Популярно мнение DaBo Публикувано: 5 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август, 2023 Време е да си припомним класиката! Днес - Marini‘s on 57: Отдолу: И отгоре: Наздраве! Тук вече е wine o‘clock 🥂 58 6 Връзка към коментар
Популярно мнение chandni Публикувано: 5 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август, 2023 Днес правихме разходки около Седемте Рилски и Урдините езера. 52 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 5 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август, 2023 След шестнайсет дълги дни из Корсика и пътищата на Европа, нашето драматично приключение приключи. Прибрахме се преди час. След десет нощувки на камп, от които една в колата и две на отморищата в Хърватска, най-после се прибрахме. От белите плажове на Корсика: до нашата малка палатка и спане по паркинги с безкрайния гастърбайтерски поток: Приключение свързано с много драми и емоции, които тепърва трябва да осмислим. За пореден път, разширихме зоната си на комфорт и колкото и невероятно да звучи, намерихме истински нови приятели (българи) на Корсика, които се оказаха и наши спасители. А междувременно Твърдава Голубац: Ден преди отплаването ни ЕГР клапанът на колата Ани, която не спираше да влиза в авариен режим през почти цялото пътуване, най-после спря да функционира и останахме затъкнали в най-големия джендем на Корсика. Това съм аз и повярвайте в живота стават чудеса, и доброто съществува, но то няма как да дойде само. То идва чрез нас хората. Но това е друга много дълга история... 65 1 25 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 5 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август, 2023 В Румъния на домашната баница й викат "добруджанка" 😉 Dobrogeana cu brânză. Не можах да пропусна да започна деня с такава... Както и с гледка към Пятра краюлуй - планината, която си бяхме нарочили да днес... Пешеходният кръг ще опиша по-подробно в темата "Разходки в планината". Целта беше да видим дали бат Станчо е при чардака си 😉 Cerdacul stanciului Нямаше го. Бил ни чакал в друга пещера, дето все още не се била срутила. Затова като слязохме,отидохме и дотам: пещера Дъмбовичоара. на връщане са насладихме на гледки към друга от любимите ни планини: Бучедж А с падането на здрача почна да се сбира армия от вампири и прочие създания на нощта, готови за грозна бран... We are the ones who see no tomorrow. Suck up! Armata de strigoi! 65 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 август, 2023 Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Салонът на Turkish на летище Кенията в Найроби. Чакаме си полета за Лилонгве, Малави. 45 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 6 август, 2023 Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Alcudia beach, Mallorca - нещо средно между Албена и Зл.пясъци. Яко немски, английски и руски туристи 36 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 6 август, 2023 Сподели Публикувано: 6 август, 2023 преди 11 часа, Radnev каза: живота стават чудеса, и доброто съществува, но то няма как да дойде само. То идва чрез нас хората. Но това е друга много дълга история Която ти ще разкажеш скоро на нас нетърпеливите. 🙃 17 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Anna Kalinovska Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 (редактирано) В тайгата, в Баргузин. На брега на Байкал, right now - с баня, сауна, джакузи и още по един тур, който както иска. След минати 260 км в тайгата с тукашните 4х4 - Уаз-ки, лежерен рафтинг по река Баргузин и подкрепяне с чай след него. Следва вечеря: риба на скара. Редактирано 6 август, 2023 от Anna Kalinovska 42 1 13 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Пирот. Всяка година се старая да намеря време само за мен и майка ми и да я заведа някъде извън бг. Тази година тя си избра най-безумната дестинация :) Но пък си починахме хубаво и и показах, че моите екскурзии са по-добри от организираните :) Muzej Ponisavlja – бивш дом на местен търговец: Лада. Не каква да е, а "бизнес" :) Манастирът Суково - чудесен отвътре: Майка ми: Впрочем в реката зад нея местните спокойно се къпеха и правеха плаж :) 55 22 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 6 август, 2023 Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Отново в Орхус. Докато пия бира се чудя се какво да избера за вечеря. Има страхотно място за целта... За велосипедистите - приемам поръчки. 46 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Lirea Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Магеланската горичка от днес. Лееекинко е обрасла и, ако не знаеш къде е, няма и да разбереш, че това поле с цветя всъщност е гора-бебе. 😉 Но пък малките симпатяги изглеждат добре. Поне тези в края на горичката, навътре е трудно за влизане, а и не виждам защо да газя. И да ви подшушна под обществен секрет - районът на горичката е малиново находище, което тъкмо започва да зрее. Ако не сте преяждали с малини, в следващите 2-3 седмици може да имате тази възможност. А дори тези в ръката ми, които изглеждат недоузрели, са страхотно вкусни и ароматни. А гледката от близката беседка си е все така готина (и там има малини) 51 1 12 Връзка към коментар
Популярно мнение stotan Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Татул Меандрите на Арда Искахме да видим и Харман Кая, но GPS-ът нещо ни замота и след като ходихме повече от 800-те метра, за които пишеше в интернет, насреща ни излезе стадо крави и нещо, което приличаше на бик и гледаше лошо, и @Stotan Driver вика: "Я, да се връщаме." И така се разминахме с Харман Кая. 53 4 Връзка към коментар
Популярно мнение Тони Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Рига, Латвия 64 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 6 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август, 2023 Рупя Денят започна с разходка в ждрелото Пръпъстийле зърнещилуй, която прекратихме по-рано от предвиденото, че дъждовната буря почна още преди обяд. Подминавахме всякакви каубойци и попаднахме на метъл-фест в Ръшнов. Укрепихме се в Харман Хапнахме палачинки в Брашов и поразгледахме, колкото да не е без хич 😉 😉 За десерт сме ви приготвили една скрита трансилванска перла... Кратер на изгаснал вулкан... ...езеро, образувало се в изоставена кариера... ...базалтови колони (не, дори и след Армения и след Исландия не ни е втръснало да гледаме такива това лято) 😉 ...и дежурният за тая част на света замък... Всичко това се намира в селцето Ракош. 🙂 А накъде ще ни отвее пътя ни утре... и ние не знаем... "Опасна работа е да стъпваш на пътя, Билбо..." 🙂 50 11 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 преди 9 часа, master_of_germs каза: Рупя Денят започна с разходка в ждрелото Пръпъстийле зърнещилуй, която прекратихме по-рано от предвиденото, че дъждовната буря почна още преди обяд. Подминавахме всякакви каубойци и попаднахме на метъл-фест в Ръшнов. Укрепихме се в Харман Хапнахме палачинки в Брашов и поразгледахме, колкото да не е без хич 😉 😉 За десерт сме ви приготвили една скрита трансилванска перла... Кратер на изгаснал вулкан... ...езеро, образувало се в изоставена кариера... ...базалтови колони (не, дори и след Армения и след Исландия не ни е втръснало да гледаме такива това лято) 😉 ...и дежурният за тая част на света замък... Всичко това се намира в селцето Ракош. 🙂 А накъде ще ни отвее пътя ни утре... и ние не знаем... "Опасна работа е да стъпваш на пътя, Билбо..." 🙂 Зная, че не сте по градския туризъм, но попътно не пропускайте Сигишуара, Клуж и перлата на Трансилвания, според мен, Сибиу. 6 1 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Късно взехме да търсим затова нямаше избор на места за отдих. Само това намерихме. Два дена бяхме на ей тая дача в Газалкент, Узбекистан. Нищо особено като дача, ама нали имаше басейн и бяхме хубава група. Починахме, поплацикахме се и си готвихме вкусотии. Нямаше как да е по узбекски, ако беше без плов. Прасковите още не им беше дошло времето иначе щяхме да ги нападнем. Някакъв странен сорт с остри дупенца бяха. Щеше да ми е интересно като вкус как са. Околностите на дачата бяха супер с отрицателен знак. Не мисля, че съм виждала такова чудо тук. След Бангладеш трудно се впечатлявам от мизерия, ама тук не бях виждала нещо подобно. Запуснати, пълни с боклуци участъци и после ограда и видимо добра постройка вътре и после пак боклуци... Странно място. 39 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 преди 7 часа, ВениК каза: Късно взехме да търсим затова нямаше избор на места за отдих. Само това намерихме. Два дена бяхме на ей тая дача в Газалкент, Узбекистан. Нищо особено като дача, ама нали имаше басейн и бяхме хубава група. Починахме, поплацикахме се и си готвихме вкусотии. Нямаше как да е по узбекски, ако беше без плов. Прасковите още не им беше дошло времето иначе щяхме да ги нападнем. Някакъв странен сорт с остри дупенца бяха. Щеше да ми е интересно като вкус как са. Околностите на дачата бяха супер с отрицателен знак. Не мисля, че съм виждала такова чудо тук. След Бангладеш трудно се впечатлявам от мизерия, ама тук не бях виждала нещо подобно. Запуснати, пълни с боклуци участъци и после ограда и видимо добра постройка вътре и после пак боклуци... Странно място. Много хубава е дачата. Обикновено под традиционна дача разбираме дървена къщичка с базови условия. Но совите не са, което са...вече. След като ни поканиха през 2008 в село около Киев на "дача" на колега, това което видяхме обърна представите ми. Затворен комплекс от къщи с бариера и КПП. Къща с малък пристан на Днепър и собствено езеро в двора, естествено и икономка. 7 4 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Cala Morada, Mallorca 43 Връзка към коментар
Популярно мнение stotan Публикувано: 7 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Пещера Утробата Таванът на беседката до пещерата. Без коментар. Панорамата от Райски изглед Каменната сватба 54 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Zaro Публикувано: 7 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Планинарски оргазъм в района на Тодорка (върха, че Тодорки много). Трябва да сменям "снимачната техника" за обаждане 😄 45 6 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 преди 19 часа, master_of_germs каза: А накъде ще ни отвее пътя ни утре... и ние не знаем... "Опасна работа е да стъпваш на пътя, Билбо..." 🙂 Ще видим ли снимки от Молдовяну и Негою? 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 На път за Албания минах през Охрид и зърнах Охридското езеро: В Durrës (но нещо грам не съм впечатлен от градО и плажовете😞 ) Най-много ми хареса поразрушените стени с рисунки (ще ги споделя в темата за street art). 47 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Pantelej Putnik Публикувано: 7 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Снощи в семейството имаше съмнение - да или не. Аз обаче знаех. Нямах съмнение, че да вземем под наем лодка от нашите приятели гърци, ще бъде невероятно преживяване. Никога не бях карал лодка....поне в този живот. Сигурен съм обаче, че в предишен живот съм бил циганин капитан на плавателен съд. 🤣 Страхотно преживяване! Уау! Другия път - с риболов. 🙂 П.П. За колегите - Повозиха ни безплатно от Каварна до Балчик. Не беше лошо. 😋 44 15 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 преди 59 минути , Граф Вронски каза: В Durrës (но нещо грам не съм впечатлен от градО и плажовете😞 ) Кажи го на ония инфлуенсъри в тик-ток😛. Ама хубаво го кажи, за да почнат децата да слушат майките си😄 1 13 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 преди 3 часа, bibi каза: Cala Morada, Mallorca Bibi, направо вдъхновяващо пътуване в Майорка ! Направо всичко сте обиколили! Завиждам:))) 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега