Прескочи до съдържание

Къде да почивам сама в България?


Препоръчани мнения

Здравейте,

попаднах на вашия форум и реших, че тук мога да получа точен отговор, защото сте хора с голяяяям опит. А и сте много :)

 

Тази година имам нужда да презаредя батериите много сериозно, заради което съм решила да отида някъде сама за 10на дни (в България или наоколо). Но изпитах сериозни трудности в това да открия къде. Моля ви, помогнете ми със съвети?

 

Предпочитам мястото да е някъде в или близо до планината и да е далеч от хорска суета, но в същото време да има неща, с които един човек може да си прекара добре - да чета книжка, да се пека на слънце, ако може да има басейн или спа, също би било чудесно. Да има пътеки за разходка в гора или планина, по които е ок само момиче да се разхожда... или пък интересни занимания, за които не трябва да си на всяка цена с компания. Би ми се искало да е в селски район, отколкото в голям град.

 

Много прилича на онези ексuурзионни летувания, за които по-големите си спомнят, но не мога да открия такова сега - повечето са свързани със сериозни преходи, а аз не съм сигурна че мога да ги премина - нямам опит и по-скоро бих се включила в едно такова, но не и няколко дни само това да правя. Предполагам че трябва някак да си го организирам сама...

 

Така че, помогнете ми с мястото, хотела или каквото ви хрумне, че е близо до този вид хедонистична изолация, която описах горе (разбира се, бих се радвала, ако това не ми струва цяло състояние :D ). Сигурна съм, че има още много неща, които може да направи човек, а не съм описала, така че и ще ви бъда благодарна да ми помогнете :)

 

С две думи - целта е тотално да разредя и презаредя батериите и да се науча как да отделям време за себе си :)

Редактирано от elen
Връзка към коментар

Виж някоя къща за гости (самостоятелна), която да е по-отдалечена. Има такива с малък басейн в двора, например. Но най-вероятно няма да е много евтино, ако си сама. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Приятелка ходи в Родопите, село Киселчово при Мона Чобан и беше много доволна. Там се събират точно с цел бягство от цивилизацията и се запознаваш с интересни хора. Можеш да комбинираш с някое друго място в Родопи. Но няма спа.

Иначе на Скиатос в Гърция съм чела, че ходят индивидуално пътуващи.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Е, тва спа как вади очите. Казах го не защото съм някаква градска кифла, която не може без спа, а защото преди няколко месеца за първи път попаднах в хотел със спа и ужасно много ми хареса.... Хрумна ми, че мога да му се насладя пак, ако успея да намеря подходящо място.

 

Но може и без спа, просто идеи ми трябват...

Редактирано от elen
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма как да има басейн или спа и да няма хора, самоизключват се просто. Няма да намериш  усамотена къща с 5 стаи и със басейн, поне няма да е истински..

 

Аз също бих предложил някъде из Родопите.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Ок, може би ще ми бъдете много по-полезни, ако забравите подробностите в първия ми пост и споделите идеи за подходящо място за самостоятелна почивка (независимо къде, как и какво)?

Редактирано от elen
Връзка към коментар

Аз бих ти предложил да посетиш Велинград.

В планината е, не е далеч от хорската суета, но градът не е голям и е много спокойно. Лятото е особено приятно -  няма горещини, за сметка на това има доста туристи и придобива вид на голям курорт. Има доста хотели, които се намират на спокойни места, обградени от гора. Това за СПА-то мисля, че няма нужда да се споменава. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Алтернатива - Сапарева баня. Минерални извори, освен големите хотели има малки семейни хотели тип "Къща за гости", които са само с по няколко стаи и малки басейни. Някои даже предлагат и "СПА", но е импровизирано такова. Същевременно е в подножието на Рила, климатът е приятен, а при желание можеш да хванеш пътеката към планината.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Elen, здравей :) Сериозно се разрових и в спомените си, и в личните си предпочитания - и аз съм правила такива зареждания. Изборът ми се спря на Триград. Вече има и прекрасни къщи със спа. Умишлено не препоръчвам, когато не съм ползвала, но там е наистина великолепно. Природата и разходките са изключителни, храната - също. Можеш да си съвсем изолирана, от друга страна е безопасно. Поздрави  :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Да, Триград е точно такова място, познавам го добре - попаднеш ли там, не можеш да си тръгнеш. Точно за такова място говоря, но ми се ще да не съм била досега там...

Редактирано от elen
Връзка към коментар

Здравей, ако не си била на Крушунските водопади- отиди! Вълшебно място! Намира се край с. Крушуна , община Летница. Друго интересно място в района е Деветашката пещера....

Връзка към коментар

Здравей! И аз като теб обичам да почивам сама и да презареждам батериите. Препоръчвам ти две места, на които съм била и съм останала много доволна. Едното е Огняново, а другото - село Баня, до Банско. И на двете места има минерална вода и невероятна природа и можеш наистина да си отдъхнеш.От Огняново има еко пътеки до селата Лещен и Ковачевица, а село Баня е до една борова гора.  И за двете периодично пускат ваучери от колективните оферти, което ще рече, че и много пари не ти трябват. Храната и на двете места е невероятна, лично аз нямам забележки. След едноседмичен престой там се връщам чисто нова.attachment=60911:20130423_192810.jpg]post-1955-0-36988300-1464535201_thumb.jpgpost-1955-0-77780100-1464535220_thumb.jpgpost-1955-0-07369100-1464535260_thumb.jpgpost-1955-0-58114700-1464535277_thumb.jpgЗдравей! И

post-1955-0-32907300-1464535186_thumb.jpg

post-1955-0-17549400-1464535735_thumb.jpg

post-1955-0-01704300-1464535822_thumb.jpg

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Пробвай село Смилян (Родопите) - хотел родопнски рай е чудесно място - кухнята им е прекрасна.

От селото (ако си с кола, а пък може да ползваш и велосипед :) ) можеш да посетиш:

1. Каньонът на водопадите край Смолян - прекрасно място за посещение и четене на книжка.

2. Пещера Ухловица.

3. Местността Гераница, съчетано със с. Горна Арда - това е по пътя и пътеката за изворите на р. Арда.

4. Планетариумът в Смолян и обсерваторията в Рожен.

5. Телевизионната кула на вр. Снежанка - на върха има прекрасна гледка :) .

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.