Популярно мнение ven62 Публикувано: 28 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април, 2023 Няколко дни лежерно - плажове, детски площадки, кафета, сладоледи, забавления за малки и големи... Градчето Villajoyosa. Не се опитвайте да го произнесете на испански след Вила. Не е благозвучно. Но колкото и добре да си прекарвахме, синът ми успя да ни закара до някакви скали. И за финал, внучката се покатери на 30 м. мах., според сина ми, според мен – 100м. мин. 🤯 51 2 5 5 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 В Бургас в очакване на полет за Каунас... 37 5 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Амстердам - с две думи пълна лудница! 41 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 29 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Чувал съм пловдивчани да казват, че ако Пловдив е провинция, то е провинция само на Рим. Е, в този смисъл съм в столицата. 🙂 61 9 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 НДК-то на културата: 45 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Бургас, Поморие , морето и пясъчната коса, която свързва Поморие с Равда. Спокойна пешеходна разходка с много вятър и дъх на море. 46 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Църногорски манастир „Свети Свети Козма и Дамян“ - с. Гигинци Много красиво и с хубава енергия място. На 1 и 2 май десницата на Св. Георги ще е тук и ни казаха, че ще е спокойно. Аязмото с лековита вода. Язовир Пчелина 48 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 На 26.04.2023 г. в 7:22, chandni каза: Не знам какво сърце трябва да имаш, че да не си очарован от Япония. Чисто, подредено, помислено е за детайли, за които не би се сетил. Навсякъде уникално вежливи, усмихнати хора. До днес ми е в ушите напевното: "Аригато гозаймааас", което се чуваше навсякъде. Това е мястото, където нямаше нито едно нещо, което да ме подразни за около 2 седмици престой. Обикаляш, дивиш се и попиваш. Каква "цена" плащат, за да постигнат всичко това само те си знаят, но за туриста това е рай. Защото да видя Япония ми беше най-силната детска мечта ли, за друго ли, когато се качих в самолета за полета към Москва, сълзите ми потекоха. Имах чувството, че си тръгвам от бъдещето. Само и аз нещо да кажа, относно това, което сега прочитам от коментара ти @chandni... Някъде от 10-тина дни си мисля дали да не си събера пари и директно да тръгна за Япония, няма да си давам парите за Европа. Не знам защо толкова ми се приходи в тази страна, просто чувствам нещо вътрешно, че ще ми е много готино 😉 Та ще дебна нещо с Qatar и потеглям... Като гледам и снимките на @stanislavpp и на @Роцапросто още повече ми се приходи! Това лято няма да е, но 2024 год. ще умувам някакви планове. Само живи и здрави да сме, взел съм го решението твърдо за Япония, а и как имам желанието да се возя на влакчетата им, просто не е истина 😊 Една Шотландия ми излезна над 5 000 лв., та за Япония ли няма да дам 😃 10 8 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 29 април, 2023 Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Бихме напразно към 300км, за да ходим до Кайбар. Ако ще ходите до Сауди, запомнете това място. Има много забележителности и се намира по средата на пътя между Ал Ула и Медина. Възстановяват всичко и със сигурност ще го превърнат в много атрактивно място, но сега всичко се пази от частна охрана и не може да се припари. Задоволихме се със стария град на Ал Кайт, който се оказа страхотно попадение. Бяхме напълно сами в налегналата ни вече саудитска жега. Геоглифите до Ал Кайт се оказаха почти неразпознаваеми сред каменната пустиня. Трябваше да бъдем птици, за да ги различим по-ясно. Последна разходка из сухата пустош. Имах усещане, че мога да съзерцавам тази замръзнала вечност до безкрай. 42 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Роца Публикувано: 29 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 април, 2023 @Иван Попов, пожелавам ти плановете ти за Япония да се осъществят! Последно Токио: - мрачно и от високо - Гинза, рибният пазар Цукиджи и Одайба - Фуджияма - Шибуя Понякога Инстаграм съвпада с реалността: 46 1 9 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 29 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 април, 2023 Torre de Hercules, Lugo & Praia As Catedrais 48 5 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 30 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Гоним се с Александър Македонски, Свети Димитър и Кемал Ататюрк по крайбрежната на Солун 44 6 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 30 април, 2023 Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Линдау, Германия 47 1 Връзка към коментар
blueriver Публикувано: 30 април, 2023 Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Стокхолм.Студ и вятър,но си заслужава! 41 1 1 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 30 април, 2023 Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Zaanse chans или селото с мелницихе 39 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 30 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Не че много съм обикаляла из Германия, но чак днес най-сетне посетих места, които ми легнаха на сърце. Времето чудесно, безброй меки зелени хълмчета плюс рапица, заредих се за месеци напред. Долините на Мозел и Рейн са приказни. Първо беше Cochem (Кохем). Неделя, хубаво време, много хора. После беше Замъкът Елц, който от години гледам по разни снимки и исках да посетя. До там стигнахме, но сега има скеле плюс сто човека опашка. Нещо не се оказа моето място. И последва Бахарах (Bacharach) надолу по Рейн. Специални благодарности на @iaia_mama за идеята за градчето в темата за района. За Бопард не остана време. Тази част на Рейн е фантастична! Бахарах: На баир лозе И въпреки лозарския район и ризлинга, изневерих на винарските си предпочитания. 🍻 Bacchusbrau - бирария с гледка към Рейн и домашни бири. В тази кръчма изтече цялото време за Бопард. Но как да съжалявам? 🙂 И на връщане към Бон скалата Лорелай, описана къде ли не из литературата. Живописен път край Рейн през пролетта надвечер - едно от най-чудните за окото и естетическите рецептори изживявания напоследък. 🙂 50 7 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 30 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Отбелязахме с Клъвдий IV Бух и @mary_shery световния ден на джаза с безплатен концерт при каскадите в Ереван, чутовна гледка към Арарат по залез, гръмотевична буря и фабрика за небесни дъги. Всичкото това едвовременно... Това ни е в хостела А това НЕ е спомен от Узбекистан отпреди една година 😉 В рутинно арменско ресторантче за вечеря... След това нощна разходка да храносмелим... Разни дечица много се възрадваха на дъжда 🙂 56 15 Връзка към коментар
Популярно мнение aikula3d Публикувано: 30 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Лежерна Тоскана! 59 1 6 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 30 април, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април, 2023 Santiago de Compostela 46 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 1 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 май, 2023 Мокри и изморени, но щастливи завършихме дългия ден на Niagara Falls. За мен черешката на тортата беше стигането с корабчето до водната струя, което въпреки хладното време ми напълни душата! Гледката от американска страна, но много близо от корабчето: Всички сме с еднакви дъждобрани: Корабчето неслучайно се казва Maid of the mist - то от него нищо се не види! Не съжалявам, че обърнахме внимание на водопада и от американска страна. Иначе нямаше да видим това: И това: Подковата от канадска страна: Мини Статуя на Свободата, а скоро ще видим и оригинала: 52 13 Връзка към коментар
Популярно мнение Роца Публикувано: 1 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 май, 2023 Три дни в Киото, събрани в един пост: - бамбуковата гора Арашияма - гората от "кимона" (арт-инсталация) - Златният павилион (Kinkagu-Ji) - храмът Ryoan-Ji - замъкът Nijo - Fushimi Inari - храмът Kiyomizu-dera - Гион ... и микро магеланска среща с @Pantelej Putnik 44 1 11 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 1 май, 2023 Сподели Публикувано: 1 май, 2023 На 30.04.2023 г. в 1:16, Роца каза: , пожелавам ти плановете ти за Япония да се осъществят! Сърдечно ти благодаря! 🥰 2 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 1 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 1 май, 2023 Първите дни ни валя и бяхме нависоко, така че не усетихме много жегата. В Рияд обаче термометрите чупеха 40 Вечерта ходихме до пеещите фонтани на Рияд, но бе слабо представление. За Скайбридж, хванахме почивния ден😄. Намерихме кралският дворец, но след втората полицейска проверка, решихме да се връщаме. Зоопаркът, бе скромните 11SAR (6лв.), крепостта Ал - Масак (free). Кралският музей на Авиацията, също бе десетина сара, но ние минахме без пари, заради куфията, която не слизаше от главата ми и бедуинското облекло на Ваня. Това дотолкова радваше всички, че редовно ни спираха по улиците до степен на досадност. Снимали сме се с поне 30 човека, вкл. семейство прясно избягало от конфликта в Судан. Получихме невъобразимо количество водички, от ония малките, които те пият. В планините на Ха'ил, местни ни прекараха с няколко големи джипа през една река, а после ни поканиха на бедуински камп, където пихме чай и ядохе фурми с пъпеш. Предложиха ни и да останем, но малко се попритеснихме, защото бяха 7-8 мъже и си тръгнахме с подарък две броеници. Смея да кажа, че в неформалните отношения, жените също се отпускат и говорят съвсем спокойно, нищо че сме чужденци, а аз мъж и това не важи само за Рияд. Казано по-обобщено, обществото им е доста по-пъстро от това, което ние си представяхме. Ето и някоя снимка, че пак се отплеснах. Самолетът закъсня и кацнахме в 2 часа вечерта. Прибрахме се в Стара Загора към 5 сутринта. Така пътешествието ни в Сауди приключи и сме много доволни😀😀😀. В тази страна думата "традиция" означава безкрайно много. Това е нещо, което ние западняците разбираме все по-малко. Така, че ако уважавате традициите на тези хора, ще получите уважение и внимание, като никъде другаде. 42 11 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 1 май, 2023 Сподели Публикувано: 1 май, 2023 Меминген 🙂 44 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега