chandni Публикувано: 25 април, 2023 Публикувано: 25 април, 2023 преди 7 часа, Radnev каза: Няма да ходим до Джеда и Медина. Дори е възможно да пропуснем и Ал Ула😵💫😵💫. Защо се променят плановете ви? 1
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 25 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 25 април, 2023 Не знам дали има друго място, на което да съм направила толкова много снимки - навярно над 500 Кукенхоф! 51 2
Популярно мнение Ninkata17 Публикувано: 25 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 25 април, 2023 Зареждаме хляб от кварталната фурна на дървени въглища, древен Филипи за разкош и към София...всички сме доволни от краткото бягство посред учебно-работната седмица, именяка Тома Моржа (на 5) откри морския сезон, рожденика установи, че 50 са новите 30, Филипа разгледа Филипи, а аз заредих с морско сини гледки 😄. 42 10
Популярно мнение ESK Публикувано: 25 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 25 април, 2023 Колмар ни посреща дъждовен, но ще изгрее слънце отново 🙂 50
Популярно мнение Роца Публикувано: 25 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 25 април, 2023 Трети ден в Токио и съм очарована! Дълбоко в себе си знаех, че Япония ще ми хареса, но не знаех, че ще ми хареса чак толкова 😂 - Shinjuku Goyen Garden и хълмът с азалиите - Храмът Senso-Ji в 9ч сутринта и в 6ч45 на другия ден - Храмът Sengaku-Ji с гробовете на 47те ронини и техния господар, Асано Наганори - Часовникът, проектиран от Хаяо Миязаки (режисьор на анимационни филми и един от основателите на Studio Ghibli) на сградата на японската телевизия - Tokyo Skytree (отдалеч и отблизо) - Tokyo Tower (отдалече и отблизо) - Музеят на Хокусай в Сумида - Храмът Meiji Jingu 62 15
Популярно мнение Radnev Публикувано: 25 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 25 април, 2023 Това пътуване се превърна в най-големия хаос, който съм сътворявал от много години насам. Както казах, рент-а-кара ни нямаше документи. Собственикът дойде, но ни връчи фото копия на документите на колата и колкото и да се разправяхме, оня ни убеждаваше, че това е достатъчно. Разбира се, това направи минаването на границите невъзможно. Така Катар и Бахрейн пропаднаха. За Сауди не се бях подготвил с абсолютно нищо и трябваше да правя някаква програма на крак в рамките на няколко часа. А всичко е толкова пръснато и разпокъсано🤯🤯🤯. Уж сме за 8 дни, но два минават по самолети и летища. Още два, да не кажа три, отиват по пътищата, щото всичко е много далеч, така че реално ни остават три, преко сили до четири чисти дни😳. Днес загубихме половин ден, за да намерим чейндж, който все пак се съгласи да обмени половината ни долари, но на лош курс, защото били стара емисия (2006) и не ги искаха никъде. А всички хотели досега искат само в кеш. Не можахме да влезем в крепостта, а после отидохме до планинския масив Аджа над Ха'ил, където отново ни пра поредния як порой. Тука е по-дъждовно от Мадейра. Дъжд се лее из ведро, а ние все още си вярваме, че сме в пустинята. Ето малко водопади от Саудитска Арабия😳: Ето ни от другата страна на масива, надъхани за приключения: Ето го пейзажа 20 минути по-късно. Дори и дъга си имахме😅. П. П. А задължително искам да отида и до вулканичните полета на Харат Хайбар и най-вече до Jabal Qidr: 55 10 3 2
chandni Публикувано: 26 април, 2023 Публикувано: 26 април, 2023 преди 14 часа, Роца каза: Трети ден в Токио и съм очарована! Дълбоко в себе си знаех, че Япония ще ми хареса, но не знаех, че ще ми хареса чак толкова 😂 Не знам какво сърце трябва да имаш, че да не си очарован от Япония. Чисто, подредено, помислено е за детайли, за които не би се сетил. Навсякъде уникално вежливи, усмихнати хора. До днес ми е в ушите напевното: "Аригато гозаймааас", което се чуваше навсякъде. Това е мястото, където нямаше нито едно нещо, което да ме подразни за около 2 седмици престой. Обикаляш, дивиш се и попиваш. Каква "цена" плащат, за да постигнат всичко това само те си знаят, но за туриста това е рай. Защото да видя Япония ми беше най-силната детска мечта ли, за друго ли, когато се качих в самолета за полета към Москва, сълзите ми потекоха. Имах чувството, че си тръгвам от бъдещето. 33 6
дядо Пепи Публикувано: 26 април, 2023 Публикувано: 26 април, 2023 преди 15 минути , chandni каза: Каква "цена" плащат, за да постигнат всичко това само те си знаят, но за туриста това е рай. Защото да видя Япония ми беше най-силната детска мечта ли, за друго ли, когато се качих в самолета за полета към Москва, сълзите ми потекоха. Имах чувството, че си тръгвам от бъдещето. След такъв силно емоционален изказ и на мен ми се доходи да видя цъфналите вишни под планината Фуджи. 14 1 1
Популярно мнение ZORI Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 Незнам как го правите. Аз никога немога, когато пътувам нямам никакво време, вечер до късно бродим, сутрин рано ставаме, въобще не ми остава време за Интернет и писане. Снощи се прибрах от страшно хубава дестинация, където всички магеланци вече бяхте. Узбекистан е наистина прекрасен. 51 6
Популярно мнение ESK Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 ... и днес с бодра крачка по селцата около Колмар ... RIBEAUVILLÉ 57
Популярно мнение Роца Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 Малко нърдовско Токио от предните дни - храмът Kanda Myojin (с молитвените дъсчици с рисунки в стил манга), Акихабара и електонните й игри и магазините за манга и аниме гуудис, стълбището от анимето Your Name. И малко нощно Токио с части от Императорския дворец 61 6
Популярно мнение Argentique Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 Рейн в южните предградия на Бон. Днес всички мои човечета бяха заети и следобед ходих сама накъдето ми видят очите. Първо минах през т.нар. "американски" квартал - много прилично и спокойно място. Това вдясно е някакъв Mausoleum von Carstanijen. Вляво има църква с гробище. По крайбрежната е голям рахат и хубави къщи. Някога в този определено класен район е било и българското посолство. Има фери за отсрещния бряг. Отсреща е замъкът Драхенбург. Казаха ми, че е абсурд да стигна там пеша, трябвало да тръгна едва ли не преди закуска. Засега нямам възможност. Късно вече бяхме, не работи. 🙂 От нас е на няма и 6 км. То с акъл всеки знае да планира. Да пробват без акъл. 🙃 До ферито на Bad Godesberg има разгледно заведение и панорамен парк с гледка към Рейн. Само хора няма. Това ако беше някоя Испания сега... Дойде вълшебният сезон на вишневия валеж... И за пореден, милионен вече път, ме хванаха случайни хора за ушите от улицата и ме замъкнаха в аптека да превеждам на леля-грузинка от руски на немски, но понеже немски не знам, сколасаха и на английски. 🤣 Накрая лелята ме прегръщаше, благославяше и ми заръча непременно да ида в родния ѝ Тбилиси, че не съм била за срамотиите. Обречена съм на тази дейност до Края на дните. Дали заради муцуната ми, дали заради друго, кой знае. 🙃😎 43 8
Популярно мнение Radnev Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 Днес най-после имахме един наистина пълноценен ден в Сауди. Сутринта минахме през A'arif fort и Quishlah fort в Ha'il. После си дойдохме на думата с преход в сърцето на планината Аджа. Пътят се виеше покрай изоставени оазиси и полупресъхнали речни корита. За да достигнем до тази изцеждаща силите суха, кафява пустош, която те кара да разбереш защо именно тези изгорели източни земи са били люлка на толкова много пророци и месии. 54 9 1
Популярно мнение ESK Публикувано: 26 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 26 април, 2023 ...и следващото селце Riquewihr 68
ДиянаВ Публикувано: 26 април, 2023 Публикувано: 26 април, 2023 Преди 1 час, Radnev каза: Днес най-после имахме един наистина пълноценен ден в Сауди. Сутринта минахме през A'arif fort и Quishlah fort в Ha'il. После си дойдохме на думата с преход в сърцето на планината Аджа. Пътят се виеше покрай изоставени оазиси и полупресъхнали речни корита. За да достигнем до тази изцеждаща силите суха, кафява пустош, която те кара да разбереш защо именно тези изгорели източни земи са били люлка на толкова много пророци и месии. @Radnev, втори ден се чудя що не отиде в Мадейра😉😆 1 14 1
master_of_germs Публикувано: 27 април, 2023 Публикувано: 27 април, 2023 преди 10 часа, ДиянаВ каза: @Radnev, втори ден се чудя що не отиде в Мадейра😉😆 А аз, ако не бяхме ходили заедно в Словения, щях още да му се чудя защо отиде точно в Мадейра, особено както напоследък иска да се завре по най-сухите и най-дивите чукари. 🙂 Разнообразие му е майката. И адреналин... Ама да не е през цялото време, че и към него се привиква. 😉 2 1 1
Pandurova Публикувано: 27 април, 2023 Публикувано: 27 април, 2023 Харлем. Тази малка Нидерландия не спира да ме изненадва приятно. Сядаш на едни меки шалтета и усещаш как те гръбчето и задните ти части приятно се загряват. По улиците кипи живот сякаш ще има някакъв карнавал. Навсякъде те чакат "умни светофари" - само приближаваш и хоп зелено. Мостове се пребират и вдигат, за да минат разни кораби - въобще... доста напред, особено на фона на изоставаща Германия в много отношения 🙂 Някои от блатата са създали истински рай! 45 1
Популярно мнение ESK Публикувано: 27 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 27 април, 2023 ... днес плодължаваме със селцата около Колмар, ред е на Kaysersberg 😍 52 1
Популярно мнение Radnev Публикувано: 27 април, 2023 Популярно мнение Публикувано: 27 април, 2023 Днес направихме лавовите полета на Харрат Хайбар и вулканът Джабал Кидр, така че отговорно мога да заявя, че се надивачихме и наадриналинихме😉😄. Не съм вярвал, че някога ще вървя по подобно нещо😯. Над 15 км преход по шуплива лава. Имаше множество дупки и пропадания от по 3-4 метра. А когато стигнахме кратера и погледнахме от ръба на безкрайно ронливата скала, отнякъде се отпориха няколко големи камъка и полетяха с трясък в бездната. А ние просто се накендзахме💩. Няма какво да го крия. Така си беше😐. Ето една снимка, но тя е безсмислена и дори не е от ръба на кратера, защото нямахме нови гащи, за да ходим втори път до него. Утре правим останките на селото Al Ajlan и геоглифите до градчето, в което сме отседнали (Al Hait) и директно заминаваме за Рияд, където се отдаваме на див градски туризъм, докато самолетът не ни вземе от летището😄. П. П. За да не бъде всичко толкова черно, ето няколко снимки от разрушения дворец, близо до Ha'il. Станахме за вулкана в 5 и го направихме рано сутринта. Бил е седалище на Рашидите, които губят войната от Саудите, така че едва ли някога ще бъде възстановен. 47 1 7 6
Argentique Публикувано: 27 април, 2023 Публикувано: 27 април, 2023 Днес все пак се добрах до Драхенбург и то по лесния начин - с кола. Но само до някъде и още по-добре, защото последва разходка из зелени поля и горички. Най-лесният начин с минимум ходене е с фуникуляра за 12€. С кола до замъка не става. Замъкът е приличен, с гледки, нямаше и хора заради работния ден. @tch, тагвам те, а понеже ще ходиш из района, можеш да видиш и предишни мои публикации в темата за вдъхновение. Та замъкът... Някога е имало магаренца за качване до близкия връх. Хубаво е да се иде и до там. Близо е, макар с голям наклон. Някога от тук са взимали камъните за строежа на Кьолнската катедрала. Сега се борят със свлачищата. Активно и успешно. Гледките към Рейн са фантастични. И остров има. На върха има и заведение. Много приятно място. Зимата имало хубави коледни градчета до замъка. Ако някой ходи с кола, да пише да му пусна локация на най-близкия паркинг (към километър пеш). 42
infectedmushroom Публикувано: 27 април, 2023 Публикувано: 27 април, 2023 Ню Йорк, 6ти път ми е , не знам защо но нещо не ме кефи този път, за съжаление има части от Манхатан направо като гета вече, преди не беше така. Вечерята снощи в quality meats оправи настроението обаче 38 2
Pandurova Публикувано: 28 април, 2023 Публикувано: 28 април, 2023 Далеч от лудия Амстердам - едно удивително малко градче - Амерсфорт, Холандия 45 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега