дядо Пепи Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 1 час, ven62 каза: Много бистър поглед (твоя или на казанджията? Предстои стареене и оцветяване на готовата продукция. Още повече, че добитото вчера ще бъде подложено на унищожение след 2 ( две) години. Най-малко. 😉 1 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 49 минути , Георги Матеев каза: Привет от чудесния Каунас! Вчера кацнах там и за пореден път се доказа, че магеланци сме навсякъде. На излизане от летището чух непознат глас да вика името ми на чист български. Оказа се, че това е @venceremos. След като се запознахме тя ми направи тази снимка: Много приятна случайна среща, която по-късно прерастна в още по-приятно вечерно излизане, тъй като хотелите ни се оказаха на 50 метра един от друг. Хапнахме местната розова версия на таратор (макар в нея да имаше лук и да вървеше в комплект с картофки), после се разходихме по главната улица. Въобще - страхотно начало на пътуванията и за двама ни 🙂 Между другото няма как да не отбележа, че цените по заведенията са близо с 50% надолу спрямо тези по Черноморието, откъдето идвах. Толкова евтинко, че почнах да разбирам как се чувстват скандинавците като дойдат в България 🙂 В момента правя дневна разходка из града, а довечера отивам към Клайпеда и Паланга. Бях им обещал още преди 3 години покрай кредитните Уиз игри 🙂 Прескочи до живите дюни на Куршката коса с автобус от Клайпеда. А с аржентинския паспорт можеш да влезеш пешеходно дори в руската територия. До Нида се пътува с автобус. От там до границата е близо. А от границата може да отидеш до Калининград. 6 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Navagio Beach - най-популярната гледка на Закинтос, ни струваше точно 4 идвания. Пътят до нея е затворен и преграден от полиция. Вчера беше последният ни опит, пак неуспешен, но тогава на моята по-силна половинка му хрумна идеята да пробваме да преместим днешните билети за ферибота за по-късен час. За щастие това се оказа възможно и рано тази сутрин бяхме отново на началната точка. Имаше полицейска кола, но служители на реда нямаше. Паркирахме малко по-далече и се шмугнахме покрай прегражденията. Даже си осигурихме доза адреналин, когато ни настигна полицейска кола :) Айде, че фериботът ни очаква :) 47 17 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 1 минута , Яничка каза: Navagio Beach - най-популярната гледка на Закинтос, ни струваше точно 4 идвания. Пътят до нея е затворен и преграден от полиция. А защо не пускат? 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 4 минути , aleksandrina каза: А защо не пускат? Вероятно заради опасността от пожари. 1 3 Връзка към коментар
Илиана Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Навагио е забранен за местните жители и посетителите от септември миналата година, след като земетресение с магнитуд 5,4 предизвика падане на големи скални късове от околните скали в залива. 9 1 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Прелест омайна са тези Родопи! Някъде между Триградското ждрело и самият Триград 40 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 42 минути , Илиана каза: Навагио е забранен за местните жители и посетителите от септември миналата година, след като земетресение с магнитуд 5,4 предизвика падане на големи скални късове от околните скали в залива. Да, лодките вече не спират на брега. Но за гледката забраната беше заради опасност от пожари и днес отвориха. 13 Връзка към коментар
antea Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 в Южен Крит времето е спряло и годината не е 2023 (в добрия смисъл) 🙂 45 3 Връзка към коментар
Популярно мнение iMari Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 На горско спа край с.Железница. 🙂 Разнообразие от топилници, басейнчета, гьолчета под гръмкото название горски джакузита. Това се ползва само с бански. Тези са за нудисти основно Има си надписи да не се объркаш. За самодиви, само че без бели премени. 😉 А това е за облечени или съблечени, които сварят първи. Вече му викаме не гьолче, а голче.😄 На такива места социализацията за срамежливи, свикнали да носят бански хора е трудна. Аха решиш да заговориш някой, да го попиташ на къде води пътеката, от която се е появил...и той започва да се съблича. Малко е притеснително. Освен това желанието за събличане е обратно пропорционално на добрата форма на физическото тяло. Но пък възможно е така да се постига душевен баланс.🙃 Иначе района е красив. @ven62, специално заради теб снимах тази полянка, явно пригодена за барбекю, съвсем близо до реката, в района на банята. Може да стигнеш с кола по асфалтираночерен път, после пеша през мостчето и си там. Банята е с мин. вода, има басейнче и нещо като душове, но е семпличко.И там се събличат съвсем без предупреждение. 😁 40 1 12 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 25 минути , iMari каза: @ven62, специално заради теб снимах тази полянка, явно пригодена за барбекю, съвсем близо до реката, в района на банята. Може да стигнеш с кола по асфалтираночерен път, после пеша през мостчето и си там. Банята е с мин. вода, има басейнче и нещо като душове, но е семпличко.И там се събличат съвсем без предупреждение. 😁 Мерси, ние миналия месец стигнахме до Симеоновските езера с внучките т.е. малко преди тях, защото пътя след селото не ставаше за нормални коли. Тука падна голяма игра - аха да ме удавят в 5 пръста вода. Жена ми се побърка от притеснения да не настинат. С тях не бих отишъл на някои от препоръчаните от теб места (все пак, нека в това направление да си ги възпитават мама и тати), но с жена ми бихме отскочили някой ден... 19 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 3 часа, дядо Пепи каза: ...добитото вчера ще бъде подложено на унищожение след 2 ( две) години. Най-малко. 😉 Тертиплия човек, браво! 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Да кача малко снимки от днес от връх Мусала. Беше много интересно, тръгнах от Боровец с лифт Ястребец и после пеш, за около 02:45 мин. се изкачахме до Мусала. Връщането за около 02:30 мин. Много хора, много интересно е нагоре и си заслужаваше всяка стъпка. Всеки връх крие своята история и магия. Време беше да изкача и най-високия връх на балканския полуостров, Мусала. Нека приключението продължи.... Хижа Мусала Езерото Алеко А това е опашката за снимки на върха Мусаленски езера Това е от сутрина, лифтът започва работа в 08:30 часа 41 11 1 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Както си седях в неделя, получих факс от Космоса: абе защо не идеш на Мусала тази седмица? 🤣 Никога не съм била там. Питах двама-трима, но никой не се нави поради мързел, маскиран като работа. В крайна сметка, факсът си е лично мой, нищо, че в момента съм в дроб форма, непредполагаща Мусала. Ама какво пък. И така, ето защо се изсмях на поста на Ванката...🤣 Защото днес и аз бях на Мусала, че се и върнах. 😁 Аз обаче нямах нерви да изчакам цялата опашка от Черногорския планинарски съюз. 😁 На върха един ми заприлича смътно на Ванката, но понеже съм го виждала само на снимка тук, реших, че ми се издухал мозъкът от надморската височина. Но с гоцеделчевските му авери от снимката със знамето чакахме заедно за лифта и левият постоянно ме бъзикаше, когато ме виждаше по междинните спирки как така съм дошла и аз чак до там. Той ако знае какво прави инатът при липса на други варианти...😁 35 15 7 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 10 часа, ven62 каза: Много бистър поглед (твоя или на казанджията?). Явно сте в началото на усвояването на "момините капки". А според мен е тръпнещ поглед. Тръпне, човекът, в очакване... на капките де 😉 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Преди 1 час, Argentique каза: Аз обаче нямах нерви да изчакам цялата опашка от Черногорския планинарски съюз. 😁 На върха един ми заприлича смътно на Ванката, но понеже съм го виждала само на снимка тук, реших, че ми се издухал мозъкът от надморската височина. Но с гоцеделчевските му авери от снимката със знамето чакахме заедно за лифта и левият постоянно ме бъзикаше, когато ме виждаше по междинните спирки как така съм дошла и аз чак до там. Той ако знае какво прави инатът при липса на други варианти...😁 Олеле защо не се обади. Аз се запознах с тях от слизането на лифта горе и тръгнахме заедно към върха. После се запознах и с едно семейство от Варна и доста се смяхме и с тях 😃 После с едни момичета и те с едно куче. Изобщо не съм те видял, дори и не предполагах, че може да има хора от форума точно днес на върха. Ами мозъкът ти не е бил издухал, самият аз си бях 😉 Иначе аз не съм те мернал със сигурност, по принцип съм отличен физиономист, но просто как е ставало, че не съм те засичал не знам 😇 Как не съм те видял, поне да се запознаехме. Яд ме е, че и нашето знаме бях забравил. А по него със сигурност щеше да дойдеше да ме видиш кой съм..... Яд ме еее Преди 1 час, Argentique каза: Защото днес и аз бях на Мусала, че се и върнах. 😁 Супер щехме да си изкараме..... и аз бях сам. Дори и снощи родителите ми казваха: не ходи, сам ще си..... а аз им казвам: не ще отида и ще си намеря компания, то така и стана, но то там горе направо панайр на модата...... Ето чак сега те видях, че си ти на тази снимка. Ето те от screenshot на телефона с приближението 7 4 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 На път за Ню Йорк: 35 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 @Иван Попов, в друга ситуация бих попитала вероятно, но там на този калабалък, лудница и все пак в някаква еуфория не ми дойде отвътре. Обещавам, че вече ще питам всички. С риск да ме обявят някои (немагеланци) за досадна луда. 🤣 4 2 4 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 3 минути , Argentique каза: @Иван Попов, в друга ситуация бих попитала вероятно, но там на този калабалък, лудница и все пак в някаква еуфория не ми дойде отвътре. Обещавам, че вече ще питам всички. С риск да ме обявят някои (немагеланци) за досадна луда. 🤣 Иначе вярно беше лудница голяма, все едно раздават топли мекици (там, където се снимаха) 😃 И аз обещавам, че където и да тръгна ще пиша във форума 😉 Поне ако има и някой друг магеланец да се видим 🙂 Ами не мисля, че ще те мислят за луда, защо за луда, ти просто ти търсиш приятелите от форума 😉 Ти дори днес не предполагаше, че съм аз, нали..... 😃 Така както аз не предполагах..... 3 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Обаждайте се бе, хаймани! Не сте предполагали, че съм се прибрал, ама, е го, на... Тук съм си и си умирах за истински баир с метеорологична станция горе, че ми писна от замъчета 😉 Пък на Мусала в лудницата само с магеланци бих се качил 🙂 6 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Попаднах на приличен водопад между езерата Ери и Онтарио. Препоръчвам! 32 12 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 преди 13 минути , master_of_germs каза: Обаждайте се бе, хаймани! Не сте предполагали, че съм се прибрал, ама, е го, на... Тук съм си и си умирах за истински баир с метеорологична станция горе, че ми писна от замъчета 😉 Пък на Мусала в лудницата само с магеланци бих се качил 🙂 Е ти нали си по Германия.... не може и тук и там 😃 Хем днес се сетих за хората, които обичат планината. Дори и за теб се бях сетил, но си викам сега, че си по някой интересен речен маршрут по Deutschland 🙂 А то ти си бил готов за високото 😉 2 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Моника Публикувано: 23 август, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Кратка разходка из Родопите - Рожен, Пампорово, Смолян и езерата, Широка лъка, Араповски манастир, Забърдо. 50 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 Силно съм впечатлен от селекцията за премиум пътници в Луфтханза лаундж ( JFK), моят избор : - шоколадови петифури на белгийската шоколадова къща Нойхаус - Дюърс 27 год , Джони Блу + Далмор 18 год + D’Usse vsop - бурата - супа от кралски омар - рибай стек 30 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 23 август, 2023 Сподели Публикувано: 23 август, 2023 А пък в Боровец, където по принуда спя, са направили някаква екопътека от главния транзитен път до гърба на хотел "Рила" някъде. Може и да не е нова. Вчера следобед направих един тегел, няма и 1 км сигурно. Но вървиш през гора с катерици и рекичка. И понеже видях, че има крушки по цялото трасе, реших, че ще светят в тъмното. Проверка в тъмното... И тамън си мислех как са усвоили пак пари на вятъра и хааа - стана ден. 38 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега