да работи ;)) За всички кацащи на летище Шарлероа: посетете тоалетната веднага след кацане, преди да сте напуснали зоната за получаване на багажа. За всички излитащи: имайте малко търпение и посетете тоалетните след секюрити проверките. 15 5 4
Фил Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 Преди 1 час, zon каза: За всички кацащи на летище Шарлероа: посетете тоалетната веднага след кацане, преди да сте напуснали зоната за получаване на багажа. За всички излитащи: имайте малко търпение и посетете тоалетните след секюрити проверките. Усещам как след актуалната последно време тема "Алтернатива на скъпите летищни трансфери", назрява нова тема - "Алтернатива на скъпите летищни тоалетни" 29
neuromancer Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 преди 3 часа, zon каза: Моли се банковата ти карта да работи ;)) За всички кацащи на летище Шарлероа: посетете тоалетната веднага след кацане, преди да сте напуснали зоната за получаване на багажа. За всички излитащи: имайте малко търпение и посетете тоалетните след секюрити проверките. ако си на голям зор, заради неработеща карта нямаш ли извинение, ако стане гаф? направо виждам как някой с малко дете го убеждава "стискай още половин час докато минем секюрити проверката" или "пишкай сега, че после като излезем няма тоалетна" 4 1 3
zon Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 (редактирано) преди 3 часа, neuromancer каза: ако си на голям зор, заради неработеща карта нямаш ли извинение, ако стане гаф? направо виждам как някой с малко дете го убеждава "стискай още половин час докато минем секюрити проверката" или "пишкай сега, че после като излезем няма тоалетна" Това е в категорията "нехуманно отношение". Освен някоя правозащитна организация да заведе дело срещу летището, не знам какво друго може да се направи. Между другото в репортажа се казва, че при ползване на тоалетната, се издава и валчер, с който може да се пазарува в магазините на летището, т.е. получаваш намаление от 1 евро. 🙃 Да допълня. Мисля си сега нещо друго. В зоната с платените тоалетни в залата за пристигащи и отпътуващи, те напрактика за свързани и свободно може да се преминава, имат достъп само лица със самолетни билети. Посрещачи или изпращачи нямат достъп до тези зали. Това е много отдавна, след атаките на летището и метрото в Брюксел го направиха с цел сигурност, а с пандемиията още повече разшириха зоната на предварителни проверки в тенти преди да се влезе, съответно излезе от залата за пристигащи и заминаващи. След като веднъж пътникът си е купил билет и е платил и летищна такса, която включва и ползването на тоалетна, летищата са длъжни да предоставят тоалетни, то не може отново да бъде таксуван за ползването на нещо, за което вече е платил. Редактирано 15 декември, 2022 от zon 8 1
blueriver Публикувано: 15 декември, 2022 Публикувано: 15 декември, 2022 Коледно настроение на 22 градуса в Сицилия- Катания и наоколо. 35 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 15 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 15 декември, 2022 Спирам вече. Пътеките са затворени, затова днес един местен връх Pico Do Facho в Машико, който преписах сутринта от още нереализираната програма на @ДиянаВ. 🙂 🥂 Поредният баир с кози пътеки. Не става ясно дали тази пътека е затворена, но то и пътека трудно се намира. Обаче козите са там и са възпитани - като те видят, без подканване стават от пътеката и ти дават път. Пътеката се познава по това, че е по-дълбока и при дъжд гаранция се превръща в река. Но явно тръгвам по по-неофициалната такава. Накрая има гледка. Ето какво не можах да видя в неделя. Сао Лоуренсо с островчетата. От другия край – Машико, плаж с донесен от Мароко пясък и летището отзад. Седиш си час на вулканична черна скала накрай света. Наоколо препускат любопитни гущери. И кацат самолети. След този път идея по-чиста разходка, е време за кулинарен туризъм на бяла покривка с местни миди лапас. С португалско бренди за десерт. Плажът. Първа среща с Мароко, ако ще и във вид на пясък. Водата е +20, но греда – банският и хавлиите са при вълните във Фуншал. Пък днес е студено +19. Тук се появяват големи чинари, а вятърът изпраща куп жълти листа под звуците на Auld Lang Syne с нотка носталгия по отминалата пролет. Само че пролетта отминава навсякъде, но не и на Мадейра... Мадейра Ливре! 39 16
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 16 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 16 декември, 2022 Привет от Урзазат, Мароко. Малко слънчеви снимки от Ksar Ait-Ben-Haddou 🙂 58 4
Lindt Публикувано: 16 декември, 2022 Публикувано: 16 декември, 2022 преди 12 часа, Argentique каза: Спирам вече. Пътеките са затворени, затова днес един местен връх Pico Do Facho в Машико, който преписах сутринта от още нереализираната програма на @ДиянаВ. 🙂 🥂 Поредният баир с кози пътеки. Не става ясно дали тази пътека е затворена, но то и пътека трудно се намира. Обаче козите са там и са възпитани - като те видят, без подканване стават от пътеката и ти дават път. Пътеката се познава по това, че е по-дълбока и при дъжд гаранция се превръща в река. Но явно тръгвам по по-неофициалната такава. Накрая има гледка. Ето какво не можах да видя в неделя. Сао Лоуренсо с островчетата. От другия край – Машико, плаж с донесен от Мароко пясък и летището отзад. Седиш си час на вулканична черна скала накрай света. Наоколо препускат любопитни гущери. И кацат самолети. След този път идея по-чиста разходка, е време за кулинарен туризъм на бяла покривка с местни миди лапас. С португалско бренди за десерт. Плажът. Първа среща с Мароко, ако ще и във вид на пясък. Водата е +20, но греда – банският и хавлиите са при вълните във Фуншал. Пък днес е студено +19. Тук се появяват големи чинари, а вятърът изпраща куп жълти листа под звуците на Auld Lang Syne с нотка носталгия по отминалата пролет. Само че пролетта отминава навсякъде, но не и на Мадейра... Мадейра Ливре! Може ли да споделиш колко струва порция лапас? На Азорите започваше от 15 и ми се струваше странно скъпо.
Argentique Публикувано: 16 декември, 2022 Публикувано: 16 декември, 2022 преди 2 минути , Lindt каза: Може ли да споделиш колко струва порция лапас? На Азорите започваше от 15 и ми се струваше странно скъпо. 8,50€, като това е ресторант с малко по-високи цени от масовите заведения и гледка към плажа. Примерно, тук чаша вино беше 3€ в сравнение с 2€ навсякъде другаде. Но еспресото е 80 цента и по-скъпо така и не пих никъде. 6 1
Lindt Публикувано: 16 декември, 2022 Публикувано: 16 декември, 2022 В момента, Argentique каза: 8,50€, като това е ресторант с малко по-високи цени от масовите заведения и гледка към плажа. Примерно, тук чаша вино беше 3€ в сравнение с 2€ навсякъде другаде. Но еспресото е 80 цента и по-скъпо така и не пих никъде. Мда, и аз помня цените като много ниски и се облизвам от някои спомени. Всъщност основно от лакомия бих отишла пак на Мадейра 🙂 3 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега