Прескочи до съдържание

В момента съм...


Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 47 минути , jorocontrola каза:

Стандартният съботен трип до Бергамо с обиколка на Лаго Изео:

PANO_20230128_114313.thumb.jpg.96aa8d2d609f0dc2aa2719c044279f3b.jpg

 

IMG_20230128_115921.jpg.6e447b4bb44fb3fa330e1e1b1971436c.jpg

Мога ли да помоля за логистични детайли, когато е удобно 🙂 Може би в темата за Бергамо 🙂 Благодаря предварително 🙂 

  • Харесвам 6
Публикувано:

 

преди 2 часа, Marisha каза:


Снимката ме подсеща , че в България много малко се знае за качествените телешки пържоли и начина на поръчване . 


Накратко : телешките пържоли са 15-20 вида , аз лично не се губя времето и парите  да поръчвам различно от Томахоук , рибай или Т-боун. 
 

Реномираните ресторанти не позволяват поръчка на приготвяне на телешкото различно от medium или medium rare ,на български - алангле . Причината е съвсем прозаична - при изпичане повече от medium , телешкото месо се пресготвя , при което се губят вкусови качества и сочност. Същата тенденция последните 10-15 години се налага и при приготвянето на свинското месо , но иди убеди някой българин да пробва , аз лично се провалих при опитите си дори при най-близките си ( родители , тъст и прочие ) .

 

Прилагам  мои снимки от тази седмица от ресторант номер 1 в Хамилтън , Нова Зеландия , стекът е Томахоук (medium) , а ребърцата са агнешки , които също се сервират само

алангле и за моя изненада ( не обичам агнешко) се оказаха най-вкусното месо, което съм опитвал някога сред конвенционалните меса ( изключвам морските деликатеси , които са на по-високо ниво) :


32AC1AC4-72D5-402B-9598-01B494C0F774.jpeg.ce9ec7e7613a57d25524629eff8272c2.jpeg

 

 

C4142F1F-50B4-45E4-8F2D-BC7F75DE6911.jpeg.42f40a840e6d32e4951f1fc514a6b63f.jpeg

 

 

 

19E3C787-7218-4FC1-808E-4DAD83994A8B.jpeg.f6e80713f52c22e797afa402906c10a6.jpeg

 

 

E3897B71-BCDB-4238-A3EA-AA829602FF66.jpeg.0cdff37518368baeb1e11d392a3788f8.jpeg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако има любопитни за видовете телешки стекове , тук може да се видят основните видове и разлики - https://northernnester.com/types-of-steak/#:~:text=There are 15 popular types,of beef and different names.

 

 

 

  • Харесвам 24
  • Благодаря 3
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, Svetulche каза:

Сурва 2023 - напълни ми душата днес

 

Къде е това 😇 в Перник или......

Публикувано:
преди 6 минути , Иван Попов каза:

Къде е това 😇 в Перник или......

Да, фестивалът Сурва в Перник. Всяка година, последната седмица на януари, петък до неделя. Е, последните три години го нямаше, по обясними причини, и сега беше бум - на участници и на посетители

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , Svetulche каза:

Да, фестивалът Сурва в Перник. Всяка година, последната седмица на януари, петък до неделя. Е, последните три години го нямаше, по обясними причини, и сега беше бум - на участници и на посетители

Мисля за 2024 година да отида на този фестивал, та за това те питам къде е. 😊

Благодаря ти! 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Продължавам със снежния фон, но с малко снимки от Стара планина.

Борущица - гара Кръстец - х. Българка. 

IMG_20230127_140610.jpg.6334b69a14a39c6d44fb072f8f2cfcc7.jpg

 

IMG_20230127_140602.jpg.9e50bfeac0e2a439432762b32d60b636.jpg

Природата е полудяла или по-скоро времето. След като преди няколко дни в полите на Средногорието видях това:

IMG_20230124_161239.jpg.6c055aaea823f1eaaa7d78f167d373cf.jpg

И това:

IMG_20230126_163751.jpg.dbd561501fd6bdc1853e45b59ab6a8eb.jpg

Сега на много по-висока надморска височина видях това:

IMG_20230127_143533.jpg.ff26e61968f0591009732ce51ea77a44.jpg

Към гара Кръстец:

IMG_20230127_143715.jpg.073513c443f8215646cfefbfa8ae8067.jpg

 

IMG_20230127_144148.jpg.e1c9e4205b5552abdc8fae6cb31b3972.jpg

 

  • Харесвам 42
  • Браво 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.