neuromancer Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 И ние сме правили такива работи, като например при стягане на багажа да установя, че паспорта на гаджето е изтекъл, с не толкова щастлив край... 4 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 @Pantelej Putnik, те тези работи ти се случват, за да се научиш на търпение и спокойствие в кризисни ситуации. Научиш ли се, ще спрат да ти се случват. Така ми казаха звездите. Стискам палци да минаваш все между капките, ама да не ти побелява косата още отсега. Иначе знам и други отнесени от вихъра. Една приятелка тръгна за Турция и установи на Капитан Андреево, че паспортът ѝ изтекъл преди половин година. И куп неща отидоха на кино... 8 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 преди 46 минути , Argentique каза: Научиш ли се, ще спрат да ти се случват. Така ми казаха звездите. Много искам да го видя човека, който в момента, в който нещата отиват на загубено време, провалено пътуване и загубени пари (полет+хотел), да сложи розовите очила, да успокои душата и вместо да побърза, да отиде спокойно да пие кафе, докато се наредят "звездите", че да се оправят нещата. Всеки е някакъв. Аз не съм такъв. И не искам да бъда. Предпочитам "силно да любя и мразя", както е казал поетът. 🙂 П.П. Това "минаване между капките" може да се разгледа и от друг ъгъл - просто искам ли нещо, не се отказвам. 😉 9 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 Mamma mia! Skopelos, спокойствие и красота! 44 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 преди 32 минути , Pantelej Putnik каза: Много искам да го видя човека, който в момента, в който нещата отиват на загубено време, провалено пътуване и загубени пари (полет+хотел), да сложи розовите очила, да успокои душата и вместо да побърза, да отиде спокойно да пие кафе, докато се наредят "звездите", че да се оправят нещата. Всеки е някакъв. Аз не съм такъв. И не искам да бъда. Предпочитам "силно да любя и мразя", както е казал поетът. 🙂 Аз мисля, че даже спокойно реагираш с оглед на ситуацията. Като знам ние какви сме паники и винаги имаме план а, план б и т. н. и все нещо ни изненадва. Но след време се смеем на тези неща. Това си е част от емоцията на пътуването. 6 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 Разбрал съм ,че от всяка кризисна ситуация се излиза с пари.И да изтървеш полета ще си купиш следващ. И да не е спам една снимка от летище Лисабон преди 7 години. 11 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 Аз съм забелязал, че ако се притеснявам предварително всичко минава безпроблемно, може би защото внимавам, а ако не ми пука и съм съвсем безгрижен винаги удря някакъв проблем изневиделица. 12 Връзка към коментар
zon Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 преди 3 часа, neuromancer каза: И ние сме правили такива работи, като например при стягане на багажа да установя, че паспорта на гаджето е изтекъл, с не толкова щастлив край... И моят мъж така беше тръгнал за България за пръв път без паспорт и на летището в Брюксел му казали, че все пак паспорт му трябва. Беше ходил до Лил, тогава там ги печатали супер експресно белгийските паспорти, нов самолетен билет и след 36 часа беше в София, а даже не бяхме и гаджета. На мен тогава ми просветна, че все пак този човек не иска просто ей така да посети България и реших да му дам шанс. Та липсата на паспорт понякога може и да е с доста положителни последствия. 16 1 12 8 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 Тапас в Мадрид, втора спирка мина успешно. 41 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 8 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 май, 2023 Ден посветен на една по-малко известна част от "романтичния път" (романтише Щрасе). Днес посетихме единствения град в Германия с напълно запазена кръгова крепостна стена. И по нея се ходи по цялото й протежение напълно безплатно,при това на сушина от постоянния ситен дъжд... Ньордлинген А в центъра на градчето е моята 70-метрова кула-адаш - Даниелтурм Самото градче е в центъра на широкия много километри кратер Рийс, образувал се от сблъсък с метеорит в праисторически времена... но музеят на метеоритите беше затворен в понеделник. За сметка на това се състоя друг титаничен сблъсък 🙂 Така ми е тръгнало тая година. Сред спаринга със статуята на Кристиано Роналдо в Мадейра реших, че мога да се пробвам и със самия Герд Мюлер (лека му пръст) - бомбардирът на нацията - при това гостувайки в родния му град... След като ми врътна няколко финта, се засрамих и реших, че не съм дорасъл, та отидох да се радвам на детски приказки в Харбург... тагвам @Lindt щото някак ди мисля, че това градче ще и пасне много 🙂 За малко да пропусна, че и замък има 😉 Донаувьорт... където Вьорниц се влива в Дунав. Надявам се повечко да понапиша през следващите дни в темата за 49-евровите дойчланд тикети... И товапътуване приключва с полет на сутринта... И отново и отново южна Германия надминава и без това напомпаните ни от предишните ни ходения очаквания 🙂 46 1 5 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Не съм в момента, а бях преди три дни. България, Сърнена Средна гора. Великолепно време и невероятни гледки. 39 Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Глифада, църквата Св.Константин и Елена: 36 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 На 7.05.2023 г. в 22:18, epetkov каза: И какви са твоите констатации? Има ли наистина нещо гнило в Дания? Всичко си е наред при датчаните....отново съм приятно изненадан колко приветливи хора са. 8 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Предизборно в Истанбул. Кампаниите вървят с пълна пара - песни, танци и знаменца навсякъде. Както винаги, тук най-добре са си котките. 41 3 Връзка към коментар
Fiordaliso Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Südtirol *койтo отива в големите градове, за да бъде турист, не му завиждам и не разбирам какво всъщност търси да види там. 42 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 10 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 май, 2023 Започвам да си мисля вече, че колкото по-малко забележителности са посочени за един голям град в нета, толкова шансът да се изненадам приятно нараства. Сеул много приятно ме изненада, а нямах големи очаквания. 🙂 Качих се на последния етаж на Лотте кулата, но отвън не успях да я снимам (тук на 120 от 123/124 етажа) Гангнам стайл 😆 45 8 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 Един пропуснат замък от Нидерландия, с който затваряме тази обиколка - съвсем близо до границата с немско. S-Herensberg 41 Връзка към коментар
Популярно мнение Mamas Публикувано: 11 май, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 май, 2023 И малко от Skiathos. Вчера и днес е облачно и духовито и това се отразява на снимките. С телефона- толкова. Скиатос определено е плаж до плаж и много по-туристически, а всеки плаж е красив. Предвид сезона, тук ми харесва повече. На Skopelos два дни са достатъчни, ако няма да правите преходи. 51 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 май, 2023 Сподели Публикувано: 11 май, 2023 На 10.05.2023 г. в 7:35, Pantelej Putnik каза: Започвам да си мисля вече, че колкото по-малко забележителности са посочени за един голям град в нета, толкова шансът да се изненадам приятно нараства. Сеул много приятно ме изненада, а нямах големи очаквания. 🙂 Качих се на последния етаж на Лотте кулата, но отвън не успях да я снимам (тук на 120 от 123/124 етажа) Гангнам стайл 😆 Ако имаш 3-4 свободни часа или не ти се спи - би ли преброил спирките на метрото. Преди 15-20 години бяха над 360. 7 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 11 май, 2023 Сподели Публикувано: 11 май, 2023 Днес пред статуята подметнах на едни американци: "Досуш като вашата", а те потвърдиха и ми показаха на снимки на телефоните си колко са еднакви онази в Ню Йорк и тази в Токио. 21 1 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 И още малко от Скиатос, защото днес слънцето се усмихна😉 48 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 По осветените софийски улици - ЛУНАР 40 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 И ние там - из софийските улици 44 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега