Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 2 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 2 юни, 2023 Вчера като фръкна самальота си мислех да го карам по-скоро "пенсионерската", демек да го ударя на активен мързел в Карлови Вари. И без да се усетя, после навъртях 13км пеша, според "акълъ саат"-а. Викам си снощи, айде от утре яваш-яваш. Ама тая сутрин, като се събудих ми дойде друг акъл и след закуската се метнах на автобуса за Локет – сетих се, че отдавна ми е в листата на чакащи 🙂 Десятка, хора! Веднага го класирам в челото на "Чехия - топ 10". Миниатюрно, средновековно, изключително добре съхранено, чисто, подредено, красиво и БЕЗ ТЪЛПИ туристи, очарователно. Може би/вероятно в събота и неделя има повече посетители, но днес денят беше идеален за разходка, а за близо четири часа туристи срещнах едва ли повече от от двайсетина души, плюс един клас малки ученици в началото, които набързо заминаха и отново настана тишина. Силно го препоръчвам! 59 3 3
Eva eva Публикувано: 2 юни, 2023 Публикувано: 2 юни, 2023 преди 27 минути , Pantelej Putnik каза: Преди около 2 години дойдохме за пръв път. Пуснах снимки тук. @Eva eva дойде и беше впечатлена. Нека хората с внимание към детайла да срещнат нашето одобрение и да ги адмирираме. За да ги има. 🙂 Как си запомнил 🙂 Радвам се, че мястото е все така спокойно и прекрасно 🙂 4 1
Argentique Публикувано: 2 юни, 2023 Публикувано: 2 юни, 2023 Преди 1 час, Pantelej Putnik каза: Не е далече от Пловдив. Нямаше да се усеща пътуването, ако пътя беше ОК. То обаче в БГ до кое хубаво място пътят е хубав?! Аз нямам отговор. Дотук за пътищата. Когато хората обръщат внимание на детайла, съм склонен да се насълзя от умиление, защото това е доказателство, че и ние българите го можем. Белинташ - "Старите къщи". Я, Пантелей е дошъл на гости в нашата община. Утре дай отчет как е храната там в сравнение с предния път. Преди година, а и по-рано беше хубава.
Pantelej Putnik Публикувано: 2 юни, 2023 Публикувано: 2 юни, 2023 преди 28 минути , Argentique каза: Я, Пантелей е дошъл на гости в нашата община. Утре дай отчет как е храната там в сравнение с предния път. Преди година, а и по-рано беше хубава. Ами, ела утре и сама се убеди. 🙂 Храната е вкусна, а виното - местно 18 1 1
Jenbel Публикувано: 3 юни, 2023 Публикувано: 3 юни, 2023 преди 19 часа, Pantelej Putnik каза: Ами, ела утре и сама се убеди. 🙂 Храната е вкусна, а виното - местно @Pantelej Putnik @ArgentiqueМного рядко вече чувам похвали за място в България. Аз му се чудих преди време, помислих, че понеже мястото е изолирано е много вероятно да е занемарено и храната да е зле. Ако сте споделили впечатления някъде из темите, дайте линк. Ако не сте, моля напишете в актуалната тема за цените на нощувките, кръчмите и качеството им в България. Оценката за "качество-цена" е най-важна сега. 5
Argentique Публикувано: 3 юни, 2023 Публикувано: 3 юни, 2023 преди 4 минути , Jenbel каза: @Pantelej Putnik @ArgentiqueМного рядко вече чувам похвали за място в България. Аз му се чудих преди време, помислих, че понеже мястото е изолирано е много вероятно да е занемарено и храната да е зле. Ако сте споделили впечатления някъде из темите, дайте линк. Ако не сте, моля напишете в актуалната тема за цените на нощувките, кръчмите и качеството им в България. Оценката за "качество-цена" е най-важна сега. Живея криво-ляво наблизо и съм ходила няколко пъти само за хапване след разходка из Белинташ. Храната винаги е била чудесна и не ми е направила впечатление като скъпа. За актуални цени не мога да кажа, че последно бях миналата пролет, а след този момент цените сериозно полудяха навсякъде. Колегата @Pantelej Putnik ще каже и ще покаже, предполагам. 5
Hazel Публикувано: 3 юни, 2023 Публикувано: 3 юни, 2023 На път за България с куче и Пежо. Първа нощувка в Bernau am Chiemsee, чудесна къща за гости, където други гости ме поздравиха с Gruss Gott. 38
Популярно мнение Hazel Публикувано: 3 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 3 юни, 2023 И залез над езерото Chiemsee. Не е напълно идилично, защото имаше доста комари. Разходих маймуната, но тя заспа на наблюдателната кула. 47 3 2
Популярно мнение tany Публикувано: 3 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 3 юни, 2023 И аз да се възползвам от 49 евровата карта на Дойче бан. Препоръчвам с две ръце и два крака. Днес Аахен, най-западния немски град, известен с термалните си извори, заради които е бил любимият град на Карл Велики, и невероятно красивата си катедрала, в която са коронясани 30 императори. 48 2
Популярно мнение Яничка Публикувано: 4 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 4 юни, 2023 Барселона. Едно пътуване с 2 цели - Formula 1 за съпрузите, шляене из града за съпругите. Цялата компания: Гнезда на папагали: Дебела котка в колумбийски стил: Извън туристическите места: Разхождам си новата рокля от щатския шопинг :) Благодарско за препоръчания от @The Doctor Parc del Laberint d'Horta - изгубихме се в лабиринта, за да се намерим :) 62 8
tany Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 Днес малко Кьолнски жеги и иху-иху по германски 😉 И Катедралата. 41 1
Radnev Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 На 3.06.2023 г. в 12:04, Миланка каза: Ще скачаме с парашут Очакваме впечатления😀😀😀 2
Иван Попов Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 На 1.06.2023 г. в 22:35, searus каза: Applecross Sands, с гледки към Скай: Какво прекрасно време е просто из севера сега, а аз когато бях през август в Шотландия само облаци и дъжд...., а сега там какво време е, а при нас отново е всеки ден с вятър и дъжд. Нещо климатът доста ни се промени, аз като гледам и от Прага снимки и от Торино снимки, навсякъде е супер, колко е слънчево и приятно само! Приятно изкарване из Скай! 😊 4 1
Crazy Horse Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 Отново съм в Париж!!! В предградието Clamart! Страхотна гледка имам от терасата ми! Красиви спретнати къщи, потънали в зеленина. 40
searus Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 преди 12 минути , Иван Попов каза: Какво прекрасно време е просто из севера сега, а аз когато бях през август в Шотландия само облаци и дъжд...., а сега там какво време е, а при нас отново е всеки ден с вятър и дъжд. Нещо климатът доста ни се промени, аз като гледам и от Прага снимки и от Торино снимки, навсякъде е супер, колко е слънчево и приятно само! Приятно изкарване из Скай! 😊 Вече се завърнахме, на Скай бяхме само два дни, общо 6,5 в Шотландия и още 1,5 по път през Лейк Дистрикт (половинки, защото много път, с кола от Лондон). През цялото време една капчица дъжд нямаше, да не кажа, че едно облаче нямаше, ей така, за фотогеничност 😉 Един-два дни сутрин се мъчеше да се облачи, обаче към 10 вече нямаше и помен. Не можехме да повярваме на късмета си, а влачехме даже ски панталон на детето 🤣 За всеки случай 🤣 Чак се чудя дали не съжалявам, че не видях изобщо типичната Шотландия... Вчера се отбихме на връщане в едно неочаквано приятно селце, Ingleton, където имахме време колкото да изядем една пица до реката (с детска площадка наблизо), и да нахраним два кърлежа. Направихме няколко тегела по "центъра", едно куче реши да си играе с нас, като носеше картонче с информация за цветето от някоя саксия, оставяше го върху нечия обувка (в случая на детето) и после като коте го наблюдаваше много внимателно накъде ще бъде изритано, за да го донесе обратно на обувката 🤣 Честно казано, отне ни време да разберем какво се иска от нас, леко бяхме преуморени 🤣 А може би е искало да ни продаде това цвете, а ние само го разигравахме насам-натам... Самото село е нагоре-надолу, и на мен лично ми остави усещането, че не съм съвсем в Англия. Известно е с водопадчетата си по реката, обаче искат вход за пътеката (като гледам картата, не вярвам да е трудно да се шмугне човек на различни места, но нямахме време да проверяваме). Има и някакъв виадукт, който не се използва вече: 41 1 1
zon Публикувано: 4 юни, 2023 Публикувано: 4 юни, 2023 La Louvière - Bois-du-Luc & Le Canal du Centre historique 42
iaia_mama Публикувано: 5 юни, 2023 Публикувано: 5 юни, 2023 И така, днес по обед казах: Насхледаноу, Ческа! Гутен таг, майн либес Дойчланд! И поздрав от Байройт 🙂 45
Популярно мнение blueriver Публикувано: 6 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 6 юни, 2023 Най-после в Порто! 46 5
Дани Магелани Публикувано: 7 юни, 2023 Публикувано: 7 юни, 2023 Какво е да се зарадваш от сутринта? На път за работа да ти пеят птички, а на 50 метра от работното място да си направиш ето тези букети! И удоволствието от първото кафе! 28 1
Популярно мнение marycap Публикувано: 7 юни, 2023 Популярно мнение Публикувано: 7 юни, 2023 В Анси. Снимките са от вчера и днес. Градът кипи и ври от живот и бизнес, времето е както трябва. Най- много ми хареса разходката с корабче за час и половина по езерото. 54 8
iaia_mama Публикувано: 7 юни, 2023 Публикувано: 7 юни, 2023 Мдаа. и аз преди месец се канех да отида до Анси, пък отидох сега в Ньордлинген 🙂 47 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега