Anna Kalinovska Публикувано: 9 септември, 2023 Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 В най-голямата книжарница, макар и временна 📚 - още и утре, и край.. За тази книжка дойдох. Предвкусвам удоволствието повторно да я прочета, а може и други членове на фамилията да се поинтересуват от живота в София и въжделенията на някои столичани през 20-те години на миналото столетие, плюс как се е стигало до Чамкория тогава. Получих я в стилна хартиена торбичка, издържана в черно и бяло; не отказах да я разходя, без да ми плащат за разнасяне рекламата на фирмата - обикновено никога не приемам цветни торбички с надписи. Осведомих се дали Милен Русков няма да намине към шатрата. Все пак не върви да го питам в месинджъра 😎 Щял да се появи, когато издаде нова книга. Аха! Приседнах след добре свършената работа - да се огледам наоколо и разгледам също какво вълнува останалите в града в слънчевия съботен следобед. После пак - на първата спирка в заплесията бях забравила да предложа водичка на компаньонката си. На Витошка няма как да не се обърна към Витоша, там си беше и се усмихваше. Няма как да не погледна и нагоре към приземяващите се днес един след друг над центъра самолети и да си представя каква красива гледка наблюдават седящите до прозореца пасажери . ----------------------------------------------- "Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтеp 23 1 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 9 септември, 2023 Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 В Несебър: 33 2 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 9 септември, 2023 Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 Шуменското плато и Осмарските скални манастири: 45 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 септември, 2023 Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 Бегам залудо из Талин https://strava.app.link/RdTYeXPzXCb 30 13 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 9 септември, 2023 Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 преди 8 минути , домосед каза: Бегам залудо из Талин https://strava.app.link/RdTYeXPzXCb Да не пропуснеш Колмарския маратон 16-17.09! 😉 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Моника Публикувано: 9 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 септември, 2023 На безлюдните и прекрасни плажове на Brostomnitsa, Гърция: 62 Връзка към коментар
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 10 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 От вчера. Бегах залудо из Пирин (38К в Pirin Ultra състезанието): От Банско през Дуниното куче, по Котешкия чал 🐈, Бански суходол, Кончето 🐎, Кутело, Вихрен ⛰️, хижа Вихрен, обратно нагоре пак към Малка, Средна и Голяма Тодорка и надолу към Банско. 38км за 11 часа и 31 мин. Аз съм доволен. И накрая котето сложи ръка върху медалите: 19 48 Връзка към коментар
Fiordaliso Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Баварските езера са прекрасни,без навалица,без излишни постройки,само природа и чист въздух 49 Връзка към коментар
Популярно мнение boogy83 Публикувано: 10 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Някъде над Хималаите (май) 🙂 57 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Преди 1 час, Граф Вронски каза: От вчера. Бегах залудо из Пирин (38К в Pirin Ultra състезанието): Залудо бегай, залудо не стой 🙂 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 На 9.09.2023 г. в 12:26, домосед каза: каза се, че билетът не важи за това влакче. А то извършва напълно валиден местен пътнически рейс до работно място. Ще се оплача! Вярно, работното място - мина за цветни метали (повече от един!) е затворило през 1988 след 1000 години разработка, но това не е аргумент за надценка😉 Каската МИ и по-яка от каската ТИ! А освен туй, за да се отметне мина, валидиращо е снимка с къртач на забоя, иначе не се брои! (*) преди 23 часа, домосед каза: Горбачов в Десау никой не смее да го познае, пък аз бързам да Познах го (честна пионерска /пенсионерска?/ ), въпреки камуфлажа с пухенката на баклавички, ама ти много бързаш с верния отговор! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- * не е точно "в момента съм", ама понеже нали няма тема "превди време бях" - в случая - в златна мина в Кремница, Словакия. 21 3 15 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 преди 1 час, Граф Вронски каза: От Банско през Дуниното куче, по Котешкия чал 🐈, Бански суходол, Кончето 🐎, Кутело, Вихрен ⛰️, хижа Вихрен, обратно нагоре пак към Малка, Средна и Голяма Тодорка и надолу към Банско. 38км за 11 часа и 31 мин. Аз съм доволен. И до Вихрен беше, аааа...... 😊 Браво! 🙂 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 преди 22 часа, домосед каза: Бегам залудо из Талин Уикендът на балтийските маратони! Днес бегам залудо из Вилнюс https://strava.app.link/2PdWaOP8YCb Между двете бегания останаха по-малко от 24 часа, включително нощувка от не повече от 3 на кушетката на един кафе бар в зоната за излитащи на летище Рига (там май и не проверих дали няма маратон същата нощ). Неизбежното сравнение между бяганията сочи за победител Вилнюс. Талин беше по-масово (което не е непременно бонус) и минава покрай море, но Вилнюс е по-живописно. Така е завъртян маршрутът, че като се разреди тълпата, да пообиколи стария град, преди финала пред катедралата. В която в неделя плътно текат служби. През 2 часа почват отначало. И в другите (стотина) църкви - така. Не оставят бедния турист маратонец да си позяпа църковна украса и утвар на спокойствие. 31 12 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Колмар и района. Днес реших да посетя Ribeauvile и Riquewihr. Реших да тръгна рано в 7:40 по разписание, но както винаги, не обърнах внимание на дребния шрифт. Да знаете ,lmMjvs- и .......d не е случайно изчукано от бебе на клавиатурата, а са дните от седмицата. Естествено навсякъде има разписание за седмицата и такова за уикенда съкратено. Та автобуса ми е в 10:00. Разходих се в Колмар, разбрах, че генерал Рапп е роден тук, както и Бартолди. Първо отидох в Ribeauvile, разгледах го очарован съм, пъстро, живо, но да не бяхме толкова много туристи. Затова исках да съм там по-рано, пък и температурата не беше за пренебрегване. И вдъхновен от @master_of_germs реших да мина разстоянието до Riquewihr пеш. Даже и в жегата ми хареса. Минах го за по-малко от час. Правих снимки на лозята, гроздето, минаха много ретро автомобили и едни такива много ниски, не знам какви са😉. Естествено не успях да ги снимам. Та сигнах и до Riquewihr. Също ми хареса, но не намерих разлика между двете градчета. Даже отначало изживях шок, дали наистина съм извървял пътя. Малко ме е обхванала логорея, сигурно съм слънчасал.😅 Та двете градчета са доста еднакви и не знам дали си струва да се отделя време и за двете. Рибовил ми беше достатъчен. Не знам дали и другите по елзаския път на виното са по- различни, но сега не смятам да проверявам. Ето и малко снимки от телефона. И накрая един бонус, без коментар. То май си имаше отделна тема. 45 4 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 преди 4 минути , traveler каза: Колмар и района. Днес реших да посетя Ribeauvile и Riquewihr. Реших да тръгна рано в 7:40 по разписание, но както винаги, не обърнах внимание на дребния шрифт. Да знаете ,lmMjvs- и .......d не е случайно изчукано от бебе на клавиатурата, а са дните от седмицата. Естествено навсякъде има разписание за седмицата и такова за уикенда съкратено. Та автобуса ми е в 10:00. Разходих се в Колмар, разбрах, че генерал Рапп е роден тук, както и Бартолди. Първо отидох в Ribeauvile, разгледах го очарован съм, пъстро, живо, но да не бяхме толкова много туристи. Затова исках да съм там по-рано, пък и температурата не беше за пренебрегване. И вдъхновен от @master_of_germs реших да мина разстоянието до Riquewihr пеш. Даже и в жегата ми хареса. Минах го за по-малко от час. Правих снимки на лозята, гроздето, минаха много ретро автомобили и едни такива много ниски, не знам какви са😉. Естествено не успях да ги снимам. Та сигнах и до Riquewihr. Също ми хареса, но не намерих разлика между двете градчета. Даже отначало изживях шок, дали наистина съм извървял пътя. Малко ме е обхванала логорея, сигурно съм слънчасал.😅 Та двете градчета са доста еднакви и не знам дали си струва да се отделя време и за двете. Рибовил ми беше достатъчен. Не знам дали и другите по елзаския път на виното са по- различни, но сега не смятам да проверявам. Ето и малко снимки от телефона. И накрая един бонус, без коментар. То май си имаше отделна тема. Тези столове да не са за зрители ... 16 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 преди 6 минути , traveler каза: Колмар и района. Днес реших да посетя Ribeauvile и Riquewihr. Реших да тръгна рано в 7:40 по разписание, но както винаги, не обърнах внимание на дребния шрифт. Да знаете ,lmMjvs- и .......d не е случайно изчукано от бебе на клавиатурата, а са дните от седмицата. Естествено навсякъде има разписание за седмицата и такова за уикенда съкратено. Та автобуса ми е в 10:00. Разходих се в Колмар, разбрах, че генерал Рапп е роден тук, както и Бартолди. Първо отидох в Ribeauvile, разгледах го очарован съм, пъстро, живо, но да не бяхме толкова много туристи. Затова исках да съм там по-рано, пък и температурата не беше за пренебрегване. И вдъхновен от @master_of_germs реших да мина разстоянието до Riquewihr пеш. Даже и в жегата ми хареса. Минах го за по-малко от час. Правих снимки на лозята, гроздето, минаха много ретро автомобили и едни такива много ниски, не знам какви са😉. Естествено не успях да ги снимам. Та сигнах и до Riquewihr. Също ми хареса, но не намерих разлика между двете градчета. Даже отначало изживях шок, дали наистина съм извървял пътя. Малко ме е обхванала логорея, сигурно съм слънчасал.😅 Та двете градчета са доста еднакви и не знам дали си струва да се отделя време и за двете. Рибовил ми беше достатъчен. Не знам дали и другите по елзаския път на виното са по- различни, но сега не смятам да проверявам. Ето и малко снимки от телефона. И накрая един бонус, без коментар. То май си имаше отделна тема. През Хунавир мина ли?🙂 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 преди 17 минути , Брани каза: Тези столове да не са за зрители ... Може, като си миех ръцете ги видях. По време на обяда размишлявах😀 и си казах че трябва да проуча. дамската нямаше столове. преди 13 минути , ДиянаВ каза: През Хунавир мина ли?🙂 Не, то е встрани от главния път. Има някакъв парк за пеперуди, искаше ми се да го видя, но наистина много печеше, а и исках да хвана автобуса в 14:40 от Riquewihr, следващия беше чак 17:30. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Абе, @traveler, късметлия си ти с времето. 😉 Не знам, с какво съм те вдъхновил; аз не съм ходил пеш между селата в Елзас. Ходих от РибовилЕ (чакай да проверя пак то ли беше, че селата наистина са много еднакви) до един-два замъка горе на баира, дето се виждат на една от снимките ти, ама почна да вали дъждец и го обърна къмто снежец. 🙂 А пак беше септември. А и гроздето киселееше, не че не го пробвах. 😄 1 3 Връзка към коментар
Популярно мнение FlyTraveler Публикувано: 10 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 1, 2, 3 - Гората с алое дървета, Намибия. 4, 5, 6 - Калахари, Ю. Африка. Утре летим за Кейп Таун. 53 2 14 Връзка към коментар
zon Публикувано: 10 септември, 2023 Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Schokland, Urk, Emmeloord, Blokzijl, Ir. D.F. Woudagemaal, Frederiksoord & Wilhelminaoord https://photos.app.goo.gl/dDtcMLUhLtWeD4M67 44 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Alexander Публикувано: 10 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 септември, 2023 Ишигаки и Такетоми 59 1 11 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 11 септември, 2023 Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 Пловдив отново! Само по центъра - основно между Джумаята и пощата. Има и един кадър от уникалната фасада на синята къща на 6-ти септември 31 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 11 септември, 2023 Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 преди 11 часа, Alexander каза: Ишигаки и Такетоми Бих се радвал, ако постнеш още снимки от Ишигаки, от други части на острова. А и да разкажеш лични впечатления. Заради дъждовното време се отказах да отида дотам. Интересно ми е да видя какво пропуснах. 6 Връзка към коментар
Популярно мнение zhivko7 Публикувано: 11 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 Баку 54 7 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 11 септември, 2023 Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 преди 3 часа, Pantelej Putnik каза: Бих се радвал, ако постнеш още снимки от Ишигаки, от други части на острова. А и да разкажеш лични впечатления. Заради дъждовното време се отказах да отида дотам. Интересно ми е да видя какво пропуснах. Ще пиша по-подробно като се върна. 9 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега