Anna Kalinovska Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 преди 4 часа, Anna Kalinovska каза: На изпроводяк, по моя си традиция преди тръгване напът и след 8-месечна пауза реших да се отбележа отново тук - да видя кого от персонала и гостите ще срещна и дали ме помни 🙃 Колкото до любимата топла напитка, нямам съмнение, че е традиционно добре подбрана, професионално приготвяна и сервирана ☕ Затова и именно тук е единственото място, където я консумирам извън дома си. Днес се насладих на бранда на деня Brasil Samambaia и го харесах - за първи път го опитвам. Георги ми го приготви еспресо и ми даде каничка гореща вода, за да го нагодя най-добре към изтънчения си вкус.. Изпросих и получих картонени чашки за кафепиенето ми в земята на викингите от понеделник. Нали навсякъде всяко удоволствие трябва да е пълно. А и те да видят, кой е колегата Дъбов и да се мернат у нас 🙃 Отдавна не съм качвала снимки от телефона и не намирам толкова бързо опциите. Но ще бъде наваксано. Щото пак по традиция понаснимах немалко Ето обещания фоторепортаж от мястото на събитието, в който така се увлякох, че замалко да забравя, закъде съм тръгнала с важна задача.. Таман връхлетях и нетърпеливо избирах днешното specialty coffee с любимата марка, и вече се приветствахме с Tenley, тукашна моя познайница от минали посещения, с която и да се уговаряме, няма как да се срещнем тук и сега.. Но пък всеки път "случайно" се засичаме и си говорим и за четириноги, в частност за няколкото й котарани в сф-я й апартамент и всеки път ми показва снимки на нови красавици, броят им се мени. Тя е от някоя от Каролините или друг 1/50 САЩ, ще проверя паметта си при следваща среща. Така че ако някой има нужда от квалитетни занимания по някакъв EN, на академично ниво, мога да ходатайствам,не вярвам да е скъпчийка широкоскроената скорпионка 😎 . Защото тя и това прави, докато си работи онлайн, каквато там й е работата с централата. На излизане попитах какво е новото сладко изкушение във витринката, което сега предлагат на мястото на лимоновия пай, който обичайно трудно пренебрегвах. Съжалих, че не съм го заснела за прокола, а се оказа наличен точно на тази снимка. Значи другия път, между Исландия и Бурятия, ще се окачестви "тортата" Пáвлова, както обясних на Мадлен, че е правилно - понеже ру балерина Анна Павлова я е ценяла и е назована именно на Нея. Другото място, където предлагат качествена торта Павлова - с характерните за нея хрупкави целувчици - е в СБЖ на Графа 😋 А сега заслужено ще се насладя на 2 от също така любимите ми еклери, които грабнах пак на Графа и разнасях със себе си в кутийка целия следобед. Но сега надлежно ги изстудих и направих от Моето кафе, не по-лошо от това на колегата Й. Дъбов, само че по-голямо (тук трябва да си нарисувам емотиконче за кафенце, понеже съответното се крие от мен..). Упс, за историята на тортата Павлова съм послъгала по-горе. Предвидливо си я припомних. - Ру, но не съвсем.. https://www.bacchus.bg/hrana/2022/08/24/4383342_neizvestnite_istorii_na_izvestnite_iastiia_torta/ Преди да се затичам навън, щраквам новоразположената витринка с Дъбови такъми за приготовление на кафе по различни способи. Всъщност те се предлагат за продажба и на сайта им, и на място. Импровизираното ми второ "работно място". Ето кой ме чакаше тук - членовете на голямото семейство на Константин, начело с 10-дневния Филип, имаха общо 14 крака и ме заредиха с голямо количество всекиму нужна положителна енергия Първата снимка е папарашка 📸 , ама я няма тук, в суматохата само съм мислила, че съм я качила 😒 Нооо само първата. Много скоро всички позират, първо баща и син, и двамата с императорски имена! Филип! ❤️ И мама Траяна, с корени от Ямболския край, кръстена на дядо си Трифон. Бързо разполагане с влизането на тукашното ми запазено място (Stammplatz, bzw. Stammtisch, bzw. Stammcafé - на езика на Гьоте), блиц-оперативка със себе си, грабване на приготвеното от Георги кафе от бранда на деня, което опитвам за първи път, и вече тичам с него към второто си работно място на чист градски въздух. Всъщност тук най-малко се задържам. Междувременно мястото ми е организирано малко по-различно. Предоставили са ми опаковка от кафето на деня, на което се насладих в чашка, за да възпроизведа по-лесно, че и правилно наименованието му за вас. Подарили са ми и няколко чашки с капачета и бъркалки за "изпът" в земята на викингите. Ако колегата Дъбов не беше на някакво кафейно изложение в Гръцко, сигурно щеше да ми подари и опаковката с Brasil Samambaia, което щеше да е удоволствие и за двама ни, но Мадлен нямаше подобно хрумване или правомощия 🙃 Но удоволствието пак беше взаимно, когато притича 2-3 пъти пред обектива ми и попадането й в красив, раздвижен кадър беше неизбежно Инак така изглежда работното на служителите, до един обучени бариста - място за заплащане на консумацията, консултиране, покупки на кафе, чаеве в желани опаковки и едрина на смилане, такъми итн. иии царството на колегата Дъбов в дълбочина. Когато хукнах към спирката, ме спряха ей тези писани. Най-вероятно грижливо почистваният поспалан е котаракът 🤔 Беше може би хотелче за котарани, обзавеждането ми говорeше за това. Човешка душа не се виждаше. Voilá! 7 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Преди 1 час, master_of_germs каза: Ами Вестманските острови са си за завиждане, особено Суртсей, който е обект на ЮНЕСКО и, честно, не знаех, че е разрешено да се посещава от туристи, мислех, че достъпът там е ограничен само за научни цели. Така че кайрите ще ги гледате там, във възможно най-естествената им среда 🙂 Сейдисфьордур също с мъка на сърце се наложи да го пезнем от програмата, както и повечето Източни фиорди, където аз лично имам най-гъсто забити кабърчета по картата на Исландия, а тя ми е като игленик,... а за Западните (Ийсафьордур) така или иначе си трябва отделно пътуване. Реално маршрутите ни ще се разминат на над 80% и ще следя с огромен интерес обиколката ти 🙂 А би ли ме светнал в л.с. какво важни неща да не пропусна да пъхна в оскъдното си количество багаж предвид актуалното weather там, когато най-после спра да се изкушавам в общуване? Сандали напр. ще ми трябват ли? 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 преди 55 минути , Anna Kalinovska каза: Ето обещания фоторепортаж от мястото на събитието, в който така се увлякох, че замалко да забравя, закъде съм тръгнала с важна задача.. Таман връхлетях и нетърпеливо избирах днешното specialty coffee с любимата марка, и вече се приветствахме с Tenley, тукашна моя познайница от минали посещения, с която и да се уговаряме, няма как да се срещнем тук и сега.. Но пък всеки път "случайно" се засичаме и си говорим и за четириноги, в частност за няколкото й котарани в сф-я й апартамент и всеки път ми показва снимки на нови красавици, броят им се мени. Тя е от някоя от Каролините или друг 1/50 САЩ, ще проверя паметта си при следваща среща. Така че ако някой има нужда от квалитетни занимания по някакъв EN, на академично ниво, мога да ходатайствам,не вярвам да е скъпчийка широкоскроената скорпионка 😎 . Защото тя и това прави, докато си работи онлайн, каквато там й е работата с централата. На излизане попитах какво е новото сладко изкушение във витринката, което сега предлагат на мястото на лимоновия пай, който обичайно трудно пренебрегвах. Съжалих, че не съм го заснела за прокола, а се оказа наличен точно на тази снимка. Значи другия път, между Исландия и Бурятия, ще се окачестви "тортата" Пáвлова, както обясних на Мадлен, че е правилно - понеже ру балерина Анна Павлова я е ценяла и е назована именно на Нея. Другото място, където предлагат качествена торта Павлова - с характерните за нея хрупкави целувчици - е в СБЖ на Графа 😋 А сега заслужено ще се насладя на 2 от също така любимите ми еклери, които грабнах пак на Графа и разнасях със себе си в кутийка целия следобед. Но сега надлежно ги изстудих и направих от Моето кафе, не по-лошо от това на колегата Й. Дъбов, само че по-голямо (тук трябва да си нарисувам емотиконче за кафенце, понеже съответното се крие от мен..). Упс, за историята на тортата Павлова съм послъгала по-горе. Предвидливо си я припомних. - Ру, но не съвсем.. https://www.bacchus.bg/hrana/2022/08/24/4383342_neizvestnite_istorii_na_izvestnite_iastiia_torta/ Преди да се затичам навън, щраквам новоразположената витринка с Дъбови такъми за приготовление на кафе по различни способи. Всъщност те се предлагат за продажба и на сайта им, и на място. Импровизираното ми второ "работно място". Ето кой ме чакаше тук - членовете на голямото семейство на Константин, начело с 10-дневния Филип, имаха общо 14 крака и ме заредиха с голямо количество всекиму нужна положителна енергия Първата снимка е папарашка 📸 , ама я няма тук, в суматохата само съм мислила, че съм я качила 😒 Нооо само първата. Много скоро всички позират, първо баща и син, и двамата с императорски имена! Филип! ❤️ И мама Траяна, с корени от Ямболския край, кръстена на дядо си Трифон. Бързо разполагане с влизането на тукашното ми запазено място (Stammplatz, bzw. Stammtisch, bzw. Stammcafé - на езика на Гьоте), блиц-оперативка със себе си, грабване на приготвеното от Георги кафе от бранда на деня, което опитвам за първи път, и вече тичам с него към второто си работно място на чист градски въздух. Всъщност тук най-малко се задържам. Междувременно мястото ми е организирано малко по-различно. Предоставили са ми опаковка от кафето на деня, на което се насладих в чашка, за да възпроизведа по-лесно, че и правилно наименованието му за вас. Подарили са ми и няколко чашки с капачета и бъркалки за "изпът" в земята на викингите. Ако колегата Дъбов не беше на някакво кафейно изложение в Гръцко, сигурно щеше да ми подари и опаковката с Brasil Samambaia, което щеше да е удоволствие и за двама ни, но Мадлен нямаше подобно хрумване или правомощия 🙃 Но удоволствието пак беше взаимно, когато притича 2-3 пъти пред обектива ми и попадането й в красив, раздвижен кадър беше неизбежно Инак така изглежда работното на служителите, до един обучени бариста - място за заплащане на консумацията, консултиране, покупки на кафе, чаеве в желани опаковки и едрина на смилане, такъми итн. иии царството на колегата Дъбов в дълбочина. Когато хукнах към спирката, ме спряха ей тези писани. Най-вероятно грижливо почистваният поспалан е котаракът 🤔 Беше може би хотелче за котарани, обзавеждането ми говорeше за това. Човешка душа не се виждаше. Voilá! Май е време @ven62 да почва втори тефтер😄 1 1 1 11 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 На летище София зяпаме мото фест. 19 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 преди 16 минути , ДиянаВ каза: Май е време @ven62 да почва втори тефтер😄 Непредубена и непосветена съм 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 В момента, Anna Kalinovska каза: Непредубена и непосветена съм В тефтера си води записки за имената и родата на разни магеланци🙂 2 1 1 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 преди 40 минути , ДиянаВ каза: В тефтера си води записки за имената и родата на разни магеланци🙂 Досиенца ли изготвя? 😎 What/who for? Кому ги доставя? За какво да послужат? 2 1 Връзка към коментар
veselush Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Първи плаж за сезона - Портмарнок, Ирландия. 39 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Преди 1 час, Anna Kalinovska каза: Досиенца ли изготвя? 😎 What/who for? Кому ги доставя? За какво да послужат? Сигурно защото използваш форума за реклама на фирма. 1 1 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 преди 48 минути , Дани Магелани каза: Сигурно защото използваш форума за реклама на фирма. мхм, нямах това усещане, камо ли нмерение, само си споделях с кеф къде съм и какви ги върша, не по-различно от обичайното тук, не ли?.. Какви ли "прегрешения" не прави човек, когато е в предпътешественически стрес след продължителна суша. Аз за 48 ч. 2х лични документи губих, натоварена като магаре не само със задачи, втория път за баланс и цвят и две контрольорки от най-спИциЯлните се гавриха с мен 6 спирки в метрото, ако някой още не е разбрал - та Все ми е 5 , нЕма кво да трия. Тук банват ли? Примерно за седмица докато - ме няма Може и по-продължително, че стресът и с вихрене в социални платформи най-успешно сама си го организирам, друг не може толкова квалитетно да ми го организирВа 🙃 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Обръщам внимание на всички, че макар темата да е в "Лексикон на пътешествениците", то тя си има конкретна цел - да напишете къде сте в момента. От няколко дни тук тече непрекъснат спам от едни и същи хора. Моля, овладейте мераците за празно писане. 16 1 10 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Rastatt & Baden-Baden 35 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 На кафе в pLOVEdiv 35 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 25 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 В Кил, след малко слизаме от кораба 🥺 Чудно беше. 40 14 Връзка към коментар
makler Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Aтърау По-ниско не можех да кацна - 17 м под морското равнище. Другата голяма забележителност е, че Атьтау е на два континента разделен от р.Урал. 40 7 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 14 часа, Argentique каза: На летище София зяпаме мото фест. И аз бях там! 18 1 Връзка към коментар
Bella A Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Уикенд забежка в Ханя Крит. 47 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 21 минути , crazyhorse каза: И аз бях там! Аз бях само транзитно, на път за.... 🙂 В момента съм на фери нейде из Егея. Пирея по изгрев. Успях да поспя двайсетина минутки на кораба, но сънят е силно надценен. 🤭 38 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Branko Публикувано: 25 юни, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Първо плаване в Северния Атлантик. Успешно изминати 166 морски мили, плавайки покрай Вътрешни и Външни Хибриди и преминаване през пролива Кориврекан ( третия по големина водовъртеж ) на платна ,което беше основната цел. Едно доста различно плаване от всички до сега, основно заради големите приливи и отливи, както и заради нормалното за региона време с много дъжд и малко слънце 😃 33 35 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 36 минути , Argentique каза: Аз бях само транзитно, на път за.... 🙂 В момента съм на фери нейде из Егея. Пирея по изгрев. Успях да поспя двайсетина минутки на кораба, но сънят е силно надценен. 🤭 И аз плавах из Егея допреди час, но вече съм на Халки и се наслаждавам на домашно направен сладолед - два вкуса- кюнефе и йогурт:) и домашна лимонада.Хазяина ни взе куфарите, за да ги закара в хотела, вече сме в плен на безвремието. 37 1 Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 Преди 1 час, Eva eva каза: В Кил, след малко слизаме от кораба 🥺 Чудно беше. Чудесни снимки. Ако имаш време разкажи как слизахте, с екскурзии или самостоятелно? Искам да резервирам същия круиз но с Коста . Кил - Стокхолм - Хелзинки - Висби - Рига и Талин. 5 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 42 минути , vladimira74 каза: Чудесни снимки. Ако имаш време разкажи как слизахте, с екскурзии или самостоятелно? Искам да резервирам същия круиз но с Коста . Кил - Стокхолм - Хелзинки - Висби - Рига и Талин. До 2-3 дни ще пиша 🙂 7 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 2 минути , Eva eva каза: До 2-3 дни ще пиша 🙂 С кой кораб пътувахте? Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 25 юни, 2023 Сподели Публикувано: 25 юни, 2023 преди 1 минута , Дани Магелани каза: С кой кораб пътувахте? MSC Fantasia 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега