Популярно мнение ЕмиЖор Публикувано: 8 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 юни, 2023 Сардиния 52 11 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 8 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 юни, 2023 ...един фланьор в Шамони: 48 10 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 9 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 юни, 2023 Днес сбъднах мечтата си да се кача на Егюий дю миди и да видя Мон Блан. И докъдето поглед стига. Направих 300+ снимки от всички места, качих се на всички тераси, не пропуснах и табелите. А в стъклената кабина момчето с чехлите ме снима професионално в 20 пози ☺️. Съжалявам само, че телефонните ми снимки не могат да предадат великолепието на Алпите и възторга от видяното. 48 26 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 А, сега де?! Да не ви заблуждавам, комшиите бяха дошли за приятелски мач... В Исландия сме 😉 58 21 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Привет от Етиопия. Вчера изкарах прекрасен ден в компанията на екипа на етиопския туристически борд. Заведоха ме на доста места, най-интересното от които беше кратерното езеро Уенчи и района около него (150 км от столицата). Имах честта да видя някои атракции месеци преди официалното им откриване. Заснехме също така видео-клип (аз бях в ролята на водещ), който ще бъде използван като част от международната им рекламна кампания за промотиране на туризма. За първи път правя подобно нещо и определено беше много интересно. А по път нямаше как да не пием по чаша ароматно етиопско кафе. Апропо, новото правителство на Етиопия определено се старае да възстанови и подобри туризма. В момента вървят едновременно над 30 инфраструктурни проекта, строят се масово пътища, ресорти и тн. около доста забележителности из страната. В съвсем скоро време ще наблегнат сериозно и на маркетинга. Стискам им палци, заслужават успех. На последната снимка съм с регионалното знаме. Годините тренинг с магеланското знаме си казаха тежката дума 🙂 57 1 40 Връзка към коментар
Популярно мнение Костов Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Хърватия Градчето Бибинье (на 6км. от Задар) където сме отседнали 64 Връзка към коментар
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 От мен малко Алпи от вчера, от района на Оберстдорф 🙂 58 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 10 юни, 2023 Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 преди 10 часа, master_of_germs каза: А, сега де?! Да не ви заблуждавам, комшиите бяха дошли за приятелски мач... В Исландия сме 😉 Чакам с нетърпение бъдещата ти тема-пътепис за Исландия. Винаги разказваш/показваш по нещо извън популярните туристически обекти (hidden gems). 8 2 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Преди 1 час, ven62 каза: Чакам с нетърпение бъдещата ти тема-пътепис за Исландия. Винаги разказваш/показваш по нещо извън популярните туристически обекти (hidden gems). Това брои ли се? Свьодуфос Аз едва ли ще пиша тема за толкова преекспонирана дестинация като Исландия. Не казвам прехвалена. Хвалбите са оправдани. Но не усещам да допринеса с моите писания. Единствено, ако ви се ще и един по-трезв поглед към Исландия освен обичайното възвеличаване. Освен това, аз сега съм просто куфар, пътуващ с @mary_sherytours 🙂 А току-що @MayaS успя да пусне и дрон, така че вероятно към тях двете трябва да насочиш исканията си. 🙂 48 3 2 Връзка към коментар
Популярно мнение blueriver Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 За кратко в Овиедо, Астурия. 50 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Едно много голямо ходене, започнало при вятър и дъжд, и завършило с много красиви пейзажи 52 3 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 10 юни, 2023 Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 преди 6 часа, master_of_germs каза: Това брои ли се? Свьодуфос Аз едва ли ще пиша тема за толкова преекспонирана дестинация като Исландия. Не казвам прехвалена. Хвалбите са оправдани. Но не усещам да допринеса с моите писания. Единствено, ако ви се ще и един по-трезв поглед към Исландия освен обичайното възвеличаване. Освен това, аз сега съм просто куфар, пътуващ с @mary_sherytours 🙂 А току-що @MayaS успя да пусне и дрон, така че вероятно към тях двете трябва да насочиш исканията си. 🙂 Всеки пътепис е различен сам по себе си, особено пък ако не се набляга само на забележителностите, а се включат и лични впечатления, усещания и случки. Така, че ние си чакаме😀. 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Fiordaliso Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Калабрия тия дни 59 4 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 (редактирано) В Шамони. Първо отидох да видя съботния пазар на площада, после се качих на мулето (Le mulet)- електрическото бусче и обиколих 2 пъти града и сутринта се изтъркули. Хванах буса за Ле-з-Уш и с телекабината стигнах само до Белвю. Днес трябваше да тръгне Трамвай дю Мон Блан, но като си купувах мултипаса в четвъртък, ми казаха, че го отлагат със седмица. Така,че с разходка наоколо и чаша горещ шоколад почти завърших и този безгрижен ден. Не се справям с качването на снимките. Уж ги отбелязвам поред, а излизат разбъркани. И с тези интервали... Редактирано 10 юни, 2023 от marycap 55 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 10 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Уикенд в Катания събота-неделя с нощувка в Джардини Наксос. Изола Белла Джардини, пред нас Интересното е, че на летището срещнахме приятел, който тръгнал да хваща полет за къде да е от събота до неделя (купил билет, шофирайки по магисталата) и се оказа за нашата дестинация. Много се смяхме, обикаляхме пеш, включително по махаленски пътища от Таормина до Джардини по моя идея и сега леко не ме харесват, щото съм нямала акъл... 44 3 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 11 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Не бях минавал скоро през Доха и съм пропуснал кога са трансформирали летището в еко джунгла. Направо ми падна ченето - всичко е много променено, има чисто нови бизнес лаунджове (включително такъв на Louis Vuitton), бутикови кафенета на марки като Ralph Lauren и Oreo, десетки нови магазини и какво ли още не. Получих и неочакван бизнес клас ъпгрейд на полета Адис Абеба-Доха и отново се насладих на първокласното обслужване и храна на борда. Смело мога да заявя, че Qatar Airways и летището в Доха не само заслужават 5-звездния си статус, но даже осезаемо са вдигнали нивото още повече. Впечатляващо. Единствено на фона на това ми става малко тъжно като направя сравнение с жалките напъни на всички европейски авиокомпании, но какво да се прави 🙂 След малко излитам към Истанбул и после продължавам към Санкт Петербург. 68 1 12 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 11 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Акурейри Ето така изглежда опашката за влизане в местния бар в полунощ в събота срещу неделя 😉 Полунощ си е, без фотошоп... По-рано през вчерашния ден... Това едва ли се нуждае от представяне... Грундарфос Бем-ли-го-кой-от-сичките-фьордур 😄 Кон до коня, мила моя майно льо, вулкан до вулкана... 😉 Колуглюфур И разни среднощни ледникови долини и баири, дето беше твърде студено да ги проверяваме, как им викат. Ама това само като демо-версия, докато @MayaS успее да качи дронски снимки отгоре на ледникови "braided rivers" A, да, толкоз впечатления, че за малко да пропусна това вечно жадно скално тролче, което така излочи океана, че чак стана отлив 😉 Hvítserkur (Квийтсеркур) 56 18 4 Връзка към коментар
blueriver Публикувано: 11 юни, 2023 Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Предромански църкви в Овиедо. 41 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 11 юни, 2023 Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 преди 39 минути , blueriver каза: Предромански църкви в Овиедо. Тази църква май е снимана във филма на Уди Алън - Вики Кристина Барселона (2008) 13 Връзка към коментар
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 11 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Grüß Gott :) Грюсгот – за който не знае, това е традиционен поздрав в Бавария, Франкония, Швабия, Австрия и Южен Тирол и означава „Добър ден, Бог да ви благослови". Хайде с мен на една следобедна разходка из Улм 🙂 Улм е симпатичен град, но не ми е от баш фаворитите, защото не е от малките сладки средновековни градчета, които са ми по-специална тръпка. Ноо и той, все пак, си има някоя и друга красотица, останала от "онова" време. Най-известен е, всъщност, с катедралата си, която е фактически най-високата църква в света. Има се предвид височината на кулата-камбанария, таман 161,53м. Всъщност, тази църква с богата история, не е и точно катедрала, понеже за да е катедрала, в нея трябва да дават служба епископ или папа, а в областта Баден-Вюртенберг, където се намира град Улм, седалището на епископа е в катедралата в столицата Щутгарт. Но, популярно, най-високата църва в света е известна като Улмската катедрала. Та, първата копка е направена ехеее... имало едно време 🙂 ... от кмета на някогашен Улм на 30 юни 1377г. Години наред строена, разширявана, оформяна, зачената като римокатолическа базилика, най-после през лятото на 1405г е осветена и тръгва леко в действие. Но не, не е завършена тогава. В следващите 2-3-4 века следват пак промени, разширения, допълнения, по едно време даже строителните работи напълно спират, вследствие религиозни и политически фактори. Междувременно, по времето на Реформацията, през 1530г с възхода на Протестанството, църквата се превръща с Лутеранска (протестанстка) такава... Еее, най-накрая, на 31 май 1890г официално е обявено, че строежът на църквата е приключил. Happy end. И да, наистина тази църква може да се нарече "happy", защото по време на Втората Световна война, при една бомбардировка през декември 1944г половината град на север и на запад от църквата е сринат буквално до земята, а 80% от средновековния градски център около Мюнстерплац и църквата са толкова силно пострадали, че е трябвало да ги сринат и на тяхно място са построени нови, но те вече са различни - уви, имат съвременна визия. Ето малко снимки от катедралата и тъй наречения "Рибарски квартал" – местенцето с малко на брой автентични среновековни сгради, в които и днес живеят хора, има и няколко малки симпатични ресторантчета и магазинчета. Мнooого приятно местенце, by the way 🙂 П.П. Както бях споменала по-преди, снимките са снимани с телефон – то в катедралата беше и само на мижава дневна светлина, та колкото-толкова, уви. 46 6 Връзка към коментар
Jenbel Публикувано: 11 юни, 2023 Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 преди 18 часа, Fiordaliso каза: Калабрия тия дни @Fiordaliso Къде са тези разкошни плажове от картичките, около Тропеа или...? 2 Връзка към коментар
Популярно мнение marycap Публикувано: 11 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 На NNE от Шамони. Видях колко хубаво е времето сутринта и тръгнах за резервация за Aiguille du Midi. Естествено, че нямаше вече за ранни часове и взех за утре. На Chamonix Sud стоеше "мулето" с вчерашния шофьор и ме закара до гарата. За ОР вече бях взела guest card от хотела и се качих на Mont-Blanc Express към Vallorcine. Щракнах няколко снимки и- обратно. (Тук благодаря на @master_of_germs и Lind, чиито пътеписи ми помогнаха). Слязох в Montroc Le Planet и потърсих спирката на бус2 за Le Tour. Автобусът закъсняваше и отидох на стоп. С телекабината стигнах до Шарамийон ( Charamillon 1850m). Слязох стотина метра до седалковия лифт Ле-з-отан ( Les Autannes 2194m). Оттам в посока Col de Balme тръгнах към Швейцария... На снимките се вижда докъде стигнах от събиране на камъчета, съзерцание и изпадане в безвремие. 49 3 Връзка към коментар
zon Публикувано: 11 юни, 2023 Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Durbuy, Durbuy-Radhadesh & Namur https://photos.app.goo.gl/DymMwPxcgQw3pCjq7 https://photos.app.goo.gl/51HVyFmYAQrUuZZU8 https://photos.app.goo.gl/jJQKXTGU2ddfZuadA 38 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 юни, 2023 Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 Годафос Мюватн Тука си пускате песен на Dimmu Borgir по избор... или, айде, ако не слушате метъл, може и снимките да гледате. 😉 Намаскард Крафла Лайрхнюкур Детифос ..."Пак ще замръкнем" не е валидно, просто защото то не се мръква. 😉 43 4 Връзка към коментар
Популярно мнение boogy83 Публикувано: 11 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни, 2023 В Гюмри, Армения: 49 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега