ESK Публикувано: 16 юни, 2023 Сподели Публикувано: 16 юни, 2023 Поздрави от Корфу. След залез пристигнахме в Agios Georgios Pagon. Тези дни ще ви покажа и малко залези от тераската. 🙂 33 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 16 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юни, 2023 Втори ден в "пустошта" на исландските highlands.. За начало: естествено - водопад. Сигьолдуфос Втори ден, тоя път с много по-солидно пешеходно кръгче в исландските highlands... всъщност два свързани кръга с начало и край в Лантманнальойгар (Landmannalaugar) и качвания на върховете Плаунюкюр (Blàhnjùkur, Синият връх) и Преннистейнсалта (Brennisteinsalda) и помежду им екстремно пешеходно преминаване боси на ледена река, дълбока до над коленете. Ливади, лавови полета, пепел, фумароли, снежни преспи и всякакни цветни нюанси на скалите. За финал - изненада! - пак водопади: Хауифос и Гранни 49 16 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 17 юни, 2023 Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 преди 10 часа, Pantelej Putnik каза: Еххххх, малко ме е яд, че не съм в града, за да се запознаем, да те поканя вкъщи, да те нагостя, да извадя жокер от ръкава и да ти покажа скрити перли от града. 🙂 Пак ще дойдеш. П.П. Утре ще покажа къде пристигнахме тази вечер. 😉 И аз съжалявам. Но аз идвам често... А пък ти ще ни зарадваш с нови весели разкази. Чак с нетърпение да разбера новия маршрут! 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 17 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Агадир, Мароко - голяма изненада! 44 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 17 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Привет от езерото Байкал. Детската ми мечта отпреди 35 години най-сетне се сбъдна! 52 36 Връзка към коментар
Популярно мнение Salvuccio Публикувано: 17 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Поздрави от слънчева Пулия🗾 61 1 17 Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 юни, 2023 Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 В пустошта (по Мастера)… на Скопие. Античен и съвсем автентичен римски акведукт: 43 3 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 17 юни, 2023 Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Снощи във втория по големина унгарски град Дебрецен. На него е кръстен колбаса Дебърцини, от който у нас винаги има в хладилника. 33 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 17 юни, 2023 Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 @master_of_germs, а аз все чакам да покажете и "любимия" ми вулкан с непроизносимо име, благодарение на който изкарах прекрасна непланирана едноседмична ваканция в Лондон. 4 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 17 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Днес - в Любек, Германия 🙂 Вечерта отново в Хамбург. 46 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 17 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 17 юни, 2023 Добро утро от руския далечен изток 🌞 Преди малко кацнах в Хабаровск, който се намира много близо до границата с Китай. Като запален авио-ентусиаст няма как да не обърна внимание на поредното очарователно летище с интересен и модерен дизайн. Отсега чакам с нетърпение да видя бизнес лаунджа на тръгване. Отново прави впечатление колко добре е уреден градския транспорт - до центъра (10 км) се стига с директен тролейбус срещу 60 стотинки. Таксито за същото разстояние е "скъпо" - 200 рубли (4.30 лв). Тук е 8:15 сутринта, 7 часа напред от България, и веднага започвам обиколка из града. 48 11 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 18 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Днес (тук все още е 17-ти юни) е националният празник на Исландия. Не се навихме да ходим в Рейкявик на "манифестацията", а решихме, че най-добре да сме при древния парламент Алтинг в Тингветлир. Там, където независимостта е обявена и чествана за първи път. A това е лятната резиденция на исландския премиер, пак там... Пък и дори в най-малките села имаше закичени със знамена трактори и други машини и звучаха исландски песни... По-рано през деня - водопадът Гюдлфос (за съжаление в облачно времме, та без дъги), гейзерът Строхкур ( гейзерите не се оказаха моят тип атракция, много тъпо ми беше там, ама пък човек трябва да пробва, та да види). И кратерът Керид. Така нареченият "Златен кръг" или "Исландски пакет за начинаещи"... Това трябва да де направи още първия ден тук, а не на деветия, като нас... Чувствах се като студент, който е завършил семестриално и му предстои държавен изпит, а вместо това са го върнали в прогимназията. 😄 Добре, че поне има и фауна за снимане, та да глътнем свеж исландски въздух (в кенче) и днес 😉 А сега си правим поредната среднощна разходка около нашето екосело Соулхеймар (докато го напиша всикото това, то взе че пак си мина полунощ. 🙂 ) 56 5 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 преди 6 часа, master_of_germs каза: Днес (тук все още е 17-ти юни) е националният празник на Исландия. Не се навихме да ходим в Рейкявик на "манифестацията", а решихме, че най-добре да сме при древния парламент Алтинг в Тингветлир. Там, където независимостта е обявена и чествана за първи път. A това е лятната резиденция на исландския премиер, пак там... Пък и дори в най-малките села имаше закичени със знамена трактори и други машини и звучаха исландски песни... По-рано през деня - водопадът Гюдлфос (за съжаление в облачно времме, та без дъги), гейзерът Строхкур ( гейзерите не се оказаха моят тип атракция, много тъпо ми беше там, ама пък човек трябва да пробва, та да види). И кратерът Керид. Така нареченият "Златен кръг" или "Исландски пакет за начинаещи"... Това трябва да де направи още първия ден тук, а не на деветия, като нас... Чувствах се като студент, който е завършил семестриално и му предстои държавен изпит, а вместо това са го върнали в прогимназията. 😄 Добре, че поне има и фауна за снимане, та да глътнем свеж исландски въздух (в кенче) и днес 😉 А сега си правим поредната среднощна разходка около нашето екосело Соулхеймар (докато го напиша всикото това, то взе че пак си мина полунощ. 🙂 ) В неделя, 25.6., тръгвам по стъпките ти, макар и не съвсем по магелански. Вчера го реших и почвам стягане на дисагите под формата на 8 кг кабинен багаж онли, ОК, и градска раница в добавка. Дано не забравя нещо важно Щастливо завръщане! 12 1 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Zeeland: Zoutelande, Westkapelle & Domburg https://photos.app.goo.gl/SDYwEzd5n9N2qZpw6 https://photos.app.goo.gl/7USB7PaAwKzcVgtP6 https://photos.app.goo.gl/iwcg1am8hsgUT7sr9 33 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Предпоследния ден, сори че не писах на време, но се прибрахме посред нощ след посещение в Канкал и 3 часов преход по изключително живописна пътечка от пешеходен маршрут покрай брега и в същото време в гората. От Cancale до Pointe du Grouin. На картата пише 8 км. и после на обратно но по пътя през чисти и красиви селца или квартали с малки, големи и още по-големи къщи с перфектно поддържани дворчета, дворове и дворища. Дощя ми се нашите да изглеждат така. Улици като слънце, нямаше нито една дупка - стана ми тъжно и носталгично (лъжа). Пропуснах да спомена преди да тръгнем на пазара за стриди успяхме да метнем 6броя различни модели. Голям страх ме гонеше след близка среща с тоалетната предната нощ от едни moules frites, странното беше, че на чадото му нямаше нищо, а ядохме от една купа. Явно съм извадила "късата мида". Нооо днес беше фантастично. Последния ден напускайки рано квартирата се отправихме отново натам за последна порция морска храна този път в двойна доза. Довиждане океан. На път за Париж имаме 1.30ч престой в Рен, не може да се пропусне бърза разходка и хапване на крак (както най-обичаме) и небето заплака, че се прощава с нас. Днес обратно в Париж - размазване, пране и подготовка за следващите 5 дни в I'll de France. Снимките са малко разбъркани, но вие сте ми умнички ще се ориентирате. 33 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 В Кил, Германия, на кораба MSC Fantasia 😃 37 11 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 преди 20 минути , Eva eva каза: В Кил, Германия, на кораба MSC Fantasia 😃 Това от миналата събота, нали? 😉 Ето кой обикалящ баирите човек ще ми разкаже какво е усещането да се стои повече време на круизен кораб. Лек ви път! 4 1 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Не от днес, от вчера финишира в Бреша ралито 1000 мили за коли произведени преди 1957г. Вечерта в Бергамо StraWoman, предимно жени (имаше и мъже и малки деца) тичащи или ходещи 5 или 10 км от и до Горния град. Над 8000 човека, най-големият номер, който видях беше 8643. Страхотна организация за каузата в подкрепа на жените борещи се с рака на гърдата. Заложих на видеото и за съжаление последната снимка не предава мащаба😔 34 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Преди 1 час, Argentique каза: Това от миналата събота, нали? 😉 Тогава офертата беше на Costa, а това е MSC. Но и на мен ми е интересен маршрута. 🙂 Попътен вятър, @Eva eva! 😊 Така де, слънчево да ви е пътуването. 😉 4 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Маршрута на MSC Fantasia е Балтийски столици. А офертата беше на Коста Фиренце фиорди. Аз опитах да резервирам,но не успях. В момента има за 549 евро с полет от Виена за 23 и 30.06. Но само за двойни кабини. Следя за юли и август, дано пуснат, че не мога да намеря изгоден тронспорт до Хамбург. 9 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 На октопод в Ta'kris restaurant, Малта: 46 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 @iMari, къде съм аз, къде е круизен кораб. Дори не им обръщам внимание на имената. По тия дати беше и от Кил. Както и при запознанство с някого, винаги съм запомнила само едно име – моето. Хм, чак и аз съм била в ресторанта на @boogy83 на РД насред европейски локдаун. Там за първи път в живота ядох bebbux (бебу́ш – охлюви) по малтийски, сервитьорката е виновна, тя ме подмами. Вторият път беше в Ханя. Трети не знам дали ще има, но се жертвам за развитието на кулинарния туризъм. 2 2 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Странджа - изворите на река Младежка, пещерите Леярниците и скално образувание "Целувката". И голямо трамбоване из дивата пустош. 38 1 5 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 8 км. плажна ивица на Агадир, на места 120 широка - безкрай! Понякога вятърът така навява пясъка, че крайбрежието прилича на пустиня. Залезите са просто фантастични! А сутрин, когато океанът се е оттеглил в почивка се изсипват десетки групи да играят футбол. Все пак Мароко станаха 4-и миналата година и преживяха нашия звезден миг от 94-та 😃 готини хора - заслужават го 41 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 преди 15 минути , Pandurova каза: Все пак Мароко станаха 4-и миналата година и преживяха нашия звезден миг от 94-та ние оттогава сме си все четвърти в групите 1 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега