Pantelej Putnik Публикувано: 20 декември, 2022 Публикувано: 20 декември, 2022 преди 9 часа, Marisha каза: Ronda. /cdn-cgi/mirage/567669d167dabf9643c5b3d64bfb26a871a39ec02430b92ad609cd82cf36356d/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221219_170531.jpg.79663912c4108a5ef91a0a6369122e8b.jpg /cdn-cgi/mirage/567669d167dabf9643c5b3d64bfb26a871a39ec02430b92ad609cd82cf36356d/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221219_170618.jpg.440f0a85acc2b698b127a7696e8fa416.jpg /cdn-cgi/mirage/567669d167dabf9643c5b3d64bfb26a871a39ec02430b92ad609cd82cf36356d/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221219_170653.jpg.b745671b5363f9e8035ff6eee3a50d5b.jpg /cdn-cgi/mirage/567669d167dabf9643c5b3d64bfb26a871a39ec02430b92ad609cd82cf36356d/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/20221219_171009.jpg.e65215791485fb2d3f9a5519ec459a83.jpg Част от сърцето ми е по онези земи. Много се радвам когато някой е там. Enjoy! 🙂 3
Argentique Публикувано: 20 декември, 2022 Публикувано: 20 декември, 2022 Аз пък ги гледам сега белите селца на @Marisha и все повече ме засърбяват ръцете да си купя билет за март или там някъде. 🙂 Още като стоях по мирадорите в Ронда, си мислех, че напролет ще е приказно там. 5
Популярно мнение Marisha Публикувано: 20 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 20 декември, 2022 El caminito del ray 51 1 11
Argentique Публикувано: 20 декември, 2022 Публикувано: 20 декември, 2022 преди 41 минути , Marisha каза: El caminito del ray Marisha е виновна, а на мен ми е слаб ангелът за такива вдъхновения. 😇🤣 С една дума, каквото зависи от мен го свърших веднага, да видим сега уиз дали няма да си пренаредят за n-ти път пролетната таблица, че отдавна се целя към Гибралтар и нос Мароки (плюс всичко прекрасно наоколо). Така че качвайте снимки в тази тема, не се стискайте. 🙂 4 1
Marisha Публикувано: 20 декември, 2022 Публикувано: 20 декември, 2022 преди 2 часа, Argentique каза: Marisha е виновна, а на мен ми е слаб ангелът за такива вдъхновения. 😇🤣 С една дума, каквото зависи от мен го свърших веднага, да видим сега уиз дали няма да си пренаредят за n-ти път пролетната таблица, че отдавна се целя към Гибралтар и нос Мароки (плюс всичко прекрасно наоколо). Така че качвайте снимки в тази тема, не се стискайте. 🙂 И на мен Гибралтар ми беше в планове, но след трета смяна на разписанието на Уиз дните на пътуване намаляха и отпадна. Нищо, имам повод да се върна в Андалусия за трети път. Няма да откажа🤣. 5
Популярно мнение Tonyco Публикувано: 21 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 декември, 2022 Бяхме вчера на в. Голям Купена (Купена), Централен Балкан, Стара планина. Това е Любимият ми връх ! Зимно не го бях качвал и много ми се искаше да има повече сняг. Сериозен преход от м. Смесите след Черни Осъм, през х. Амбарица по дългия дял до върха и обратно 27 км с 1960 м D+, доста баир. За съжаление снега почти го няма и не се наложи да използваме нито котките, нито гетите. Гледките от горе все пак са впечатляващи както обикновено. Южняка ни смля на билото за няколко часа, доста студен вятър, но с хубава екипировка не е проблем. Снега, който е останал беше станал на чист твърд като стъкло лед и става за вървене само с котки. През нощта все пак горе е било -15 градуса. Успяхме да направим прехода в рамките на светлата част на деня за 9:15 ч, което беше добре. Ей тази скална канара е въпросният връх, всеки път като го наближавам и изглежда сякаш не може да се качиш, ама ей на може. Това е Дългия дял от х. Амбарица до билото, вярно е дълъг... Ботев на хоризонта с повечко сняг И още малко панорами от красивия Балкан И пазителя на хижата. В следващите 3 мин, как точно става изкачването. Приятно гледане ! 39 1 15
Популярно мнение Marisha Публикувано: 21 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 21 декември, 2022 Ronda. 59 3
Популярно мнение zon Публикувано: 24 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 24 декември, 2022 Tunis 56 1
Популярно мнение zon Публикувано: 24 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 24 декември, 2022 Carthage & Sidi Bou Said 58 1
Популярно мнение Radnev Публикувано: 24 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 24 декември, 2022 От няколко дни сме в Мадейра, но снимките са във фотоапарата и не мога да ги прехвърля на телефона, защото нямам игла или нещо друго тънко и остро, за да прехвърля SD картата от апарата на телефона. Досега времето бе много топло. Аз съм с едни зимни папуци на High Colorado и съм умрял от жега. Дънките си ги вия чак до коляно и съм няква много странна фигура😆, ама карай. Вчера ходихме до Пико Руиво и после вървяхме донякъде по пътеката за Пико Ареейро. Днес на обратно - от Пико Ареейро до Пико Руиво, директно през облаците, дъжд и ужасни пориви на вятъра. Най-после бе време да обуя непромокаемите гащи, ама трябваше и термоклин да обувам, та по инерция реших да си ходя по дънки. Честно казано, май ме мързеше да се преобличам😳. А и при тези условия бяхме решили да ходим не повече от час. Хвръкна половиния ден😄. Гледки днес видяхме, само когато вятъра брулеше със 100 км в час и се чудехме как по-здраво да се държим по въжетата, за да не излетим в облаците. Дори срещнахме и двама-трима ентусиасти като нас. Досега все се чудех, защо като ходим някъде все не срещаме никой, но май започвам вече да разбирам😄. Изживяването обаче бе неповторимо и макар да станахме на кочан (най-вече аз, щото дънките ми поеха бая вода) се чувстваме заредени с много енергия. Снимки от телефона: На отиване видяхме едно много хубаво птиче, което изобщо не се плашеше от нас. Нещо средно между наша яребица и фазан. На връщане птичетата бяха станали три. 50 10 1
Argentique Публикувано: 25 декември, 2022 Публикувано: 25 декември, 2022 преди 8 часа, Radnev каза: От няколко дни сме в Мадейра, но снимките са във фотоапарата и не мога да ги прехвърля на телефона, защото нямам игла или нещо друго тънко и остро, за да прехвърля SD картата от апарата на телефона. Досега времето бе много топло. Аз съм с едни зимни папуци на High Colorado и съм умрял от жега. Дънките си ги вия чак до коляно и съм няква много странна фигура😆, ама карай. Вчера ходихме до Пико Руиво и после вървяхме донякъде по пътеката за Пико Ареейро. Днес на обратно - от Пико Ареейро до Пико Руиво, директно през облаците, дъжд и ужасни пориви на вятъра. Най-после бе време да обуя непромокаемите гащи, ама трябваше и термоклин да обувам, та по инерция реших да си ходя по дънки. Честно казано, май ме мързеше да се преобличам😳. А и при тези условия бяхме решили да ходим не повече от час. Хвръкна половиния ден😄. Гледки днес видяхме, само когато вятъра брулеше със 100 км в час и се чудехме как по-здраво да се държим по въжетата, за да не излетим в облаците. Дори срещнахме и двама-трима ентусиасти като нас. Досега все се чудех, защо като ходим някъде все не срещаме никой, но май започвам вече да разбирам😄. Изживяването обаче бе неповторимо и макар да станахме на кочан (най-вече аз, щото дънките ми поеха бая вода) се чувстваме заредени с много енергия. Яяяя, какво съм изпуснала. Но понеже имам намерение да се върна на този остров (иншалла), та може да се явя на поправителен за върха. Повечето фотоапарати имат функция за прехвърляне на снимки към телефон чрез Bluetooth, но изисква време да намериш как точно става по-бързо. Пък отделение за карта на телефон при липса на игла го отварям с обеца. Много багаж мъкнах на този остров (три чифта обувки и всички ползвах активно според времето и терена), а гледам да си рационализирам количеството вещи, точно защото не ми се мъкне. Обаче човек като свикне да рационализира и да пътува само с раница, накрая си забравя ръчния куфар на скенера на софийското летище. 🤣 Знам аз, че за снимки ще трябва да разчитам на @ДиянаВ, защото е момиченце, пък ние по́ така сме всеотдайни в тази сфера. 🙂 Дотогава на всички замесени – хубаво време и... Пък @Radnev ще напише пътепис за Хобитленд някой ден. 🙂 26 1
dimitrov6 Публикувано: 25 декември, 2022 Публикувано: 25 декември, 2022 преди 13 минути , Argentique каза: Обаче човек като свикне да рационализира и да пътува само с раница, накрая си забравя ръчния куфар на скенера на софийското летище. 🤣 И аз вече си слагам в календара на телефона часа на кацане на всеки мой полет да не си забравя раницата в отделението над главите ни в самолета. И телефона ми напомня, защото от умора може да сляза без багаж. 4 1 3
iMari Публикувано: 25 декември, 2022 Публикувано: 25 декември, 2022 преди 58 минути , Argentique каза: накрая си забравя ръчния куфар на скенера на софийското летище. Не мога да ти опиша как ми олекна, че не съм уникален случай. 🤣 Освен обеца, кламер също върши работа. Всъщност, който и случаен непознат да попиташ ще ти намери решение. 🙂 5 2
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 25 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 декември, 2022 Вчера малко след изгрев кацнахме на летище Кристиано Роналдо, Мадейра. Поехме пеша към Машико, както го бях замислила. Заредихме батериите в пряк и преносен смисъл и поехме към Понта де Сао Лоренсо. В тази част на острова е предимно слънчево и днес все още е така. Облаците бяха насочени към Раднев🙂 След 30 часа по пътищата днес май ще я караме по-мързеливо🙂. Коледа е🙂 59 1 14
Популярно мнение Роми Публикувано: 25 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 декември, 2022 Честита Коледа от Каталония! От четвъртък сме тук за малко слънце, спа и релакс. Слънцето се оказа много до сега. Явно ще е пролетна Коледа. 54 8
Популярно мнение Radnev Публикувано: 25 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 декември, 2022 Весела Коледа на всички Магеланци!!! 😃😃😃 Снимка от терасата на апартаментчето ни в едно от предградията на Фуншал. От едната ни страна има малка палмова плантация, а пред нас е Атлантика. Два часа по-късно: Заседнали сме на Порто Муниз. Дремем в колата, защото е Коледа и всичко е затворено. Не ни остава нищо друго, освен да се кефим на якото време🏝️😄. Островчето започна да си показва рогцата. Утре го дават още по-валежно. Горе май ще прехвърчи и сняг. Добре, че първите дни не се жалихме. Бяхме уморени, но направихме това, което ни бе най-важно. Надявам се днес да ни даде прозорец и да успеем да отделим на Мистичната гора Фанал Понд🌳 поне час. 46 4
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 25 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 декември, 2022 преди 2 часа, Radnev каза: Весела Коледа на всички Магеланци!!! 😃😃😃 Снимка от терасата на апартаментчето ни в едно от предградията на Фуншал. От едната ни страна има малка палмова плантация, а пред нас е Атлантика. /cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_20221225_094241.jpg.49928c8a784ef2285dae4e4fea1036bd.jpg Два часа по-късно: /cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/Screenshot_2022-12-25-14-33-55-252_com_miui.gallery.jpg.b6b64fb1a93a776eeee61e503a97e056.jpg Заседнали сме на Порто Муниз. Дремем в колата, защото е Коледа и всичко е затворено. Не ни остава нищо друго, освен да се кефим на якото време🏝️😄. Островчето започна да си показва рогцата. Утре го дават още по-валежно. Горе май ще прехвърчи и сняг. Добре, че първите дни не се жалихме. Бяхме уморени, но направихме това, което ни бе най-важно. Надявам се днес да ни даде прозорец и да успеем да отделим на Мистичната гора Фанал Понд🌳 поне час. Ама ти си търсиш екстремните условия😄. Аз се отказах да ходим до Порто да Круз, даже и с автобус, едно заради времето, друго заради това, че може нищо да не работи днес. Като гледах прогнозата показваше вятър от север и какво да търсим точно от тази страна на острова. Тук ни е късметът. Уж подехме лежерна разходка из Машико, но от плажа покрай едни козички тучни тревички и интересни зеленчукови градини се озовахме на еко пътека и така по стъпалца нагоре, нагоре и все нагоре до уж близкия връх Пико до Фачо На върха хората направили каменни маси за пикник с безплатна гледка. Похапнахме сандвичи, почерпихме тамошните две котки, погледахме пистата и самолетите и след 30-40 минути престой взе са вали, но не поройно. Върнахме се по асфалтирания път, отбихме се в първото срещнато работещо кафене O Pombo, пихме чай, кафе и вода за 3€ и така откарахме кажи-речи 4 часа в “мързелуване”😄. Няма мързел тук, дори и на Коледа. Сега “обезболяваме” колена и капачки със забъркана от мен понча😄 мммм, наздраве😉 54 14
Популярно мнение zon Публикувано: 25 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 25 декември, 2022 Bulla Regia & Dougga 54 4
Популярно мнение Radnev Публикувано: 26 декември, 2022 Популярно мнение Публикувано: 26 декември, 2022 Аз наистина си ги търся екстремните условия. Всъщност именно кратките сводки на @Argentique за затворени маршрути, кал и ураганен вятър ме вдъхновиха да заминем именно за Мадейра толкова набързо. Въпреки, че вече поопознах острова, не мога да повярвам каква е разликата в атмосферните условия. В Порто Муниз станахме свидетели на истински тропически циклон. За няколко минути океанът се разбесня. Който е бил на лавовите басейни, най-вероятно се досеща за полукръглата наблюдателна площадка, която е може би на 10 метра над океана. При разбиването си, вълните я заливаха. Това стана за не повече от 2 минути и после всичко утихна. Гледката бе феноменална и честно казано, може би това ще е нещото, което ще ми остане като най-ярък спомен от Мадейра. Фанал Понд ни посрещна с лек ръмеж. Не знам как да опиша това място. Всеки има усет към живота и дали Фанал Понд ще му хареса зависи именно от това. На мен ми хареса страшно много. Не мога да кажа, че е кой знае каква забележителност - криви дървета, но това просто бе моето място. Не исках да си тръгвам. И да, точно тук човек наистина трябва да се моли за мъгла. 54 1 9
Argentique Публикувано: 26 декември, 2022 Публикувано: 26 декември, 2022 преди 7 часа, Radnev каза: Фанал Понд ни посрещна с лек ръмеж. Не знам как да опиша това място. Всеки има усет към живота и дали Фанал Понд ще му хареса зависи именно от това. На мен ми хареса страшно много. Не мога да кажа, че е кой знае каква забележителност - криви дървета, но това просто бе моето място. Не исках да си тръгвам. Виждала съм „забележителности“, дето повечето няма да им обърнат внимание, но за мен са точно такива. 🙂 Иначе тази гора с много, много стари, криви дървета си е баш забележителност и местна, и като част от Laurisilva – мадейранската реликтова лаврова гора, обект на Юнеско. https://whc.unesco.org/en/list/934/ Отделно, че изглежда мистично и приказно в мъгла. Гледах снимки на Фанал със слънце и охранени рижави крави и пак е красиво, но различно. Жалко, че с обществен транспорт е сложно там, затова и не отидох. Но видях други гори, които са толкова вълшебни, че една седмица мога спокойно да обикалям из тях и няма да ми омръзне. Останалото – бонус. Много ми харесва този остров, ако още има някой неразбрал. 🙂 19
dimitrov6 Публикувано: 26 декември, 2022 Публикувано: 26 декември, 2022 преди 8 часа, Radnev каза: Аз наистина си ги търся екстремните условия. Виждам,че не сте били в Исландия. Там е най-бруталния климат в Европа. Един път съм бил за 7 часа отвън до летището . 3
Моника Публикувано: 26 декември, 2022 Публикувано: 26 декември, 2022 Весела Коледа и весели празници на всички! Обиколката ни на коледни базари започна от Нови Сад и съм много приятно изненадана от града. Много ми хареса, а украсата е много впечатляваща. Особено и в Дунавския парк беше много красиво, но от там имам само клипчета. Продължихме със Загреб, където също е много красиво. Пързалка, вкусна храна, атмосфера, всичко е чудесно. Не са спестени средства за украса, лампички, музика. Не мога да не направя сравнение със София. София като европейска столица може би от тази година започна да върви горе-долу в правилната посока по отношение на коледен дух, но трябват още много усилия да се постигне това, което на запад отдавна успяват да направят за Коледа. Цените на базара в Загреб също бяха по-евтини, както на пързалката, така и за храна и сувенири. Времето е приятно и не е студено. Дано се задържи така. 44 4
ivan69 Публикувано: 26 декември, 2022 Публикувано: 26 декември, 2022 Замъка в Кирения,трябва да се види. 30 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега