Популярно мнение Oldkozel Публикувано: 20 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 август, 2023 (редактирано) Днес има интернет - Митикас, Олимп Редактирано 20 август, 2023 от Oldkozel Допълнителна снимка 49 19 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 20 август, 2023 Сподели Публикувано: 20 август, 2023 преди 6 минути , Oldkozel каза: Днес има интернет - Митикас, Олимп И хубаво време. Аз когато го изкачих, беше облачно и а-ха да завали 🙂 И като ти гледам снимките, пак си спомних за тези ужасни сипеи в подножието ... 5 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 20 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 август, 2023 преди 14 часа, iaia_mama каза: Еее.... Бакара да не я подминахте? Ако имаш предвид Бахарах, да, това градче е най-красиво. Рюдесхайм пък е с най-силно проявен винен дух. Обаче Шонбург ни е някакъв абсолютен идеал за замък, а пешеходният маршрут до него и после по и покрай крепостните стени в Обервезел са по-вдъхновявящи. От днес: Майнц, бейби! И Кобленц 53 2 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Tübingen 45 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 21 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 август, 2023 Закинтос. Преследване на гледки: Закинтос ми е Етрета :) 59 11 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 На 20.08.2023 г. в 20:08, Pandurova каза: Борино - едно селце, в което вече почти няма какво да се работи - няколко шивашки фирми, мъжете основно са в строителството и обикалят из цялата страна или в чужбина. Толкова спретнато и чисто, макар и на места си личи, че е бедно. Всяка възрастна жена от ранно утро чопли тревата по бордюрите и мете. Има много на какво да се учат от "дълбоката провинция" градските чада! И най-вече на човеколюбие и респект към другия! Някой ден ще се обърнат нещата 🙂 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 преди 22 часа, master_of_germs каза: Ако имаш предвид Бахарах Да де - много ми х-ъхти в оригинал, щото 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 преди 22 часа, master_of_germs каза: Рюдесхайм пък е с най-силно проявен винен дух А Лимбург на Лан (и той е там в района) пък е най-бирен 🙂 1 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 21 август, 2023 Сподели Публикувано: 21 август, 2023 София на гарата 16 Връзка към коментар
Популярно мнение Роми Публикувано: 21 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 август, 2023 В Свалбард. Ледници, звуците на айсберг, китове и ... шопинг. Сериозно има добри попадения на скандинавски спортни марки. И местна бира :))) 52 11 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 21 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 август, 2023 преди 1 час, iaia_mama каза: А Лимбург на Лан (и той е там в района) пък е най-бирен 🙂 E, @Rossi to тия дни качи снимки оттам, та да не се преповтаряме. Ние някой друг път 😉 Сега ще го раздаваме по-винено, отколкото бирено. 🙂 От нас директно от мястото на събитието: император Клъвдий IV Бух гостува в Триер на дядо ви Карл Маркс за магелански философски сблъсък на идеологии. Дотук мачът е равен, ще има продължения и евентуално дузпи. Е, поразгледахме и града, де. Имаше защо! 🙂 Ретроспекция на деня по Мозел Замъкът Елц. Рано, преди да го налазят тълпите. После пешеходно до Мюден После влакове до Трабен-Трарбах и ударно качване до руините на замъка Гревенбург... Щото след по-малко от час беше автобусът за Бернкастел-Куес. Тук повторихме упражнението с качване пеш да замъка Ландсхут. След Бернкастел убедено заявявам, че всички градчета по Рейн изпадат във втора бундеслига 😉 ... Рядко съм се лъгал в предварителните си очаквания и винаги съм смятал, че Мозел ще ми хареса много повече 🙂 65 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 преди 9 часа, master_of_germs каза: Щото след по-малко от час беше автобусът за Бернкастел-Куес. Тук повторихме упражнението с качване пеш да замъка Ландсхут. След Бернкастел убедено заявявам, че всички градчета по Рейн изпадат във втора бундеслига 😉 ... Как планирате транспорта? Че поне където опре до селските автобуси, google.maps не е много от помощ. Гледам bahn.de изкарва някакви опции. Или нещо друго? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 Преди 1 час, jorocontrola каза: Как планирате транспорта? Че поне където опре до селските автобуси, google.maps не е много от помощ. Гледам bahn.de изкарва някакви опции. Или нещо друго? Приложението на дойче бан няма грешка. Гугъл мапс беше добре по Рейн, но в Кобленц и по Мозел хич го няма. Айде, да не е без снимка, щракам в движение от влака Трайс-Карден. И Кохем 37 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 За кратко в Амстердам: 30 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 преди 38 минути , master_of_germs каза: Приложението на дойче бан няма грешка. Гугъл мапс беше добре по Рейн, но в Кобленц и по Мозел хич го няма. Айде, да те е без снимка, щракам в движение от влака Трайс-Карден. Аусгецайхнет! 1 2 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 преди 31 минути , Брани каза: Аусгецайхнет! Това е една от любимите ми думи. Другата е selbstverständlich! 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 22 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 август, 2023 Там, където пътят ме отведе..... 😃 Нека новите приключения продължат 😊 На обиколка по Б-я 😉 Църногорски манастир "Свети Свети Козма и Дамян". 53 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 22 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 август, 2023 На летище Дортмунд... Нещо от Дюселдорф, за футболни фенове. У нас хапваме принцеси, ама друго си е дюнерче от принц Полди 😉 И все пак, да не приключвам сводките от Германия без нещо от Байлщайн. Грехота би било. 🙂 57 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 22 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 август, 2023 (редактирано) Engelberg, Швейцария От там с лифта се качихме до Trübsee. Всяка кабинка на лифта има знамето на някоя държава. Съвсем за малко се разминахме с "българската". Редактирано 22 август, 2023 от Rossi to 61 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 22 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 август, 2023 От единия Балкан преминаваме към другия Балкан. 😀 Снимки от Земенския манастир „Свети Йоан Богослов“ и от Костенския водопад 😊 Много хубави места, просто си заслужава да се посетят. Само като коментар да кажа, че по-добре е за Земенския манастир да се отиде с кола, а до поска Скакавица с влак. Но аз исках да посетя полска Скакавица с колата, но пътят не е хубав. Стигнах с колата до някъде и после видях черен път и се отказах, защото трябваше да се ходя пеш около 30 мин., а с влака е много по-близко до самия водопад. 53 2 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 8 часа, Иван Попов каза: до самия водопад. На селфито си като Ерос Рамацоти на млади години 🙂 10 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 След магията ферментация следва вълшебството изваряване на маТРИала. За да стигнем до резултата - момини капки за лек и удоволствие ( като каза казанджията). 😀 37 1 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 51 минути , дядо Пепи каза: След магията ферментация следва вълшебството изваряване на маТРИала. За да стигнем до резултата - момини капки за лек и удоволствие ( като каза казанджията). 😀 Много бистър поглед (твоя или на казанджията?). Явно сте в началото на усвояването на "момините капки". 2 14 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Привет от чудесния Каунас! Вчера кацнах там и за пореден път се доказа, че магеланци сме навсякъде. На излизане от летището чух непознат глас да вика името ми на чист български. Оказа се, че това е @venceremos. След като се запознахме тя ми направи тази снимка: Много приятна случайна среща, която по-късно прерастна в още по-приятно вечерно излизане, тъй като хотелите ни се оказаха на 50 метра един от друг. Хапнахме местната розова версия на таратор (макар в нея да имаше лук + цвекло и да вървеше в комплект с картофки), после се разходихме по главната улица. Въобще - страхотно начало на пътуванията и за двама ни 🙂 Между другото няма как да не отбележа, че цените по заведенията са близо с 50% надолу спрямо тези по Черноморието, откъдето идвах. Толкова евтинко, че почнах да разбирам как се чувстват скандинавците като дойдат в България 🙂 В момента правя дневна разходка из града, а довечера отивам към Клайпеда и Паланга. Бях им обещал още преди 3 години покрай кредитните Уиз игри 🙂 39 1 14 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 20 минути , Георги Матеев каза: Привет от чудесния Каунас! Вчера кацнах там и за пореден път се доказа, че магеланци сме навсякъде. На излизане от летището чух непознат глас да вика името ми на чист български. Оказа се, че това е @venceremos, с която се виждах за първи път. След като се запознахме тя ми направи тази снимка: Много приятна случайна среща, която по-късно прерастна в още по-приятно вечерно излизане, тъй като хотелите ни се оказаха на 50 метра един от друг. Хапнахме местната розова версия на таратор (макар в нея да имаше лук и да вървеше в комплект с картофки), после се разходихме по главната улица. Въобще - страхотно начало на пътуванията и за двама ни 🙂 Между другото няма как да не отбележа, че цените по заведенията са близо с 50% надолу спрямо тези по Черноморието, откъдето идвах. Толкова евтинко, че почнах да разбирам как се чувстват скандинавците като дойдат в България 🙂 В момента правя дневна разходка из града, а довечера отивам към Клайпеда и Паланга. Бях им обещал още преди 3 години покрай кредитните Уиз игри 🙂 Барби супа 🙂 15 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега